Shopping: Att vara en sucker för fynd..

 
Billigt är bra, heter det ju, och jag är verkligen en total sucker för fynd i alla former. Jag har aldrig varit en sån person som shoppar särskilt mycket småprylar, men här på sista tiden har jag shoppat lite skönhetsrelaterade grejer som jag tänkte visa er.
 
Jag och vax-strips kommer inte överrens, och det är inte ofta jag orkar värma vax heller så när jag hittade The Body Shop's Sugaring på rea för en tia (seriöst, vem kan motstå) så tänkte jag att jag lika gärna kunde testa.Spännande!
 
Rimmel London är ett märke som jag inte riktigt har testat så mycket från, så så när vi körde igång rean i Januari på jobbet så fyndade jag den snygga paletten med Union Jack mönster för 30 kr. Igen, vem kan motstå?
 
Lite fransar blev det också, från Ardell och Red Cherry. Ungefär noll kronor per styck på ebay (Okej då, en dollar eller två).
 
Och till sist så köpte jag en RealTechniques borste från iHerb. Det blev en ögonborste i form av Shading Brush denna gång, då jag har riktigt många av ansiktsborstarna som jag älskar.
 
Affiliate: Använd koden CIR729 hos iHerb för 5 dollar rabatt vid första köpet.

NOTD - O.P.I "OPI Eurso.. Euro" + "Lights of Emerald City"


Glitter ovanpå blått brukar alltid gå hem (Vem älskar inte rymd/natthimmel-lack?) så jag valde ut två nyare O.P.I-lack och parade ihop dom! Det mörkblå lacket heter OPI Eurso.. Euro (Euro Centrale kollektionen) och det riktigt udda glitterlacket med fyrkantiga glitterpartiklar heter Lights of Emerald City (Oz the great and powerful kollektionen).
 
Först hade jag tänkt att lacka Lights of Emerald City ovanpå ett ljust beige lack men jag är så glad för att jag ändrade mening och lackade på blått istället. Hur snyggt som helst!

EOTD - Drama

 
 
 
Jag har velat visa er två bra och billiga produkter men att göra ett inlägg till varje produkt har inte lockat, så jag tänkte att jag visa er hur det ser ut när jag använder dom i en sminkning. Produkterna jag snackar om är E.L.F's Brightening Eye color i färgen Drama (Kvartett med sotningsskuggor) och Wet N Wild's flytande eyeliner i Black Sparkle som är kolsvart med silverglitter. Eyelinern kostar 59 kronor (Finns bl.a. hos Allice.se och Eleven) och E.L.F-paletten kostar små 1,50 pund. Fynd! Eyelinern sitter dessutom som berget!
 
Ovan ser ni en sotning som jag ofta bär om jag ska iväg på festligheter. Normalt har jag ju färgglada sminkningar så ibland är det skönt att tona ned det lite. 
 
Produkter:
Too Faced Shadow Insurance
Gosh Waterproof eyeshadow stick - Love that beige (Beige skimrig krämskugga)
E.L.F Brightening Eye Color - Drama 
Wet N Wild Megalast eyeliner - Black Sparkle
Isadora Eyebrow Lifter
Estee Lauder Automatic brow pencil Duo - Soft Blonde
Maybelline The colossal Cat eyes mascara
Nyx Slide on Pencil - Pure White

Nyheter från svenska Idun Minerals

 
Svenska mineralmärket Idun Minerals släpper lite nya produkter för att komplettera sitt redan stora sortiment. En av nyheterna var att det släpps fyra nya nyanser av deras mineralfoundation, och jag som är så blek att jag inte kunnat hitta en match i deras tidigare färgutbud blev nyfiken på den extremt ljusa färgen "Jorunn".
 
Jorunn kommer definitivt att recenseras snarast, jag har redan testat den idag under ett 6-timmars jobbpass och tyckte att den satt bra och höll riktigt bra under dagen. Mer detaljerad info och recension kommer alltså när jag har lite mer kött på benen.
 
Idun Minerals skickade även ett ex av deras nya läppglans som precis som jag heter Anna. It was meant to be! Anna är en rolig blandning av rosa och korall, och känns trevligt på läpparna. En swatch på läpparna finner ni nedan! Har ni testat något från Idun Minerals? Har ni några favoriter?
 

Isadora har brynen i fokus

I dagarna släpper Isadora nya brynprodukter som kommer att ingå i deras fasta sortiment. Dom nya produkterna är bland annat Eyebrow lifter som även ingick i vårkollektionen, men även en vattefast ögonbrynspenna och en Eyebrow styler som är en krämig bryn-gele med borste (Ungefär som en eyebrow fix). Eyebrow stylern kommer i ett helt genomskinligt utförande (Transparent), ljust brunt (Light brown) och mörkare brun (Dark Brown).
 
Ögonbrynspennan kommer precis som Eyebrow styler i ljus- och mörkbrunt men även i en mörkare nästansvart färg som passar dom som har mörkare hår och ögonbryn bättre. 
Eyebrow styler känns väldigt lätt och "mousse-aktig" i formulan, och passar nog dom som har lite mer hår i brynen och inte är i behov av att fylla i på huden också. Ögonbrynspennan däremot funkar riktigt bra om man har lite mindre hår och behöver måla lite på huden för att fylla i där det inte är så mycket hår. Pennan i sig är riktigt krämig och lätt att måla med, och om man bara målar på håren (Som jag oftast bara gör) så kan man också göra det genom att inte lägga lika mycket tryck på pennan när man målar!
 
Alla produkter kostar 89 kr/st och kommer snart ut i butik om dom inte redan finns uppe! Nedan har ni en bild där jag har använt Eyebrow Styler i den ljusbruna färgen. 
 

Blogga 101 - Bildhyfs och Copyright

Källa: Honi
 
En bra blogg är oftast en blogg som innehåller bilder som reflekterar innehållet och skribenten. P.g.a detta råder det stor förvirring gällande copyright, vilka bilder man får ta och vilka bilder som är skyddade av copyright.
 
Jag tänkte ta hål på några myter, och dessutom skriva lite om bildhyfs när man gärna vill låna den där snygga bilden som man såg på en annan blogg eller hemsida. Ingen vill väl använda sin tid på att fota och redigera den perfekta bilden, bara för att någon ska ta den utan lov. 
 
- En bild behöver inte vattenmärkas eller copyrightmärkas för att vara skyddat, alla bilder tillhör skaparen automatiskt och skaparen har alltid alla rättigheter.
 
- Om en bild dyker upp på google så betyder det inte att det är fritt fram att använda den i din blogg, och "Bildkälla: Google" är som att skriva "Källa: Biblioteket" i en uppsats. Även bilder på google tillhör någon.
 
- Vill du låna en bild eller en rolig text? Fråga skaparen! Använder du en bild utan lov så kan skaparen med lagen på sin sida skicka en faktura och kräva att du ska betala för att du har använt dessa.
 
- Funderar du över vilka bilder du får använda? Som utgångspunkt är ALLA bilder skyddade av copyright.
 
- Lånar du en bild av någon så är det på plats att man klart och tydligt länkar till källan och skriver var bilden kommer ifrån. Jag har lånat min egen bild och visar hur man på ett enkelt sätt kan ge credd utan att det stör symmetrin i bloggen allt för mycket i toppen av detta inlägg.
 
- På Flickr finns det en bildbank med bilder som ligger under "Creative Commons" och som är fritt fram att använda. 
 
Jag hoppas att detta klarade upp några av dom saker som brukar missförstås! Jag är såklart ingen jurist, så detta är bara bas-information som jag har snappat upp under åren. Jag har fått några bilder stulna och använda i sammanhang som jag personligen inte ville vara med i, och det var en väldigt trist känsla för mig som hade använt så mycket av min tid på bilderna. 
 
Hur ser ni på det här? Var det någon ny information som ni inte hade koll på sedan tidigare?

Recension: Maybelline The Colossal Cat Eyes mascara

 
Det tog mig ett tag att komma överrens med Maybellines nya Cat Eyes tilskott i "The colossal" serien. Förpackningen i sig är ju hur söt som helst med djurmönstrat tryck, och borsten som är en böjd sådan passar mina ögon riktigt bra och hjälper till med att ge fransarna ett jämnt lager och fånga alla ögonfransar som jag ibland kan ha lite problem med om jag använder en mascara med rak borste.
 
Det här med att man ska få till en "cat eyes" effekt tycker jag kan vara lite överdrivet, för egentligen kan jag inte märka någon större skillnad mellan denna mascara och den vanliga Colossal mascaran förutom borstens utformande som jag tycker gör appliceringen lättare. Precis som The Colossal så håller Cat Eyes utomordentligt på mig under dagen, och varken smular eller fäller. 
 
Om man är ny när det kommer till mascara, så kan det vara lite svårt att få till snitsen med den böjda borsten. Har man däremot använt mascara i många år och kan måla ögonen i sömnen så kan det vara kul att testa denna. Jag gillar den iallafall himla mycket, men med mascara är det som alltid en smaksak och allting passar inte alla!
 
Här kommer två bilder i dagsljus och med blixt där jag har ett lager av mascaran på fransarna. På brynen har jag en nyhet från Isadora som jag kommer visa er snart, den gillar jag!
 
 
Pris: 145 kr
Mängd: 9,5 ml
Finns hos: Kicks etc.
Mitt betyg: 3/5. 

Mac Viva Glam - Nicki2 Lipglass

 
Två gånger om året släpper Mac nya Viva Glam produkter, där alla pengar går till deras HIV/Aids fond. I detta släpp så har Nicki Minaj i samarbete med Mac designat färgerna på ett Liglass och ett läppstift i Amplified formula. Båda produkter är pastelliga, ljusa och lila, med ett väldigt mjölkigt utseende.
 
Jag har testat läppglanset, och som vanligt håller det Mac's höga standard när det kommer till gloss. Känns trevligt på läpparna utan att vara allt för klistrigt eller allt för vattnigt. Den här färgen ser inte riktigt klok ut på mig om jag använder den ensam dock, men ovanpå ett mörkare vampigt läppstift eller en magentafärgad eller röd läpppenna så ger den ett coolt djup till läpparna (Speciellt om man bara applicerar glosset i mitten för extra plut).
 
Den nya Viva Glam serien släpptes den åttonde Februari och finns på alla ställen där Mac säljs. Lipglass kostar 185 kronor och läppstiftet kostar 195 kronor. 
 

NOTD - O.P.I "When monkeys fly" & "My vampire is buff"

 
Jag var ju så sugen på When Monkeys fly från Oz kollektionen så jag lackar med det idag ovanpå två lager av "My vampire is buff" från Euro Centrale kollektionen. MVIB är ett greige färgat krämlack som jag inte hade några problem att lacka med, det var lite rinnigt men det var inget som påverkade manikyren nämnvärt. MVIB är inte direkt särskilt spännande, men ett bra neutralt lack. 
 
When Monkeys Fly var lite skirare än jag tänkt, men jag gillar det ändå. Det enda problemet var att guld-hexagonerna var lite svåra att fiska ur  men när dom väl satt på nageln så var det hur läckert som helst. Jag tror jag ska lacka detta ovanpå ett klarblått lack, eller kanske ett lila.. Eller har ni några andra förslag? Vad tycker ni?
 
Det blir mycket lack på en gång just nu, men det kommer både recensioner, sminkningar och lite annat!

NOTD - Orly "High on Hope"

 
Jag var inbjuden på visningen av Orly's nya vårkollektion, men det här med att bo i Danmark hindrar mig ofta från att gå på roliga event (blä) så jag blir ofta nöd till att tacka nej. Gulliga Lisa från Orly skickade dock det lack som jag var som allra mest nyfiken på så att jag kunde testa. 
 
Fina High on Hope har en grönblå bas som blir mörkare ju fler lager man bygger upp, på bilderna har jag två lager och var nöjd med det (För då sken det gröna igenom lite också). I basen hittar vi rosa, lila och guldigt skimmer som gör att naglarna skiftar färg lite beroende på ljus och vinkel. Jag gillar såna här lite udda och mer komplicerade lack. Påminner mig mycket om effekten man får av två andra Orly lack vid namn Space Cadet och Galaxy Girl.  Ny favorit! Vad tycks?

5 produkter till trötta dagar

 
Jag har nästan alltid fullt upp (På gott och ont), och då och då är jag mer zombie än människa om morgonen. Därför har jag fem produkter som jag alltid vänder tillbaka till under denna vinter för att återigen bli mänsklig när jag är som allra tröttast.
 
1. Mac Omega ögonskugga, perfekt till brynen för att rama in ansiktet. Fungerar även perfekt i globlinjen applicerat med en fluffig borste, öppnar upp ögonen och ger ett piggare utseende.
 
2. L'oreal Lumi Magique concealer ljusar upp mörka områden under ögonen och runt näsan. Ljusreflekterande, men inte extremt täckande så därför känns den lätt och trevlig på huden.
 
3. Gosh BB-cream är en sådan där BB-cream som jag kan slänga på om morgonen med fingrarna, utjämna huden och se fräschare och piggare ut på ett kick. Minus för att den bara har SPF15, men ett plus för nyansutbudet och enkelheten i användandet. 
 
4. En bra mascara! Jag har använd totalt galna knallblå Build up Mascara från Isadora när jag vill ha något lite roligare, och Max Factor 2000 Calorie när jag bara vill vara säker på att mascaran lever upp till mina krav. 
 
5. Vit eller nudefärgad kajal på vattenlinjen öppnar upp ögonen och tar bort rödhet som ibland kan uppstå när man är som allra tröttast. Fungerar även utmärkt att applicera vid tårkanalen och blanda ut för en highlight-effekt!
 
Vad fokuserar du mest på när du är som tröttast? Hår, makeup eller något helt annat?

Video: Get ready with me!

 
Jag snorar något så in i helskotta så jag tänkte att jag skulle pigga upp mig lite med att fixa mig lite, så jag filmade samtidigt! Jag sitter och lyssnar på musik genom hela filmen så om jag helt plötsligt bryter ut i sång så är det därför.. Tacka gudarna för mute, fniss!

New in: O.P.I Oz the Great and Powerful

 
O.P.I's nya soft shade kollektion har landat hemma hos mig! Varje år släpper O.P.I en kollektion som fått samlingsnamnet "Soft shades", just för att det mestadels är ljusa neutrala toner som ingår. I år samarbetar O.P.I med den nya Disneyfilmen Oz the Great and Powerful. Kollektionen kommer ut i butik i vecka 13, så jag har lite tid på mig att swatcha och recensera innan släpp. Utöver dom sex lack som ingick i mitt pressutskick så finns det även ett sjunde lack som är ett Liquid Sand lack i en guld-ton (Se pressbilder här)
 
Här kommer lite flaskbilder! Jag älskar When Monkeys fly men är rädd för att dom stora glitterpartiklarna blir knöliga på naglarna. Ett annat lack jag är väldigt sugen på att testa är Lights of Emerald City som har fyrkantiga lite större glitter. Vad tycker ni?
 
Lights of Emerald City, When Monkeys fly! och Which is Witch?
 
Dont burst my bubble, I Theodora You och Glints of Glinda

5 favoritlack till vintermånaderna

O.P.I - Living Daylights, Isadora - Polar Nights, Essie - Stylenomics, China Glaze - Skyscraper och Orly - High on Hope
 
Under vintern plockar jag ofta fram lite murrigare och djupare färger till naglarna, och jag tänkte visa er dom fem som är allra mest frekvent lackade på mina naglar under denna vinter (Och ett lite nyare lack, som jag redan fattat tycke för). Vinter innebär ju också festligheter såsom jul och nyår och därför är det såklart också plats till lite glitter och glamour!
 
Här är mina fem favoriter, vilka är dina?

En mysig spasöndag

 
Jag har jobbat och pluggat väldigt mycket på sistonde och kände att jag behövde unna mig en lugn kväll med lite hemmaspa. Jag började med fotbad med en mini badbomb från Bomb Cosmetics, och målade sedan tårna med Orly's nya lack High on Hope.
 
Sen blev det fuktmask från Oriflame, lite gurka på ögonen och sedan tvättade jag ansiktet med rengöringsolja från Sensai följt av rengöringskräm från samma märke. Att något sådant kan göra att man känner sig avslappnad och klar inför ännu en tråkig måndag gör det hela värt det, detta borde jag göra oftare! Ansiktsmasken ska jag berätta lite mer om i ett kommande inlägg, den gillar jag himla mycket!
 
Har ni någon skönhetsrutin när ni vill pigga upp er litegranna? Berätta gärna vilken din favoritansiktsmask är, jag vill testa nytt!

NOTD - O.P.I Can't Let Go (Liquid Sand)


Här kommer ännu ett av O.P.I's Liquid Sand lack, sist testade jag svarta och röda Stay the night som ni kan se här. Min förkärlek för lila gjorde att jag drogs till denna som en magnet, så det fick bli den idag! Jag gillar den inte lika mycket som Stay the night, som jag tyckte såg himla läcker ut, men jag tycker det är fint. 
 
Lacket har små lila hexagoner också som ger det en lite annan look än just Stay the night, så när ljuset fångar dom så glimrar det till. På bilderna har jag två lager! Vad tycks?

Recension: L'oreal Color Riche Le Smoky

 
Här kommer en recension på tre pennor från L'oreal som var del av L'oreals höstnyheter, Color Riche Le Smoky. Le Smoky är en kajalpenna med sudd i andra änden som ska vara ultimata till att göra smoky eyes. Jag har använt dessa som en vanlig eyeliner på övre fransraden och sedan suddat ut med en lilla sudden i den andra änden för att få en rökig lite rockigare look. 
 
Jag har dom tre färgerna Purple Dream, Black Velour och Antique Green. Den lila tycker jag är jättevacker, man får ett lite mjukare resultat samtidigt som det framhäver min ögonfärg mycket bättre än en skarp svart. Jag gillar faktiskt alla färger, och tycker att allihop är mjuka och lättjobbade.
 
 
Det enda jag inte tycker dessa funkar till är som inliner på vattenlinjen, dom suddas ut väldigt snabbt och lägger sig hellre på ögonfransarna än på vattenlinjen. Är det en inliner man är på jakt efter så rekommenderar jag alltså inte dessa, men däremot som en snygg rökig eyeliner. Absolut!
 
För att avsluta kommer här lite swatches!
 
 
Pris: 99 kr
Finns i: 6 färger
Finns hos: Kicks, Åhlens etc.
Mitt betyg: 4/5. 

NOTD - Essie "Butler Please" + O.P.I "Polka.com"

 
Här kommer dagens manikyr! Jag startade med två lager "Butler Please" från Essie's vinterkollektion, ett trevligt koboltblått lack som torkar halvmatt. Täcker med två lager, men är lite halvrinnigt och kan kräva lite extra fokus när man lackar.
 
Sen tänkte jag att jag behövde glitter (Man behöver ju alltid mer glitter, am i right?) och toppade Butler Please med O.P.I's urläckra lack "Polka.com" som kom med Euro Centrale kollektionen. Hexagoner i blått, rosa, mint och lila blandat med små glitterkorn i samma färgskala. Love it! På bilden har jag två lager glitterlack. 
 
ÄLSKAR denna manikyr, speciellt med glitterlacket! Butler Please utan topplack är inte min koppte p.g.a den matta finishen, men med ett glansigt topplack var det hur läckert som helst. 

EOTD - Valentine

 
Nu är det ju alla hjärtans dag, och även om jag tycker att det är allt för mycket fokus på att köpaköpaköpa grejer till varandra så tycker jag att det är en mysig dag. Att fira kärlek gör folk egentligen allt för sällan, så att påminnas om det är en bra grej tycker jag. Jag ska spendera kvällen med film och god middag med min älskade, och hoppas att ni gör detsamma (Oavsett om det är med vänner, familjen eller ett troget husdjur). 
 
Här kommer en liten sminkning som jag gjorde igårkväll när jag satt och lekte med olika produkter, så vad passar väl bättre! Hjärtana har jag fått till genom att klippa ut små figurer ur det klistriga på en postit-lapp och sedan klistrat på önskat ställe, sen sminkade jag mig bara som vanligt och drog av dom med en pincett när jag var klar. Sött!
 
Produkter:
Too Faced Shadow Insurance
Nyx Jumbo pen - Milk
Gosh Effect Powder - Fox (Röd)
Sleek Makeup I-divine palett - Acid (Rosa + vit)
Isadora Perfect powder blusher - Pink Blossom
Mac Kohl pencil - Feline
Nyx Slide on pencil - Pure White
Gosh extreme art eyeliner - Silver glitter (Kan inte komma ihåg numret)
Isadora Dynamic Lash mascara

Nyhet: Isadora Clear Nail Gel 6-in-1

 
Igår dök en nyhet från Isadora upp i brevlådan, en produkt med 6 egenskaper (Nagellacksvärldens svar på BB-cream?). Clear nail gel beskrivs vara utjämnande, fungera som baslack, fungera som topplack, ge rikligt med glans, vara skyddande och vara hållbar. Normalt använder jag inte såna här allt-i-ett produkter men med tanke på hur mycket Second Nail impade på mig så ska jag absolut ge denna en chans!
 
Gillar ni allt-i-ett produkter eller har ni hellre en produkt till varje användningsområde?
 
Clear Nail Gel finns i butik nu och kostar 79 kronor. Jag återvänder om ett par veckor med en recension!

NOTD - Essie "Sew Psyched"

 
En av Essie's gamla godingar vid namn Sew Psyched har jag länge velat ha så jag hoppade litegranna av lycka när jag hittade den i mataffären för ynka 30 kronor. Den fick följa med hem alltså (Men det är väl underförstått!). Sew Psyched är ett grönt lack med en dammig ton och diskret skimmer. Två lager har jag använt på bilderna, himla tjusigt! Mycket glad över mitt fynd.

EOTD - Styvmorsviol v2

 
Jag har tidigare gjort en sminkning med Idun Minerals ögonskuggekvartett Styvmorsviol, och var sugen på att använda samma färgskala igen men på ett annat sätt. Swatches och närbilder på paletten kan ni se här, och en tidigare sminkning kan ni se här.
 
På hela ögonlocket har jag använt skuggan som skiftar från brunt till blått (SÅ LÄCKER!) och vid tårkanalen har jag applicerat den ljusa beiga skuggan. Under ögat körde jag på skuggan som skiftar från brunt till rostrött, och för att bryta av det och undvika att se rödgråten ut så körde jag på vit kajal på vattenlinjen. 
 
Produkter:
Too Faced Shadow Insurance
Eyeko grafitti eyeliner - Navy
Nyx Slide on pencil - Pure White
Mac e/s - Omega (Ögonbryn)
Idun Minerals ögonskuggekvartett - Styvmorsviol
Isadora Dynamic lash mascara

Essie vår 2013

Här kommer bilder på ännu en vårkollektion, men jag tror aldrig att jag kan bli trött på pasteller och vårkollektioner i det hela för dom är alltid en välkommen frisk fläkt i allt det grå. Essie's vårkollektion består som vanligt av sex lack, varav rosa Madison Ave-hue är vårens Star-shade, och det lack som fått ge namn till kollektionen. 
 
Kollektionens lack har (om jag kan min geografi), fått namn av olika shopping-stråk, områden och gator runtom i världen. Vårkollektionen kommer ut i butik i Mars, och lacken kostar som vanligt 129 kr/stk.
 
Kul kuriosa: 
- Ginza är en gågata i Tokyo, Japan där man kan shoppa lite lyxigare produkter i olika department stores.
- Madison Ave-hue har fått namn från Madison Avenue i New York.
- Bond with Whomever har fått namn från Bond Street, i London.
- Avenue Maintain har med största sannolikhet fått namn från Avenue du Maine i Paris, som fått sitt namn av ett slott.
- Maximillianstrasse är en av Munich's fyra kungliga gator.
- Ipanema är en stadsdel i Rio De Janeiro i Brasilien, som är mest känd för sin strand som lockar turister.
 
Bond with Whomever, Go Ginza och Madison Ave-hue
 
Avenue Maintain, Maximillian Strasse Her och Hip-anema

Isadora - Multi Vitamin Gloss

1_51163e22ddf2b34106a35b7cUnder vecka 7 släpper Isadora en ny produkt som kommer ingå i det fasta sortimentet. Produkten heter Multi Vitamin Gloss, ett läppglans med en lite halvklistrig formula som sitter riktigt bra på läpparna och som har gudomliga fruktiga dofter som varierar lite mellan glossen om min näsa inte bedrar mig. Glossen kostar 119 kr/st och innehåller 7 ml.
Såhär skriver Isadora om glossen:
"Multi Vitamin Gloss förbättrar hudens elasticitet och stärker cell- och kollagenproduktionen i läpparna. Antioxidanterna förebygger också hudens åldrande och ger volymeffekt."
Min favorit av dom fyra är absolut Mandarine som har en så härlig persiko-orange-aktig ton som passar perfekt såhär till våren! Jag som normalt inte gillar klistrigare gloss är riktigt impad över hur sköna dessa känns på läpparna, gillar!
Vad tror ni, kan dom ha potential? Vilken är din favorit?

2_51163f26ddf2b340e529e6a3 3_51163f32ddf2b340e529e6a401 Almond, 03 Lychee, 05 Mandarine och 07 Pomegranate 

4_51163f7b9606ee361129b811 01 Almond, 03 Lychee, 05 Mandarine och 07 Pomegranate 

Isadora - Multi Vitamin Gloss

 
Under vecka 7 släpper Isadora en ny produkt som kommer ingå i det fasta sortimentet. Produkten heter Multi Vitamin Gloss, ett läppglans med en lite halvklistrig formula som sitter riktigt bra på läpparna och som har gudomliga fruktiga dofter som varierar lite mellan glossen om min näsa inte bedrar mig. Glossen kostar 119 kr/st och innehåller 7 ml. 
 
Såhär skriver Isadora om glossen:
"Multi Vitamin Gloss förbättrar hudens elasticitet och stärker cell- och kollagenproduktionen i läpparna. Antioxidanterna förebygger också hudens åldrande och ger volymeffekt."
 
Min favorit av dom fyra är absolut Mandarine som har en så härlig persiko-orange-aktig ton som passar perfekt såhär till våren! Jag som normalt inte gillar klistrigare gloss är riktigt impad över hur sköna dessa känns på läpparna, gillar!
 
Vad tror ni, kan dom ha potential? Vilken är din favorit?
 
 01 Almond, 03 Lychee, 05 Mandarine och 07 Pomegranate 
 
01 Almond, 03 Lychee, 05 Mandarine och 07 Pomegranate
 
01 Almond, 03 Lychee, 05 Mandarine och 07 Pomegranate

NOTD - Isadora "Bella Vita" 2013


Här kommer en riktigt härlig ljus lila goding från Isadora's vårkollektion Bella Vita, nämligen lacket med samma namn som kollektionen. Jag kan förstå att detta lack har fått ge namn till vårens look, för det är verkligen en vacker färg med väldigt diskret ljust silvrigt skimmer.
 
Det kommer upp en jämförelse på Bella Vita och O.P.I's You're such a budapest när jag har möjlighet för att fota, i flaskorna ser dom himla lika ut iallafall men vi får se!
 
Vad tycker ni?

Mac Archie's Girls - Vår 2013

3_5113a4b4e087c3426de694bcHäromdagen dök två paket från Mac upp i brevlådan med prover på produkter från kommande kollektioner, och jag tror jag väckte alla i hela trapphuset med mitt glädjetjut när jag upptäckte att två av produkterna kom från Archie's Girls kollektionen. SOM jag har suktat, och på grund av suktandet även förbjudit mig själv från att besöka Temptalia's blogg (Som är världens största enabler-blogg).
 Archie's Girls består av två delar som är baserade på karaktärerna Veronica och Betty. Betty's produkter är lite mer ljuva och ljusa medan Veronica's är vampigare och murrigare.
1_5113a5d3ddf2b36bf929b1bfI paketet fann jag ögonskuggekvartetten Caramel Sundae som innehåller skuggorna Cheryl Chic, Dreammaker, Caramel Sundae och Showstopper. Passar utmärkt för oss med ljus hud, däremot kan den vara lite väl ljus för dom som har lite mörkare gyllene hud. Välbalanserad palett med lite mer neutrala toner som funkar perfekt till vardags. Om man har lite mörkare hår kan den mörkaste även fungera bra till brynen. 2_5113a614e087c3425daf04eaDen andra produkten jag fick med var ett Lipglass vid namnet Summer Sweetheart, från Betty's kollektion. Ljust nude och persikofärgat. Detta ger inte så mycket färg utan ger mer ett fräscht jämnt glossigt intryck på läpparna. Vårigt!
 Jag har swatchat alla produkter på bilden nedan, produkterna är swatchade på bar hud (Ingen primer). Lipglasset kostar 205 kr och paletten kostar 480 kr. Kollektionen kommer ut i butik den åttonde (8:e) mars.
4_5113a7b1e087c34230629845

Mac Archie's Girls - Vår 2013

 
Häromdagen dök två paket från Mac upp i brevlådan med prover på produkter från kommande kollektioner, och jag tror jag väckte alla i hela trapphuset med mitt glädjetjut när jag upptäckte att två av produkterna kom från Archie's Girls kollektionen. SOM jag har suktat, och på grund av suktandet även förbjudit mig själv från att besöka Temptalia's blogg (Som är världens största enabler-blogg). 
 
Archie's Girls består av två delar som är baserade på karaktärerna Veronica och Betty. Betty's produkter är lite mer ljuva och ljusa medan Veronica's är vampigare och murrigare.
 
 
I paketet fann jag ögonskuggekvartetten Caramel Sundae som innehåller skuggorna Cheryl Chic, Dreammaker, Caramel Sundae och Showstopper. Passar utmärkt för oss med ljus hud, däremot kan den vara lite väl ljus för dom som har lite mörkare gyllene hud. Välbalanserad palett med lite mer neutrala toner som funkar perfekt till vardags. Om man har lite mörkare hår kan den mörkaste även fungera bra till brynen.
 
 
Den andra produkten jag fick med var ett Lipglass vid namnet Summer Sweetheart, från Betty's kollektion. Ljust nude och persikofärgat. Detta ger inte så mycket färg utan ger mer ett fräscht jämnt glossigt intryck på läpparna. Vårigt!
 
Jag har swatchat alla produkter på bilden nedan, produkterna är swatchade på bar hud (Ingen primer). Lipglasset kostar 205 kr och paletten kostar 480 kr. Kollektionen kommer ut i butik den åttonde (8:e) mars.
 

NOTD - O.P.I "Stay the night" Mariah Carey 2013

 
Med Mariah Carey kollektionen från O.P.I kom det ett gäng så kallade Liquid Sand lack, som ger en skrovlig sandpappersliknande yta när lacket torkat på naglarna. Jag trodde egentligen inte att jag skulle gilla det men jag tycker faktiskt att det är rätt coolt. Inte till vardags, men till fest, absolut! 
 
Svarta Stay the night är hur läckert som helst med svart bas, svarta "sandkorn" och röda glitterkorn. På bilderna har jag två lager, och inget överlack då det skulle ta bort den roliga ytan.
 
Vad tycker ni om Liquid Sand effekten? Snyggt eller bara konstigt?

EOTD - Pastelicious

 
Jag lovade ju en EOTD med Isadora's nya ögonskuggepalett Gelato och här kommer den! Precis som jag skrev i min recension så är skuggorna svåra att bygga upp till en högre täckning, på bilderna har jag använt Nyx jumbopenna i milk (En vit klistrig bas) över hela locket och sedan har jag packat på flera lager av skuggorna för att få upp färgintensiteten. 
 
På underfransarna har jag en blå mascara, även den från Isadora, och eyelinern är en glittrig svart dipliner från Wet N Wild. Vad tycker ni?
 
Produkter: 
Too Faced Shadow Insurance
Nyx Jumbo pen i Milk
Isadora ögonskuggepalett - Gelato
Wet N Wild Mega liner - Black sparkle
Isadora Build up mascara Extra volume - Royal Blue
Isadora Eyebrow Lifter
Miyo Super Lash Mascara
Nyx Slide on Pencil - Pure White
Mac e/s Omega (Ögonbrynsskugga)

EOTD - Pastelicious

 
Jag lovade ju en EOTD med Isadora's nya ögonskuggepalett Gelato och här kommer den! Precis som jag skrev i min recension så är skuggorna svåra att bygga upp till en högre täckning, på bilderna har jag använt Nyx jumbopenna i milk (En vit klistrig bas) över hela locket och sedan har jag packat på flera lager av skuggorna för att få upp färgintensiteten. 
 
På underfransarna har jag en blå mascara, även den från Isadora, och eyelinern är en glittrig svart dipliner från Wet N Wild. Vad tycker ni?
 
Produkter: 
Too Faced Shadow Insurance
Nyx Jumbo pen i Milk
Isadora ögonskuggepalett - Gelato
Wet N Wild Mega liner - Black sparkle
Isadora Build up mascara Extra volume - Royal Blue
Isadora Eyebrow Lifter
Miyo Super Lash Mascara
Nyx Slide on Pencil - Pure White
Mac e/s Omega (Ögonbrynsskugga)

China Glaze - Avant Garden Vår 2013

China Glaze's vårkollektion Avant Garden är en riktig färgglad sådan, precis som det ska vara när det vankar varmare väder. Kollektionen är uppdelad i två delar, den ena delen med härliga pasteller och den andra delen med färgstarka knalligare lack.
 
Jag är dödsugen på ljusa ljuva mintgröna "Keep calm, Paint on" vars namn är en spin på den klassiska brittiska postern "Keep calm and carry on". Skulle även kunna tänka mig Sunday, Funday och Fancy Pants, men även periwinkle-godingen Fade into hue får mitt hjärta att ticka! Vad tycker ni om kollektionen? Jag har ännu ingen info om släppdatum i Sverige, men dom släpps i Mars i USA. 
 
Flaskbilder på hela kollektioner kan ni se här, och swatches här. 
 
Dandy lyin around, Fade into Hue och Tart-y for the Party
Pink-ie promise, Life is rosy och Keep calm, Paint on.
Fancy Pants, Sunday Funday och Budding Romance
Snap my Dragon, Passion for petals och Mimosas before Manis

Empties: Januari 2013

 
Jösses vad jag har använt upp grejer under januari, många riktigt dåliga och många riktigt bra! Det är som vanligt en salig blandning av godbitar, med produkter från Lush, L'oral och The Body Shop.

NOTD - Isadora "Rosette" med bling

 
Jag fortsätter beta av alla otestade lack från dom nya kollektionerna. Jag har ju visat lite Essie och lite OPI så nu är det dags för Isadora's ljuva rosa Rosette som kom med vårkollektionen. Rosette är en lite kallare barbierosa och hur gulligt som helst. Jag poppade upp manikyren med lite bling i form av H&M's "Jo Is In The House" som är ett prismatiskt glitter (Mycket fint!).
 
På bilderna har jag två lager av Rosette och ett lager av Jo. Normalt gillar jag inte rosa, för att dom brukar vara så mesiga. Rosette har en trevlig underton som nästan ligger på gränsen till skrikrosa utan att bli för mycket, det gillar jag. Vad tycker ni?

Och vinnaren av Isadora Pistacchio är..

Stort grattis! Du har fått eller får inom kort ett vinnarmail. Svara på mailet inom 48 timmar med din adress.

Deborah Milano 5 in 1 BB cream

 
Deborah Milano har precis som alla andra märken hoppat på BB-cream trenden och släpper nu sin egen version i form av BB-cream 5 in 1 med SPF 20 som hjälper till att korrigera, utjämna, återfukta, skydda och agera "primer". Jag har fått hem den mörkaste färgen 03 Sand som är på tok för mörk (Och orange) för mig, men jag har testat ändå i hemmets lugna vrå för att kunna ge er ett litet utlåtande. BB'n finns i 4 nyanser, och jag tror att 00 Fair Rose hade varit en bättre match för mig.
 
Det första som slår mig är hur mycket denna kräm luktar, redan innan jag hade öppnat paketet så funderade jag på vad sjutton det var som luktade violgodis och upptäckte att denna var boven i dramat. Doften blir för mycket, tycker jag, så om man inte gillar eller tål starkt parfymerade produkter så är detta inget man borde kika närmare på.
 
 
I övrigt så tyckte jag att krämen var lätt att applicera, och man fick lätt till medel täckning. Den höll sig bra på huden men kändes lite kladdig, dock utan att se överdrivet flottig ut. Jag kände att jag behövde pudra lätt för att få bort den lite kladdiga känslan. Denna lämnar mig mest med "meh" känslor, för doften gör att jag inte kan använda den även om jag tycker att krämen i överlag har relativt bra egenskaper. 
 
Pris: 139 kr.
Mängd: 30 ml.
Finns hos: T.ex. Eleven.se
Mitt betyg: 2/5

NOTD - O.P.I "A Woman's Prague-ative" Euro Centrale 2013

 
Det lack som överraskade mig mest från O.P.I's Euro Centrale kollektion är nog A Woman's Prague-ative. Orange, mjuk koppar och guldflakes har exploderat och samlat sig i denna nagellacksflaska. Hur färgsprakande som helst på naglarna, och väldigt udda! Beroende på ljuset så ser det mer eller mindre guldigt ut, i vissa ljus ser det mörkt orange ut. Färgen känns lite antik på något slags lyxigt sätt. Läckert!
 
På bilderna har jag två lager, inget topplack!

Swatches på Isadora's Bella Vita läpp-produkter

Jag fick hem den mer nedtonade och hudfärgade läpptrion från Isadora's Bella Vita kollektion (Det finns även några knallrosa produkter) och jag tänkte visa er lite swatches och berätta lite vad jag tycker om produkterna.
 
Moisturizing Lip Gloss i färgen 41 Noisette är en mjuk mjölkig nude-nyans som inte gör så mycket väsen av sig. Det är neutralt, snyggt till vardags och känns riktigt trevligt på läpparna. Har ett diskret skimmer som poppar upp en annars väldigt neutral färg.
 
Perfect Lip liner i färgen Nude Skin är inte riktigt min kopp te. Detta är den första lip liner från Isadora som jag inte riktigt fattat tycke för. Färgen är väldigt nude och nästan lite orange på läpparna, den är lite torr och applicerar inte helt jämnt även fast jag har nyskrubbade och lena läppar. Jag ska testa och se om denna kommer mer till rätta under ett ljust rosa stift eller läppglans.
 
Jelly Kiss Cappuccino är ett brunt lite skirare läppstift med den sedvanliga vaniljedoften som alla Jelly Kiss stift har. Den har en varm brun ton som går att bygga upp önskad färg på. Jag gillar Jelly Kiss för att dom har en så himla skön formula, men just denna färg är för varm till min hud. 
 
Läppglanset Noisette, Läpppennan Nude Skin och Jelly Kiss Cappuccino
 
För mig är vinnaren absolut Noisette som redan har fått ta ny plats i min väska. Riktigt trevligt vardagsgloss som varken är uttorkande eller för klistrigt.