Kiko: Water eyeshadow, Glamorous Eye Pencil&Smart Lip Pencil

I Palma sprang jag och ett par av dom andra tjejerna in i det italienska sminkmärket Kiko's butik och shoppade loss. Jag har sedan tidigare visat er nagellacket som jag köpte men jag shoppade även lite eyeliners, en lipliner och en ögonskugga som jag tänkte visa och swatcha idag.Det diskuterades vilt om att skuggan såg ut som ett fingeravtryck, ett kvinnligt könsorgan och andra roliga förslag så jag fnissar varje gång jag öppnar skuggan för att använda den.

Jag hade hört mycket gott om Kiko's eyeliners så jag hittade en snygg mörk turkos och en brunröd nyans som jag gillade, bägge med skimmer. Jag är väldigt imponerad över hur krämiga dom är och tycker att hållbarheten är fenomnenal. Smart Lip pencil är om möjligt ännu bättre, sitter hur bra som helst under dagen och kostade inte mer än 2 euro. Ögonskuggan är brunröd och helt sjukt jävla snygg både med och utan fuktad pensel. Med fuktad pensel blir finishen nästan metallisk. I överlag tycker jag att kvaliteten på dom produkter som jag köpte är väldigt bra och jag kommer definitivt kika in hos Kiko igen. Jag har hört att det finns en Kiko-butik i London också, och där är jag absolut mer ofta än i Italien och Spanien så det är väl värt att nämna.

Linda köpte ett läppstift i nyansen Taupe som jag haft lite ångest över att jag inte köpte, men jag kan såklart inte hitta det någonstans! Jag får hålla mig tills jag står i en Kiko-butik igen alltså.

Har ni testat något från Kiko och vad är isf era favoriter?

kiko eyeliner swatches glamorous lip liner.pngGlamorous Eye Pencil 409 (Turkos) och 404 (Brunröd). Smart Lip Pencil 710 (Murrigt bärig)

kiko eyeliner swatches glamorous lip liner swatches.pngGlamorous Eye Pencil 409 (Turkos) och 404 (Brunröd). Smart Lip Pencil 710 (Murrigt bärig)

kiko water eyeshadow 204.pngWater eye shadow 204

kiko water eyeshadow 204 swatchesWater eye shadow 204. Applicerad med fuktad pensel överst och torr under.

Recension: Isadora"Hydralight"water-based matte foundation

isadora-hydralight-foundation-matte.pngisadora-hydralight-foundation-matte1.pngFör nyligt så släppte Isadora två nya nyanser av Hydralight foundation som fått ny formula och ny förpackning. Man har valt att utöka nyanserna neråt med en ljusare foundation (57 Fair Beige) samt uppåt med en mörkare (66 Medium Beige). Hydralight innehåller SPF8, är oljefri och har enligt Isadora en skir naturlig täckning som är lätt att tona ut. Hydralight sägs även vara intensivt fuktgivande med både glycerin och hyaluronsyra. Mitt första intryck av pressinfon är alltså att denna foundation passar bäst som en slags vardagsfoundation om man inte har så mycket blemmor och rodnader att täcka. Något som tåls att tänkas på när det gäller vattenbaserade foundations är att man behöver en vattenbaserad primer för att få snyggast finish. Silikonbaserade primers och vattenbaserade foundations kan lätt skära sig om man börjar applicera dom ovanpå varandra och skapar därför en ojämn yta och en bas som inte håller så länge. Jag har torr hud och få hormonella finnar, för det mesta behöver jag bara en bas med låg/medium täckning och så komplementerar jag med en bra concealer där jag behöver lite extra täckning. På huden känns Hydralight semimatt, jag får väldigt lätt täckning som trots att färgen är för mörk ser väldigt naturlig ut på mig. På bilden nedan har jag varken rouge, highlighter eller någon slags bronzer. Helmatta foundations kan ofta göra att ansiktet ser väldigt platt och konstgjort ut, och därför måste man skapa lite skuggor med just highlighter och contour. Jag får en naturlig glöd på nästippen och kindbenen utan att jag behöver lägga till extra produkter. Hållbarheten var okej om jag inte fixerade med puder, efter ungefär sex timmar börjar Hydralight att försvinna på vissa delar av ansiktet. Med ett fixerande puder (Typ E.L.F HD) förlängdes hållbarheten med ett par timmar mer. Passsar alltså för dig som har torr/normal hud med behov av låg täckning och vill ha något som känns lätt på huden. Kan även användas av dig som har lite mer oljig hud men då rekommenderar jag absolut att man fixerar med ett puder för optimal hållbarhet. isadora-mesmerizing-holiday-jul-2014-8.png
 • Pris: 149 kr.
 • Mängd: 30 ml.
 • Finns hos: Kicks, Åhlens etc.
 • Mitt betyg: 3,5/5

Mac Viva Glam Miley 2015

mac viva glam miley 2015 promoMac har just lagt upp en bild på Instagram där man berättar att Miley Cyrus är Viva Glam's nya "Spokesperson" för 2015. Precis som med övriga Viva Glam kollektioner så kommer det släppas ett läppstift och ett läppglans i matchande nyanser, Miley's duo är knalligt rosa. Viva Glam skapades redan 1994 och är Mac's AIDS-fond där pengarna från varje såld produkt går till HIV/AIDS-programmet. Man tar hjälp av olika kändisar och använder dessa som dragplåster för att sälja ännu mer produkter, och från marknadsförings-ståndpunkt så är det genialt. Just Miley Cyrus är inte min favorit, och jag tycker att valet av "spokesperson"  förringar budskapet lite, jag kan dock slå vad om att produkterna kommer bli storsäljare. Tidigare har man använt kändisar som Rihanna, Nicki Minaj, Cyndi Lauper och Ru Paul som ansikten utåt för fonden. Ni kan se fler bilder på tidigare samarbeten på denna länk. Jag har inget släppdatum eller prisuppgifter på Viva Glam Miley Lipstick & Lipglass men förväntar mig att läppstiftet kostar 195 kr och läppglanset 185 kr som tidigare produkter har gjort.

Vad tycker ni om detta samarbete?

mac viva glam miley 2015

Rosa Onsdag NOTD - Isadora Gel nail lacquer"Pretty Ballerina"

isadora-gel-nail-lacquer-pretty-ballerina.png isadora-gel-nail-lacquer-pretty-ballerina1.png isadora-gel-nail-lacquer-pretty-ballerina2.pngJag visade Isadora's Gel Nail Lacquer i nyansen Orange Zest under förra veckan och här kommer ett av dom andra nytillskotten i Gel nail lacquer formulan. Pretty Ballerina är ett ljust ljust rosa lack, det drar nästan lite åt gammelrosa för det har en lite dammigare underton. På mig var det nästan nude, jag går ut från att det är för att min hud har väldigt rosa kalla undertoner, det är väldigt tydligt på bild nummer två. Lacket täckte på tre tunna lager och jag gillar precis som med Orange Zest den härliga glansen, det är det bästa med dessa lack men hållbarheten är som sagt inget att skriva hem om. Detta är den sista Rosa Onsdagen, jag hoppas att ni har gillat temat. Kom ihåg att skänka en slant till Cancerfonden om ni har möjlighet, se hur på deras hemsida.

Har ni testat Isadora's Gel nail lacquer? Vad tyckte ni?

Isadora - Mesmerizing 2014 (Holiday/Jul) + FOTD

isadora-mesmerizing-holiday-jul-2014.pngUnder denna vecka släpps Isadoras julkollektion "Mesmerizing" i butikerna, så jag har påskyndat testandet en hel del så att ni kan se hur produkterna beter sig innan allt tar slut i butikerna. Jag har fått hem fem av produkterna ur kollektionen, tre lack, ett läppglans samt en palett. Det släpps även en annan palett i lite varmare toner men utöver den så är det inte någon av dom övriga produkterna i kollektionen som är nya. Paletten, som går i dom lite mer kallare nyanserna, heter Magic Mauves och innehåller fem ögonskuggor som har mer eller mindre skimmer i sig. Den ljusaste nyansen är skimrigast och sen blir det mindre och mindre skimmer ju mörkare skuggorna blir. Den allra ljusaste nyansen känns en aning smulig men resterande skuggor kändes väldigt krämiga och lättjobbade. Jag är helt förälskad i den kalla lila skuggan (nummer 2) och den mörka rödbruna skuggan (nummer 5). Ni kan se en sminkning längre ner i inlägget där jag har använt alla skuggor. En kanonpalett! Nagellacken har jag än så länge bara swatchat på en nagelplatta och det tyckte jag såg lovande ut. Det är tre lack i juveltoner där en är glittrig och två har en urhärlig inre glöd. Läppglanset Sparkling Fuschia är bärigt rosa med massor av glitter. Tack och lov så är det inte jättechunky så man kan inte känna glitterbitarna om man gnuggar ihop läpparna.

Produkter i inlägget:

 • Eye Shadow Palette - 64 Magic Mauves (179 kr)
 • Wonder Nail - Vintage Gold (Guld), Passionate (Rosa) och Nuit (Lila) (69 kr/stk)
 • Moisturizing Lip gloss - Sparkling Fuschia (109 kr)

isadora-mesmerizing-holiday-jul-2014-2.png isadora-mesmerizing-holiday-jul-2014-5.pngMoisturizing Lip gloss - Sparkling Fuschia

isadora-mesmerizing-holiday-jul-2014-3.pngEye shadow palette - Magic Mauves

isadora-mesmerizing-holiday-jul-2014-9.pngEye shadow palette - Magic Mauves           Moisturizing Lip gloss - Sparkling Fuschia

isadora-mesmerizing-holiday-jul-2014-4.pngWonder nail - Vintage Gold, Passionate och Nuit

isadora-mesmerizing-holiday-jul-2014-6.pngWonder nail - Vintage Gold, Passionate och Nuit

isadora-mesmerizing-holiday-jul-2014-8.png

Mac - Heirloom Mix 2014 (Holiday)

mac-heirloom-mix-promo-sverigeNi var några som efterfrågade promobilder på Mac's julkollektioner, så vi börjar med Heirloom Mix som består av alla singelprodukter. Det finns två övriga kollektioner (Objects of Affection och Keepsakes) som innehåller olika set med borstar och pigment samt paletter osv. Heirloom Mix kommer med underbara glansiga förpackningar med silverglitter, lite av glittret kan man känna på ytan av förpackningarna. Här finner vi allt möjligt spännande till både naglar, läppar, ögon och ansikte i tjusiga julnyanser. Om ni inte sedan tidigare har sett mitt inlägg där jag visar läppstiftet No Faux Pas från denna kollektion så finner ni inlägget här, där kan ni även se bilder på det fina glittret på förpackningarna. Kollektionen släpps den 8:e November (Men online säkert ett par dagar innan) i alla butiker där Mac säljs samt online på maccosmetics.se. Jag är helt galet sugen på att kika närmare på rougen men tror att jag väntar med att lägga mina pengar på Rose + Pink pigment-kittet som kommer med "Objects of affection"-kollektionen.

Ser ni något ni blir sugna på?

mac-heirloom-mix-cremesheen-glass-sverige

Cremesheen Glass (230 kr):

Romantic Overture (Clear Base with sparkles)

Seeking Adoration (Plummy pink)

Social Season (Violet with blue sparkles)

Ceremonial (Hot pink with sparkles)

Courting Chic (Deep berry red with gold sparkles)

mac-heirloom-mix-fluidline-sverige

Fluidline (195 kr):

Gentrified (Brown with bronze pearl)

Dark Majesty (Black with black pearl)

mac-heirloom-mix-glitter-sverige

Glitter (260 kr):

Reflects Antique Gold (Goldish Khaki Sparkles)

Amethyst (Bright clean purple)

mac-heirloom-mix-kohl-power-eye-pencil-sverige

Eye Kohl (170 kr):

Prunella (Dark prune)

Tarnish (Dark Green)

Kohl Power Eye Pencil (170 kr):

Feline (Black)

mac-heirloom-mix-lipsticks-sverige

Lipstick (215 kr):

No Faux Pas (Hot Pink, Matte)

Sparks of Romance (True red, Matte frost)

Salon Rouge (Clean berry red, Matte)

Rebel (Pink plum, Satin)

Tribalist (Deep purple berry, Amplified)

mac-heirloom-mix-MINERALIZE-BLUSH

Mineralize Blush (280 kr):

Sweet Sentiment (Rosy Pink)

Modest Blush (Light baby salmon pink)

mac-heirloom-mix-pressed-pigments

Pressed Pigment (220 kr):

Regal Affair (White base with fine opal pearl)

Nostalgic (Soft light salmon beige)

Noble Descent (Pearly smoky mauve)

Victorian Plum (Plum with violet pearl)

mac-heirloom-mix-pressed-pigments-2  

Pressed Pigment (220 kr):

Enchantment (Blue with blue violet sparkles)

Modern Majesty (Dark brown base with green pearls)

Nobless Oblige (Frosty Wood)

Prim and Proper (Black gray with silver sparkles)

max-heirloom-mix-nail-lacquer-sverige

 Nail Lacquer (165 kr):

Just Jewels (Light pink with silvery rainbow pearls, glitter)

Queen's Honour (Bright red, cream)

Rickly Endowed (Clean berry red, cream)

Empties #6

https://www.youtube.com/watch?v=G9dpd0aZyuQ Jag vet inte riktigt vad som händer, två Emptiesvideos på två månader! Det måste vara rekord. Jag har använt upp galna mängder produkter på sistonde, men jag har verkligen försökt att använda upp alla slattar som står och tar upp plats och blir gamla. Det är lite gott och blandat med hudvård, smink, hårvård och lite random-grejer som en skönhetsnörd kan tänkas använda.

Produkter i videon:

 • Cien nail polish remover
 • L'Oreal Elvital Fibralogy Thickness Booster + Hair mask
 • Aussie Take the heat leave in spray heat protector
 • Gosh waterproof eyeshadow "Love that beige"
 • La Riche Directions hair dye "Lilac"
 • Sephora Blueberry EdT
 • MeMeMe Eye sweep precision eye definer
 • The Face Shop Cucumber sheet mask
 • Pantene Pro-v Repair & Protect schampoo
 • Family Fresh Nordic Cotton enriching shower cream
 • Rexona Girl Tropical power deodorant
 • No7 Beautiful Skin radiance exfoliator
 • E.L.F Soothing oil blotting sheet with Aloe Vera
 • CND Solar Oil
 • La Roche Posay Effaclar K
 • The Body Shop WIld argan oil shower gel
 • Vichy Aqualia Thermal

The Body Shop - Holiday makeup 2014

the-body-shop-holiday-smink-2014.pngHäromdagen visade jag er en unboxing video där jag pratade lite om hur Julen ser ut hos The Body Shop, idag tänkte jag att vi skulle kika närmare på sminkprodukterna som släpps till jul. För mig är högpunkterna definitivt dom två ögonskuggepaletterna samt underbart snygga "The Sparkler" som fått doft av den nya serien Glazed Apple. I Glazed Apple serien släpps även ett läppglans som har en skir skir bas med massor av grönt finmalet glitter, ett snyggt layering-gloss på massor av olika läppstift eller läpppennor. En av produkterna vars förpackning jag inte är så himla pepp på är den lilla dockan "Lip & Cheek doll", det första jag tänkte var "sexleksak" och det är härmed det enda jag kan se när jag använder denna. Förpackningen känns inte helt typisk för The Body Shop, den känns barnslig och inte vad jag normalt förknippar med The Body Shop som märke. Men det är klart, alla märken utforskar nya produkter, förpackningar och ideer så det kanske är TBS's sätt att testa något nytt eller att fånga en annan målgrupp än normalt.

Produkter i inlägget:

 • Eye Palette (255 kr): 01 Frosted Pastels och 02 Dolly Pastels
 • Lip & Cheek Doll (175)
 • Glitter Eyeliner (125 kr): Sparkling
 • The Sparkler (255 kr): Glazed Apple
 • Lip Gloss (130 kr): Glazed Apple

the-body-shop-holiday-smink-2014-1.pngGlazed Apple "The Sparkler", Lip & Cheek Doll, Glitter eyeliner "Sparkling" och Glazed Apple Lipgloss

the-body-shop-holiday-smink-2014-4.pngGlazed Apple "The Sparkler", Lip & Cheek Doll, Glitter eyeliner "Sparkling" och Glazed Apple Lipgloss

the-body-shop-holiday-smink-2014-2.pngDolly Pastels och Frosted Pastels

the-body-shop-holiday-smink-2014-3Dolly Pastels och Frosted Pastels

NOTD - Isadora Gel nail lacquer"Orange Zest"

isadora-gel-nail-lacquer-orange-zest isadora-gel-nail-lacquer-orange-zest1 isadora-gel-nail-lacquer-orange-zest2Tidigare i år gjorde jag en recension där jag visade hur Isadora's nya produkt "Gel Nail Lacquer" höll under sex dagar, jag var inte sådär jätteimponerad eftersom jag tyckte att hållbarheten var ungefär likadan som med deras vanliga nagellack. Nuförtiden behandlar jag dessa precis som Isadora's vanliga nagellack och förväntar mig samma saker från dom när det kommer till hållbarhet. Det bästa med Gel Nail Lacquer är dock glansen, man får en underbar glans som inte mattas av och det gillar jag. Idag har jag Orange Zest på naglarna, en av dom nyare nyanserna i Gel Nail Lacquer-formulan. På bilderna ovan har jag applicerat två väldigt tunna lager och gillar både färg och formula väldigt mycket. Jag har några av dom andra nyanserna också och dom dyker upp snart på en blogg nära dig!

Unboxing: The Body Shop Holiday 2014

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=oeVp6fPvxvs[/embed] Tidigare idag var jag och hämtade ut ett paket från The Body Shop som innehöll en massa roliga nyheter som ingår i julkollektionen. Ginger-serien (Som jag inte direkt gillade) har blivit utbytt mot fräscha krispiga "Glazed Apple" som jag totalälskar redan nu. Det kommer även ett par paletter och annat smått och gott så jag tänkte att vi kunde packa upp mitt paket tillsammans!

Mac - No Faux Pas Lipstick (Heirloom Mix 2014)

mac-heirloom-mix-sverige-2014-no-faux-pas.pngIdag är det Rosa Onsdag igen och då passar det ju bra att jag visar er ett kommande läppstift från Mac som är just Rosa. No Faux Pas beskrivs som en "Hot Pink" i matt formula och kommer med julkollektionen Heirloom Mix som släpps på "All locations + Online" den 8:e November. Heirloom Mix är kollektionen med alla "Singelprodukter" men det finns också två kollektioner som endast innehåller olika sets och kits med pigment, borstar och paletter. Förpackningarna är glansiga och svarta med massor av glitter som man kan känna på ytan av förpackningen. Läppstiftet är trots den matta formulan trevligt krämigt men jag kan inte uttala mig om hållbarheten ännu eftersom läppstiftet landade i brevlådan för bara ett par timmar sen (Jag är en Beauty Blogging Ninja!). Det har dock hållt bra igenom både ett glas juice och en banan så än så länge känns det bra. Jag ÄLSKAR den fina förpackningen och har kikat in resterande delar av kollektionen, det finns två Mineralize rouge samt ett pigment-set som jag är väldigt sugen på. Jag har inte lagt upp några promobilder på varken Heirloom Mix eller dom övriga julkollektionerna, är det något ni skulle vara intresserade av?

mac-heirloom-mix-sverige-2014-no-faux-pas1.png mac-heirloom-mix-sverige-2014-no-faux-pas4Candy Yum-Yum & No Faux Pas (Flash). Candy Yum-Yum & No Faux Pas (Indirekt solljus)

mac-heirloom-mix-sverige-2014-no-faux-pas5.pngNo Faux Pas & Candy Yum-Yum

mac-heirloom-mix-sverige-2014-no-faux-pas6 mac-heirloom-mix-sverige-2014-no-faux-pas7

Recension: Anastasia Beverly Hills Brow Stencils

anastasia-beverly-hills-brow-stencil.pngIdag har jag en lite mer annorlunda produkt att visa er, ett paket bryn-"stencils" från Anastasia Beverly Hills. Jag har haft dessa liggandes jättelänge nu och funderat på att använda dom flera gånger, men det kändes bökigt och som ett extra steg som jag inte tyckte jag behövde. Men nyfikenheten tog vist överhand för här sitter jag med en metalliskt lila mustach och röda bryn efter att ha testat alla fem stencils på ögonbrynen (Och på överläppen tydligen, eftersom jag ville se om man kunde använda dom till mer än bara brynen..). Plasten som dessa är gjorda av är mjuk och medgörlig samtidigt som den har en bra stabilitet. Den glider inte av huden utan klistrar sig nästan fast om man håller den mot huden, inte så att det är svårt att få bort dom men bara så att du känner att du har mer kontroll. Med i paketet kommer det fem bryn-stencils som passar till olika storleker och längder av bryn, det gäller alltså att pröva sig fram för att hitta den form som passar bäst. Mitt i brynet sitter det en liten plastremsa som gör att plasten inte ska lyfta sig så efter du har lyft bort din stencil så kommer du ha ett litet glapp i brynet, men det fyller du enkelt i med din brynprodukt. Jag har testat dessa med brynpenna, brynpuder och något dip-brow liknande (Har dock inte dipbrow tyvärr) för att se vilken produkt som ämnade sig bäst till användning av dessa och jag tycker absolut att en brynskugga är det enklaste och snabbaste. Man kan ta en stor fluffig ögonskuggeborste och liksom trycka ner skugga på brynen utan att man behöver vara rädd för att få det precis överallt. Jag fastnade till sist för  Petite Arch som passade mina bryn relativt bra men som inte var lika lång på den inre sidan som jag hade önskat, men det kan man ju rätta till. I överlag tycker jag att det här är en sådan produkt som är bra om man antingen inte har några bryn och vill att dom ska bli jämna och symmetriska eller  om man är bryn-novis och aldrig kan få till det.  För den som är van att redan fixa sina bryn kanske det här är överkurs, jag tyckte dock att det var en kul grej och skulle definitivt kunna tänka mig att använda dessa då och då. Brynen blir liksom så skarpa och jämnt perfekta, och just denna nivå av skarphet är det svårt att få till själv. Nackdelen med dessa är priset, man ska verkligen ha användning för dessa och veta med sig att man kommer att använda dom ofta för priset ligger på 215 kr för ett paket med fem. anastasia-beverly-hills-brow-stencil2.png anastasia-beverly-hills-brow-stencil3.png anastasia-beverly-hills-brow-stencil4.png
 • Pris: 215 kr/paket
 • Finns hos: Kicks etc.
 • Mitt betyg: 3/5

NOTD - Kiko Sun Show nail lacquer"473"

kiko-473-sun-show-nail-lacquer kiko-473-sun-show-nail-lacquer1 kiko-473-sun-show-nail-lacquer2 kiko-473-sun-show-nail-lacquer3 - Begin recension - FY. FAN. VAD. SNYGGT. 2 LAGER. - End recension -

Mac Rocky Horror Picture Show - Strange Journey Lipstick

mac-rocky-horror-picture-show-strange-journey-lipstick.png Jag har visat er promobilder från den kommande kollektionen Rocky Horror Picture Show som Mac släpper den 8 November (Möjligen ett par dagar tidigare i webshoppen, som vanligt). Jag har en av produkterna att visa er, läppstiftet Strange Journey som Mac beskriver som "Yellowish brick red". Nyansen är alltså murstensröd med lite gulare undertoner, jag var lite tveksam när jag swatchade det men väl på läpparna tycker jag att det är underbart fint. Formulan är matt men samtidigt väldigt krämig och glider på läpparna enkelt men glider därefter inte runt. På bilderna nedan har jag ett lager av Strange Journey, jag har alltså inte applicerat och blottat för att därefter applicera igen som jag normalt gör. Förpackningen på läppstiften är ursnygg och jag är nästan bara mer pepp på att köpa Frank-n-furter när kollektionen släpps på webshoppen. Jag funderade på Sin också men Sin är del av det permanenta sortimentet så jag kan spara det till en annan gång. Vill du se mer promobilder på resterande produkter i kollektionen så finner du det här. Strange Journey och resterande tre läppstift från kollektionen kostar 215 kr/stk och är Limited Edition. Jag har på känn att dom kommer sälja som smör.

Vad tycker ni om Strange Journey?

mac-rocky-horror-picture-show-strange-journey-lipstick1.png mac-rocky-horror-picture-show-strange-journey-lipstick2.png mac-rocky-horror-picture-show-strange-journey-lipstick3.png

Recension: Estée Lauder Pure color Gelée Powder eyeshadow"03 Cyber Lilac"

estee-lauder-pure-color-cyber-lilac.pngIdag har jag lust att skriva en recension helt i caps(Jag kan låta bli, för er skull.. Okej?), för det här är en produkt som får mitt hjärta att banka lite snabbare. För det första så är det en lila ögonskugga (Hej min största last) och för det andra så är det en helt jävla fantabulous fucking amazing lila ögonskugga. Formulan känns nästan lite som en cream-to-powder formula, applicerar som en dröm (Blir ÄNNU snyggare om man applicerar med våt pensel), ger ett jämnt resultat, är krämig som attan och håller som en dröm under dagen. Underbart skimmer som blir metallic(Nästan foiled) om man kör med våt borste... Jag köpte min för ynka 9 euro när vi var i Palma men hemma i Sverige får man ge sjuka 290 kr. 290 kr för .9 gram. Vet ni vad det värsta är? Jag skiter totalt i hur mycket dessa kostar och hur absurdt priset är för JAG VILL HA FLER! estee-lauder-pure-color-cyber-lilac1.pngestee-lauder-pure-color-cyber-lilac2

Mac Studio Nail Lacquer - Matte overlacquer

mac-studio-nail-lacquer-matte-topcoat.png Tidigare i år gjorde Mac om formulan på deras nagellack (Prisa gudarna, ni har säkerligen sett mig gnälla om Mac's lack tidigare) för att göra hållbarheten bättre och applikationen enklare. Man har gett nagellacken en ny borste som ska hjälpa nagellacket att få en snyggare yta på ett enklare sätt. Jag har fått hem ett ex av Studio Nail Lacquer Matte Overlacquer, ett matt topcoat som förvandlar vilken som helst manikyr från high-shine till snyggt krit-matt. För att demonstrera har jag nedan lagt ett tunnt lager Matte Overlacquer på L'Oreals Fuschia for Life, ett lack som verkligen är högblankt. Det tog inte mer än en minut så hade lacket gått från glossy-glossy till helmatt, det gillas! Jag är för övrigt ett stort fan av krämlack+glitterlack+matt topplack, det är en kombination som blir helt underbar och som jag gång på gång återkommer till. Mac's nya Studio nail lacquer finns tillgängliga från den 8 Oktober och kommer finnas permanent i sortimentet. Lacken kostar 150 kr/stk och kommer finnas i 42 varianter, det inkluderar olika topplack och finishes. mac-studio-nail-lacquer-matte-topcoat1.png

Recension: The Body Shop Drops of Youth Eye concentrate

the-body-shop-nutriganics-serum-eyes1.pngFör ett tag sedan så recenserade jag The Body Shop's serum Nutriganics från Drops of Youth-serien, i samma serie ingår även nykomlingen Eye Concentrate. Eye Concentrate är en lättflytande lite geleaktig ögonkräm som kommer i pumpflaska med metallkula som används till att rulla på produkten runt ögonen. Jag säger för det första hallelujah till att man har valt en pump-flaska, det känns en miljard gånger mer hygieniskt än krämer i burk. Pumpfunktionen fungerar bra men om du trycker ner pumpen hela vägen så får du allt för mycket produkt till ett öga. Precis som med ansiktsserumet så kan det kännas som att du får en plast-liknande film på ansiktet om du använder för mycket, därför rekommenderar jag att man bara trycker ner pumpen ungefär en tredjedel för att få lagom mycket produkt på metallkulan. Produkten är väldigt dryg (Less is more), men inte om du använder en hel pump på varje öga såklart. Om du har oljig hud kanske du behöver ännu mindre, det gäller att testa sig fram lite för att se hur mycket den egna huden absorberar. Jag jobbar produkten runt ett öga åt gången och applicerar både under ögat och uppe under ögonbrynet. Metallkulan har en trevligt kylande känsla som är perfekt om man känner sig lite svullen under ögonen (Eller om man just har vaknat och känner sig som en zombie). För det mesta applicerar jag bara min vanliga kräm runt ögonen (Ooooh, rebelliska Honi va?) och använder normalt inte ögonkrämer överhuvudtaget. Dom ögonkrämer jag använder är för det mesta just denna slags med metallkula (Jag har testat ett par, t.ex. Garniers som var en av dom första produkter som jag recenserade) just för att jag gillar känslan när jag är som tröttast och behöver vakna upp lite. Mitt ögonområde känner sig återfuktat och fräscht, och jag vaknar till lite extra. I överlag tycker jag att priset är lite våldsamt om man kollar på hur många milliliter som flaskan kommer med (10 ml i denna), jag gillar dock pumpflaskan och produkten som sådan. the-body-shop-nutriganics-serum-eyes.png
 • Pris: 295 kr
 • Mängd: 10 ml
 • Finns hos: The Body Shop
 • Mitt betyg: 3/5

Essie Holiday 2014

essie-holiday-2014-jiggle-hi-jiggle-lowDet börjar vankas jul nu, iallafall om vi ska tro på skönhetsvärlden. Idag har jag lite flaskbilder från Essie's julkollektion som fått namnet "Jiggle hi, Jiggle low" efter kollektionens så kallade "Star Shade". Det är lite mer variation i finish i denna kollektion än det var i höstkollektionen som jag gnällde lite över, här finner vi bl.a. ett guldigt lack med en foil/metallic-liknande formula(Har inte sett lacken IRL så kan inte säga helt precist). Det är väldigt mycket varma nyanser i kräm, persika och korall men jag tycker att guldlacket och klassiskt röda "Jump in my Jumpsuit" är perfekta (men väldigt klassiska) jullack. Jag har inget släppdatum eller priser för Sverige men Essie's lack brukar ligga på 129 kr/stk. Detta inlägg blir uppdaterat när jag har mer info. Vad tycker ni? essie-holiday-2014-jiggle-hi-jiggle-low-nail-polish

Make Up Store - Cybershadow"Rumble"

makeupstore-rumble-eyeshadow.pngNelly skickade ett presentkort på 75 kr till min födelsedag och då kunde jag såklart inte låta bli med att klicka hem något. Det blev en cybershadow från Make Up Store (Som jag nu har depottat) vid namn Rumble, en skimrig varm bronzig skugga i den mörkare skalan. Skuggan är underbart krämig och lättapplicerad så jag är helt klart nöjd med mitt köp. För er som funderar på ett depotta MUS's ögonskuggor så har jag gjort en tutorial där jag visar hur man gör detta. Cybershadows får plats i Mac's 15-paletter med insert men Microshadows får inte plats eftersom dom är större. En väldigt fin skugga som fungerar bra både till vardags och fest! Finns hos Nelly, Makeupstore, Kicks etc. makeupstore-rumble-eyeshadow1.png makeupstore-rumble-eyeshadow2.png

Och vinnaren av Essies höstkollektion är...

essie-höst-vinn.png... Sanna (som kommenterade den 8/10 kl 01.00). Stort grattis! Du har eller får inom kort ett mail från mig som du ska svara på med din postadress inom 48 timmar, annars går vinsten vidare. Tack för att ni var med allihop, det var verkligen roligt att sitta och läsa igenom era kreativa och roliga svar.

Rosa Onsdag Recension: Missha The Style Sheer Fluid Blusher"Aurora Pink"

missha-sheer-fluid-blusherJag håller på att testa mig igenom en massa roliga asiatiska skönhetsprodukter och eftersom det är Rosa Onsdag idag så passar det utomordentligt att vi kikar på ett rosa rouge. Missha är ett skönhetsmärke från Sydkorea som säljer både hudvård och smink. Jag har ett flytande rouge som heter "Sheer Fluid Blusher" i nyansen Aurora Pink. Rouget är precis som namnet antyder väldigt flytande och kommer därför i hygienisk pumpförpackning. När jag applicerar denna slags rouge så pumpar jag ut ungefär en halv pump på handryggen och applicerar därifrån rouget med E.L.F's Small Stippling Brush (Som är det bästa jag vet till både kräm/flytande rouge). Aurora Pink är väldigt skir och passar bäst på dig som är ljusare, på medium hudtoner och mörkare skulle rouget nästan inte synas. Rouget finns i fyra nyanser och Aurora Pink är visst den som är ljusast i skalan, någon av dom övriga nyanserna passar säkert mycket bättre på mörkare hudtoner alltså! Nyansen är väldigt smickrande och ger en lätt rosa "flush" på kinderna som är väldigt naturlig. Hållbarheten var bra på min hud, den sitter kvar där jag applicerade den när jag kommer hem efter 6--8 timmar på språng. Formulan är dock lite mer återfuktande så det kan vara ett problem med att den glider runt på er som har mer oljig hud (Min är torr). Det här är en sådan produkt som jag skulle använda till vardags, lätt att slänga på, svår att överdosera/göra fel med och snygg till alla slags looks. En höjdare på detta bleka nylle! missha-sheer-fluid-blusher2
 •  Pris: 119 kr
 • Mängd: 10 ml
 • Finns i: 4 nyanser (Aurora Pink, Morning Rose, Sugar Apricot och Vivid Coral)
 • Finns hos: Bonnybonny.se
 • Mitt betyg: 4/5.

Recension: The Body Shop Nutriganics Drops of Youth serum

the-body-shop-nutriganics-serum-blogg.pngEn produkt från The Body Shop som är nästintill kultförklarad(Det säljs en flaska var 30:e sekund) är serumet Nutriganics Drops of Youth, ett serum som sägs ska föryngra huden och hjälpa till med att utjämna hudtonen. Jag närmar mig 30 och har inga särskilda behov av att få yngre hud men jag tycker helt klart att det aldrig är för tidigt att starta med bra och regelbunden hudvård. Vissa produkter är totalt överflödiga men några produkter har jag alltid i min hudvårdsarsenal, serum är en av dom grejerna. En av grejerna som The Body Shop reklamerar med är att minimum 98% av innehållet är naturligt och jag förstår absolut att det är ett statement som fungerar när det ska säljas produkter. Naturligt innehåll betyder dock inte alltid bättre produkter, det finns ju många plantor och annat skoj som är rentav giftigt för människor. Doften är härligt citrusfräsch och själva flaskan är i glas med medföljande pipett. Jag använder två-tre droppar som jag droppar på fingertopparna och sedan masserar jag in produkten i huden. Jag har testat att applicera mer och mindre för att se vad som hände, om du använder för mycket kan du nästan få en plastliknande film på huden och om du använder mindre så får du inte nog produkt till att täcka hela ansiktet. Min hud har kännts lite glåmig och torr-tråkig på sistonde, jag går ut från att det är årstiden och (det fantastiska, obs ironi) vädret som spökar och får min hud att slå bakut. Min hud har fått en trevlig lyster efter att jag har börjat använda denna i samband med min nattkräm, när jag vaknar så känns den len och återfuktad och har fått tillbaka den lyster som jag normalt har under sommaren när min hud inte är lika torr. Jag gillar både doften och konsistensen som är lättflytande och nästan lite geleaktig. Om man är jättejättejättetorr eller reagerar på alkohol i produkter så tror jag inte att detta är en produkt för dig, vad jag kan se på innehållsförteckningen så har man valt att använda alkohol som konserveringsmedel och det kan (såklart) verka uttorkande på huden. I kombination med en nattkräm till torr hud så har jag dock inte haft några problem. I överlag tycker jag dock att det är en produkt som passar min hud bra.
 • Pris: 495 kr (50 ml) eller 375 kr(30 ml)
 • Finns hos: The Body Shop
 • Mitt betyg: 4/5

NOTD - L'Oreal Infallible Duo"Fuschia for life"

loreal-infallible-duo-020-fuschia-for-life loreal-infallible-duo-020-fuschia-for-life2 loreal-infallible-duo-020-fuschia-for-life3 Idag kör jag L'Oreals Infallible duo "Fuschia for life" på naglarna, men om jag hade namngett produkten så hade den inte haft "Fuschia" med i namnet. Det här är ett rödrosa lack som ihop med överlacket ser klassiskt rött ut, ibland drar det över mot det orangea. På bilderna har jag applicerat två lager lack och ett lager av det medföljande (rödtonade) topplacket. Glansen är helt fenomenal och jag tyckte att alla tre lager torkade väldigt snabbt. Snyggt och klassiskt, men namnet känns inte helt klockrent, men det kanske bara är jag? För mig är fuschia helt klart mycket mer rosa än detta är, har ni någon annan uppfattning?

Shopping: EcoTools Fresh&Flawless brush set

ecotools-fresh-flawless-complexion-set-brushes.png ecotools-fresh-flawless-complexion-set-brushes2.png ecotools-fresh-flawless-complexion-set-brushes3.png ecotools-fresh-flawless-complexion-set-brushes4.png Jag har absolut definitivt inte nog borstar (ironi) så därför klickade jag hem ett set med borstar från EcoTools som kostade 15 dollars när jag surfade runt på iHerb(Affiliatelänk) häromveckan. Settet innehåller fem borstar som är gjorda till ansiktet (Men som du såklart också kan använda till ögonen) och det här är några gudomligt mjuka små skapelser må jag säga. Metallen på borsten har ett mönster som piffar upp lite och ser snyggt ut. Borsthandtagen är lite kortare än normala borstar men det är inget som stör mig direkt, det gör för det mesta att jag föredrar att ta EcoTools borstar med när jag reser eftersom dom är lite mer kompakta i storleken. Full Powder känns jätteliten nu när jag är van till gigantborsten från RealTechniques(som typ kan pudra hela mitt ansikte med ett svep) men jag tror att den kommer vara perfekt till rouge, highlighter eller shading. Metallen på borstarna är återvunnet aluminium, träet är bambu och borsthåren är (som alltid med EcoTools) Cruelty Free. Min första EcoTools borste(Angled eyeliner) använder jag fortfarande väldigt flitigt och jag tycker att alla borstar jag har testat håller bra kvalitet. Jag köpte ett set redan 2011 och använder fortfarande alla borstar, ni kan kika in settet här.

New in: Isadora Smoky Eye liner + Shadow blender

isadora-smoky-eye-liner-waterproof-shadow-blender.png Isadora har nyligen släppt en ny serie eyeliners som fått namnet "Smoky eye liner", en vattenfast eyeliner som man ska kunna sota med den medföljande sudden på andra sidan. Jag är helt överens med Isadora om att dessa eyeliners är vattenfasta, jag har burit den svarta under ett par dagar för att se hur den höll och har inte haft några klagomål alls. Det är verkligen högpigmenterade och krämiga pennor vi snackar om här, och jag var väldigt glad när jag såg att alla pennor var matta. Det enda jag saknar är en nude och en vit i denna formula! Om man ska sudda dessa så rekommenderar jag inte att man använder sudden, det tar för länge och under tiden så hinner eyelinern torka. Jag använder en borste istället (Har testat ett par olika) och alla har fungerat bra förutom om jag har använt en fluffigare borste. Om eyelinern hinner torka så smular den av om du försöker sudda ut den ändå, har den torkat så har den torkat! Man får applicera lite och sudda, applicera lite mer, sudda osv. för att det inte ska torka och börja smula men jag tycker att hållbarheten helt klart är värd det. Isadora släpper också en ny borste (Är det Isadora's nya svarta det här med att släppa borstar?), en blendingborste i gethår (Jag använder till 99% syntetiska borstar) som känns mjuk men som är skuren lite knepigt. Jag trimmade av ett gäng hår som var på vift för att det inte skulle sticka ut långa hår på underliga ställen. Kvaliteten känns i övrigt bra och jag har inte upplevt att den fäller vid tvätt änsålänge. Pennorna kostar 99 kr/stk och finns i tre nyanser. Shadow Blender Brush kostar också 99 kr. isadora-smoky-eye-liner-waterproof-shadow-blender1.png

Essie Höst 2014 - Dress to Kilt

essie-höst-2014-fall-dress-to-kilt.pngJag är i full gång med att testa mig igenom Essie's höstkollektion som fått namnet Dress to Kilt efter kollektionens röda star shade. Kollektionen innehåller som vanligt sex lack som alla har krämformula. Jag är personligen väldigt förtjust i ljust beige-grå Take it Outside som är sådär krispigt läckert samtidigt som det är lite annorlunda. Övriga lack känns väldigt klassiska och typiskt Essie, personligen hade jag dock gärna önskat med variation på formula och nyanser. Ett snyggt skimmerlack eller ett glitterlack och kollektionen hade helt plötsligt varit mer komplett. Nästa lack jag testar är helt klart den mörka blå Style Cartel, en fin klar nyans som jag tror skulle vara snygg ihop med ett silvrigt glitterlack. Är du sugen på att vinna hela kollektionen så har jag just nu en tävling som avslutas på Onsdag, länken hittar du här.

essie-höst-2014-fall-dress-to-kilt2.pngFall in Line, The perfect cover up, Dress to Kilt, Take it outside, Partner in Crime och Style Cartel

essie-höst-2014-fall-dress-to-kilt3.pngFall in Line, The perfect cover up, Dress to Kilt, Take it outside, Partner in Crime och Style Cartel

Mac - Rocky Horror Picture Show (November 2014)

MACRocky10 Idag ska vi kika på en av dom kommande kollektionerna från Mac som jag har fått många frågor om, Rocky Horror Picture Show. Kollektionen släpps den 8 November i butik men säljs endast på Åhlens City i Stockholm samt på NK (Vilka städer är oklart). Kollektionen släpps även online men normalt dyker kollektionerna upp några dagar innan dom släpps i butikerna, man får hålla koll alltså om man är sugen. I samband med RHPS's 40års jubileum så har Mac i samarbete med RHPS skapat en hyllningskollektion med fyndiga namn och passande färgskalor. Det finns allt från skuggor till underbara nagellack och fyra varianter av röda läppar. Jag är helt galet sugen på Frank-n-Furter och kommer hänga på låset på webshoppen för att klicka hem ett exemplar. Är du sugen på något? MACRocky02

Riff-Raff Eyeshadow Palette (475 kr): 

Graphic Style (Deep Silver, Veluxe Pearl)

Oh, Rocky!!! (Soft muted white with pearl, Frost)

Carbon Black (Intense Black, Matte)

Heavy, Black and Pendulous (Grayish Blue with pearl, Frost)

Blackberry (Muted burgundy-plum brown, Matte)

Crystal (Violet duo-chrome with pearl, Frost)

MACRocky03

Lip Pencil (180 kr): Vino (Intense violet purple)

Chromagraphic Pencil (190 kr): Basic Red (Primary Red) och Black Black (Black)

Greasepaint Stick (205 kr): B (Bright yellow blue) och Black (Intense black)

Superslick liquid eyeliner (215 kr): On the hunt (True Black)

Zoom fast black last (190 kr): Deepest black

MACRocky04

Glitter (255 kr): Gold (Sparkling chunky gold) och 3d Black (Black with silver holographic effect)

Pigment (255 kr): It's not easy having a good time (Sparkling burgundy)

MACRocky05

Lashes (150 kr): 7 lash

MACRocky06

Powder Blush (265 kr): Crazed imagination (Muted plum with a hint of pink pearl)

MACRocky07

Sculpt & Shape powder (265 kr)

MACRocky08B

Lipstick (215 kr):

Strange Journey (Yellowish brick red, Matte)

Oblivion (Vivid bluish-red, Amplified)

Sin (Deep dark blue red, matte, permanent)

Frank-n-Furter (Deep raspberry wine, matte)

MACRocky09  

Nail lacquer (130 kr): Bad fairy (red with red multi-changing pearl) och Formidable! (Teal green with pink multi-changing pearl)

Recension: The Body Shop"Shea Body Scrub"

the-body-shop-shea-body-scrub.png En av The Body Shop's Beauty Musthaves för höst och vinter 2014 är Shea Sugar Body Scrub, en oljebaserad skrubb med salt, socker, sheasmör och sojaolja. Innehållet vittnar alltså om att det är rikligt med fukt vi snackar om samtidigt som sockret och saltet ger lite riv så att man kan skrubba bort alla döda hudceller. Skrubben som sådan är väldigt mild så om du är en person som gillar MASSOR av riv så kan det vara värt att komplementera med en tvättduk (Jag gillar små mini-handdukar från Jysk eller Ikea som är både billiga och bra). Doften är lite söt och nötig utan att vara allt för stark, definitivt en produkt som både män och kvinnor kan använda. Efter användning känns min hud mjuk och återfuktad, oljan stannar kvar lite på huden så jag behöver nästan inte applicera body lotion efter jag har duschat. Det enda man ska akta sig för är att oljan kan göra dusch och badkar blixthalt, så ni ska inte ramla, okej? Skrubben kommer i en burk gjord av plast med skruvlock, och även det kan vara lite problematiskt när det handlar om olja och skrubbkorn. Jag har flera gånger upplevt att jag har haft svårigheter med att både öppna och stänga då en liten del av skrubben satt sig i skruvgängorna och skapat kaos. I överlag tror jag att detta kan vara en bra mild skrubb till dig som är torr hela tiden eller säsongvis, doften är trevlig och man känner sig väldigt återfuktad även efter man har sköljt av skrubben.
 • Pris: 195 kr
 • Mängd: 200 ml
 • Mitt betyg: 3/5
the-body-shop-shea-body-scrub1.png

NOTD - L'Oreal Infallible Duo"001 Stay Nue"

loreal-stay-nue-infallible-duo-notd.png loreal-stay-nue-infallible-duo-notd1.png loreal-stay-nue-infallible-duo-notd2.png Jag stör mig lite på "Stay Nue" från L'Oreal, det känns liksom att man har glömt ett D och att lacket egentligen borde heta Stay Nude. L'Oreal's Infallible Duo Lacket i sig har en ljus persikonyans som är allt för varm för att funka som nude på mig, den har dessutom en pärl-finish som man inte riktigt kan se på naglarna på mina bilder men som ni nog kan ana i flaskan. I överlag känns det lite för gammeldags för min smak men det är väl inget nytt att jag föredrar knalligare färger både på naglar och ögon. Precis som med vampiga systern "Always a Lady" så medföljer det ett topplack med duon, detta topplack är genomskinligt!

Vad tycker du? Bu eller bä?

Sminksamling&Förvaring 2014

Ni var ett par som efterfrågade en uppdaterad video där jag gav er en liten rundvisning i min sminksamling för att visa hur jag förvarade alla mina produkter, så det kommer idag! Fråga gärna om det är något ni funderar över. Tryck gärna på kugghjulet och ändra till högsta kvalitet!

Rosa Onsdag - O.P.I"Suzi has a Swede tooth"+ Essence"Million Dollar Baby"

opi-suzi-has-a-swede-tooth-1 opi-suzi-has-a-swede-tooth-2 opi-suzi-has-a-swede-tooth-3 Dags för nästa Rosa Onsdag! För er som missat det så kör jag igenom hela Oktober månad på "Rosa Onsdagar" för att uppmärksamma och hjälpa Cancerfondens Rosa Bandet kampanj. Om du vill donera till Cancerfonden så kan du gå in på deras hemsida och läsa mer om vilka möjligheter du har. Dagens rosa inlägg är en manikyr med två lager av O.P.I's "Suzi has a Swede tooth" från årets Nordic Collection. Ovanpå har jag lagt två lager av ett av lacken jag köpte under Palma-vistelsen, nämligen Essence's Million Dollar Baby. Million Dollar beskrivs som ett special effects lack med juvel-effekt. Dom små hexagon-glitter-bitarna byter färg beroende på ljuset och ger en helt fantastiskt vacker och udda effekt som är svår att fånga på bild. Tänk er att glitterbitarna är halvt genomskinliga och färglösa men så fort du rör händerna så är det som att vara på ett disco under 70-talet. Jag gillar både den trevliga mellanrosa nyansen och glitter-toppingen, superkombination!

Recension: The Face Shop Cucumber Sheet Mask

Face Mask Cucumber2 Sheet masks är ju inte det som är absolut lättast att få tag på här i Skandinavien då det är ett mer asiatiskt fenomen. Jag har testat ett par sheet masks tidigare, bl.a. en från Sensai och en med snigelsekret som LMC gav mig på flyget till Palma. Idag ska vi kika på ett alternativ med gurka, The Face Shop's Cucumber sheet mask. För er som inte vet vad en sheet mask är, så är det en mask gjord av ungefär samma material som ansikts-wipes som är indränkt i en vätska, gele eller liknande. Man behöver alltså inte kleta på masken, man lägger bara arket på ansiktet, slätar ut den och ser ut som en seriemördare samtidigt (Taggade en bild av mig med denna på med hashtaggen #killerorbeautyblogger och var förvånad över att min bild var den enda). Doften var väldigt lätt, lite som gurkvatten ungefär (I like gurka, så det var en positiv upplevelse). Själva produkten i masken var lite geleaktig, passa dock på när ni öppnar denna för det är rikligt med produkt i masken och den har en tendens att droppa lite när man meckar med att applicera masken på rätt sätt. Efter 10-20 minuter drar du helt enkelt bara bort masken från ansiktet och klappar in överflödig produkt. Jag tyckte att masken kändes kylande, lugnande och återfuktande, min torra hud fick en trevlig fuktboost och hade en sjyst glow efteråt! Priset ligger på överkomliga 15 kr/stk och utöver gurka så finns det massvis av andra varianter, som t.ex. Pomegranate, Avocado och Blueberry.
 • Pris: 15 kr/stk.
 • Finns hos: Bonnybonny.se
 • Mängd: 20 gram
 • Mitt betyg: 4/5.

Recension: No7 Beautiful Skin Dag&Nattkräm

beautiful-skin-no7.png Idag ska vi kika på två krämer från No7, en dag & nattkräm för normal/torr hud. Eftersom jag testar galna mängder produkter och testar hudkrämer i 1-2 månader så får jag då och då så mycket produkter på lager att jag inte har nog ansikten eller huvuden till alla produkter. Min vän Louise (som har skrivit recensioner förut) hojtade till och sa att hon gärna hjälper till med att testa om jag behöver hjälp och det erbjudandet kunde jag inte säga nej till då jag för tillfället hade ungefär 15 dagkrämer stående i "att testa" lådan. Louise har precis som produktens målgrupp normal hud som blir fläckvist torr. Hon har använt upp bägge burkar och kan därför definitivt ge en rättvis recension. Låt oss se vad hon tyckte!

No7 Beautiful Skin Daycream  Normal/Dry

Dagrkrämen är trevligt väldoftande och vad jag skulle kalla en perfekt övergångskräm till årstiderna när man inte vill att krämerna ska vara för feta eller för tunna i konsistensen. Perfekt till höst och vår alltså. Krämen ger rikligt med fukt, är dryg och fungerar bra under alla basprodukter(foundations, concealers etc.) som jag har använt. Att den har solfaktor 15 är ett stort plus och fungerar utomordentligt till min livsstil. Jag har inte upplevt att jag har fått några orenheter i huden, något som normalt annars uppstår när jag testar nya krämer. Burken är stilfull och med rena linjer, helt klart en kräm jag köper igen.
 • Pris: 169 kr
 • Mängd: 50 ml
 • Louise's betyg: 5/5
 • Finns hos: Kicks, Apotek etc.
 

No7 Beautiful Skin Night Creme Normal/Dry

Nattkrämen liknar dagkrämen väldigt mycket, väldoftande,  väldigt dryg och fuktgivande men här utan solfaktorn som finns i dagkrämen. Jag hade dock förväntat mig en lite mer fet och fuktgivande kräm, eftersom det är en nattkräm. Jag har inte heller upplevt att min hud har reagerat på nattkrämen, trots att det nästan alltid händer när jag byter kräm. I överlag tycker jag också att denna är en väldigt bra kräm, med enda önskan om ännu mer fukt då det ändå är en kräm som riktar sig mot normal/torr hud. Det är dock inget som gör att jag inte köper denna igen.
 • Pris: 169 kr
 • Mängd: 50 ml
 • Louise's betyg: 4/5
 • Finns hos: Kicks, Apotek etc.
beautiful-skin-no7-2.png

Maybelline Color Show Vinyl 2014

maybelline-color-show-vinyl.png Innan Maybelline's Color Show Vinyl-kollektion totalt försvinner från lackhyllorna i butikerna tänkte jag att vi skulle kika lite närmare på hela kollektionen. Vinyl-kollektionen innehåller fem lack i krämformula som torkar ner till en semi-matt lite gummiliknande finish. Det blir alltså inte glossy-glossy men inte heller helmatt som en svart tavla. Jag tycker att konceptet är jättekul, textures är alltid på tapeten inom lackvärlden och det var ett tag sedan jag såg gummi-lack. Jag är hiskeligt trött på liquid sand-lack nu så det ska verkligen vara ett helt extraordinärt sandlack för att jag ska bli uppspelt över finishen igen. Om man vill kan man med fördel slänga på ett lager matt eller glansigt topplack och på så sätt kunna få tre olika looks ut av ett och samma lack. Själv är jag väldigt förtjust i off-white-grå Grey Beats som är härligt krispig i nyansen samtidigt som den är lite mjukare än tippexvitt. Resterande lack är fina men nyanserna är lite oinspirerade, rött och rosa ser vi ju överallt. Det hade varit kul med ett chartreuse-färgat eller limegrönt lack med samma finish! Kika in hos bloggkollegorna Little Miss Consumer och Fröken Rosa för att se vad dom tycker om lacken. Lacken kostar 39 kr/stk och har funnits i butik sedan vecka 36.

maybelline-color-show-vinyl2.png400 Grey Beats, 401 Teal The Deal, 402 Pink Punk, 403 Record Red & 404 Black to the Basics

maybelline-color-show-vinyl3400 Grey Beats, 401 Teal The Deal, 402 Pink Punk, 403 Record Red & 404 Black to the Basics

Vinn Essie's Höstkollektion

essie-höst-vinn.png Jag tycker att vi ska fira lite, jag har nyligen kommit upp i 400 följare på Bloglovin' och då är det väl på plats att jag ger tillbaka lite kärlek till er härliga läsare. Utan er hade det inte varit lika roligt att blogga! Det ni kan vinna är hela Essie's höstkollektion som ni kan se på bilden ovan, för att spara på fraktkostnader så kommer jag dock inte skicka lacken i lådan, dom blir inpackade i bubbelplast istället. För att vara med i tävlingen vill jag att du i kommentarsfältet beskriver en produkt som du önskar fanns men som du inte har hittat. Namnge produkten, beskriv egenskaperna och eventuell färg! Är ni redo!?

Regler:

 • Tävlingen pågår fr.o.m inlägget blir publicerat till Onsdag den 15:e Oktober kl 12.00.
 • Du ska ange en giltig e-post adress i e-post fältet, annars har jag ingen möjlighet för att kontakta dig om du vinner och din kommentar diskvalificeras.
 • Vinnaren står för eventuell vinstskatt.
 • Tävlingen är öppen för läsare i Sverige, Norge och Danmark.

Septemberfavoriter 2014

Jag hinner inte alltid göra en video med månadens favoriter (Jag försöker, tro mig!) men denna månad fick jag både tid och lust så jag körde järnet! Det är ett gäng produkter som har använts väldigt flitigt under Septembermånaden, lite lack, lite läppisar och annat smått och gott.

Produkter i videon:

 • Orly - Space Cadet
 • The Body Shop Amazonian Wild Lily EdT
 • Isadora Face Sculptor Brush
 • Mac Dark Diversion Fluidline
 • L'Oreal Quarts Fume 502 Mono eyeshadow
 • Mac Lipstick Scarlet Ibis
 • YSL Rouge Volupté shine 15 Corail Intuitive

Recension: Mac Mineralize Lipgloss"Lovingly Yours"

mineralizegloss-lovingly-yours-mac1.png En produkt som jag har tänkt att skriva om sedan i Februari (Fy Anna) är Mac's Mineralize Glass i nyansen Lovingly Yours, en rosa-nude färg med ett väldigt subtilt skimmer. Det här är ett underbart vardagsgloss som inte bara känns skönt på läpparna, men som också har en bra hållbarhet och som försvinner väldigt snyggt. Eftersom nyansen är sådär rosa-nude så får du ingen pigment-ring med gloss runt läpparna som man ibland kan få med läppstift eller gloss som är en aning mörkare. Doften är precis som vanligt med Mac en klassiskt vanilj/sockerkake-doft som även dom vanliga läppstiften har, jag tycker att det är en trevlig doft men jag gillar ju vanilj i förvägen! Applikatorn är en lång och platt sådan, den liknar nästan en liten liten paddel. Med denna formula så tycker jag att den fungerar ypperligt, den ger ett jämnt och snyggt resultat! I överlag är jag imponerad, jag tycker att det är ett bra gloss och att nyansen är fin. Jag använder för det mesta läppstift så för mig är det ovanligt att gilla ett läppglans så här mycket, det är min perfekta MLBB (My lips, but better) nyans! mineralizegloss-lovingly-yours-mac2.png
 • Pris: 230 kr
 • Mängd: 6 ml
 • Finns i: 16 nyanser
 • Finns hos: Mac
 • Mitt betyg: 4/5

Empties #5

Dags att tömma empties-lådan igen så här har ni en ny video där jag visar alla produkter jag har använt upp på sistonde och vad jag tyckte om dom.

Produkter i videon:

 • The Body Shop Blueberry & Early-harvest Raspberry Shower Gels
 • Lush Avobath Bath Bomb
 • Laura by Laura Biagotti Perfume
 • Rituals Sakura Scrub Organic Sugar & Cherry Blossom
 • The Body Shop Honeymania Bubble Bath melt
 • The Body Shop Brazil Nut body butter
 • Nivea Refreshing Cleansing Wipes
 • L'Occitane Shea Dry Skin Hand Cream
 • L'Oreal Glam lights Preference highlighting kit
 • Proclé Makeup Remover
 • Garnier Respons Honey Treasures Strenghtening Schampoo & Conditioner
 • Oral B White Luxe Glamorous Shine
 • Schwarzkopf Gliss Million Gloss conditioner

Rosa Onsdag - Essie"Pinking About You"(Rosa Bandet 2014)

essie-pinking-about-you-1 essie-pinking-about-you-2 essie-pinking-about-you-3 Idag är det första Oktober och under månaden som kommer är det som vanligt fokus på att öka kunskapen om bröstcancer samt stödja bröstcancerforskningen och Cancerfonden. Dom flesta av oss har säkert på något sätt stött på cancer under våran livstid, oavsett om man har förlorat någon som stod nära (Det har jag, tyvärr), själv upplevt sjukdomen eller arbetat inom vården så vet man att det är en fruktansvärd sjukdom oavsett vilken slags cancer det är.  Under Oktober månad kommer jag därför att lägga upp ett inlägg varje onsdag under Oktober månad med rosa tema. Oavsett om det är en manikyr, en sminkning eller något annat så vill jag genom detta markera att jag finner det viktigt och det hoppas jag att ni också gör. Först ut i Rosa Onsdag temat är Essie's nya nagellack "Pinking About You", ett ljust rosa glitterlack med genomskinlig bas. För att bäst kunna visa er hur det ser ut så har jag lagt ett flödigt lager av det ovanpå två lager av Maybelline "Black to the basics" som kom med Vinyl-kollektionen. Under Oktober månad kör Essie en kampanj där 6 lack ur bas-sortimentet(Status Symbol, Mademoiselle, Ballet Slippers, Muchi Muchi, Pink Diamond och Bachelorette Bash) samt nya Pinking about you ingår. Om man köper ett av dessa lack så går 10 kr oavkortat till Cancerfondens Rosa Bandet kampanj. Lacken kan köpas på Kicks, Åhlens och Lindex och kostar ca 129 kr/stk. Du kan också välja att stödja Cancerfonden direkt, se hur på deras hemsida.