Vårnyheter från Gosh Copenhagen

Lite vårnyheter från danska Gosh Copenhagen vare här! Gosh har släppt tre nya produkter:
 
1. Mix & Fix Colour Drops (Ca 190 kr). Mix & Fix är färgkorrigerande droppar som man kan t.ex. kan ha i sin foundation eller blanda med concealer för att korrigera nyanser. Några av varianterna ska användas i primer istället då dessa är färgkorrigerande, t.ex. den gröna som neutraliserar rodnad. Denna lilla flaska kommer i fem olika nyanser: Light (Ljusnar upp foundation/concealer), Green (Neutraliserar rodnad), Purple (Neutraliserar gula toner), Dark (Gör foundation/concealer mörkare), Masala (Neutraliserar askighet, till mörka hudtoner).
 
Den ljusa har jag använt en hel del, här på vintern är några av mina foundations lite för mörka så då blandar jag i en droppe när jag applicerar foundation på morgonen. Har inte hittat en foundation den inte fungerar med! Tummen upp!
 
2. Metal Eyes (Ca 100 kr). En produkt som jag alltid har gillat är Gosh's eyeliners, och dessa metalliska ditton är absolut inget undantag. SUPERkrämiga, vattenfasta och en urhärlig skimrande metallisk effekt. Finns i fem nyanser (Hermatite, Moonstone, Tiger Eye, Silver Stone & Turquoise). Sitter som berget på ögonen!
 
3. Chromatic Highlight (Ca 289 kr). Gosh har hoppat på regnbågseyeliner-trenden och har lanserat en liten (Eller faktiskt rätt stor) highlighterkvartett med ett gäng riktigt fina nyanser. Den lila nyansen i paletten är helt klart min favorit, helt sjukt snygg! I övrigt känns kvaliteten bra och produkten sitter bra på ansiktet under dagen. De är inte extremt pigmenterade men jag föredrar att de inte är det med denna slags produkter då det är enklare att bygga upp än att ta bort. 
 
Ni hittar alla nyheter på Gosh Copenhagen's hemsida. 
Metal Eyes: Turquoise & Tiger Eye
Mix & Fix: Green & Light. Chromatic Highlight: Rainbow. 
 Chromatic Highlight: Rainbow.  Metal Eyes: Turquoise & Tiger Eye. Mix & Fix: Green & Light.

Depend - Retro Glam (O2 Vår 2018)

Pasteller vare här med Depends senaste vårkollektion i raden. Denna gång är det o2-lacken med kollektionen Retro Glam som består av 12 minilack. Depend pratar om "vintage" och retroinspirerat men jag tycker att detta känns som en rätt klassisk vårkollektion med pasteller överallt och ett par inslag av något annat för att det inte ska vara 50-shades of pastell.
 
Vissa av lacken var lite skira trots att det stod att det skulle vara en opak formula (T.ex. dovt lila 540 var fortfande väldigt skir trots tre tunna lager och samma gällde  542), men pasteller kan vara lite knepiga. Jag tycker väldigt mycket om kornblå 546 och gröna 545 som bägge två känns som härliga färgklickar i denna kollektion. Just kornblått tycker jag är fantastiskt snyggt på naglarna till våren, det är snyggt ihop med nästan alla slags färger på kläderna och fungerar även prima på tårna om man får lust till det. De första tre lacken i kollektionen känns lite tråkiga men övriga är faktiskt fina trots den bråkiga täckningen på några av dem. Får erkänna att jag gillar Studio 54-kollektionen mycket mer än denna, men smaken är som baken! Pasteller är härligt...
 
Praktisk information:
Derpend Retro Glam lanserades under vecka två och lacken kostar 29 kr/stk. Finns hos t.ex. Åhlens, Kicks, Kronans apotek etc. 
 
537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547 & 548
537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547 & 548
Depend Retro Glam O2 - Vår 2018

Mac - Lunar New Year (2018)

Det är inte alltid jag blir jättepepp över vårkollektioner. Det är oftast pasteller overload med klyschiga namn som har något med ägg eller påsk att göra. Däremot blev jag sjukt nyfiken på Mac's "Lunar New Year" kollektion vars förpackningar ser ut som små håriga persikor med sin rosa och mjukt gula gradient. 
 
Kollektionen innehåller inte jättemånga produkter men både produkter och förpackningar ser riktigt fina ut. I kollektionen finner vi en ögonskuggepalett, en rouge-duo samt lite läppstift (Alla med samma förpackningar). Bland läppstiften finner vi för det mesta persikotoner men även lite nyanser som drar mer åt mjukt rosa som t.ex. To Luck! eller Pure Happiness. Den produkt som jag är allra mest nyfiken på är rouge-duon med nyanserna Love Token (rosa) och Long Life & Happiness (Persika). Kombinationen ser ut som en väldigt användbar duo för min hudton och jag tror att den skulle passa många.
 
Praktisk information
Läppstiften kostar 195 kr, rougeduon kostar 295 kr och paletten kostar 435 kr. Kollektionen släpps 8:e Februari på Mac Pro Stockholm, Mac Mall of Scandinavia samt på nätet. Kollektionen är Limited Edition.