NOTD - Essie"Ruffles&Feathers"

1 2 3 Essie's krämlack "Ruffles & Feathers" påminner mig lite om en av färgerna man ofta ser på påfåglar. Lacket är sådär dammigt tealgrönt som med sin lite ljusare nyans är en bra tappning på grönt som är grönt utan att bli "Julaftons-grönt".  Passar bra under alla årstider! Lackegenskaperna var bra, lacket täckte på två lager och torktiden var okej.

Vad tycker ni?

Eng: Essie's cream-polish "Ruffles & Feathers" reminds me of one of the shades that you usually see on peacocks. The polish is a dusty teal-green, the slightly lighter shade is a good variation of a green that is green without becoming "Christmas-tree-green". Suitable all year round! The polish was good, covered with two layers and the dry-time was okay.

Samling: Mina MAC läpp-produkter

Jag har filmat en video där jag visar och swatchar alla mina läpp-produkter från MAC, det är en salig blandning av läppstift och läppglans (Och jag har också en del läppennor, men dom glömde jag.. Oops). Har ni några frågor om någon av produkterna så ska ni bara hojta till! Förvaringen kommer från eBay och kostar ungefär ingenting, jag har fem likadana som jag sorterar mina läpp-grejer i! Ni kan se dom in action på bild nr 5 i detta inlägg.

Produkter i videon:

- Sheen Supreme Lipglass tint: K-Wow - Mineralize Rich Lipstick: Style Surge - Mineralize Rich Lipstick: Utterly Delicious - Lipstick: Rebel (Satin) - Lipstick: Talk that Talk (Retro Matte) - Lipstick Absolute Power (Matte) - Lipstick: Candy Yum-Yum (Matte) - Lipstick: Innocence (Frost) - Lipstick: Beauty (Glaze) - Lipstick: Caliente (Dazzle) - Lipstick: Hautecore (Retro Matte) - Lipstick: Scarlet Ibis (Matte) - Prolongwear Lipglass: Anthurium (Cream) - Lipglass: Water Deities (Pearl) - Lipglass: Viva Glam Gaga II (Cream base with larger shimmer chunks) - Lipglass: RiriWoo (Cream) - Lipglass: Viva Glam Nicki II (Cream with subtle shimmer) - Lipglass: Live it up (Cream) - Lipglass: Summer Sweetheart (Cream)

NOTD - Essie"Roarrrrange"

1 2 3 Essie's "Roarrrrange" är ett underbart knall-orange lack med krämformula som lanseras med sommarkollektionen i butik under vecka 24. Täckningen var fenomenal, jag behövde bara två tunna lager och tyckte i överlag att lackegenskaperna var riktigt bra och torktiden likaså. Jag har en förkärlek för sådana här starka orangea nyanser, det är verkligen en färg man blir glad av! Jag har galet mycket lust att matcha detta med Sleek's läppstift Tangerine Scream idag, nyanserna är verkligen snarlika. Härliga sommarfärger!

Matchar du läppstift med nyansen på ditt nagellack?

Eng: "Roarrrrange" from Essie is a beautiful bright orange cream polish that is from this years summer collection. The coverage was phenomenal, I only needed two thin coats and thought the application and dry-time was good. I'm a sucker for this type of orange shade, I'm considering matching this up with Sleek's Tangerine Scream lipstick that has a similar tone.

Recension: Isadora Gel Eyeliner Aqua

1.png   Med Isadora's Sunset in Rio-kollektion som finns ute i butikerna nu kom en ny nyans av Gel Eyeliner. Färgen heter "Aqua" och är en underbar ljus aquablå nyans med en nästintill metallisk effekt. Tidigare har jag testat Gel Eyeliner i nyansen Dark Brown, ni kan hitta min recension här. Jag var nyfiken på hur formulan var och hur produkten skulle bete sig om man jämför med Dark Brown som inte har något skimmer men kan snabbt konstatera att det är samma produkt med samma bra egenskaper och riktigt bra hållbarhet. Trots 25 graders värme och gassande sol håller produkten genom hela dagen och kladdar inte av sig. Man har en minut eller två på sig att sudda ut/ändra linjer när man applicerar den och efterföljande så torkar den där den sitter och flyttar sig gör den inte. En trevlig färgklick till både sommar och vinter! Det negativa med denna produkt är att förpackningen är otymplig. Borsten som sitter i locket är inte optimal till att skapa skarpa linjer så jag hade föredragit ett vanligt lock så att man hade möjlighet för att stapla dessa. 3 3.png  
Pris: 119 kr.
Finns hos: Kicks, Åhlens etc.
Finns från: Vecka 18 med Sunset in Rio kollektionen.
Mitt betyg: 4/5.

NOTD - Essie"Haute in the Heat"

1 2 3 Idag blev det hallonrosa på naglarna med "Haute in the Heat" från årets sommarkollektion från Essie. Lacket täckte bra på två lager och torkade snabbt, den lite knalligare hallonrosa nyansen känns fräsch och klädsam, det är en sådan färg som jag gärna har på tårna. Passar till det mesta och är en härlig färgklick! Jag har jättemycket lack som står och väntar på att bli testade så ni kan vara förberedda på en hel del lack-inlägg blandat med allt möjligt annat!

Vilken är din favoritnyans på lack under sommaren?

Eng: Raspberry red on my nails today with "Haute in the Heat" from this years Essie Summer Collection. I needed two coats for the coverage on the images and it dried down quickly, the slightly brighter raspberry-pink-red shade feels fresh and wearable, definitely a shade I would normally wear on my toes. Goes with almost everything and is a nice pop of color. 

Sammanfattning: Essie Vår 2014

1.png 2.png Nu har jag testat mig igenom hela Essie's vårkollektion så det är väl hög tid till en sammanfattning tycker jag. I överlag är det många mjuka färger, jag är personligen helt förälskad i Truth or Flare och Fashion Playground, två fantastiska nyanser. Romper Room var också en av nyanserna som överraskade mig, den är liksom krispigt rosa utan att vara för vit eller för rosa. Lacken var relativt enkla att lacka med och jag upplevde inte att det var några problem med torktid osv.

Har du några favoriter?

Romper Room

Mac x Pedro Lourenço 2014

summer2014_pedrolorenco001 Fler Mac-kollektioner kommer lastat, denna gång en kollektion i samarbete med Pedro Lourenço, en brasiliansk designer som startade sin karriär redan som barn. Kollektionen består av produkter i klassiska nyanser och förpackningarna är klassiskt svarta med guldiga detaljer. Jag hoppas att kunna återvända med priser, släppdatum osv snarast.  Inlägget är uppdaterat med priser och kollektionen finns ute på maccosmetics.se från 5 Juni. Kom ihåg att kika in min Mac-Kalender där jag listar alla kollektioner, produktswatcher och promobilder i enkel listform. Jag är jättesugen på Blush Duo Corol, men i övrigt är det inte mycket som lockar. CCO Hush är sedan innan en favorit så den kan jag varmt rekommendera och ögonskuggepaletten innehåller många bra ögonskuggor. Jag har tre av produkterna sedan innan så dessa länkas här nedan så att ni kan kika in swatches och mina omdömen: summer2014_pedrolorenco003

Lipstick (Alla Amplified formula): Peach Beige, True Red, Ruby & Roxo. (215 kr)

Lipglass: Gold Mirror (Neutral gold) & Mirror (Neutral silver) (205 kr)

summer2014_pedrolorenco004

Powder Blush Duo: Corol (Light coral pink/mid-tone neutral plum) (270 kr)

summer2014_pedrolorenco005

Cream Colour Base: Hush (Soft Peach with icy shimmer, Permanent). (215 kr)

summer2014_pedrolorenco006

Nude Eyeshadow Quad: Pink Sands (Light fleshy peach, Matte), All That Glitters (Frosted champagne with gold pearl, Veluxe Pearl, Permanent),

Sable (Cool Bronze, Frost, Permanent) & Rose Cloud (Soft Golden beige, Matte). (480 kr)

macpedro

Nail Lacquer: Flaming Rose (True Red, Cream) & Skin (Light Peach beige, Cream). (165 kr)

Maybelline Color Show"Bleached Neons"

1242 Coral Heat, 244 Chic Chartreuse, 243 Tropink & 241 Sun Flare

Jag har något spännande att visa er idag, nämligen Maybelline's nya nagellack som går under samlingsnamnet "Bleached Neons". Namnet är passande för här har vi knalliga pasteller, definitivt "Honi-lack"(Ni vet ju vad jag tycker om neoner). Lacken ingår i Maybelline's "Summer Heat Wave"-kollektion som även innehåller två eyeliners (Jag har fått hem dessa, det kommer en recension), Colossal go! mascara samt Color Sensational läppstift i Electrical Orange. Lacke som är fyra till antalet är som namnet antyder inte helt 100% neoner, det är härliga klara färger i trendiga färger som jag tror kommer bli väldigt populära, men neoner är dom inte. Min favorit är gröngula Chic Chartreuse som inte bara är fulsnyggt men även helt galet uppmärksamhetskrävande. Jag gillar udda nyanser och när jag bär Chic Chartreuse stirrar både tjejen i ica-kassan och killen på macken på mina naglar, det syns och det med måtta. Resterande lack är även dom väldigt fina, det finns faktiskt inte ett enda lack i kollektionen jag inte gillar. På bilderna nedan har jag tre tunna lager lack på naglarna och torktiden var okej.

Lanseras vecka 21 (Alltså denna vecka) och kostar 39 kr/stk.

2 3

NOTD - Isadora"Savannah Gold"

1.png 2.png 3.png Jag trodde verkligen inte att jag skulle gilla Savannah Gold när jag såg det i flaskan, det såg lite platt och sandfärgat ut men så snart det appliceras på naglarna är det magi. Att sätta ord på färgspelet och finishen är lite svårt. Nyansen är svagt lila, rosa, sand, greige, roseguld och guld. Ibland alla på en gång, ibland en enkel nyans beroende på ljuset. Formulan ser rent ut sagt skittråkig ut i flaskan men väl på naglarna är det en salig blandning av metallic, skimmer, microglitter och foil. Allt i en salig röra skapar ett väldigt intressant lack vars uttryck är udda men underbar. Jag gillar! På bilderna har jag två lager lack och torktiden var okej (Inte överdrivet snabb men inte heller jättelångsam).

FOTD - Savannah Sunset (+ Bonus hund)

2.png 3.png Savannah Sunset Jag hade en del nya produkter från Isadora att testa så jag bestämde mig för att använda en hel del av dom i en sminklook! Paletten jag har använt heter Savannah Sunset och kommer från Isadora's nya "Savannah Bronzing Makeup" kollektion, samma gäller läppstiftet Coral Cream. Den blå eyelinern är från Isadora's Sunset in Rio kollektion, en riktig goding. Ni får bonushund med på köpet idag, Tina var kramig och ville vara med när jag fotade så hon fick också vara med på ett hörn! MYS! Produkter:
 • Isadora Undercover Face Primer
 • Everyday Minerals Everyday Glo Base - Fair
 • Collection 2000 Lasting Perfection Concealer
 • Mac Blush Supercontinental
 • The Balm Mary-Lou manizer
 • Nyx Blush Taupe (Contour)
 • Isadora Eye Shadow Quartet Savannah Sunset
 • Too Faced Shadow Insurance
 • Isadora Gel Eyeliner Aqua
 • Mac Charcoal Brown (Ögonbryn)
 • Isadora Perfect Moisture Lipstick Coral Cream

NOTD - Essie"Fashion Playground"

1.png 2.png 3.png Mint vare' här! Fashion Playground kom med Essies Vårkollektion i år och är ett härligt mintigt krämlack med finmalet silvrigt skimmer. Lacket täckte på två lager och torktiden var okej, inte snabb men inte heller så att man får veck i naglarna efter sängkläderna om man målat naglarna innan man sover. En väldigt klädsam och smickrande nyans som jag tror passar alla, oavsett hudton. Urhärlig färgklick och helt klart min favorit i kollektionen (Ja, mer än Truth or Flare som jag gillade så mycket).

Gillar ni mint?

Mac x Sharon&Kelly Osbourne

En av Mac's kommande kollektioner är en kollektion i samarbete med mor och dotter-paret Sharon & Kelly Osbourne. Dessa två damer är väl ursprungligen kända från TV-serien "The Osbournes" men Sharon har varit domare i American Idol och Kelly är sångare precis som sin far (Dock i en... lite annan genre). Kollektionen är uppdelad i två delar, lila förpackningar till Kelly och röda förpackningar till Sharon. Bägge delar har en ögonskuggepalett med fyra nyanser, produkter till läppar, kinder samt borstar. Jag är helt galet pepp på alla Kelly's läppstift, Sharons rouge och några av dom andra produkterna. Är ni sugna på något? Än så länge har jag inga uppgifter om skandinaviska släppdatum/priser så jag återkommer till detta inlägg med den informationen när jag har det tillgängligt. Swatches finns hos Makeupandbeautyblog samt Temptalia (Sharon's del, Kelly's Del). sharon1 sharon3

Lipglass: Bijou (Soft Rose), Pussywillow (Light Neutral gold). Lip Pencil: Cranberry (Soft yellow pink).

Powerpoint Eye Pencil: Bountiful brown(Brown rinsed with bronze, Permanent). Face Blending Brush: 167SE

summer2014_macosbournes018

Patentpolish Lip Pencil: Innocent (Nude Beige, Repromote), Patentpink (Washed-out lilac, Repromote), French Kiss (Warm Caramel) & Ruby (Mid-tone Rose).

sharon2

Powder Blush: Peaches & Cream (Mid-tone Rose, satin formula). Mineralize Skinfinish Duo: Refresh (Light peach tan/golden pink)

summer2014_macosbournes020

Duchess Eyeshadow Quad: Femme Fatale (Golden brown, Satin), Embark (Dark Reddish brown, matte), Sexy Eyes (Soft warm bronze, Veluxe pearl) & Sweet Eyes (Light golden nude, Veluxe pearl).

kelly1   summer2014_macosbournes006

 Flat buffer brush: 183SE. Lip pencil: In Synch (Bright Yellow Pink, Permanent). Eye Kohl: Smolder (Intense Black).

Pencil brush: 219SE. Jumbo Penultimate: Rapidblack (True Black).

kelly2

Powder Blush: Cheeky Bugger (Peach Brown, Satin). Mineralize Skinfinish Duo: Jolly Good (Light cool beige/soft pale pink).

summer2014_macosbournes009

Bloody Brilliant Eyeshadow Quad: Tickety Boo (Soft muted plum brown, satin), Fizzy Rose (Pale lilac, satin), Spoonful of Sugar (Sparkling Platinum, veluxe pearl) & Shadowy Lady (Blackened plum, matte).

summer2014_macosbournes010

Morning Mister Magpie Brow Duo: Soba (Soft Taupe, Satin, Permanent) & Brun (Dark Brown, Satin, Permanent).

summer2014_macosbournes014

Lipstick: Strip Poker (Light nude, matte), Dodgy Girl (Light Lavender, matte), Kelly Yum-Yum (Bright Blue pink, satin) & Riot House (Light vivid orange, matte).

Lily Lolo nyheter + FOTD

1.png Idag ska vi kika på tre produkter från Lily Lolo, märket har fått en ny look med nya förpackningar och ytterkartonger. En trevlig förändrig tycker jag, dom nya förpackningarna känns mer stilrena även om jag gärna hade sett att det fortfarande var möjligt att se vilken nyans skuggan har utan att behöva öppna locket. Jag har fått hem tre produktprover, två på nya Pressed Eyeshadows i nyanserna Drama Queen (lila) och Limoncello (Ljust gul). Jag har även fått hem ett prov på ögonbrynsduon i nyansen "Light". Den lila skuggan var väldigt enkel att tona ut men man behövde packa på en del produkt för att den skulle bli täckande. Limoncello är ljus och skir, därför passar den bra som highlight för dig som är ljus/medium i hudton. Jag har använt alla tre produkter i den FOTD som ligger här lite längre ner, där har jag använt Limoncello i inre ögonvrån för att öppna upp ögat. Utav skuggorna är Drama Queen dock den klara favoriten, mest för att jag gillar den lila nyansen som jag skämtsamt brukar kalla "Lyx-lila". Limoncello är användbar men inte särskilt spännande eller speciell, jag hade önskat att det var en pigmenterad pastell-gul men en highlight-nyans är det alltid plats till! Ögonbrynsduon kommer med en ögonbrynsskugga samt ett vax. Skuggan är ljus nog till att jag kan ha den till vardags utan problem (Och den kan även dubbla som crease-skugga), om jag vill ha bättre hållbarhet använder jag vaxet ovanpå.  Bägge produkter kostar ca 169 kr/stk och finns att köpa hos t.ex Eleven.se. Om någon nu skulle undra vad sjutton jag har på läpparna på FOTD-bilden nedan så är det Violet från Nyx's Macaron collection, jag köpte mitt på eBay och tycker att det är gudomligt. 2.png 3.png 5.png

NOTD - Essie"Style Hunter"

1 2.png 3.png Idag bär jag det hallonröda lacket Style Hunter från Essie's vårkollektion på naglarna, ett trevligt krämlack som täcker på två lager. Det här är ett väldigt sött lack som är ett bra mellanting mellan rött och rosa, det är inte så rött att det blir klassiskt men inte heller så rosa att det blir för poppigt. Jag tror det skulle passa många men det kan även kännas lite tråkigt och intetsägande. Ni vet ju hur jag har det med rött och rosa, det är fint ibland (Rött är snyggt på läpparna) men i överlag tycker jag att det blir lite för klassiskt tråkigt.

Vad tycker ni?

New in: Isadora Lip Roller

1   Jag blev helt plötsligt 10 år gammal när jag rev upp ett paket med Lip Rollers från Isadora för ett par dagar sedan. När jag var yngre hade jag flera sådana här och när jag i 12-års åldern reste till USA med min kära pappa var jag så stolt över att få köpa en lip roller på Victoria's Secret (Den har jag faktiskt fortfarande, men den används inte såklart). Isadora's nya Lip Rollers kommer i fem färger/smaker/dofter och jag kan tänka mig att dessa är en produkt som riktar sig lite mer mot en yngre målgrupp. Dessa är inte lika klistriga som vad jag kommer ihåg och dofterna är härligtt bäriga och fruktiga. På läpparna applicerar dessa väldigt genomskinligt så även om du kan se färgerna i förpackningen så är färgen obefintlig på läpparna. Jag rekommenderar alltså att man siktar in sig på vilken doft man gillar snarare än vilken färg som lockar, eftersom den ändå inte syns. Dessa finns ute i butik nu och kostar 79 kr/stk med ett innehåll på 5 ml. 2 3

Empties #3

Så blev det tid till lite empties igen! Jag har kommit igenom en hel del produkter sedan sist, mycket av det är kroppsvård men det har även varit en del sminkprodukter som gått åt. Här kommer det en liten video med korta omdömen av produkterna jag har använt upp!

Produkter i videon:

 • Cien Bodycare Nail polish remover
 • L'Oreal Eye & Lip makeup remover
 • The Body Shop Ginger Sparkle shower gel
 • The Body Shop Blueberry Shower Gel
 • I love... Candyfloss shower gel
 • Lady Speed Stick Fruity Splash
 • The Body Shop Body Scrub Gelee Blueberry
 • The Body Shop Vitamin C microdermabrasion
 • L'Oreal Lumi Magique
 • Sunsilk Co-creations Smooth & Shiny
 • Pantene Pro-v Repair & Protect schampoo
 • Sensai Silky Purifying creamy soap
 • Too Faced Lash Injection mascara
 • Idun Minerals Silfr Mascara
 • Benefit High beam
 • Lolita Lempicka L'eau Jolie

Isadora - Savannah Bronzing Makeup 2014

1 Isadora släpper en så kallad "Bronzing makeup"-kollektion varje år och igår landade delar av årets kollektion Savannah i min brevlåda. Jag ska inte hålla allt för länge på godbitarna så jag kör genast igång och visar er hur produkterna ser ut! Kollektionen skulle mer än gärna finnas ute i butik redan från förra veckan. Det kanske redan är någon av er som har köpt någon eller några av produkterna? Jag har fått hem fyra produkter; Paletten Savannah Sunset, läppstiftet Coral Cream, Twist-up gloss stick Peach Nectar samt nagellacket Savannah Gold. Läppstiftet förälskade jag mig i från första sekund men övriga produkter har jag endast swatchat, så jag har tyvärr inga mer djupgående recensioner just nu. Savannah Gold var himla svårt att fotografera så jag vill gärna tillägga att utöver den sandiga nyansen jag fångat på bild så skiftar den även i ljus lila och guld. För mig är läppstiftet dock den absoluta vinnaren!

2Eye shadow quartet - Savannah Sunset 69 (129 kr)

8Eye shadow quartet - Savannah Sunset 69 (129 kr)

3Wonder Nail - Savannah Gold (69 kr)

4Perfect Moisture Lipstick - 168 Coral Cream (119 kr)

6Perfect Moisture Lipstick - 168 Coral Cream (119 kr)

5Twist-Up gloss stick - 13 Peach Nectar (129 kr)

7Twist-Up gloss stick - 13 Peach Nectar (129 kr)

NOTD - Essie"Hide&Go Chic"

1 2 3 Här kommer ännu ett lack från Essie's vårkollektion, tealblå "Hide & Go Chic". Krämformulan var lätt att lacka med, gled ut fint på nageln och täckte fint med två lager. En härlig sommarfärg som påminner mig om skärgården och mysiga båtresor till olika öar. En väldigt mysig nyans alltså! Jag får lust att dra på mig en randig tröja i vitt och marinblått och matcha det med dessa naglar, tror det skulle vara en snygg kombination.

Vad tycker ni?

The Body Shop - Body Sorbet

1.png Den 25:e April släppte The Body Shop produkten "Body Sorbet", en lättviktig och geleaktig body lotion som innehåller Aloe Vera. Body Sorbet kommer i fyra dofter; Moringa, Mango, Pink Grapefruit och Strawberry. Min väninna Heidi var här i helgen och passade på att adoptera Moringa-varianten då jag inte är mycket för doften. Produkten är väldigt svalkande och kylande med sin gele-aktiga formula och jag har hört att man kan slänga den i kylen ett par timmar och använda den som avslappnande after-sun om man har varit ute i solen för mycket. Jag upplever att den sjunker in i huden snabbt och eftersom formulan är så lätt så känns den inte kladdig överhuvudtaget. Om du är helt sjukt galet torr (Det är jag på vaderna) så upplever jag att du behöver något som ger lite mer fukt för att slippa den torra strama känslan. Body Sorbet tar absolut det värsta av det torra men för att återfukta ordentligt maffar jag på med antingen en body oil eller ett body butter. Om du är ödletorr som mig så kan det alltså krävas något lite fetare. I överlag tycker jag att dessa helt klart är värda att kika på, mumsiga svalkande fruktiga skapelser. Yum! 2.png  
 • Pris: 165 kr.
 • Mängd: 200 ml
 • Finns hos: The Body Shop
 • Släppdatum: 25 April
 • Mitt betyg: 4/5
 

NOTD - Essie"Romper Room"

1.png 2.png 3.png Idag blev det sockersöta Romper Room från Essie på naglarna, ett nästanvitt lack med ljus rosa ton. Det blir lite för ljuvt och romantiskt för min del, inte riktigt min stil alltså. Däremot kan jag tänka mig att detta skulle vara snyggt om man la ett färgglatt glitterlack ovanpå eller en glitter-gradient. Basen gör ju inte så mycket väsen av sig så då kan glittret stå i fokus!

Vilken färg glitter ska jag matcha till detta lack?

NOTD - L'Oreal"Indigo Classique"Jeans effect

1 2 3 Med L'Oreals Miss Rebel-kollektion kom även lacket "Indigo Classique" som är märkt med "Jeans effect". Lacket är ett texture-lack med små korn och härlig indigoblå bas. Precis som dom flesta andra texture-lack så torkar Indigo Classique väldigt snabbt och täckte bra på två lager. Inte jättespännande men jag tycker att den blå nyansen är väldigt vacker och klar i tonen.

Är ni less på texture-lack eller lockar det fortfarande?

Mac Release Kalender

Mac är ett märke som jag är väldigt intresserad av och eftersom Mac som märke släpper väldigt många kollektioner så tänkte jag att ha ett samlat ställe där jag listar releasedatum och kollektionsnamn med länkar till eventuella inlägg om produkterna. Jag hoppas att detta hjälper er som också är intresserade av Mac men som precis som jag tycker att det kan bli lite "overwhelming" att hålla koll på alla datum. LE betyder Limited Edition och är alltså limiterade kollektioner som bara finns i butik/online under begränsad tid. P betyder Permanent och betyder att produkterna från släppdatumet kommer ingå i permanent sortiment. SP betyder Semi Permanent och är alltså produkter som t.ex. Viva Glam produkterna som är tillgänglig under längre tid men som fortfarande är tidsbegränsade. Listan uppdateras löpande, nyaste samt kommande kollektionerna ligger alltid längst upp. Om det är en kollektion jag har missat så får ni mer än gärna hojta till så ska jag absolut lägga till den i listan. Mycket av preview-informationen jag har kommer för det mesta från Specktra.net (Speciellt Erine som är en darling när det kommer till att uppdatera med vad som komma skall). Övrig information om specifika släppdatum osv. kommer direkt från Mac's Skandinaviska presskontor. Eng: I wanted to make my Mac-loving Scandinavian ladies' life easier by creating a Scandi' Mac Calendar where all dates for Nordic releases, promo pictures, color stories etc are available in list-form. The list is constantly updated and may at times have launches in "Coming" that will be removed as they are not coming to Nordic locations. Give me a shout if I've missed something or if any information is wrong. P means Permanent, LE means Limited Edition.

2016:

Coming:

Zac Posen (??)

2015:

Coming:

Charlotte Olympia (??) Dark Desires (??) Faerie Whispers (??) Mariah Carey (??) Brooke Candy Pt.2 (??) Enchanted Eve/Magic of the Night (Holiday) (??) Selena Quintanilla (??) Ellie Goulding (??) Huggables (??) Retro Matte Liquid Lipstick (??)

Oktober:

Haute Dogs LE (8 Oktober, All locations + Online) Macnificent me! LE (8 Oktober, All locations + Online)

September:

Brooke Candy LE (30 September Online) Guo Pei LE (30 September Online, Släpps även hos Mac PRO Copenhagen och Mac Oslo City den 8 Oktober) Viva Glam Miley Cyrus 2 SP (8 September, All locations + Online, tillgänglig i 6 månader) Miley2 Lipglass Studio Waterweight Foundation (8 September, All locations + Online) Vamplify LE/P (8 September, All locations + Online 26 Augusti ) How chic is this? + Promobilder Giambattista Valli  LE (8 September, Åhléns City STHLM, NK + Online 26 Augusti) Promobilder + Margherita

Augusti:

Veluxe à Trois LE (8 Augusti, All locations + Online 28 Juli) Några produkter är Online Exclusive Electric Cool LE (8 Augusti, All locations + Online 28 Juli) Switch to Blue Upward Lash Mascara (8 Augusti, All locations + Online 28 Juli) Cremesheen Pearl Lipsticks (8 Augusti, All locations + Online)

Juli:

Prep+ Prime "Fix+" Extension LE (28 Juli Online) The Matte Lip Collection ? (28 Juli Online) Le Disko LE (8 Juli, All locations + Online 30 Juni) I like 2 Watch Dazzleshadow Eyes on Mac P (8 Juli, All locations + Online 30 Juni)

Juni:

Patentpolish Lip Pencil (30 Juni) Lightful C 2-in-2 Tint & Serum with radiance booster P (8 Juni, All locations + online) Mineralize Timecheck (8 Juni, All locations + Online

Maj:

In Extra Dimension P (28 Maj, All Locations + Online) Wash & Dry LE (8 Maj, All locations + Online 5 Maj) Morange + Promobilder + Hipness & Golden Rinse Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation P (8 Maj, All locations + Online)

April:

Mac is beauty LE (8 April, All locations + Online 1 April) Silly + Blue Peep + Bouffant + Promobilder Philip Treacy LE (8 April NK, Online 1 April) Promobilder Mia Moretti LE (1 April, Online Only) Promobilder Lightful C Tinted Cream SPF30 P? (1 April Online) MAC Trend Forecast Eye/Lip LE? (1 April) Julia Petit LE (6 Mars 1 April, Åhlens Stockholm + Gbg, NK + Online) (Note 1/4, Försenat till 1 April)

Mars:

Toledo LE (6 Mars, All locations + Online. Sminkväskan finns bara online + Åhlens Sthlm) Promobilder Cinderella LE (6 Mars, Åhlens Stockholm, NK + Online) Promobilder + Royal Ball Lipstick Bao Bao Wan LE (6 Mars, Åhlens Stockholm, NK + Online) Pencilled In LE/P (6 Mars, All locations + Online)

Februari:

Red, Red, Red LE (6 Februari, Åhlens Stockholm/Göteborg, NK + Online) Studio Conceal & Correct (6 Februari, All locations + Online) Viva Glam Miley SP (12 Februari, All locations + Online, tillgänglig i ett år) Promobilder Nasty Gal LE (2 Februari, Online)

Januari:

Lightness of Being LE (2 Januari, All locations + 6 Januari Online) Promobilder + Lightscapade + Style Surge + Perfect Topping Prep + Prime extension P (2 Januari, All locations +  6 Januari Online) Studio Nail Lacquer extension P (2 Januari, Åhlens Stockholm/Göteborg, NK + Online) Fabulous Fete Kinky Boots LE (6 Januari, Online) Promobilder Bolly Doll LE (6 Januari, Online)

2014:

November:

Heirloom Mix LE (8 November, All Locations + Online) No Faux Pas Swatches - Promobilder Objects of Affection LE (8 November, All Locations + Online. Bronze pigment set = Online Only) Keepsakes LE (8 November, All Locations + Online. Coral Lip Bag & Hanging Travel bag = Online Only. Silver Lip/Eye bag = Åhlens Stockholm & Göteborg, NK + online only. Silver Lip/Eye Bag = Åhlens Stockholm). Ultimate P (8 November, Online + Mac Copenhagen FSS) Rocky Horror Picture Show LE (8 November, Åhlens City Stockholm, NK + Online) Promobilder Prabal Gurung LE (27 November, Online) Technakohl Liner (27 November, Online)

Oktober:

Brooke Shields Beauty Icon LE (2 Oktober, Online. 8 Oktober, Åhlens City Stockholm & NK) Promobilder Studio Nail Lacquer, Uppdaterad formula P (8 Oktober, Online + All locations)

September:

A Novel Romance LE (9 September Online + 8 Oktober All locations) Promobilder - Switch to blue + Pure Fiction Swatches Viva Glam Rihanna 2 (11 September, All locations + Online) Riri2 Lipglass Swatch Matchmaster Concealer P (8 September, All locations + Online) The Matte Lip Collection P/LE (8 September, All locations + Online) The Simpsons LE (9 September, Mac Store Copenhagen + Online) Promobilder - Grand Pumpkin Swatch Artificially Wild LE (8 September, Åhlens City Sthlm, Åhlens GBG, NK + Online) Studio Sculpt (8 September, All locations)

Augusti:

Sharon & Kelly Osbourne LE (8 Augusti, Åhlens City STHLM, NK & Online) - Promobilder - Bloody Brilliant Swatch - Bloody brilliant FOTD Veluxe Pearlfusion Shadow P (8 Augusti, All locations) Promobilder + Peachluxe Swatches Mineralize Multi-Effect Lash P (8 Augusti, All locations)

Juli:

Lorde LE (3 Juli, Online) Nail Transformations P (3 Juli, Online) Moody Blooms LE (8 Juli, All locations +  3 Juli Online) - Promobilder - Hidden Motive swatch Pro Longwear SPF20 Compact Foundation P (8 Juli, All locations + Online)

Juni:

Pedro Lourenco LE (5 Juni Online) - Promobilder - Hush Swatch - All that glitters Swatch - Flaming Rose Swatch Flutterfly Eyes (18 Juni Online)

Maj:

Alluring Aquatic LE (8e Maj) - Produktswatches - Promobilder Playland LE (8e Maj) - Produktswatches Proenza Schouler LE (8e Maj) - Promobilder Maleficent LE (30e Maj) - Produktswatches - Promobilder Studio Sculpt, Shade & Line LE (8e Maj) Patentpolish Lip Pencil LE (8e Maj)

Mars:

A Fantasy of Flowers LE (8e Mars) - Produktswatches  - Promobilder

February:

False Lashes mascara P (8e Februari) - Produktswatches

Januari:

Punk Couture LE (2:a Januari) - Produktswatches - Promobilder  

2013:

December:

Riri Hearts Mac Holiday LE (Vecka 52) - Produktswatches - Promobilder

November:

Divine Night LE (8e November) - Produktswatches - Promobilder Nocturnals - Promobilder

Oktober:

Retro Matte LE (8e Oktober) - Produktswatches - Promobilder Riri Hearts Mac Fall LE (8e Oktober) - Produktswatches

September:

Indulge LE (8e September) - Produktswatches Antonio Lopez LE (8e September) - Produktswatches

Augusti:

Pressed Pigments LE (8e Augusti) - Promobilder So Supreme LE (8 Augusti) - K-Wow Swatches

Maj:

Temperature Rising LE (8e Maj) - Caliente + Hot Nights swatches Art of the Eye LE (8e Maj) - Hajar Karim + Deep Dark Brunette Swatches Fashion Sets LE (8e Maj) - Heroine Swatches

2012:

Oktober:

Style Seeker LE (8 Oktober) - Promobilder Marilyn Monroe LE (8 Oktober) - Scarlet Ibis + How to Marry Swatches

Mars:

Archie's Girls LE (8 Mars) - Caramel Sundae + Summer Sweetheart Swatches

NOTD - Maybelline"In your flesh"+"Bronze me up"

1 2 3 Maybelline har släppt en liten kollektion med fyra nagellack(två glitter, två kräm) och två läppstift, idag kikar vi på två av lacken. Som bas har jag lagt "In your flesh" som är en lite mer varm nude-nyans som tyvärr är för mörk för att vara en smickrande nude på mina spök-händer. Ovanpå har jag lagt det ursnygga rödbronziga glitterlacket "Bronze me up" som innehåller små glitterkorn blandat med lite större hexagoner, detta ska jag definitivt testa på andra slags lack också för det här är verkligen en höjdare. In your flesh täckte på två lager och för resultatet på bilden har jag använt två lager av Bronze me up.

Vilket är ditt favorit nude-lack?

Mac Maleficent - Anthurium Prolongwear Lipglass + Flaming Rose Nail Lacquer

1.png Idag kommer en liten smygtitt på två produkter från Mac's kommande kollektion "Maleficent" som jag har skrivit om här. Jag har fått hem prover på två av produkterna från kollektionen, nagellacket Flaming Rose och Prolongwear Lipglass i nyansen Anthurium. Bägge produkter är klassiskt pinupröda och bägge produkter är i krämformula (Inget skimmer här alltså). Anthurium är ett långtidshållbart läppglans som jag upplever stannar på läpparna i ungefär 5 timmar. Läppglanset har en tendens till att blöda lite utanför läpparna så jag rekommenderar att man applicerar antingen en genomskinlig eller en röd lipliner för att det ska sitta på plats. Nagellacket Flaming Rose är ett klassiskt rött krämlack som täcker på ett lager. Här rekommenderar jag att man grundar ordentligt med ett bra baslack (T.ex Orly Bonder) och toppar med ett nagellack som hjälper på hållbarheten. Mac's lack-formula är inte mycket att hänga i granen så det gäller att göra sitt förarbete om man finner en nyans man gillar. Förpackningarna är väldigt stilrena med glansiga lock och på alla förpackningar finner vi även antingen ett par vingar eller ett par fåglar, det är visst något av en tolkningsfråga. Anthurium kostar 230 kr och för Flaming Rose får man ge 165 kr. Kollektionen finns ute online från den 30e Maj (Kolla dock in några dagar innan om ni sett något ni förälskat er i, ibland smygsläpps det produkter innan det officiella släppdatumet). Maleficent's kollektion kommer tyvärr inte kunna köpas i Svenska butiker (Enda skandinaviska butik är Mac Store Copenhagen).

Vad tycker ni om förpackningarna?

2.pngFlaming Rose & Anthurium

3.pngFlaming Rose, 1 lager

4Anthurium (Topp), RiriWoo lipglass (Botten)

5.png

Maybelline Stripped Nudes 2014

Maybelline har nyligen släppt sin vårkollektion Stripped Nudes så det är på hög tid att vi kikar på produkterna. Kollektionen kom ut under vecka 16 och består av sex produkter i två produktkategorier; Naglar och läppar. Som namnet antyder är det väldigt mycket nedtonade produkter i nude-nyanser men man har även valt att lägga till två glittriga nagellack för att göra det hela lite roligare. I kollektionen ingår två av Maybelline's "Colorsensational" läppstift, bägge två i nedtonade nude-nyanser. Den ljusaste nyansen 710 Sultry Sand är en spot-on concealernyans på mig och ser därför heltokigt ut på läpparna. För er som är lite mörkare än vad jag är (Alltså ungefär 99% av hela världen) så rekommenderar jag inte Sultry Sand, vi snackar idominvarning. Läppstiftet 725 Tantalizing Taupe är däremot en riktig höjdare. Nude utan att vara FÖR nude, täckande utan att vara för täckande (Det är ett sånt där läppstift man kan slänga på sig utan spegel).. Jag gillar det! Utav dom fyra nagellacken är två glittriga top-coats och resterande tv är nudes i en kall sand-nyans och en lite varmare kamel-nyans. Dom två ljusa nyanserna säger mig inte så mycket men bägge glitterlack är TO DIE FOR, speciellt det rödbronziga "Bronze me up". Nagellacken kostar 39kr/stk och läppstiften ligger på 119 kr/stk.

Vad tycker du om kollektionen?

1.png227 In your flesh, 230 Undress to Impress, 229 Bronze me Up & 225 Bare it all.

2.png710 Sultry Sand & 725 Tantalizing Taupe

lp710 Sultry Sand 

lp2725 Tantalizing Taupe

Untitled710 Sultry Sand & 725 Tantalizing Taupe

NOTD - Essie"Truth or Flare"

1 2 3 Idag blev det en av mina favoritnyanser, PERIWINKLE! Essies vårkollektion landade hos mig för ett tag sedan och nu jag gått igång med att swatcha järnet ur hela bunten. Dagens lack heter Truth or Flare, är fantastiskt periwinkle-färgat och med krämfinish. Jag har suttit och studerat flaskan litegrann då några av dom andra lacken i kollektionen som ser ut som krämlack har ett väldigt diskret silverskimmer men jag kan inte se något i just denna flaska. Lacket täckte fint på tre tunna lager och torktiden var bra. Jättehärlig nyans som passar bra året runt!

Gillar ni periwinkle?

Flytande foundation, jämförelse pris/ml

Desktop2 Här kommer nästa jämförande lista i serien "Pris per ml", jag har tidigare gjort en lista på nagellack och nu fall valet på flytande foundations. Det finns så galet många flytande foundations att jag är säker på att jag missat några. Är det någon ni saknar får ni gärna hojta till så ska jag lägga till den i listan. Jag har gått igenom både Kicks och Eleven's hemsidor och lagt till dom som hade detaljer om ml i produktbeskrivelsen. Phew, vilket jobb. Listan kan göras mycket större dock! Det som förvånar mig mest är att den stora Mac Face & Body ligger som nummer tre av dom billigaste. 
 • La Praire Skin caviar concealer foundation: 1775 kr, 30 ml. Pris per ml: 59,16 kr.
 • La Praire Anti-Aging Foundation: 925 kr, 30 ml. Pris per ml: 30,83 kr. 
 • Dior Capture Totale Serum Foundation: 875 kr, 30 ml. Pris per ml: 29,16 kr.
 • Guerlain Parure Gold Fluid: 790 kr, 30 ml. Pris per ml: 26,33 kr. 
 • Yves Saint Laurent: Youth Liberator Serum Foundation: 615 kr, 30 ml. Pris per ml: 20,50 kr.
 • Helena Rubenstein Instant V-Lift: 560 kr, 30 ml. Pris per ml: 18,66 kr.
 • Lancome Teint Renergie Lift Rare Foundation SPF20: 530 kr, 30 ml. Pris per ml: 17,66 kr. 
 • Lancome Teint Vissionaire: 520 kr, 30 ml. Pris per ml: 17,33 kr.
 • Dior Diorskin Forever + Diorskin Nude Fluid + Eclat Satin: 515 kr, 30 ml. Pris per ml: 17,16 kr.
 • Yves Saint Laurent Le Teint Touche Eclat + Teint Resist: 515 kr, 30 ml. Pris per ml: 17,16 kr.
 • Helena Rubenstein Spectacular: 495 kr, 30 ml. Pris per ml: 16,50 kr.
 • Elizabeth Arden Intervene: 490 kr, 30 ml. Pris per ml: 16,33 kr.
 • Lancome Teint Idole Ultra SPF15: 455 kr, 30 ml. Pris per ml: 15,16 kr.
 • Lancome Teint Miracle:  455 kr, 30 ml. Pris per ml: 15,16 kr.
 • Lancome Photogénic Lumesence: 455 kr, 30 ml. Pris per ml: 15,16 kr. 
 • Sensai Fluid Finish: 455 kr, 30 ml. Pris per ml: 15,16 kr.
 • Clarins Extra-Firming SPF15: 450 kr, 30 ml. Pris per ml: 15 kr.
 • Estée Lauder Double Wear + Double Wear Light + Invisible Fluid: 445 kr, 30 ml. Pris per ml: 14,83 kr.
 • Clarins Everlasting SPF15 + Skin Illusion: 405 kr, 30 ml. Pris per ml: 13,50 kr.
 • Clinique Repairwear Laser focus: 385 kr, 30 ml. Pris per ml: 12,83 kr.
 • Clarins Ever Matte SPF15: 370 kr, 30 ml. Pris per ml: 12,33 kr.
 • Origins Plantscription SPF15 Anti-Aging: 370 kr, 30 ml. Pris per ml: 12,33 kr.
 • Smashbox Liquid Halo HD SPF15: 340 kr, 30 ml. Pris per ml: 11,33 kr.
 • Mac Mineralize Moisture SPF15: 335 kr, 30 ml. Pris per ml: 11,16 kr.
 • Clinique Redness Solutions: 335 kr, 30 ml. Pris per ml: 11,16 kr. 
 • Smashbox Studio Skin 15h: 330 kr, 30 ml. Pris per ml: 11 kr.
 • Clinique Superbalanced Makeup: 320 kr, 30 ml. Pris per ml: 10,66 kr.
 • Clinique Stay-Matte oil-free: 320 kr, 30 ml. Pris per ml: 10, 66 kr.
 • Mac Pro Longwear SPF10: 320 kr, 30 ml. Pris per ml: 10,66 kr.
 • The Body Shop Extra Virgin Minerals: 295 kr, 28 ml. Pris per ml: 10,53 kr.
 • Mac Matchmaster SPF15: 335 kr, 35 ml. Pris per ml: 9,57 kr. 
 • Mac Studio Fix Fluid SPF15: 275 kr, 30 ml. Pris per ml: 9,16 kr.
 • Make Up Store Liquid Foundation: 255 kr, 30 ml. Pris per ml: 8,50 kr.
 • Mac Studio Sculpt SPF15: 320 kr, 40 ml. Pris per ml: 8 kr.
 • Une Skin Ideal Youth Serum Foundation: 239 kr, 30 ml. Pris per ml: 7,96 kr. 
 • The Body Shop Moisture Foundation: 235 kr, 30 ml. Pris per ml: 7,83 kr.
 • L'Oreal Infallible All Day Stay Fresh: 169 kr, 30 ml. Pris per ml: 5,63 kr. 
 • Mac Face and Body: 275 kr, 50 ml. Pris per ml: 5,50 kr.
 • Max Factor Facefinity All Day Flawless:  165 kr, 30 ml. Pris per ml: 5,50 kr.
 • Isadora High Performance All-day + Wake Up Make Up: 159 kr, 30 ml. Pris per ml: 5,30 ml.
 • Maybelline Dream Satin Liquid: 149 kr, 30 ml. Pris per ml: 4,96 kr.
 • Isadora 16h Active Moist: 149 kr, 30 ml. Pris per ml: 4,96 kr.
 • Lumene Triple Stay: 149 kr, 30 ml. Pris per ml: 4,96 kr.
 • Maybelline Fit me: 145 kr, 30 ml. Pris per ml: 4,83 kr.
 • Max Factor Colour Adapt: 160 kr, 34 ml. Pris per ml: 4,70 kr.
 • Kicks Sheer Finish SPF15: 139 kr, 30 ml. Pris per ml: 4,63 kr.
 • Isadora Hydralight + Lift & Cover: 149 kr, 35 ml. Pris per ml: 4,25 kr.
 • Mac Face and Body: 355 kr, 120 ml. Pris per ml: 2,95 kr.
 • Wet N Wild CoverAll: 79 kr, 29,6 ml. Pris per ml: 2,66 kr.
 • Miyo Fresh Face Fluid: 59 kr, 30 ml. Pris per ml: 1,96 kr.
   

NOTD - Essie"Spin the bottle"+ L'Oreal"Gold Leaf"

1 2 3 Jag har testat Gold Leaf från L'Oreal tidigare och blev totalförälskad, det ser ut som att man har slängt lite bladguld på naglarna lite nonchalant och dekadent. Idag har jag valt att lägga Gold Leaf på en bas av det nya lacket Spin the bottle från Essie's vårkollektion, en perfekt nude som inte är för ljus, inte för mörk och inte för orange. Bra för oss blekfisar alltså! Lacket täcker fint på tre lite tunnare lager. Jag gillar kombinationen som blir spännande och iögonfallande utan att vara knallig, det känns klassiskt snyggt. Gold Leaf kan jag varmt rekommendera och Spin the bottle likaså.

Vad tycker ni raringar?

NOTD - Mac"Submerged"(Alluring Aquatic 2014)

1 Jag lovade ju en NOTD på nagellacket Submerged som jag av någon grund hade döpt om till Shimmerfish i mitt första inlägg, Submerged är det alltså och inget annat. Lacket täckte fint på tre lager men redan dagen efter hade jag tipwear på alla naglar och på en nagel hade jag fått en stor chip. Det tåls att sägas att jag lackade med det ungefär vid middagstid och kl 07 morgonen efter (Jag hade alltså bara sovit) såg det inte särskilt attraktivt ut mer. Hursomhaver, jag älskar nyansen som skiftar mellan turkos och lila och förpackningen är ju bara to die for med sina inbyggda regndroppar och metalliska aqua-förpackning. En NOTD kommer lastad med både skugga och solljus så att ni kan se härligheten in all it's glory. Jag ska testa med andra bas/topplack för att se om det hjälper på hållbarheten, jag återvänder med info till detta inlägg. 1 2 3