NOTD - Essie "Bouncer, It's me"

 
Det blev blå "Bouncer, It's me" från Essies så kallade "Summer Neons" kollektion idag, ett jellylack som ger okej täckning på två lager. Lacket torkar halvmatt så jag har använt ett högblankt topplack på bild nummer tre för att ge lacket en annan look (Jag föredrar helmatt eller helblankt, inga mellanting). Fin klarblå nyans, jag tror det skulle vara tjusigt i en Jelly-sandwich med ett fint glitter mellan. Vad tycker ni?

NOTD - Essie"Bouncer, It's me"

1_51d99966ddf2b3706bf68867 2_51d999689606ee34da33291c 3_51d9996a9606ee350b7c2704 Det blev blå "Bouncer, It's me" från Essies så kallade "Summer Neons" kollektion idag, ett jellylack som ger okej täckning på två lager. Lacket torkar halvmatt så jag har använt ett högblankt topplack på bild nummer tre för att ge lacket en annan look (Jag föredrar helmatt eller helblankt, inga mellanting). Fin klarblå nyans, jag tror det skulle vara tjusigt i en Jelly-sandwich med ett fint glitter mellan. Vad tycker ni?

Recension: Make up store Splash Swirl Body lotion

6_51d9b4a9e087c337d778958f Med Augusti-kollektionen "Jelly" släpps dessa tre underbart vackra bodylotions med tvinnat innehåll och dofter som gör att man nästan vill käka upp dom snarare än smörja huden. Dom tre dofterna som släpps är "Coffee & Honeysuckle", "Apple & Pear" och den glittriga "Red berries & Vanilla". Av dofterna föredrar jag absolut Apple & Pear som känns riktigt sommarfräsch men jag är rätt säker på att Coffee & Honeysuckle blir en favorit till hösten. Glittriga "Red berries & Vanilla" är inget som jag använder till vardags men den fungerar ypperligt på armar, dekolletage och ben till mer festliga tillfällen.
Alla bodylotions kommer med pump (Hygieniskt!) och känns lätta och sköna på huden. Om man är på jakt efter en riktig fuktbomb så är detta dock inte något för dig som är extra torr då dessa som sagt är väldigt lätta. Härligt okomplicerade och straightforward krämer som inte bara är extra roliga och vackra i badrummet men som även återfuktar huden och samtidigt sjunker in snabbt.
 • Pris: 155 kr
 • Finns hos: Make up store
 • Mängd: 150 ml.
 • Mitt betyg: 4/5.

Recension: Make up store Splash Swirl Body lotion

 
Med Augusti-kollektionen "Jelly" släpps dessa tre underbart vackra bodylotions med tvinnat innehåll och dofter som gör att man nästan vill käka upp dom snarare än smörja huden. Dom tre dofterna som släpps är "Coffee & Honeysuckle", "Apple & Pear" och den glittriga "Red berries & Vanilla". Av dofterna föredrar jag absolut Apple & Pear som känns riktigt sommarfräsch men jag är rätt säker på att Coffee & Honeysuckle blir en favorit till hösten. Glittriga "Red berries & Vanilla" är inget som jag använder till vardags men den fungerar ypperligt på armar, dekolletage och ben till mer festliga tillfällen.
 
Alla bodylotions kommer med pump (Hygieniskt!) och känns lätta och sköna på huden. Om man är på jakt efter en riktig fuktbomb så är detta dock inte något för dig som är extra torr då dessa som sagt är väldigt lätta. Härligt okomplicerade och straightforward krämer som inte bara är extra roliga och vackra i badrummet men som även återfuktar huden och samtidigt sjunker in snabbt.
 
Pris: 155 kr
Finns hos: Make up store
Mängd: 150 ml.
Mitt betyg: 4/5.

NOTD - Isadora "Purple Crush"

 
Lila är min svaghet så jag kände suget efter att testa Purple Crush från Isadora's serie med texturlack som heter Sugar Crush. En lite mörkare lila som jag tycker känns mer höstig än somrig men både färgen och formulan var superbra. Applicerade hur enkelt som helst, inget spill och inga svårigheter med borsten. Tummen upp för dessa, dom torkar dessutom snabbt som attan! På bilderna har jag två tunna lager.

NOTD - Isadora"Purple Crush"

1_51adb8bf9606ee6c708ad5f1 2_51adb8c39606ee6b6fc43741 3_51adb8c6e087c37b52901608 Lila är min svaghet så jag kände suget efter att testa Purple Crush från Isadora's serie med texturlack som heter Sugar Crush. En lite mörkare lila som jag tycker känns mer höstig än somrig men både färgen och formulan var superbra. Applicerade hur enkelt som helst, inget spill och inga svårigheter med borsten. Tummen upp för dessa, dom torkar dessutom snabbt som attan! På bilderna har jag två tunna lager.

EOTD - If you like Pina Coladas..

 
 
 
Idag blev det en tropisk drink på ögonlocken! Vi får nycklarna till nya huset idag och har grejer precis överallt så när det känns som att man försöker gå igenom en evig ström av prylar, lådor och grejor så känns det skönt att känna sig lite piffig och somrig samtidigt. Färgerna kommer från två kvartetter från L'Oreal, Disco Smoking och Tropical Tutu. Fina och lättjobbade!
 
Produkter:
- Too Faced Shadow Insurance
- Nyx Jumbo Eye Pencil - Milk
- Mac Omega e/s (Ögonbryn)
- Oriflame Hyperstretch Mascara
- Anastasia Beverly Hills Brow Duality Camille/Sand
- L'Oreal Color Riche Les Ombres palettes "Tropical Tutu" och "Disco Smoking"
- Makeupstore Cake Eyeliner - Black
- Nyx Slide on pencil - Pure White

EOTD - If you like Pina Coladas..

1_51b8a4f6e087c308fbc06934 2_51b8a4fbe087c30a17d58e43 3_51b8a4fe9606ee6b65e93eb9
Idag blev det en tropisk drink på ögonlocken! Vi får nycklarna till nya huset idag och har grejer precis överallt så när det känns som att man försöker gå igenom en evig ström av prylar, lådor och grejor så känns det skönt att känna sig lite piffig och somrig samtidigt. Färgerna kommer från två kvartetter från L'Oreal, Disco Smoking och Tropical Tutu. Fina och lättjobbade!

Produkter:

 • Too Faced Shadow Insurance
 • Nyx Jumbo Eye Pencil - Milk
 • Mac Omega e/s (Ögonbryn)
 • Oriflame Hyperstretch Mascara
 • Anastasia Beverly Hills Brow Duality Camille/Sand
 • L'Oreal Color Riche Les Ombres palettes "Tropical Tutu" och "Disco Smoking"
 • Makeupstore Cake Eyeliner - Black
 • Nyx Slide on pencil - Pure White

Finish-guide till nagellack

Om man är ny när det kommer till nagellack och alla termer så kan det vara svårt att veta vad alla finish-namn egentligen betyder. Vad är ett krämlack? Vad är skillnaden på foil och metallic? Vad är holo och vad är ett linjärt/scattered holo-lack? I denna guide tänkte jag visa lite exempel på olika slags lack och en kort beskrivelse av vad man ska titta närmare på. 
 
 
 
 
Linear Holo - Ett lack där den holografiska effekten liknar regnbågar.
 
Scattered holo - Ett lack där den holografiska effekten inte liknar regnbågar utan är mer utspridd.
 
Matte - Ett lack som har en matt finish, alltså motsatsen till glansig.
 
Cream - Ett krämlack i en solid färg utan skimmer, glitter etc.
 
Flake - Ett lack med små eller stora "flakes" i oregelbundna former
 
Neon - Ett knalligt lack som ofta torkar till en matt eller halvmatt finish.
 
String glitter (Även kallat Bar glitter) - Ett lack med glitter formade som små avlånga snören.
 
Metallic -  Ett lack som har en len metallisk finish som gör att det ser ut som att du doppat naglarna i flytande metall. 
 
Foil (Kunde inte finna ett bra exempel) - Ett lack med metallfärgad bas och små fina glitter eller skimmerkorn i sig. Metalliclack har inget glitter eller skimmer, bara en metallisk bas. Foil ser aningen mer "glittrig" ut.
 
Iridescent - En slags "Duochrome" men ofta mindre uppenbar. Basfärgen slår över i en annan färg (Som på bilden, från rosa till guld).
 
Glass-flecks - Precis som namnet antyder så innehåller ett glass-fleck lack små små oregelbundna bitar som ser ut som krossat glas.
 
Jelly - Ett Jellylack är ett halvtransparent som jag bäst kan förklara som nagellacksvärldens tillsvarighet till sylt. Genomskinligt men ändå med rikligt med pigment som gör att lacket får ett annorlunda djup.
 
Sand - Ett sand-lack är ett så kallat "Textured"-lack som torkar till en skrovlig sandliknade yta för att ge ett annat uttryck än vanliga lack.
 
Shimmer - Ett skimmer-lack innehåller (oftast) en färgad bas som sedan blir tillsatt ett skimmer för att ge ett annat djup. 
 
Micro-glitter - Micro-glitter är små minimala glitterbitar som blivit tillsatt ett annat lack för att ge en glittrig men inte så uppenbar finish.
 
Multi-chrome - Ett lack som skiftar över i fler än två olika färger.
 
Duo-chrome - Ett lack som skiftar mellan två färger.
 
Glitter - Ett glitterlack kan vara extremt många olika slags lack, ofta blir glitterbitar tillsatt en transparent bas för att agera som en slags "topp-lack" men det finns även färgade baser med glitter i.
 
Pearl/Frost - En pearl eller frost-finish liknar varandra men är egentligen två olika finishes, Pearl-lack är ofta ljust rosa eller vita med en finish likt den på en pärla medans frost-lack kommer i massvis av färger och har en finish likt frostat glas. 
 
Magnetic - Ett magnetiskt lack är ett lack där man med hjälp av en medföljande magnet kan göra mönster i naglarna. 
 
Caviar - Caviarnaglar gör man genom att hälla små små kulor på sitt nagellack innan det har torkat. Hållbarheten är ofta under en dag och dom gör sig därför bäst som partynaglar.

Finish-guide till nagellack

Om man är ny när det kommer till nagellack och alla termer så kan det vara svårt att veta vad alla finish-namn egentligen betyder. Vad är ett krämlack? Vad är skillnaden på foil och metallic? Vad är holo och vad är ett linjärt/scattered holo-lack? I denna guide tänkte jag visa lite exempel på olika slags lack och en kort beskrivelse av vad man ska titta närmare på.  finishes_51ee4a03ddf2b351e874860b
 • Linear Holo - Ett lack där den holografiska effekten liknar regnbågar.
 • Scattered holo - Ett lack där den holografiska effekten inte liknar regnbågar utan är mer utspridd.
 • Matte - Ett lack som har en matt finish, alltså motsatsen till glansig.
 • Cream - Ett krämlack i en solid färg utan skimmer, glitter etc.
 • Flake - Ett lack med små eller stora "flakes" i oregelbundna former
 • Neon - Ett knalligt lack som ofta torkar till en matt eller halvmatt finish.
 • String glitter (Även kallat Bar glitter) - Ett lack med glitter formade som små avlånga snören.
 • Metallic -  Ett lack som har en len metallisk finish som gör att det ser ut som att du doppat naglarna i flytande metall. 
 • Foil (Kunde inte finna ett bra exempel) - Ett lack med metallfärgad bas och små fina glitter eller skimmerkorn i sig. Metalliclack har inget glitter eller skimmer, bara en metallisk bas. Foil ser aningen mer "glittrig" ut.
 • Iridescent - En slags "Duochrome" men ofta mindre uppenbar. Basfärgen slår över i en annan färg (Som på bilden, från rosa till guld).
 • Glass-flecks - Precis som namnet antyder så innehåller ett glass-fleck lack små små oregelbundna bitar som ser ut som krossat glas.
 • Jelly - Ett Jellylack är ett halvtransparent som jag bäst kan förklara som nagellacksvärldens tillsvarighet till sylt. Genomskinligt men ändå med rikligt med pigment som gör att lacket får ett annorlunda djup.
 • Sand - Ett sand-lack är ett så kallat "Textured"-lack som torkar till en skrovlig sandliknade yta för att ge ett annat uttryck än vanliga lack.
 • Shimmer - Ett skimmer-lack innehåller (oftast) en färgad bas som sedan blir tillsatt ett skimmer för att ge ett annat djup. 
 • Micro-glitter - Micro-glitter är små minimala glitterbitar som blivit tillsatt ett annat lack för att ge en glittrig men inte så uppenbar finish.
 • Multi-chrome - Ett lack som skiftar över i fler än två olika färger.
 • Duo-chrome - Ett lack som skiftar mellan två färger.
 • Glitter - Ett glitterlack kan vara extremt många olika slags lack, ofta blir glitterbitar tillsatt en transparent bas för att agera som en slags "topp-lack" men det finns även färgade baser med glitter i.
 • Pearl/Frost - En pearl eller frost-finish liknar varandra men är egentligen två olika finishes, Pearl-lack är ofta ljust rosa eller vita med en finish likt den på en pärla medans frost-lack kommer i massvis av färger och har en finish likt frostat glas. 
 • Magnetic - Ett magnetiskt lack är ett lack där man med hjälp av en medföljande magnet kan göra mönster i naglarna. 
 • Caviar - Caviarnaglar gör man genom att hälla små små kulor på sitt nagellack innan det har torkat. Hållbarheten är ofta under en dag och dom gör sig därför bäst som partynaglar.

NOTD - Striped

1_51c302abe087c31f8c185e5e 2_51c302ae9606ee61c573df09 3_51c302b2e087c320d2a11f30 Nail Art är ju inte riktigt min grej men ibland får jag lust att testa och detta är en av dom gångerna. Jag har svampat en gradient med tre Essie-lack från Summer Neons kollektionen (Boom Boom Room, DJ Play that song & Bouncer, It's me) och sedan gjort lite mönster med striping-tape och därefter målat över med svart och dragit bort tejpen. Lite läckert blev det tycker jag, vad tycker du?

NOTD - Striped

 
Nail Art är ju inte riktigt min grej men ibland får jag lust att testa och detta är en av dom gångerna. Jag har svampat en gradient med tre Essie-lack från Summer Neons kollektionen (Boom Boom Room, DJ Play that song & Bouncer, It's me) och sedan gjort lite mönster med striping-tape och därefter målat över med svart och dragit bort tejpen. Lite läckert blev det tycker jag, vad tycker du?

Recension: Make up store Cybershadow"Jelly"

1_51e584f2ddf2b33ca53bd9d2 2_51e584f5e087c364573cb00a 3_51e584f7ddf2b33ccc7c9c47
Från Make up store's kollektion "Jelly" som släpps i Augusti så kommer det en Cybershadow med samma namn, en gräsgrön skugga med finmalet skimmer. Marble Eyeshadow i färgen Giallo Damasco kommer med samma kollektion men är ljusare grön.
På swatchbilderna nedan ser ni Jelly till vänster och Giallo Damasco till höger. Jelly har ett mer kalltonat skimmer och är mörkare medans Giallo Damasco har ett mer gyllent skimmer och är ljusare. Bägge skuggor är swatchade på bar hud med en platt skuggborste. Precis som med den marmorerade skuggan Giallo Damasco så har jag absolut inget att anmärka på när det kommer till applicering och hållbarhet, den är lättapplicerad och sitter där den ska. Den är en aning mjukare i formulan men inte så mjuk att den blir överdrivet flygig, den känns bara lite mer krämig!
4_51e58738e087c36551da506c
 •  Pris: 135 kr.
 • Finns hos: Make up store
 • Släppdatum: Augusti 2013
 • Mängd: 2 gram
 • Mitt betyg: 4/5. 

Recension: Make up store Cybershadow "Jelly"

 
Från Make up store's kollektion "Jelly" som släpps i Augusti så kommer det en Cybershadow med samma namn, en gräsgrön skugga med finmalet skimmer. Marble Eyeshadow i färgen Giallo Damasco kommer med samma kollektion men är ljusare grön.
 
På swatchbilderna nedan ser ni Jelly till vänster och Giallo Damasco till höger. Jelly har ett mer kalltonat skimmer och är mörkare medans Giallo Damasco har ett mer gyllent skimmer och är ljusare. Bägge skuggor är swatchade på bar hud med en platt skuggborste. Precis som med den marmorerade skuggan Giallo Damasco så har jag absolut inget att anmärka på när det kommer till applicering och hållbarhet, den är lättapplicerad och sitter där den ska. Den är en aning mjukare i formulan men inte så mjuk att den blir överdrivet flygig, den känns bara lite mer krämig!
 
 
Pris: 135 kr.
Finns hos: Make up store
Släppdatum: Augusti 2013
Mängd: 2 gram
Mitt betyg: 4/5. 

Recension: The Body Shop Body Butter "Brazil Nut"

 
Jag har länge varit ett stort fan av The Body Shop's body butters, formulan är återfuktande och lätt att jobba in i huden. Man känner sig sällan klibbig eller klistrig, huden blir bara mjuk och len.
 
Brazil Nut serien har ju blivit återlanserad hos TBS eftersom kunderna saknade serien när den blev borttagen från TBS's fasta sortiment. Brazil Nut doftar som en söt nötkaka, en mjuk och trevlig doft som vissa nog kan tycka blir för söt och för nötig. Det beror lite på vad man gillar såklart. Till sommaren fördrar jag lättare och fräschare dofter (Citrus, give me!) så detta är vad jag skulle klassa som en höst eller vinterdoft i min värld. Väldigt mysig och lugnande.
 
Pris: 175 kr
Finns hos: The Body Shop
Mängd: 200 ml
Mitt betyg: 4/5.

Recension: The Body Shop Body Butter"Brazil Nut"

1_51b611cfddf2b324e869747f 2_51b611d3ddf2b32535c03427Jag har länge varit ett stort fan av The Body Shop's body butters, formulan är återfuktande och lätt att jobba in i huden. Man känner sig sällan klibbig eller klistrig, huden blir bara mjuk och len.
Brazil Nut serien har ju blivit återlanserad hos TBS eftersom kunderna saknade serien när den blev borttagen från TBS's fasta sortiment. Brazil Nut doftar som en söt nötkaka, en mjuk och trevlig doft som vissa nog kan tycka blir för söt och för nötig. Det beror lite på vad man gillar såklart. Till sommaren fördrar jag lättare och fräschare dofter (Citrus, give me!) så detta är vad jag skulle klassa som en höst eller vinterdoft i min värld. Väldigt mysig och lugnande.
 • Pris: 175 kr
 • Finns hos: The Body Shop
 • Mängd: 200 ml
 • Mitt betyg: 4/5.

NOTD - Orly"Harmonious Mess"

1_51b9c5e3e087c317d40a198d 2_51b9c5e6ddf2b37b0275bb1a 3_51b9c5e9ddf2b379ffe3b09e
Harmonious Mess kommer från Orly's sommarkollektion "Mash-Up", ett fint ljuslila krämlack utan skimmer. Det här är en sån där typisk "Honi-färg", ni vet väl vid det här laget att jag har en enorm förkärlek för allt som är lila. Jag älskar färgen, den är snygg och smickrande oavsett om man som jag är blek som ett spöke eller om man har lite mer färg.
Formulan däremot gillade jag inte och det är lite underligt för av alla Orly lack jag har testat så har jag inte ogillat formulan på något av dom, detta drev mig dock till vansinne. Det här är tredje gången jag försökte lacka med det men formulan var klistrig och tjock och drog med sig underliggande lager så att jag hade pölar nere vid fingerspetsarna. Det var segt, liksom. Synd på en sån fin färg, jag ska testa att droppa llite thinner i och så får vi hoppas på att det bara var det som behövdes.
TLDR: Fin färg, tjock och seg formula.

NOTD - Orly "Harmonious Mess"

 
Harmonious Mess kommer från Orly's sommarkollektion "Mash-Up", ett fint ljuslila krämlack utan skimmer. Det här är en sån där typisk "Honi-färg", ni vet väl vid det här laget att jag har en enorm förkärlek för allt som är lila. Jag älskar färgen, den är snygg och smickrande oavsett om man som jag är blek som ett spöke eller om man har lite mer färg.
 
Formulan däremot gillade jag inte och det är lite underligt för av alla Orly lack jag har testat så har jag inte ogillat formulan på något av dom, detta drev mig dock till vansinne. Det här är tredje gången jag försökte lacka med det men formulan var klistrig och tjock och drog med sig underliggande lager så att jag hade pölar nere vid fingerspetsarna. Det var segt, liksom. Synd på en sån fin färg, jag ska testa att droppa llite thinner i och så får vi hoppas på att det bara var det som behövdes.
 
TLDR: Fin färg, tjock och seg formula.

Recension: Anastasia Covet Waterproof Eyeliner

8_51e8366bddf2b358e4846275 9_51e8365bddf2b357d3698146Anastasia Beverly Hills har en eyeliner som heter "Covet Waterproof Eyeliner", en långtidshållbar och riktigt vattenfast uppskruvbar penna. Jag har testat blå Azure (Matt), stålgrå Steel(Matt), gröna Vert (Skimrig) och gråblågröna Astral (Skimrig).
Covet Waterproof Eyeliner är precis som namnet lovar, riktigt vattenfasta. Det har varit urbota varmt med uppåt 30 graders värme här i Danmark och jag går ofta sminklös eftersom många produkter bara smälter i värmen. Dom få gånger jag bär smink så har jag använt en tubing-mascara och en av dessa eyeliners då det har varit det enda som hållt måttet. Dessa tar en minut eller två på sig att torka in helt men när dom är torra så sitter dom som berget och rubbas bara av remover till vattenfasta produkter (Eller min favorit, cleansing oil). Jag är sjukt impad och skulle kunna tänka mig mattsvarta Noir också! Underbara skimriga Astral är helt klart min favorit, den ser ut som magiskt fairydust.
Min enda invändning mot dessa godbitar är att du bara får 0,4 gram produkt med i pennorna där man t.ex får med ca 1,1 gram med Urban Decay's Slide on pennor (Dom ligger ungefär i samma prisklass).
10_51e836cc9606ee46c185b7c0 12_51e836d19606ee45e4371773  
 • Pris: 199 kr
 • Finns hos: Kicks.
 • Finns i: 5 nyanser, dom fyra ovan och en svart (Noir)
 • Mitt betyg: 5/5.

Recension: Anastasia Covet Waterproof Eyeliner

 
Anastasia Beverly Hills har en eyeliner som heter "Covet Waterproof Eyeliner", en långtidshållbar och riktigt vattenfast uppskruvbar penna. Jag har testat blå Azure (Matt), stålgrå Steel(Matt), gröna Vert (Skimrig) och gråblågröna Astral (Skimrig).
 
Covet Waterproof Eyeliner är precis som namnet lovar, riktigt vattenfasta. Det har varit urbota varmt med uppåt 30 graders värme här i Danmark och jag går ofta sminklös eftersom många produkter bara smälter i värmen. Dom få gånger jag bär smink så har jag använt en tubing-mascara och en av dessa eyeliners då det har varit det enda som hållt måttet. Dessa tar en minut eller två på sig att torka in helt men när dom är torra så sitter dom som berget och rubbas bara av remover till vattenfasta produkter (Eller min favorit, cleansing oil). Jag är sjukt impad och skulle kunna tänka mig mattsvarta Noir också! Underbara skimriga Astral är helt klart min favorit, den ser ut som magiskt fairydust.
 
Min enda invändning mot dessa godbitar är att du bara får 0,4 gram produkt med i pennorna där man t.ex får med ca 1,1 gram med Urban Decay's Slide on pennor (Dom ligger ungefär i samma prisklass). 
 
 
Pris: 199 kr
Finns hos: Kicks.
Finns i: 5 nyanser, dom fyra ovan och en svart (Noir)
Mitt betyg: 5/5.

Recension: Make up store Marble Eyeshadow"Giallo Damasco"

1_51e5485e9606ee58cfa98723 3_51e54866ddf2b33cd5a60e00
Med Make up store's "Jelly" kollektion som släpps i Augusti släpps Giallo Damasco, en marmorerad ögonskugga i gröna toner. I burken har skuggan gula, blå, mörkgröna och ljusgröna partier men när man använder den med en borste så blir färgen en trevlig ljusare grön med väldigt trevlig lyster.
På swatchbilderna nedan har jag swatchat gröna Giallo Damasco och den andra Marbled Eyeshadow jag har fått hem som heter Amaryllo (Den släpps dock senare). Formulan känns väldigt silkeslen och smular inte. Jag har testat flera olika sätt att använda denna skugga och tycker att den gör sig riktigt bra antingen över hela locket eller som en färgklick till en i övrigt neutral sminkning under den nedre franslinjen.
I allt är jag riktigt impad över kvaliteten på denna skugga, lystern och den silkeslena formulan som inte smular ger topp-betyg och gör den användarvänlig även för dom som inte har så mycket erfarenhet med mer färgglada nyanser.
4_51e54a19e087c364469733d6  
 • Pris: 140 kr.
 • Mängd: 3 gram
 • Finns hos: Make up store
 • Släppdatum: Augusti 2013
 • Mitt betyg: 5/5.

Recension: Make up store Marble Eyeshadow "Giallo Damasco"

 
Med Make up store's "Jelly" kollektion som släpps i Augusti släpps Giallo Damasco, en marmorerad ögonskugga i gröna toner. I burken har skuggan gula, blå, mörkgröna och ljusgröna partier men när man använder den med en borste så blir färgen en trevlig ljusare grön med väldigt trevlig lyster. 
 
På swatchbilderna nedan har jag swatchat gröna Giallo Damasco och den andra Marbled Eyeshadow jag har fått hem som heter Amaryllo (Den släpps dock senare). Formulan känns väldigt silkeslen och smular inte. Jag har testat flera olika sätt att använda denna skugga och tycker att den gör sig riktigt bra antingen över hela locket eller som en färgklick till en i övrigt neutral sminkning under den nedre franslinjen. 
 
I allt är jag riktigt impad över kvaliteten på denna skugga, lystern och den silkeslena formulan som inte smular ger topp-betyg och gör den användarvänlig även för dom som inte har så mycket erfarenhet med mer färgglada nyanser.
 
 
Pris: 140 kr.
Mängd: 3 gram
Finns hos: Make up store
Släppdatum: Augusti 2013
Mitt betyg: 5/5.

Recension: Vichy Eau Thermal

2_51e52cbeddf2b33d0c9ad331
Vatten på sprayflaska har alltid varit en sådan där produkt som jag har ansett vara helt onödvändig, men för ett tag sedan fick jag hem ett pressutskick från Vichy med en liten flaska av deras Eau Thermal och då kunde jag ju inte låta bli att testa. Vichy själva beskriver Eau Thermal som "Ett Thermalsk källvatten som innehåller 11 mineraler och som verkar lugnande och stärkande för huden".
Jag ställde min flaska vid datorn där jag spenderar riktigt mycket tid och den lilla flaskan har blivit extremt välanvänd får jag väl erkänna. När det är varmt eller när jag har spenderat mycket tid stillasittande med jobb så har ett par spray med Eau Thermale varit min räddare i nöden.
Huden får en snabb pick-me-up och den stama känsla som jag ibland får är borta i ett nafs. När det är som allra varmast har jag förvarat min flaska i kylen och fått en riktigt kylande känsla med på köpet. Rekommenderas absolut, speciellt till dom som spenderar mycket tid framför dator eller i omgivelser med aircondition. Fungerar även bra om man har känslig hud och känner att det hettar i ansiktet efter rengöring.
 • Pris: 95 kr (150 ml)
 • Mängd: 50 ml (Finns också i 150 ml).
 • Finns hos: Apotea
 • Mitt betyg: 4/5. 

Recension: Vichy Eau Thermal

 
Vatten på sprayflaska har alltid varit en sådan där produkt som jag har ansett vara helt onödvändig, men för ett tag sedan fick jag hem ett pressutskick från Vichy med en liten flaska av deras Eau Thermal och då kunde jag ju inte låta bli att testa. Vichy själva beskriver Eau Thermal som "Ett Thermalsk källvatten som innehåller 11 mineraler och som verkar lugnande och stärkande för huden".
 
Jag ställde min flaska vid datorn där jag spenderar riktigt mycket tid och den lilla flaskan har blivit extremt välanvänd får jag väl erkänna. När det är varmt eller när jag har spenderat mycket tid stillasittande med jobb så har ett par spray med Eau Thermale varit min räddare i nöden.
 
Huden får en snabb pick-me-up och den stama känsla som jag ibland får är borta i ett nafs. När det är som allra varmast har jag förvarat min flaska i kylen och fått en riktigt kylande känsla med på köpet. Rekommenderas absolut, speciellt till dom som spenderar mycket tid framför dator eller i omgivelser med aircondition. Fungerar även bra om man har känslig hud och känner att det hettar i ansiktet efter rengöring.
 
Pris: 95 kr (150 ml)
Mängd: 50 ml (Finns också i 150 ml).
Finns hos: Apotea
Mitt betyg: 4/5. 

Sommartider

instagram_51e2959fe087c36b14bfb421 Det är sommartider i bloggvärlden och det märks både på bloglovin-flödet och statistiken, skön sommar och gott sällskap är viktigare än internet och det håller jag med om! Jag bloggar på som vanligt (Prisa vare arkivet) men kan vara lite sporadisk i mina svar på kommentarer eftersom det är semestertider. Om ni vill följa med mig i lite mer frekventa vardagsbetraktelser (Mest om skönhet, men det är även plats till ett par katter eller annat spännande) så finns jag även på Instagram där jag heterMakeupbyHoni precis som på alla andra sociala medier.
Jag vill bara passa på att önska er en trevlig sommar!

Sommartider

 
Det är sommartider i bloggvärlden och det märks både på bloglovin-flödet och statistiken, skön sommar och gott sällskap är viktigare än internet och det håller jag med om! Jag bloggar på som vanligt (Prisa vare arkivet) men kan vara lite sporadisk i mina svar på kommentarer eftersom det är semestertider. Om ni vill följa med mig i lite mer frekventa vardagsbetraktelser (Mest om skönhet, men det är även plats till ett par katter eller annat spännande) så finns jag även på Instagram där jag heter MakeupbyHoni precis som på alla andra sociala medier. 
 
Jag vill bara passa på att önska er en trevlig sommar!

NOTD - Orly "Beautiful Disaster"

 
 
 
Från Orly's "Mash-Up" kollektion kommer detta fina lack som fått namnet Beautiful Disaster, en rödtonad lila med magentafärgat skimmer som verkligen ger lacket en riktigt läcker glöd. På bilderna har jag applicerat två lager och tyckte att det var lagom, första lagret var väldigt skirt och blev lite ojämnt men det andra lagret fixade allt. På bilderna har jag dessutom inget topplack utan lacket är såhär glansigt och fint helt av sig själv. Jättefint! 
 
Vi är som ni redan vet mitt uppe i att packa ihop hela våran lägenhet eftersom vi snart ska flytta så det är totalt kaos här hemma men det går framåt och det är ju det enda som betyder något, eller hur? Ska ta mig an att packa ihop nagellackssamlingen snart, yikes. Önska oss lycka till, det behöver vi!
 

NOTD - Orly"Beautiful Disaster"

1_51d28e839606ee4414b4d406 2_51d28e87ddf2b315185b3f41 3_51d28e8be087c33344d9dd1aFrån Orly's "Mash-Up" kollektion kommer detta fina lack som fått namnet Beautiful Disaster, en rödtonad lila med magentafärgat skimmer som verkligen ger lacket en riktigt läcker glöd. På bilderna har jag applicerat två lager och tyckte att det var lagom, första lagret var väldigt skirt och blev lite ojämnt men det andra lagret fixade allt. På bilderna har jag dessutom inget topplack utan lacket är såhär glansigt och fint helt av sig själv. Jättefint!
Vi är som ni redan vet mitt uppe i att packa ihop hela våran lägenhet eftersom vi snart ska flytta så det är totalt kaos här hemma men det går framåt och det är ju det enda som betyder något, eller hur? Ska ta mig an att packa ihop nagellackssamlingen snart, yikes. Önska oss lycka till, det behöver vi!

EOTD - Smolder

1_51e269459606ee0fee00287b 2_51e26948e087c36c7ad36126 3_51e2694bddf2b35f3ca56cd7
Här har vi en av helgens sminkningar, en sotig lite mörkare sminkning i guld och brunt med svart och rosa under ögat. Jag har inte haft svart kajal på vattenlinjen sedan i vintras tror jag, mest för att pollenhelvetet driver mig till vansinne och mina ögon rinner hela tiden.
Produkter:
 • Lily Lolo Prime Focus
 • Makeupstore Microshadow Brownie
 • Makeupstore Microshadow Famous
 • Makeupstore Cake eyeliner - Black
 • Mac e/s Shroom
 • Mac veluxe brow liner - Brunette
 • L'Oreal Color riche quad - Disco Smoking (Rosa och svart)
 • Idun Minerals - Silfr Mascara
 • Collection 2000 Lasting perfection Concealer - 01
 • Elizabeth Arden Smoky eyes powder pencil - Black

EOTD - Smolder

 
 
 
Här har vi en av helgens sminkningar, en sotig lite mörkare sminkning i guld och brunt med svart och rosa under ögat. Jag har inte haft svart kajal på vattenlinjen sedan i vintras tror jag, mest för att pollenhelvetet driver mig till vansinne och mina ögon rinner hela tiden. 
 
Produkter:
Lily Lolo Prime Focus
Makeupstore Microshadow Brownie
Makeupstore Microshadow Famous
Makeupstore Cake eyeliner - Black
Mac e/s Shroom
Mac veluxe brow liner - Brunette
L'Oreal Color riche quad - Disco Smoking (Rosa och svart)
Idun Minerals - Silfr Mascara
Collection 2000 Lasting perfection Concealer - 01 
Elizabeth Arden Smoky eyes powder pencil - Black

Recension: Wet N'Wild"I

1_51e142c1ddf2b35ea3f34125 2_51e142c5e087c36b8f81e275 Jag älskar färgglada skuggor och har en diger samling, något jag saknar däremot är bra färgglada matta skuggor. Ofta är färgglada skuggor skimriga och dom få matta som finns är smuliga och svårjobbade. Jag har suktat efter Wet N' Wild's matta palett I <3 Matte sedan den kom ut i USA men fick aldrig tummen ur och beställde den eftersom den bara fanns till sjuka överpriser på eBay. Hittade en säljare (Beautyjoint) som sålde den till 6 dollar och kunde inte låta bli.
Skuggorna är bra och har rikligt med pigment men för att skuggorna ska komma tillrätta så kan det behövas en bra primer eller en krämig bas. Skuggorna är lättjobbade och är allt annat än svåra att tona ut. Den ena sidan består av lite mer färgglada skuggor i grönt, lila och blått med en vit skugga som kan användas till allt möjligt. På den andra sidan finner vi lite mer neutrala och jordnära nyanser i brunt och beige. Trevlig all-round och användbar palett som jag hoppas lanseras i Skandinavien också. Den lila är den enda nyans som jag tyckte var lite sådär då den inte var lika pigmenterad som dom andra.
3_51e144c89606ee0f78e447a5 4_51e149389606ee0f466a3c09 I allt är jag riktigt imponerad över kvaliteten på dessa skuggor, Wet N Wild är ett märke som verkligen kan det här med bra och plånboksvänliga ögonskuggor. Jag har testat många av deras andra produkter men det är absolut ögonskuggorna som jag vänder tillbaka till gång på gång.
 • Pris: 6 dollar.
 • Finns hos: Beautyjoint på eBay.
 • Mitt betyg: 4/5.

Recension: Wet N' Wild "I <3 Matte" palett

 
Jag älskar färgglada skuggor och har en diger samling, något jag saknar däremot är bra färgglada matta skuggor. Ofta är färgglada skuggor skimriga och dom få matta som finns är smuliga och svårjobbade. Jag har suktat efter Wet N' Wild's matta palett I <3 Matte sedan den kom ut i USA men fick aldrig tummen ur och beställde den eftersom den bara fanns till sjuka överpriser på eBay. Hittade en säljare (Beautyjoint) som sålde den till 6 dollar och kunde inte låta bli. 
 
Skuggorna är bra och har rikligt med pigment men för att skuggorna ska komma tillrätta så kan det behövas en bra primer eller en krämig bas. Skuggorna är lättjobbade och är allt annat än svåra att tona ut. Den ena sidan består av lite mer färgglada skuggor i grönt, lila och blått med en vit skugga som kan användas till allt möjligt. På den andra sidan finner vi lite mer neutrala och jordnära nyanser i brunt och beige. Trevlig all-round och användbar palett som jag hoppas lanseras i Skandinavien också. Den lila är den enda nyans som jag tyckte var lite sådär då den inte var lika pigmenterad som dom andra.
 
 
I allt är jag riktigt imponerad över kvaliteten på dessa skuggor, Wet N Wild är ett märke som verkligen kan det här med bra och plånboksvänliga ögonskuggor. Jag har testat många av deras andra produkter men det är absolut ögonskuggorna som jag vänder tillbaka till gång på gång.
 
Pris: 6 dollar.
Finns hos: Beautyjoint på eBay.
Mitt betyg: 4/5.

NOTD - Maybelline Colorama"Midnight Taupe"+ Isadora"Cotton"

1_51b331f6e087c347df74e834 2_51b331f9ddf2b30f135f571a
Jag har ett gäng lack liggandes som inte har testats ännu, mest för att jag tycker att dom ser lite tråkiga ut i flaskorna eller för att färgerna inte riktigt passar till årstiden. Det här är två sådana lack, så jag tänkte äntligen ta tag i det och beta av sånt som inte lockat lika mycket som annat. Basen är en mörkbrun/grå färg som jag bäst kan beskriva som mörk taupe (Precis som namnet antyder alltså). En fin höstfärg men till vår och sommar känns det inte helt hundra. Ovanpå har jag lagt ett lager av Isadora's grafitti-lack Cotton som är ljust pastellrosa.
Baslacket gillar jag, krackeleringslacket är jag inte helt hundra på. Jag har tröttnat lite på trenden om jag ska vara helt ärlig. vad tycker ni?

NOTD - Maybelline Colorama "Midnight Taupe" + Isadora "Cotton"

 
Jag har ett gäng lack liggandes som inte har testats ännu, mest för att jag tycker att dom ser lite tråkiga ut i flaskorna eller för att färgerna inte riktigt passar till årstiden. Det här är två sådana lack, så jag tänkte äntligen ta tag i det och beta av sånt som inte lockat lika mycket som annat. Basen är en mörkbrun/grå färg som jag bäst kan beskriva som mörk taupe (Precis som namnet antyder alltså). En fin höstfärg men till vår och sommar känns det inte helt hundra. Ovanpå har jag lagt ett lager av Isadora's grafitti-lack Cotton som är ljust pastellrosa.
 
Baslacket gillar jag, krackeleringslacket är jag inte helt hundra på. Jag har tröttnat lite på trenden om jag ska vara helt ärlig. vad tycker ni?

Recension: Sephora Tattoo me! Skull

 
Sephora har ju som ni säkerligen vet allt möjligt roligt under skönhetshimlen, inkluderat några lite mer udda grejer såsom denna Tatueringspenna med dödskallemönster. Tatueringarna stämplas på och kan tvättas bort när man inte vill ha dom på huden mer, antingen med tvål och vatten eller med sminkborttagning. Utöver dödskalle-mönstret som jag har fått hem så finns det även en penna med stjärn- och ankarmönster.
 
Har man barn eller ska på temafest kan detta nog vara en rolig grej men stämplarna är inte vattenfasta och kan gnuggas av relativt lätt om man blir svettig eller kommer i kontakt med något fuktigt. Jag hade gärna önskat att dom satt bättre och att stämplarna var vattenfasta så att dom faktiskt satt kvar till man själv valde att ta bort dom.
 
Barnsligt, ytterst underhållande och ack så rolig ide men inget man kan få användning för så himla ofta egentligen (Om man nu inte har barn, vill säga).
 
Finns hos: Sephora
Finns i: Tre mönster (Ankare, dödskalle och stjärna)
Mängd: 2,5 ml.
Pris: 8 dollar, men ingen aning om svenska priser
Mitt betyg: 2/5.

Recension: Sephora Tattoo me! Skull

1_51dc305fe087c337a31e40c7 2_51dc3061e087c337de9e0f42 3_51dc3063e087c337ee6e5438
Sephora har ju som ni säkerligen vet allt möjligt roligt under skönhetshimlen, inkluderat några lite mer udda grejer såsom denna Tatueringspenna med dödskallemönster. Tatueringarna stämplas på och kan tvättas bort när man inte vill ha dom på huden mer, antingen med tvål och vatten eller med sminkborttagning. Utöver dödskalle-mönstret som jag har fått hem så finns det även en penna med stjärn- och ankarmönster.
Har man barn eller ska på temafest kan detta nog vara en rolig grej men stämplarna är inte vattenfasta och kan gnuggas av relativt lätt om man blir svettig eller kommer i kontakt med något fuktigt. Jag hade gärna önskat att dom satt bättre och att stämplarna var vattenfasta så att dom faktiskt satt kvar till man själv valde att ta bort dom.
Barnsligt, ytterst underhållande och ack så rolig ide men inget man kan få användning för så himla ofta egentligen (Om man nu inte har barn, vill säga).
 • Finns hos: Sephora
 • Finns i: Tre mönster (Ankare, dödskalle och stjärna)
 • Mängd: 2,5 ml.
 • Pris: 8 dollar, men ingen aning om svenska priser
 • Mitt betyg: 2/5.

Make Up Store Jelly Collection 2013

1_51d9b42b9606ee34cb7beee7
Jag har fått hem en hel del produkter från Make Up Store på sista tiden och idag tänkte jag visa er dom produkter jag har fått hem som är del av kollektionen Jelly som släpps i Augusti. Kollektionen är inspirerad av filmstjärnor från 50-talet, lavalampor och en modern version av Marilyn Monroe och innehåller en hel del spännande produkter. Jag kommer kika närmare på produkterna i separata inlägg då det annars blir allt för långrandigt. Utöver dessa produkter så finns det även en Cybershadow i färgen Baby Doll, caviar-pärlor i en rosa nyans och en sminkväska i kollektionen.
Det här är verkligen en kollektion för mig, färgglada ögonskuggor, kroppsprodukter som ser ut som godis och jelly-läppstift. Jag har endast testat den marmorerade ögonskuggan ännu men kan rapportera att den är en fin klar grön färg som är både välpigmenterad och lättjobbad, ser fram emot att testa resten och rapporterar så snart jag kan. Hojta gärna till om ni ser något ni gärna vill att jag kikar närmare på först.

2_51d9b658ddf2b3701ff27dd7Lipstick - Jelly Sheer (?? kr)

3_51d9b49fddf2b3710d5d1c00Cybershadow - Jelly (135 kr). Microshadow - Giallo Damasco (140 kr).

4_51d9b4a3ddf2b370e16edb8dNailpolish - Christian & Shazia (130 kr).

5_51d9b4a6e087c3369220eeb0Slim Lipstick - 403 Matte (175 kr). Lipgloss Wand Duo - Orchid (145 kr).

6_51d9b4a9e087c337d778958fSplash Swirl Body Lotion - Coffe & Honeysuckle, Apple & Pear, Redberries & Vanilla (155 kr)

Make Up Store Jelly Collection 2013

 
Jag har fått hem en hel del produkter från Make Up Store på sista tiden och idag tänkte jag visa er dom produkter jag har fått hem som är del av kollektionen Jelly som släpps i Augusti. Kollektionen är inspirerad av filmstjärnor från 50-talet, lavalampor och en modern version av Marilyn Monroe och innehåller en hel del spännande produkter. Jag kommer kika närmare på produkterna i separata inlägg då det annars blir allt för långrandigt. Utöver dessa produkter så finns det även en Cybershadow i färgen Baby Doll, caviar-pärlor i en rosa nyans och en sminkväska i kollektionen.
 
Det här är verkligen en kollektion för mig, färgglada ögonskuggor, kroppsprodukter som ser ut som godis och jelly-läppstift. Jag har endast testat den marmorerade ögonskuggan ännu men kan rapportera att den är en fin klar grön färg som är både välpigmenterad och lättjobbad, ser fram emot att testa resten och rapporterar så snart jag kan. Hojta gärna till om ni ser något ni gärna vill att jag kikar närmare på först.
 
Lipstick - Jelly Sheer (?? kr)
 
Cybershadow - Jelly (135 kr). Microshadow - Giallo Damasco (140 kr).
 
Nailpolish - Christian & Shazia (130 kr).
 
Slim Lipstick - 403 Matte (175 kr). Lipgloss Wand Duo - Orchid (145 kr).
 
Splash Swirl Body Lotion - Coffe & Honeysuckle, Apple & Pear, Redberries & Vanilla (155 kr)

Video: Empties Juni 2013

Så blev det dags för en Emptiesvideo igen, jag gör slut på slattar till höger och vänster och rensar verkligen ur inför flytten så det har försvunnit en hel del produkter på sista tiden. Skönt! Min favoritvideo borde också komma upp om ett par dagar om inte latmasken i mig tar över helt. Jag har funderat på att göra några Video-bloggar från mitt nya sminkrum och processen med att få allt på plats osv, är det något ni skulle vara intresserade av att se?
Produkter i videon:
- Pure Skincare 3-in-1 Cleansing Wipes - Sensai Silky Purifying Cleansing Oil - Caroline Wozniacki Body Lotion - The Body Shop Tea Tree Face mask - The Body Shop Vitamin E Sink in moisture mask - Lush Happy Hippy Shower gel - Oriflame Hyperstretch mascara - Comwell Spa Spalosophy Hand cream - Cutex Nail polish remover - Gliss Hair Repair Satin Relax taming mask - Waterclouds Moisturizing color mask - Pukka Ayurveda Face oil - Madara Eco Deep comfort toner - Wet N Wild Megaliner "Black Sparkle" - The Body Shop Wild Rose hand cream - Lush Slammer Shower gel - Balenciaga Florabotanica Perfume sample - Milani Liquif'eye Jet Black - Maybelline Khol "Something" eyeliner - Lush Godmother soap

Video: Empties Juni 2013

 
Så blev det dags för en Emptiesvideo igen, jag gör slut på slattar till höger och vänster och rensar verkligen ur inför flytten så det har försvunnit en hel del produkter på sista tiden. Skönt! Min favoritvideo borde också komma upp om ett par dagar om inte latmasken i mig tar över helt. Jag har funderat på att göra några Video-bloggar från mitt nya sminkrum och processen med att få allt på plats osv, är det något ni skulle vara intresserade av att se?
 
Produkter i videon:
- Pure Skincare 3-in-1 Cleansing Wipes
- Sensai Silky Purifying Cleansing Oil
- Caroline Wozniacki Body Lotion
- The Body Shop Tea Tree Face mask
- The Body Shop Vitamin E Sink in moisture mask
- Lush Happy Hippy Shower gel
- Oriflame Hyperstretch mascara
- Comwell Spa Spalosophy Hand cream
- Cutex Nail polish remover
- Gliss Hair Repair Satin Relax taming mask
- Waterclouds Moisturizing color mask
- Pukka Ayurveda Face oil
- Madara Eco Deep comfort toner
- Wet N Wild Megaliner "Black Sparkle"
- The Body Shop Wild Rose hand cream
- Lush Slammer Shower gel
- Balenciaga Florabotanica Perfume sample
- Milani Liquif'eye Jet Black
- Maybelline Khol "Something" eyeliner
- Lush Godmother soap

EOTD - Wake me up

1_51d99bb49606ee3528c31413 2_51d99bb7ddf2b370f8316194 3_51d99bbb9606ee346bfab448Så blev det färgglatt igen, jag roar mig med att tvätta, packa inför flytt och researcha möbler så det händer inget spännande här idag men man kan väl vara lite fin ändå tänkte jag. Dagens skuggor kommer från min fina Acid-palett från Sleek blandat med Boarding från MUS och en fin lila skugga från brittiska budgetmärket MUA.
Produkter:
 • Too Faced Shadow Insurance
 • Lily Lolo Prime Focus
 • Sleek i-Divine Acid palette
 • MUA Eyeshadow Shade 9 (Lila)
 • Mac Veluxe brow liner - Brunette
 • MUS Mixing Medium
 • MUS Microshadow Boarding
 • MUS Cake Eyeliner Black
 • Idun Minerals Mascara Silfr
 • Mac e/s Shroom

EOTD - Wake me up

 
 
 
Så blev det färgglatt igen, jag roar mig med att tvätta, packa inför flytt och researcha möbler så det händer inget spännande här idag men man kan väl vara lite fin ändå tänkte jag. Dagens skuggor kommer från min fina Acid-palett från Sleek blandat med Boarding från MUS och en fin lila skugga från brittiska budgetmärket MUA.
 
Produkter:
Too Faced Shadow Insurance
Lily Lolo Prime Focus
Sleek i-Divine Acid palette
MUA Eyeshadow Shade 9 (Lila)
Mac Veluxe brow liner - Brunette
MUS Mixing Medium
MUS Microshadow Boarding
MUS Cake Eyeliner Black
Idun Minerals Mascara Silfr
Mac e/s Shroom

NOTD - Essie "Bottle Service"

 
 
 
Bottle Service från Essie's "Summer Neons" kollektion är en trevlig bekantskap. Det täcker fint på två lager och har en trevlig halvmatt finish som man med fördel kan använda ett helglansigt topplack på om man vill ha en annan look. Lättlackat med en trevlig formula! Riktigt tjusigt och definitivt ett av dom knalligare lacken i kollektionen.
 
Gillar ni såna här knalliga rosa nyanser?

NOTD - Essie"Bottle Service"

1_51bdeba7e087c302353d1dde 2_51bdebab9606ee79dfa31c7c 3_51bdebaee087c302ce494e5aBottle Service från Essie's "Summer Neons" kollektion är en trevlig bekantskap. Det täcker fint på två lager och har en trevlig halvmatt finish som man med fördel kan använda ett helglansigt topplack på om man vill ha en annan look. Lättlackat med en trevlig formula! Riktigt tjusigt och definitivt ett av dom knalligare lacken i kollektionen.
Gillar ni såna här knalliga rosa nyanser?

Mac Pressed Pigments Höst 2013

Pigment har jag alltid haft en slags love/hate relationship med, det finns så många fantastiska nyanser med spännande finishes men pigment är lösa och helt plötsligt så är hela ens sminkbord täckt med pigment. Till hösten släpper Mac en (enligt mig) totalt genial kollektion med pressade pigment, best of both worlds alltså.
 
Med kollektionen kommer 12 pigment samt en borste (Som nog finns i det fasta sortimentet om jag förstått det rätt). Alla pressade pigment är i Mac's så kallade "frost" formula som betyder att dom är lite mer skimriga. Ni kan se alla färger på samlingsbilden ovan och nedan har ni dom två jag har tänkt att kika närmare på när kollektionen släpps den 8:e Augusti. Pigmenten kostar 200 kr/stk
 
- Vanilla Diamond - Warm yellow beige
- * Sweet Acting - Mid-tone pink
- Summer Honey - Pastel coral
- Lime Ice - Seafoam green
- # Rock Candy - Mid-tone Fuchsia
- Pink Pepper - Deep coral with gold pearl
- *Enlightening - Deep silver
- # Moth - Mauve with silver pearl
- # Black Grape - Deep aubergine with multi pearl
- * Jet Couture - Charcoal Black
- Damson - Deep brown with gold pearl
- # Midnight - Vibrant Deep blue
 
Alla pigment som är markerade med * är så kallade "repromotes", alltså produkter som har funnits tidigare och alla pigment som är markerade med # kommer att stanna i Mac's fasta sortiment.
 
Lime Ice
 
Moth
 

Mac Pressed Pigments Höst 2013

pressed_pigments_lineup_51d87cec9606ee33b7dbe1b7 Pigment har jag alltid haft en slags love/hate relationship med, det finns så många fantastiska nyanser med spännande finishes men pigment är lösa och helt plötsligt så är hela ens sminkbord täckt med pigment. Till hösten släpper Mac en (enligt mig) totalt genial kollektion med pressade pigment, best of both worlds alltså.
Med kollektionen kommer 12 pigment samt en borste (Som nog finns i det fasta sortimentet om jag förstått det rätt). Alla pressade pigment är i Mac's så kallade "frost" formula som betyder att dom är lite mer skimriga. Ni kan se alla färger på samlingsbilden ovan och nedan har ni dom två jag har tänkt att kika närmare på när kollektionen släpps den 8:e Augusti. Pigmenten kostar 200 kr/stk
- Vanilla Diamond - Warm yellow beige
- * Sweet Acting - Mid-tone pink
- Summer Honey - Pastel coral
- Lime Ice - Seafoam green
- # Rock Candy - Mid-tone Fuchsia
- Pink Pepper - Deep coral with gold pearl
- *Enlightening - Deep silver
- # Moth - Mauve with silver pearl
- # Black Grape - Deep aubergine with multi pearl
- * Jet Couture - Charcoal Black
- Damson - Deep brown with gold pearl
- # Midnight - Vibrant Deep blue
Alla pigment som är markerade med * är så kallade "repromotes", alltså produkter som har funnits tidigare och alla pigment som är markerade med # kommer att stanna i Mac's fasta sortiment.

pressed_pigments_eye_shadow_lime_ice_51d87f21e087c3369220d869Lime Ice

pressed_pigments_eye_shadow_moth_51d87f36e087c337909b482dMoth

Recension: The Body Shop"Dragonfruit Lip Butter"

1_51d6acce9606ee3bd7d2505a 2_51d6acd2ddf2b324040cc872
Den fjärde Juli drog TBS igång en kampanj där 44 kronor från varje såld bytta av Dragon Fruit Lip butter går till välgörenhet. Doften som heter "Dragonfruit" luktar riktigt gott, som en blandning av persika, mango och citron (YUM!) och formulan känns lätt men samtidigt väldigt återfuktande. Det enda jag har problem med är (You guessed it) att läppsmöret kommer i en liten bytta, istället för ett mer hygieniskt stift eller i tub. Ni vet ju att det är min totala pet-peeve och om jag hade fått bestämma så hade typ allt fått komma med medföljande spatel eller i tub med pump!
Mina läppar känns underbart mjuka men formulan är så lätt att läppsmöret sjunker in snabbt i läpparna så det känns inte som att det ligger ovanpå och glider runt utan att det faktiskt går in i läpparna och ger fukt. Jag har fått för vana att använda denna innan jag börjar sminka mig för då har jag en perfekt återfuktad bas för läppprodukter! Gillart..!
 • Pris: 75 kr.
 • Mängd: 10 ml.
 • Finns hos: The Body Shop.
 • Mitt betyg: 4/5.

Recension: The Body Shop "Dragonfruit Lip Butter"

 
Den fjärde Juli drog TBS igång en kampanj där 44 kronor från varje såld bytta av Dragon Fruit Lip butter går till välgörenhet. Doften som heter "Dragonfruit" luktar riktigt gott, som en blandning av persika, mango och citron (YUM!) och formulan känns lätt men samtidigt väldigt återfuktande. Det enda jag har problem med är (You guessed it) att läppsmöret kommer i en liten bytta, istället för ett mer hygieniskt stift eller i tub. Ni vet ju att det är min totala pet-peeve och om jag hade fått bestämma så hade typ allt fått komma med medföljande spatel eller i tub med pump! 
 
Mina läppar känns underbart mjuka men formulan är så lätt att läppsmöret sjunker in snabbt i läpparna så det känns inte som att det ligger ovanpå och glider runt utan att det faktiskt går in i läpparna och ger fukt. Jag har fått för vana att använda denna innan jag börjar sminka mig för då har jag en perfekt återfuktad bas för läppprodukter! Gillart..!
 
Pris: 75 kr.
Mängd: 10 ml.
Finns hos: The Body Shop.
Mitt betyg: 4/5.

Recension: Mac Sheen Supreme Lipglass Tint"K-Wow"

1_51d5b1ace087c326fc694993 2_51d5b1afe087c327592912f3 3_51d5b1b1e087c3268c4562d6
Den åttonde augusti släpper Mac en kollektion som heter "So Supreme" som innehåller Sheen Supreme läppstift och den produkt jag har fått ett prov av, nykomlingen Sheen Supreme Lipglass Tint i färgen K-Wow. Utöver K-Wow finns det även 7 andra nyanser av Lipglass Tints och 6 nyanser av Sheen Supreme läppstiften. Formulan är skir men med rätt mycket glans och passar bra för dom som inte gillar riktigt pigmenterade läppprodukter.
Är det bara jag som tänker på Jersey Shore när jag hör namnet K-Wow förresten (J-Wow/Jennie)? Hjärnan slår ju totalt bakut! Läppgunket kommer i en klick-penna med tillhörande borstapplikator, ofta sett hos concealers men jag har helt ärligt inte testat läppprodukter med denna förpackning.
Läppglanset är som sagt väldigt skirt med en lätt babyrosa färg som är väldigt neutral och passar alla. Eftersom formulan är som den är så är hållbarheten inte sådär jättelång utan känns som ett helt vanligt läppglans på läpparna. Jag tycker att det är fint och lättburet men inte så himla speciellt. Vill man ha en produkt till läpparna att bära på jobb eller skola så kan So Supreme kollektionen nog vara intressant!4_51d5b33c9606ee38082b8607 5_51d5b33fe087c325f192ee97
 • Pris: 210 kr.
 • Mängd: 2,5 ml.
 • Finns i: 8 nyanser, inklusive denna.
 • Finns hos: Mac
 • Mitt betyg: 3/5.

Recension: Mac Sheen Supreme Lipglass Tint "K-Wow"

 
Den åttonde augusti släpper Mac en kollektion som heter "So Supreme" som innehåller Sheen Supreme läppstift och den produkt jag har fått ett prov av, nykomlingen Sheen Supreme Lipglass Tint i färgen K-Wow. Utöver K-Wow finns det även 7 andra nyanser av Lipglass Tints och 6 nyanser av Sheen Supreme läppstiften. Formulan är skir men med rätt mycket glans och passar bra för dom som inte gillar riktigt pigmenterade läppprodukter.
 
Är det bara jag som tänker på Jersey Shore när jag hör namnet K-Wow förresten (J-Wow/Jennie)? Hjärnan slår ju totalt bakut! Läppgunket kommer i en klick-penna med tillhörande borstapplikator, ofta sett hos concealers men jag har helt ärligt inte testat läppprodukter med denna förpackning.
 
Läppglanset är som sagt väldigt skirt med en lätt babyrosa färg som är väldigt neutral och passar alla. Eftersom formulan är som den är så är hållbarheten inte sådär jättelång utan känns som ett helt vanligt läppglans på läpparna. Jag tycker att det är fint och lättburet men inte så himla speciellt. Vill man ha en produkt till läpparna att bära på jobb eller skola så kan So Supreme kollektionen nog vara intressant!
 
 
Pris: 210 kr.
Mängd: 2,5 ml.
Finns i: 8 nyanser, inklusive denna.
Finns hos: Mac
Mitt betyg: 3/5.

Recension: Mac Prep + Prime Skin Smoother

1_51aa329fddf2b33a324c9c31 2_51aa32a29606ee51694a31e8 3_51aa32a6ddf2b33b61da8ebb
Mac's "Prep + Prime Skin Smoother" är en underlig produkt som jag bäst kan beskriva som en fast ansiktsprimer i en puderförpackning. Produkten appliceras där man vill jämna ut huden (Jag brukar ofta köra t-zonen, panna/näsa/haka) för att ge foundation och concealer ett jämnt underlag att appliceras på.
Jag älskar den vackra dosan som är svart med lila och gröna glitterpartiklar i, dom glittrar så himla fint när ljuset ligger på. Eftersom förpackningen är som den är och produkten i sig är väldigt fast så tar jag en smula produkt med en spatel och applicerar med fingrarna eftersom fingrarnas värme smälter produkten så att den går in i huden mycket jämnare. Primern ger ett lent och slätt resultat och foundation ligger riktigt trevligt ovanpå.
Det jag tycker är negativt är väl att förpackningen känns ohygiensisk och produkten i sig är allt annat än dryg, efter bara några veckors användande har jag en stor fördjupning i produkten och jag brukar alltid vara försiktig med att överanvända primers då det ofta ger ett helt motsatt resultat. Den är himla bra, jämnar ut huden riktigt fint och gör att basen ser bättre ut.. men den är lite dyr, lite odryg och lite ohygienisk. Jag ställer mig i mitten alltså!
 • Pris: 285 kr
 • Mängd: 10 gram
 • Finns hos: Kicks.se, Mac
 • Mitt betyg: 3/5.

Recension: Mac Prep + Prime Skin Smoother

 
Mac's "Prep + Prime Skin Smoother" är en underlig produkt som jag bäst kan beskriva som en fast ansiktsprimer i en puderförpackning. Produkten appliceras där man vill jämna ut huden (Jag brukar ofta köra t-zonen, panna/näsa/haka) för att ge foundation och concealer ett jämnt underlag att appliceras på. 
 
Jag älskar den vackra dosan som är svart med lila och gröna glitterpartiklar i, dom glittrar så himla fint när ljuset ligger på. Eftersom förpackningen är som den är och produkten i sig är väldigt fast så tar jag en smula produkt med en spatel och applicerar med fingrarna eftersom fingrarnas värme smälter produkten så att den går in i huden mycket jämnare. Primern ger ett lent och slätt resultat och foundation ligger riktigt trevligt ovanpå.
 
Det jag tycker är negativt är väl att förpackningen känns ohygiensisk och produkten i sig är allt annat än dryg, efter bara några veckors användande har jag en stor fördjupning i produkten och jag brukar alltid vara försiktig med att överanvända primers då det ofta ger ett helt motsatt resultat. Den är himla bra, jämnar ut huden riktigt fint och gör att basen ser bättre ut.. men den är lite dyr, lite odryg och lite ohygienisk. Jag ställer mig i mitten alltså!
 
Pris: 285 kr
Mängd: 10 gram
Finns hos: Kicks.se, Mac
Mitt betyg: 3/5.

EOTD - I'm no superman..

1_51cddb8eddf2b35aa8b838cb 2_51cddb91e087c34ae961971c 4_51cddb97e087c35cd4a3ebb5Jag har sett lite för mycket Thor/Avengers/Iron Man filmer på sista tiden och blev lite pepp på att sminka mig i Captain America's f'ärger och så var denna sminkning helt plötsligt född! Det passar väl dessutom perfekt eftersom det är USA's "Independence day" imorgon. Wishing all my family and friends across the vast blue ocean a lovely day!
Produkter:
 • Too Faced Shadow Insurance
 • Nyx Jumbo Eye Pencil - Milk
 • Gosh Effect Powder - Fox (Röd)
 • Sleek i-Divine palette - Acid (Blå)
 • Mac e/s - Omega
 • Anastasia Brow Wiz - Caramel
 • Makeupstore Cake Eyeliner - Black
 • Idun Minerals Mascara - Silfr
 • Mac e/s - Shroom (Highlighter)
 • Collection - Lasting Perfection Concealer 01

EOTD - I'm no superman..

 
 
   
  
 
Jag har sett lite för mycket Thor/Avengers/Iron Man filmer på sista tiden och blev lite pepp på att sminka mig i Captain America's f'ärger och så var denna sminkning helt plötsligt född! Det passar väl dessutom perfekt eftersom det är USA's "Independence day" imorgon. Wishing all my family and friends across the vast blue ocean a lovely day!
 
Produkter:
Too Faced Shadow Insurance
Nyx Jumbo Eye Pencil - Milk
Gosh Effect Powder - Fox (Röd)
Sleek i-Divine palette - Acid (Blå)
Mac e/s - Omega
Anastasia Brow Wiz - Caramel
Makeupstore Cake Eyeliner - Black
Idun Minerals Mascara - Silfr
Mac e/s - Shroom (Highlighter)
Collection - Lasting Perfection Concealer 01

NOTD - 80's child

1_51d1bab7e087c31094d702cf 2_51d1babbe087c3109a26cf48 3_51d1babe9606ee259fa249a2 4_51d1bac1e087c310b309e9df 5_51d1bac5e087c310a0051517
Ni får ursäkta bildspammet idag men denna manikyr som jag knåpade ihop igårkväll gillar jag verkligen! Jag satt och kikade på grällt 80tals-mode och blev inspirerad av alla fulsnygga mönster, färgkombimationer och att allt var så himla grafiskt men samtidigt totalt skevt. Basen är E.L.F White, sen tog jag en pensel och en massa lack och målade lite streck, prickar och god-knows-what med Color Club Lava Lamp, Essence Just Rock it!, Orly Lemonade, Max Factor Disco pink, Depend 313, E.L.F Mint Cream, Isadora Hot Coral samt Color Club Fly with me. Sedan målade jag två streck med svart (WnW Black Creme) på varje sida av det grälla färgglada. Allt blev sedan toppat med flakelacket Rainbow från Gosh. Fint!
Jag lyckades fånga den sista kvälls-solen och tyckte att ljuset var så fint och mjukt. Nail art made easy!

NOTD - 80's child

  
 
 
 
 
 
Ni får ursäkta bildspammet idag men denna manikyr som jag knåpade ihop igårkväll gillar jag verkligen! Jag satt och kikade på grällt 80tals-mode och blev inspirerad av alla fulsnygga mönster, färgkombimationer och att allt var så himla grafiskt men samtidigt totalt skevt. Basen är E.L.F White, sen tog jag en pensel och en massa lack och målade lite streck, prickar och god-knows-what med Color Club Lava Lamp, Essence Just Rock it!, Orly Lemonade, Max Factor Disco pink, Depend 313, E.L.F Mint Cream, Isadora Hot Coral samt Color Club Fly with me. Sedan målade jag två streck med svart (WnW Black Creme) på varje sida av det grälla färgglada. Allt blev sedan toppat med flakelacket Rainbow från Gosh. Fint!
 
Jag lyckades fånga den sista kvälls-solen och tyckte att ljuset var så fint och mjukt. Nail art made easy!

Recension: Sephora SPF30 Glowing Body Oil

1_51cd952e9606ee23e8d88cb4
Jag skyddar min hud mot solens strålar året om men såhär om sommaren när det börjar vara varmt och man ofta går barbent så gillar jag att använda andra slags solskydd än jag brukar. På benen gillar jag att ha sololjor med hög SPF eftersom det inte bara ger ett bra skydd men det ger även en trevlig glow på benen som gör att dom ser återfuktade och fräscha ut.
På sista tiden har jag testat Sephora's variant "Glowing Body Oil" som har SPF30, en väldoftande vattenresistent olja i sprayflaska som innehåller både UVA och UVB skydd och är helt utan parabener för er som gärna undviker det. Oljan absorberas av huden riktigt snabbt och lämnar ingen hinna på huden utan bara en trevlig glöd. För att undvika fläckar på kläder så är det dock bäst att vänta ett par minuter innan man klär på sig för att vara säker på att den torkat in i huden ordentligt. Om jag skulle ha några invändningar så hae jag gärna önskat att den kom med SPF50 också, för oss blekfisar som gärna vill skydda oss lite extra.
En riktigt trevlig och lättjobbad sol-olja!
 • Pris: ? På den spanska sidan kostar den 16 euro.
 • Finns hos: Sephora
 • Mängd: 150 ml.
 • Mitt betyg: 4/5

Recension: Sephora SPF30 Glowing Body Oil

 
Jag skyddar min hud mot solens strålar året om men såhär om sommaren när det börjar vara varmt och man ofta går barbent så gillar jag att använda andra slags solskydd än jag brukar. På benen gillar jag att ha sololjor med hög SPF eftersom det inte bara ger ett bra skydd men det ger även en trevlig glow på benen som gör att dom ser återfuktade och fräscha ut.
 
På sista tiden har jag testat Sephora's variant "Glowing Body Oil" som har SPF30, en väldoftande vattenresistent olja i sprayflaska som innehåller både UVA och UVB skydd och är helt utan parabener för er som gärna undviker det. Oljan absorberas av huden riktigt snabbt och lämnar ingen hinna på huden utan bara en trevlig glöd. För att undvika fläckar på kläder så är det dock bäst att vänta ett par minuter innan man klär på sig för att vara säker på att den torkat in i huden ordentligt. Om jag skulle ha några invändningar så hae jag gärna önskat att den kom med SPF50 också, för oss blekfisar som gärna vill skydda oss lite extra.
 
En riktigt trevlig och lättjobbad sol-olja!
 
Pris: ? På den spanska sidan kostar den 16 euro.
Finns hos: Sephora
Mängd: 150 ml.
Mitt betyg: 4/5