Recension: Maybelline"MatteMaker"Puder

maybelline matte maker puderMaybelline släppte nyligen ett mattiferande puder vid namn Matte Maker, ett puder som kommer i fyra nyanser och som kostar 99 kr. För mig är mattifierande puder ett måste, inte bara för att fixera min foundation men också för touch-ups under dagen om min näsa eller panna blir glansig. Jag har testat dom två mittersta nyanserna: 20 Nude Beige & 30 Natural Beige. Till vintern tror jag dock att den ljusaste 10 Classic Ivory skulle passa mig bättre men just nu är nummer 20 faktiskt perfekt. MatteMaker påminner väldigt mycket om Dream Matte Powder som har utgått ur Maybelline's sortiment, men med sämre förpackning. Jag upplever formulan som väldigt silkig och med lätt till medium täckning, jag borstar dock bara på ett tunnt lager ovanpå foundation för att fixera min foundation så jag använder sällan särskilt mycket puder. Min hud är torr/normal (Mer normal om sommaren) så jag har inte särskilt oljig hud som kanske kräver lite mer. Om jag inte minns helt fel så var min älskade vän Aida (Vars blogg verkar ligga nere) inte jätteförtjust i detta puder. Hon har lite mer oljig hud än vad jag har och har därför andra krav, hon tyckte visst att man behövde kaka på allt för mycket produkt för att överhuvudtaget få en effekt och när man väl hade lagt på så mycket produkt så såg man bara konstig ut. Till torr/normal hud som vill matta ned huden lite lätt så tycker jag dock att detta är en väldigt trevlig produkt till ett bra pris. Förpackningen är inte den bästa, redan innan jag hade öppnat en av dessa så hade puder + metall-pan lossnat från botten (Aka, den hade depottat sig själv!). Plastförpackningen med skruvlock känns varken lyxig eller hållbar, men gör jobbet. Eftersom det inte medföljer varken puff eller spegel så är detta dock inte ett sådant puder som jag slänger ner i väskan. Jag föredrar L'Oreals BB puder som har bättre förpackning, spegel och en pudersvamp i separat fack under pudret. BB från L'Oreal mattar dock inte ner lika mycket utan är ännu mer silkigt och lätt.
 • Pris: 99 kronor
 • Mängd: 16 gram
 • Finns hos: Kicks, Åhlens
 • Mitt betyg: 3/5

maybelline matte maker puder2Längst upp: 30 Natural Beige. Längst ner: 20 Nude Beige

maybelline matte maker puder3Nude Beige 20 applicerat på vänstra sidan av ansiktet på bar hud. Man kan bäst se den nedmattande effekten i pannan. PS. Mitt hår är crazy as usual!

Recension: Clinique Pop Lip Colour + Primer Lipstick

clinique pop lip colour + primer lipstickClinique utökade nyligen sitt sortiment med en helt ny kollektion av läppstift som heter Pop Lip Colour + primer, ett dunderkrämigt läppstift som känns skönt som sjutton på läpparna. Produkterna släpptes i Maj så dom borde finnas ute i butikerna sedan över en månad tillbaka. Läppstiften kostar 235 kr/stk och det finns 16 färger som är allt från sobert nude till lila eller knallrött. När jag var yngre så tyckte jag ofta att Clinique's smink kändes som något för dom som var lite äldre men här på sistonde har Clinique definitivt poppat upp (Pun intended) sitt sortiment med t.ex. Cheek Pop (Fina rouge med blom-mönster) och dessa nya läppstift. Det gillas!

Solida förpackningar:

Förpackningen är delvist plast och delvist metall och plastdelen visar vilken nyans läppstiftet har (Smart och lättare att få överblick). Hylsan är inte lika tung som t.ex. YSL's läppstift (Som verkligen har tyngd) men trots att en del av hylsan är gjord av plast så har läppstiften en viss tyngd och förpackningen är gjord på ett stilrent sätt som är snyggt på sminkbordet. Jag gillar den fyrkantiga förpackningen som gör att man verkligen har något att hålla fast i när man applicerar!

Lättburen formula:

Formulan är varken matt eller superglossy utan ett trevligt mittimellan där man slipper att A: Håret sätter sig fast i klistriga läppar eller att B: Läpparna känns uttorkade efter 5 minuter. Dessa läppstift är så himla krämiga och det är rikligt med pigment i stiften, man behöver inte kämpa för att få upp bra täckning. Inget av stiften doftar av något särskilt utan är, vad jag kan lukta mig till, helt doftfria. Om man gillar mer skira läppstift så rekommenderar jag att man klappar in lite produkt med ett finger (Rena händer!) på läpparna för en hint av färg, det fungerar faktiskt väldigt bra! Jag har testat tre av nyanserna: Vardagsrosa Sweet Pop, Knalligt Orange/korall/röda Poppy Pop och dammigt lila Grape Pop. Utav dessa tre håller Poppy Pop bäst, den sitter bra på läpparna i ungefär 5 ½ timme innan jag vill återapplicera. Grape Pop höll i ungefär 5 timmar och rosa Sweet Pop i ungefär 4. Alla läppstift känns väldigt återfuktande på läpparna och trots att man har haft dom på läpparna i 5+ timmar så håller den återfuktande känslan i sig. Min favorit är helt klart lila Grape Pop som jag redan burit flera gånger, FOTD kommer!
 • Pris: 235 kronor
 • Mängd: 3,9 gram
 • Finns hos: Kicks, Åhléns, NK etc.
 • Mitt betyg: 4/5

clinique pop lip colour + primer lipstick3Poppy Pop, Sweet Pop & Grape Pop

clinique pop lip colour + primer lipstick2Poppy Pop, Sweet Pop & Grape Pop

clinique grape pop lipstick.pngGrape Pop

clinique poppy pop lipstick.pngPoppy Pop

clinique sweet pop lipstick.pngSweet Pop

Recension: Sephora Instant Nail Polish remover for glitter

sephora instant nail polish remover for glitter burkAtt ta bort glitter från naglarna är nog det tråkigaste som finns och därför kastar jag mig gärna över olika produkter som säger sig vara lösningen till den långdragna processen. Till årets Daisy Beauty Awards testade jag Sephora's Instant Nail polish remover for glitter som är en burk med remover som innehåller en svamp runt insidan av burken och en lite grövre svamp nerproppad i mitten. Man ska sticka ner fingret i burken och lösa upp lacket med removern för att sedan gnugga av glittret på en av svamparna. Om glittret inte alls vill vara med så kan man ta ut den grövre svampen och gnugga loss. Jag tycker att den funkar bra och att glitter försvinner relativt snabbt. Något som jag dock inte gillar är hur grov den mittersta svampen är, om jag har haft många lager glitter eller bara ett väldigt ihärdigt glitter som kräver en del gnuggning så åker nagelbanden på rejält med stryk och det vill man ju helst inte. Jag kan förstå tanken med den grova svampen, den gör att man nästan kan skrapa av glitterbitar som sitter fastlimmade i nageln, men det är egentligen något jag tycker att en vanlig mjuk nagelborste också klarar galant. Naglarna tar dock inte alls stryk och dom dagar när jag har haft en mindre kinkig glittermanikyr till borttagning så har jag kunnat minimera skadan på nagelbanden också! Själva removern är bra, svampen som ligger runt burkens kanter är bra och förpackningen är okej (Kunde varit lägre & med mindre hals då det är svårt att nå botten med fingret). Gör det klart lättare att få av glitterlack!
 • Pris: Ca. 80 kronor.
 • Mängd: 85 ml.
 • Finns hos: Sephora
 • Mitt betyg: 4/5
sephora instant nail polish remover for glitter burk2

Recension: Maybelline"The Nudes"Palette

maybelline the nudes paletteÖgonskuggepaletter är (Som ni säkerligen vet vid det här laget) min absoluta favoritgrej inom sminkvärlden (Tätt följt av läppstift, nagellack och eyeliner). Idag ska vi kika på ett relativt nytt tillskott i Maybelline's sortiment, nämligen The Nudes! The Nudes är en ögonskuggepalett med 12 ögonskuggor i matt, skimrig och mer metallisk finish. Färgskalan är väldigt jordnära med lite bronze och guld inslängt här och där. Maybelline skriver på baksidan att paletten är uppbyggd i kvartetter, trios och duos (Det finns utritat vilka som passar ihop!). Det finns ingen spegel i paletten men däremot kan man se alla skuggor från utsidan (Det gillar jag). Den mest spännande nyansen är faktiskt den ljusaste i övre vänstra hörnet som är duochrome och skiftar mellan persika/rosa och kallt ljusblå. Jag har försökt att fånga dom fina färgskiftningarna på en bild längre ner i inlägget, tro mig när jag säger att en skugga som ser så intetsägande ut vid första anblick kan explodera med färg om man kikar närmare. En udda kombination men väldigt tjusig över hela ögonlocket, på brynbenet eller vid tårkanalen. Det är helt klart mer tryck i dom skimriga skuggorna men dom matta är faktiskt också riktigt bra (Förutom den svarta som mest bara vill vara grå och svårjobbad). Jag tycker att det är en bra variation av nyanser, här hittar vi både ett par varma och ett par kalla neutrala skuggor, en svart, en ljus beige och ett par mer metalliska skuggor. Det enda jag skulle önska var en mörkare brun matt skugga, men dom mellanbruna (Nummer två på andra raden och den sista på första) fungerar faktiskt riktigt bra. I överlag tycker jag det är en bra vardagspalett som också har några lite mer roligare skuggor som gör att den också fungerar bra till lite mer festliga tillfällen. Jag har testat alla skuggor i olika looks och alla förutom den svarta är trevliga att jobba med och håller bra under dagen (Jag använder en primer under, som vanligt). Det finns en bild + en närbild på en look jag har skapat längre ner i inlägget.
 • Pris: 169 kr
 • Mängd: 9,6 gram
 • Finns hos: Kicks, Åhlens etc.
 • Mitt betyg: 4/5
maybelline the nudes palette2 maybelline the nudes palette3 maybelline the nudes palette4

maybelline the nudes palette7.pngFörsta skuggan på övre raden, fantastiska färgskift!

maybelline the nudes palette5 maybelline the nudes palette6Jag har använt:

Skugga 3 på andra raden (Guld), Skugga 4 på första raden (Bronze) samt skugga 6 på första raden (Matt kall brun)

Ett besök till Mac Pro i Köpenhamn

mac pro copenhagen köpenhamn københavnIgår satte jag mig på ett tåg och åkte till Köpenhamn för att träffa Berit (Som jobbar för Mac) och få en rundtur i den "nya" Mac Pro butiken som öppnade under hösten 2013 och som ligger på Købmagergade 38 ett stenkast från Strøget (Väldigt nära Sephora). Butiken i Köpenhamn är den enda fristående pro butik vi har i Skandinavien men det finns också en (icke pro) fristående butik i Oslo. Jag frågade om det inte var en butik på g till Sverige och Mac har definitivt intresse av att öppna en butik(Förmodligen i Stockholm), alla pusselbitar har dock inte fallit på plats ännu. Trots att butiken heter Mac Pro så är den öppen för alla, inte bara makeup-artister, men man har en stor del produkter som nog endast känns användbart av just MUA's (T.ex. Face paint-grejer i grälla färger och Airbrush). Butikens utsida var utsmyckad med tvättmaskiner till sommarkollektionen Wash & Dry's ära (Sött som sjutton) och insidan är som alltid med Mac inrett i svart. Alla MUA's som jobbade i butiken var hur gulliga som helst och jag kan klart rekommendera Gry som var duktig som sjutton. Vi gick igenom alla produktkategorier i hela butiken så jag hade swatches upp till armhålorna (nästan) när jag var färdig. Vi pratade också en del om Mac's Services, att man kan komma in och lära sig om hur man bäst applicerar x produkt eller att man kan boka brudmakeup för att sedan köpa produkter för samma belopp kvitt och fritt. Något vi pratade rätt mycket om är Mac's palett-system som gör att man kan plocka ihop en palett i valfri storlek med vad sjutton man har lust att proppa i den. Jag har sedan tidigare ett gäng Single/Large paletter med ögonskuggor men fick även med mig en Duo/Large palette från butiken med både ett gäng rouge och ett gäng skuggor (Ska visa er i ett annat inlägg). På bilden nedan kan ni se dom olika storlekarna och dom olika inserts man kan lägga i. Det här är verkligen som en godisbutik för vuxna människor med sminkintresse och mina ögon är fortfarande stora som tefat efter att jag försökte kolla på ALLT. Jag skulle kunna prata i flera dagar om butiken men det blir nog rätt tråkigt så jag hejdar mig själv och bombarderar er istället med bilder! Jag har många fina produkter att visa er så det kommer fler Mac inlägg så småningom! Har ni besökt Mac Pro i Köpenhamn? 

mac pro copenhagen köpenhamn københavn2Pro palette systemet med alla olika storlekar och inserts!

mac pro copenhagen köpenhamn københavn3Man har även två helt färdiga paletter som inte är magnetiska

mac pro copenhagen köpenhamn københavn4Extra Dimension ögonskuggorna har återkommit för att stanna, jag gillar dessa!

mac pro copenhagen köpenhamn københavn5En liten del av hudvården, jag fick äntligen testa Fix+ som jag varit så nyfiken på!

mac pro copenhagen köpenhamn københavn6I denna färgglada hörna hittar vi Airbrush, pigment/glitter, eyeliners och face paint-produkter

mac pro copenhagen köpenhamn københavn7Chromacakes (Typ vattenfärg för ansiktet), Acrylic Paints och Chromaliners

mac pro copenhagen köpenhamn københavn8Borst-bonanza!

mac pro copenhagen köpenhamn københavn9En frans-bar där alla olika fransar sitter på smarta pinnar så man kan hålla upp dom till ögat och testa!

DSC_1399Jag fick fina fransar (Obs: Bilden tagen 16 timmar efter jag applicerat mitt smink på morgonen)!

NOTD - CND Vinylux"Wild Moss"

cnd vinylux wild mossGrönt vare här! Idag har jag CND's dammigt gröna "Wild Moss" på naglarna. Lackegenskaperna var väldigt bra, lacket torkade snabbt (Har aldrig upplevt att ett Vinylux-lack torkat långsamt dock..) och effekten är hur tjusig som helst. I den dammigt gröna basen finner vi skimmer i både guld och silver, och det är en kombination som inte bara är en mindfuck men som också ger en fantastisk effekt på naglarna. Man kan liksom inte bestämma sig för om skimret är varmt eller kallt, om det matchar eller ser konstigt ut mot det dammigt gröna. Jag gillar det dock, det är lite sobert samtidigt som det är en fest. Wild Moss kom med vårkollektionen i år och kostar 135 kr. Läs mer här. cnd vinylux wild moss2.png cnd vinylux wild moss3

Recension: O.P.I. Wipe-Off!

opi wipe off wipes travel removerEn av produkterna jag testade till årets Daisy Beauty awards var O.P.I's "Wipe-Off!" servetter som är en kompakt remover-wipe till nagellack. Wipesen doftar lavendel som ihop med removern ger en väldigt udda kombination, lite toarengöring. En låda kommer med 10 wipes nerpackade i separata påsar och det är alltså meningen att man ska kunna ha en sån här i handväskan eller ta med ett par i resväskan för att slippa släpa på remover och rondeller. Det tar kopiöst mycket längre tid att ta bort lacket då servetterna inte är helt så indränkta i remover som jag gärna hade önskat. En servett kan ta bort lacket från alla 10 fingrar (eller tår) men det tar ungefär en kvart att ta bort ett vanligt krämlack (1 lager bas, 2 lager kräm & 1 lager topp)från alla 10 fingrar när det normalt tar 2 med en vanlig remover. Till akut-borttagning kan jag se tjusningen i dessa men i övrigt är det helt klart remover och rondeller som gäller för mig. Jag skulle inte ens våga mig på att ta bort glitterlack med dessa, det skulle ta ett år. Jag är inget fan alltså! Jag har ett inlägg med en annan O.P.I produkt på lut och den tyckte jag desto bättre om, håll utkik!
 • Pris: Ca. 115 kr
 • Mängd: 10 stk
 • Finns hos: Hade problem att hitta dessa hos dom större butikerna men t.ex. Lyko har dessa!
 • Mitt betyg: 2/5

Recension: Essie"Quick-E"

essie quick e fast drying dropsNär jag målar naglarna MÅSTE jag ha någon slags snabbtorkande produkt, annars lyckas jag alltid förstöra min manikyr på två röda. Idag ska vi kika på Essie's snabbtorkande droppar "Quick-E" som ska droppas på den färdiga manikyren och göra så att lacket torkar snabbare. Om jag gör t.ex. lite mer komplicerade nail art lackningar där man kanske har fler lager lack än normalt så är det ett måste för mig att applicera denna slags droppar då jag upplever att ett topplack ofta kan dra med sig lacket om det inte är 100% torrt. Flaskan är lika stor som Essie's vanliga nagellack men kommer med en "dropper" istället för en borste. Jag har testat en del snabbtorkande droppar som har borste och tycker helt klart att en dropper är att föredra då man får mer kontroll. essie quick e fast drying drops2

Hur gör man?

Vid normala manikyrer så lägger jag mitt lack och mitt topplack som vanligt för att sedan droppa en droppe på varje nagel. Jag brukar lägga en bit toapapper eller liknande på ett bord och sedan håller jag handen ovanför så att eventuellt överflöd av droppar inte åker ner på fingrarna utan ner på pappret. Efter ett par minuter är naglarna yttorra! Om jag gör nail arts så applicerar jag dropparna direkt på lacket (Inget topplack alltså) för att applicera topplack på min manikyr lite senare när produkten torkat. Man kan så klart välja att låta nail arten torka för att sedan applicera topplack och droppar men jag väljer hellre att vänta lite.

Vad tycker jag?

Till nail art manikyrer är sådana här produkter svåra att vara utan när man har testat dom en gång. Till vanliga manikyrer kan ett vanligt snabbtorkande lack vara nog men ofta kör jag Quick-E ovanpå för att det ska gå ännu snabbare. Jag upplever definitivt en skillnad men man ska såklart veta att detta inte är en produkt som gör att naglarna härdar igenom på en sekund, men det är definitivt en produkt som påskyndar processen. Jag går ut från att dropparna gör att dom ingredienser i nagellacken som gör att lacket kan hålla sig flytande avdunstar snabbare men jag är ingen kemist. Naglarna blir yttorra på ungefär 1-2 minuter och då kan katthår, damm och annat smuts inte sätta sig i det våta lacket. Om man är en person som har superjättebråttom varje gång man målar naglarna(Eller är en sådan person som målar naglarna innan man ska sova) kan denna vara guld värd men i övrigt så sparar den inte så mycket mer tid än snabbtorkande topplack som t.ex. Seche Vite. Detta är inte en produkt som ersätter topplack.
 • Mängd: 13,5 ml.
 • Pris: Ca. 145 kr
 • Finns hos: Kicks, Åhlens, Lyko etc.
 • Mitt betyg: 3/5

NOTD - CND"Fragrant Freesia"

cnd vinylux fragrant freesiaJag har en enorm förkärlek för denna slags "kameleont"-lack som ser beskedna ut men så händer det plötsligt något extravagant. CND's Vinylux-lack "Fragrant Freesia" ser neutralt sandfärgat ut vid första anblick men så fort man kommer närmare på och börjar flytta på flaskan så börjar det spraka i rosa och lila nyanser. Lacket har ett underbart skimmer som inte alls syns vid vissa ljus men som ger en underbar effekt och ett fantastiskt djup i andra ljus. Jag har inget att anmärka på lackegenskaperna men upplevde att det var lite svårt att ta bort då skimmret liksom ville sitta fast i nageln. En remover till glitter hjälpte dock! Vinylux-lacken torkar snabbt som sjutton och jag har dessutom börjat använda deras topplack till alla andra manikyrer då det torkar så snabbt och håller så himla länge.

Vilka är dina favorit-lack i kameleont-kategorin?

cnd vinylux fragrant freesia2 cnd vinylux fragrant freesia3

Recension: Dior Diorshow Maximizer + Iconic Overcurl mascara

dior iconic overcurl diorshow maximizer7Jag köper väldigt sällan lyxmascaror då jag oftast tycker att billigare versioner är minst lika bra (Och mascaror ska ju bytas ut så himla ofta i jämförelse med annat slags smink), men då och då gör jag utsvävningar och testar något lite lyxigare. Idag ska vi kika på en mascara primer/serum och en mascara från Dior som har hur fina förpackningar som helst, se bara detaljen på tuben ovan. Lyx lyx lyx!

Diorshow Maximizer Lash plumping serum (Ca. 340 kr):

Jag kommer ihåg att L'Oreal hade (Har fortfarande kanske?) en mascara med en vit mascara på ena sidan som skulle ge fransarna lite mer oomph och längd, och en svart mascara på andra sidan som skulle göra fransarna pianosvarta och glossiga. Jag använde denna kombinationsmascara i flera år men sedan försvann den jag gillade från hyllorna och ersattes av annat. Dior's Diorshow Maximizer Lash Plumping Serum är en vit "mascara" kommer i en vit tub med underbara silvriga detaljer som bara osar lyx. När jag skriver "mascara" så är det för att man kan använda denna på två olika sätt, antingen som en vårdande kur under natten eller som en bas för andra mascaror som ska göra fransarna längre och tjockare. Man får jobba lite för att det vita ska bli synligt men när det väl är synligt på fransarna så låter jag det torka samtidigt som jag applicerar på det andra ögat. När jag har gjort det så brukar det första ögat vara halvtorrt och när det är det så brukar jag tycka det är optimalt att applicera min mascara. Jag upplever att fransarna blir galet långa men att dom ändå inte blir klistriga och klumpiga. Dom dagar som jag har testat kopiösa mängder ögonsmink så har jag använt denna på kvällen för att på något sätt försöka minimera skadan, men jag märker ingen större skillnad även om jag har använt den många dagar i rad som kvälls-kur. Som en mascara-primer gillar jag den dock väldigt mycket!
 • Mitt betyg: 3/5
 • Mängd: 10 ml.
dior iconic overcurl diorshow maximizer5

Diorshow Iconic Overcurl Mascara (Ca. 340 kr för full-size):

Jag har en riktigt gullig miniversion av Dior's ikoniska "Iconic Overcurl" mascara som har böjd maffig borste. Trots att borsten är rätt maffig så är den varken för styv eller för flexibel, ett trevligt mitt-i-mellan som gör det lätt att jobba in ett jämnt lager mascara på fransarna. Jag upplevde formulan som lite våt när jag just hade öppnat den men efter en vecka ändras formulan och blev mindre våt och mer lättapplicerad och sådan har den varit nu i ungefär en månad. Mina fransar blir tjusigt pianosvarta, får en lätt böj som håller hela dagen och blir längre och fluffigare, om jag applicerar för mycket kan fransarna dock se en aning klumpiga ut. Jag har inte upplevt varken kladd eller smulor runt ögonen men jag har torr hud så för er som är oljigare vet jag inte hur den beter sig. För att jag ska köpa en sådan dyr mascara igen så ska det vara något utöver det sedvanliga som jag inte kan få för en billigare slant.Trots att lyx-faktorn är total och trots att mina fransar blir fina så finns det mascaror som gör dom minst lika fina till runt 100-lappen (Jag gillar t.ex. Max Factor 2000 Calorie). Jag spenderar hellre pengarna på ett vackert läppstift eller en ögonskugga från Dior än just en mascara då dom ska slängas så ofta. För er som har en slant över och gillar maffiga borstar så tror jag dock helt klart att denna kan vara en bra vardagsmascara! För nästan 350 kr vill jag dock ha något mer.
 • Mitt betyg: 3/5
 • Mängd: 10 ml
dior iconic overcurl diorshow maximizer6Iconic overcurl + maximizer

Önskelista: Juni 2015

wishlistjuni Det suktas som sjutton här hemma och idag tänkte jag dela med mig av dom godbitar som står högst upp på listan. Dior's sommarkollektion innehåller två rouge (600 kr/stk) med tie-dye inspirerade mönster som bara osar lyx och som ser helt galet vackra ut. Just sådana här produkter har jag lust att köpa bara för att titta på och vissa av er tycker säkert att det är galenskaper (Men dom är ju fina precis som en vacker tavla...).

Vackra läppar med Clinique & Mac:

Clinique har nyligen släppt ett gäng nya läppstift som dom kallar för Pop Lip colour + Primer(235 kr/stk), ett slags allt-i-ett läppstift som jag testade som hastigast när jag var på hudvårdskonsultation hos just Clinique under förra veckan. Jag har inte nog koll på märket men håller på att läsa upp mig på alla märkets produkter och om ni vill så får ni gärna tipsa mig om bra Clinique-produkter (Främst inom kategorin smink!). Mac släpper en läppstiftskollektion(Pris ännu okänt) med den Italienska designern Giambattista Valli senare under året och jag tycker att alla nyanser förutom den idominvita/rosa ser hur fina ut som helst. Att hylsorna matchar läppstiftets färg gör att jag suktar lite extra. Nyanserna i kollektionen heter Margherita (Min favorit), Bianca B, Tats, Charlotte & Eugenie. Namnen är (Om jag förstått det hela rätt) några av designerns favoritmodeller!

Bigger the hair, closer to god (Hej Texas):

Eftersom jag har vänjt av mitt hår med att tvättas varje dag och nuförtiden bara tvättar två gånger i veckan så använder jag inte riktigt torrschampo till att "rädda" en dålig hårdag. Det jag använder torrschampon till är att få volym och struktur i håret, min favoritlook är lite boho/rock-chic med bångstyrigt hår som är allt annat än perfekt. Batiste lanserar en ny doft på deras omtyckta torrschampon som heter Neon Lights och som har en doft av Jasmin och Granatäpple. Just granatäpple lockar mig väldigt mycket då jag ofta dras mot antingen citrus eller granatäpple när det kommer till parfymer, och vem vill inte ha ett hår som luktar gott? Börjar säljas exklusivt hos H&M i denna vecka och kostar 79 kronor.

Neutrala ögon och färgglada naglar:

Maybelline har hängt på nude-palett-trenden och lanserade under vecka 17 sin "The Nudes" palett(169 kr) som innehåller 12 ögonskuggor i neutrala jordnära nyanser. Jag har inte ännu fått fingrarna i en av dessa men hoppas kunna visa er swatches och lite sminkningar med denna! I USA finns det även en mer rosig variant av The Nudes som jag hoppas också kommer till Sverige någon gång snart. Något som jag tycker är spännande är O.P.I's nya produkt "Color Paints"(155 kr) som är ett slags nail-art lack som kan läggas för sig självt eller på andra nagellack för att ge dom en helt annan look. Om jag har förstått det rätt. Man rekommenderar att man lägger dessa ovanpå t.ex. ett silvrigt nagellack och jag har sett åtskilliga bilder där dessa ger en vattenfärgs-effekt (Sjukt snyggt). Tror jag måste köpa hem ett gäng och leka lite! Finns i 8 nyanser samt 1 "Silver canvas".

En liten uppfräschning!

UntitledHej raringar! Som ni har märkt har jag varit MIA dom senaste dagarna och det är för jag har med hjälp av en trevlig kille på Etsy fräschat upp bloggen med ett nytt tema som ni förhoppningsvis kan se nu. Rensa cookies eller tryck F5 så borde bloggen se annorlunda ut. Något nytt är att temat numer är responsive och därför blir det kopiöst mycket lättare för er som läser via mobil/tablet då bloggen anpassar sig till vad ni läser från. Jag håller fortfarande på med lite små-fix men det är inget ni borde märka särskilt mycket av! Om ni ser några fel, har input på något som bör ändras eller liknande så får ni gärna hojta till här i kommentarsfältet eller skriva ett mail (honiblogg@gmail.com) så ska jag kika på det. I övrigt är jag väldigt nöjd och tycker att det både ser mer modernt och mycket fräschare ut än tidigare och hoppas att ni också gillar det nya utseendet. Fler blogginlägg kommer! Edit: Texten har varit för liten och har nu blivit uppdaterad så att det är lättare att läsa. Kommentarsfältet har också blivit uppdaterat så att det inte är kursiv text som centreras i mitten.

Haul: Freedom Makeup

freedom makeup revolution haul review swatchesFreedom Makeup är ett brittiskt budgetmärke som är systermärke till redan existerande "Makeup Revolution" som jag har skrivit om tidigare. Jag gillar ett par av Makeup Revolutions produkter och blev därför nyfiken, nu när det var samma ägare. Man propsade på att Freedom skulle vara MR's mer proffsiga syster, något som skulle passa mer till makeupartister eller makeup entusiaster, men jag kan inte riktigt hänga med i den tankegången. Freedom ligger i samma prisklass, har samma kvalitet och samma slags produkter. Ingen skulle blinka om det hade stått "Makeup revolution" på dessa produkter för det är just såna här produkter som märket redan säljer. Med namnet "Freedom" och att man riktade sig mot MUA's så hade jag en ide om att det skulle vara en slags budgetversion av Inglot och Mac's freedom-system men nej, detta är helt vanliga konsumentprodukter till billiga pengar. Iallafall, jag beställde hem lite produkter då märket släpptes och det ramlade in en rabattkod med 20% rabatt i email-korgen (BEFREETOMAKEUP, gäller månaden ut) och tänkte visa er lite swatches och dela med mig av mina tankar.  P.S. Det här inlägget blev så jäkla långt, hoppas ni gillar ändå! D.S.

Frakt, priser och frakt-tid:

Eftersom jag var tidigt ute så var det gratis frakt men i övrigt kostar frakten 5 pund. Jag beställde den 4:e Juni och fick mitt paket den 12:e Juni, alltså ungefär 6 arbetsdagar från England till Danmark. Priserna på produkterna ligger från 1 pund och uppåt, det är inga dyrgripar alltså utan priser som alla har råd till. Freedom har en salig blandning av produkter men för att vara ett märke som riktar sig mot profesionella så tycker jag det saknas rätt mycket basgrejer och utbudet av nyanser är lite väl smalt. Jag köpte på mig lite av varje för att kunna testa och visa er olika delar ur sortimentet. Jag köpte t.ex. en highlighter, ett rouge, ett contouring kit, ett gäng skuggor och två läppgunk. freedom makeup audacious 12 mattes palette review

12 Audacious Mattes (4 pund):

Jag köpte 12 Audacious Mattes (Inspiration: Nars) palette som är en helt matt ögonskuggepalett i väldigt jordnära nyanser. Den övre raden är helt onödig då alla fyra beiga skuggor ser precis likadana ut när man applicerar dom på ögonen. Jag hade önskat att man t.ex. valde att ta med en nattsvart nyans, en klar vit skugga och kanske något som drar liiite åt grönt eller liiite åt blått utan att se uppenbart blått/grönt ut. Man hade kunnat göra så mycket mer med den här paletten för att ge konsumenten möjlighet att skapa ännu fler looks! Kvaliteten på skuggorna är lite varierande, vissa är bra och vissa är lite smuliga i formulan. Alla applicerar dock bra på ögonlocket så länge man har primer under och det är inte heller sådana skuggor som man har tonat ut i ingenting på två sekunder utan färgerna beter sig som dom ser ut i själva paletten. Det är varken dom bästa eller dom värsta matta skuggorna jag har testat. Swatches hittar ni nedan! freedom makeup review swatches2freedom makeup review swatches3

LÄPPGUNK! (Pro Melts "Wanted" 3 pund & Lipstick "Far away" 1 pund):

Jag såg två fina blå/lila läppstift/gloss och kände mig såklart tvungen att klicka hem dessa. Pro Melts är ett slags flytande läppstift i starka nyanser, jag valde lila "Wanted" och är helt klart nöjd med det valet. Dessa torkar liksom aldrig in och blir matta som många andra flytande läppstift utan har en mer glossig finish som tyvärr har en tendens att lägga sig i läpparnas linjer (Se bild nedan) efter ungefär en kvart, det är synd. Jag hade önskat att dom var lite mer pigmenterade och snäppet mindre glossiga, lite mer som systermärket Makeup Revolution's "Lip Lava's". Läppstiftet Far away har en blå-lila (Mest blå) nyans med en del frostigt skimmer. Man behöver helt klart en liner under denna då formulan är relativt skir och kan vara svår att få till skarpa linjer runt munnens konturer med. Nyansen är DIVINE och är galet snyggt ovanpå en lila eller en blå eyeliner på läpparna (Jag har liksom inga blå läppennor, så man tager vad man haver). freedom makeup revolution haul review swatches pro melt lipstick   freedom makeup revolution haul review swatches fotd eotd look lips.png

All the single ladies:

Freedom's singelskuggor kommer i exakt samma förpackning som MUA's (Ett annat brittiskt budgetmärke) singelskuggor, dom känns lite billiga men gör jobbet bra. Mono Eyeshadow's kommer i 6 olika "Kategorier", jag köpte två skuggor från "Gilded"-kategorin och 1 från "Brights" kategorin. Dom två övre skuggorna heter 219 (Grönguld) och 216 (Rosa), här arbetar man (Tyvärr) med numreringar istället för namn och det tycker jag alltid är lite tråkigt. Bägge skuggor har lite mer chunky glitter och ger ett fint skimmer på huden, jag upplevde inte särskilt mycket nedfall men dessa är helt klart skuggor som behöver en klistrigare bas för att se snyggast ut. Appliceras bäst genom att klappa på dom med en platt borste istället för att svepa på dom. Den lila skuggan heter 230 (Brights) och är en underbar blålila nyans med ett härligt färgspel mellan blått och lila. Jag har en helt identisk skugga från MUA sedan tidigare som har precis samma förpackning, nyans och färgskift och trots att jag gillar nyansen så är det kanske lite väl overkill att ha två duokroma lila galenskaper i sminksamlingen. Helt klart en av favoriterna från min beställning men trist att jag har en exakt likadan!

freedom makeup mono eyeshadow gilded brights swatches freedom makeup revolution haul review swatches pro contour kit fairPro Contour Kit "Fair" (3,50 pund):

Det känns som att jag gnäller rätt mycket i detta inlägget och denna produkt ska också få utstå lite gnäll. Pro Contour Kit är precis som namnet antyder ett contouring-kit som just nu finns i tre olika nyanser, detta är den ljusaste. Kittet kommer med en matt "Highlighter" samt ett matt contouring-puder. Contouring-nyansen har jag inget att anmärka på, den passar bra till min hudton och blendar ut fint, highlighternyansen däremot vet jag inte vad jag ska göra med. För det första är den helt matt så det är mer ett puder än en highlighter. Om jag applicerar den på ansiktet så försvinner den bara, man kan inte se skillnad och det ger definitivt inte en uppljusande effekt. Jag kan inte heller använda den som puder i hela ansiktet då nyansen är för gul. Hade den ljusa delen haft lite skimmer eller varit jäkligt mycket ljusare så tror jag att jag hade varit mer förtjust, men nu har jag egentligen bara ett kit där 60% av den är oanvändbar.

Pro Glow Pink Cat (2,50 pund) och Pro Highlight Brighten (3 pund):

Dessa två är jag lite mer förtjust i än flera av dom tidigare produkterna, det fina leopardmönstret på rouget är jättesött och nyansen är en klar knallig rosa där "Less is more" definitivt gäller. Produkten applicerar fint på ansiktet, blendar ut utan problem men är liite pudrig i formulan. I övrigt ett trevligt rouge. Pro Highlight i nyansen "Brighten" är helt klart vinnaren i denna haul, formulan är len och följsam samtidigt som den är lite mer fast i själva förpackningen. Det är inte mycket produkt som flyger runt efter man har svept en borste över produkten och det är helt klart ett plus i min bok. Ger ett underbart mjukt glow som är snyggt på alla, I LOVE! Det finns en annan nyans och jag har lite ångest över att jag inte köpte bägge men jag valde ju bara på måfå så hur sjutton skulle jag veta att just dessa var bra. freedom makeup revolution haul review swatches pro glow pink cat brighten  

freedom makeup review swatchesFar Away, Wanted, 230, 219, 216, Brighten, Pink Cat, Fair Contour kit

freedom makeup revolution haul review swatches fotd eotd lookWanted på läpparna, matta paletten på ögonen samt grönguldiga skuggan på nedre fransaden.

Recension: Pürminerals 4-in-1 Pressed Mineral Makeup (Porcelain)

purminerals 4-in-1 pressed mineral makeup porcelainpurminerals 4-in-1 pressed mineral makeup porcelain2PürMinerals 4-in-1 Pressed Mineral Makeup är en pressad puderfoundation med SPF15 som marknadsförs som en 4-i-1 produkt som ska kunna agera puder, foundation, concealer och solskydd i en enda produkt. Produkten innehåller 8 gram och kommer i en supertjusig solid akrylförpackning med silvrigt lock och spegel invändigt. Förpackningen känns tung och ligger bra i handen samtidigt som den är kompakt och inte tar upp jättemycket plats i väskan. purminerals 4-in-1 pressed mineral makeup porcelain comparison.png Det här med solskydd i denna slags produkter kan vara lite svårt eftersom man behöver applicera kopiösa mängder för att skydda optimalt mot solens strålar. Nu använder ju jag för det mesta SPF50 under min foundation (Om vintern är jag en rebell och kör bara med SPF30) då jag bränner mig väldigt lätt och vill att min hud ska ha det bra hela mitt liv. Dom dagar jag använder denna kan jag dock komma undan med att applicera en dagkräm med SPF15 eller högre för att känna att min hud är skyddad, jag skulle inte nöja mig med att endast använda denna då man då behöver använda ett så tjockt lager att det ser mer än bara onaturligt ut. Som ett komplement till övriga produkter är den dock fenomenal och kan klart rekommenderas. Min hud är torr och jag tycker att produkten ligger snyggt på mitt ansikte. På bilden ovan har jag applicerat 4-in-1 på hela vänstra sidan av ansiktet och undvikit den högra sidan. Den ljusar upp under mina ögon samtidigt som den täcker rodnader på och runt min näsa. Det ser inte så matt och platt ut att det ser ut som att jag har rullat mig i mjöl, en viss lyster skiner liksom igenom utan att täckningen får lida. Jag gillar denna, det är en sådan produkt som är så himla enkel att slänga på och man behöver inte jobba så mycket för att få till ett snyggt resultat. För er som har väldigt oljig hud så tror jag att denna kan kännas lite för "lätt", speciellt om man är van vid väldigt mattifierade produkter. Som torris har jag ofta svårt att hitta puder-produkter som inte gör att jag ser ÄNNU mer torr ut och det är just därför jag gillar denna så mycket!
 • Pris: 295 kr.
 • Finns i: 9 nyanser
 • Finns hos: T.ex. Eleven.se
 • Mitt betyg: 4/5

NOTD - Folie nail-art med CND

cnd foil notd nail art nagellack.png cnd foil notd nail art nagellack2.png cnd foil notd nail art nagellack3.pngIdag blev det en salig blandning av allt möjligt på naglarna med fem lack från CND's Vinylux-serie som bas. Jag har lagt folie på alla naglar men eftersom folie inte alltid beter sig likadant på alla naglar så ser varje nagel helt unik ut och det gillar jag! Jag startade med att applicera en skittle av CND's Vinylux-lack och lät det torka (Det går snabbt som attan). Sedan applicerade jag limmet över hela naglarna och lät det torka tills det var helt genomskinligt igen (Tar ett par minuter). Efter det började jag dutta på och snabbt dra av folien för att bara låta vissa delar fastna, på ringfingret testade jag att applicera en mer jämn yta av folie och som ni kan se gick det också bra förutom ett ställe där det rosa skiner igenom. Snyggt som sjutton och matchar mitt mobilskal perfekt! Folie och lim har jag köpt på eBay och CND's lack finner ni här. 

Produkter:

 • På tummen: CND Vinylux Field Fox
 • På pekfingret: CND Vinylux Salmon Run
 • På mittenfingret: CND Vinylux Thistle Thicket
 • På ringfingret: CND Vinylux Blush Teddy
 • På lillfingret: CND Vinylux Creekside
 • Ombre folie i lila, rosa, blå och turkos på alla naglar och lim under.
 • Maybelline Dr Rescue Gel finish Top coat

Solnyheter från L'Oreal

loreal solskydd spf sublime skin2.pngOm ni inte har gjort det ännu så är det hög tid att ta fram solskyddet från gömmorna eller köpa nytt om gömmorna står tomma. Jag använder solskydd till ansiktet året runt (SPF 30 men helst SPF50), men eftersom kroppen är så skyddad av kläder övriga säsonger så är det ju inte alltid nödvändigt att också skydda kroppen. Det är bikini/shorts/klänning/kjol-säsong och på hög tid att även skydda kroppen. Idag ska vi kika på två nya solskydd från L'Oreal samt en ny kroppslotion som jag har gillat lite extra mycket på sista tiden.

Bare Skin Sensation Sun Protection Milk SPF30 (189 kr/200 ml):

Denna produkt har funnits tidigare men då bara med SPF15 (Allt för lågt tycker jag), nu lanseras en variant med SPF30! L'Oreal beskriver produkten som en solskyddsmjölk (Alltså en lite tunnare slags lotion) som ska vara "Ultra Light, Invisible finish, Water resistant, Non greasy, Non Sticky". Det låter ju bra i teorin, men jag är (som vanligt) skeptisk och har därför testat dessa som en galning nu när det är varmt och trädgården ska passas. Formulan på denna är väldigt lätt och trots att själva produkten är vit så är det inte tillstymmelse till vitt kladd på huden när man väl har smörjt in produkten. I ungefär en minut är det lite klistrigt på huden men den torkar snabbt in och försvinner utan att lämna huden klistrig och kladdig. Produkten har en doft som jag tycker påminner om ett av Batiste's torrschampon, men jag kan inte sätta fingret på precis vilken av varianterna den liknar. Doften är lätt, lite blommig och med en hint av sötma. Den är starkare i starten men avtar relativt snabbt, jag hade dock önskat att den var helt doftfri då det kan bli lite för mycket när man applicerar produkten på hela kroppen. Jag har svettats en del nu när jag har varit ute i trädgården och trots att produkten inte är helt vattenfast så håller den sig bra så länge man inte ställer sig direkt i vatten. Om man ska bada och springa in och ut från en pool eller liknande så tror jag man kan behöva återapplicera eller hitta en mer vattenfast version. Alkohol är relativt högt i listan så om man har extremt torr hud eller har bränt sig så kan det svida till lite i ett par sekunder innan alkoholen har avdunstat men det var ingenting jag kände av, tåls att nämnas dock för er som är väldigt känsliga! loreal solskydd spf sublime skin.png

Bare Skin Sensation Sun Protection Spray SPF30 (189 kr, 200 ml):

Här har vi sprayversionen av ovan nämnda produkt, även denna med solfaktor 30. Denna produkt har inte funnits tidigare och då jag är väldigt förtjust i solskydd i sprayform så välkomnar jag definitivt en ny spray-SPF i handeln. L'Oreal beskriver produkten som en "Solskyddsspray med högt skydd och osynlig finish. Ultra lätt textur. Praktisk spray-applicering. ". På flaskan står det även "Non-sticky, Non-Greasy och Water resistant". Formulan känns nästan som en lite oljigare version av ett torrschampo som man sprayar på kroppen, jobbar in med handen och sedan försvinner den liksom bara in i huden. Mitt stora problem med SPF är att många av dom är så tjocka att dom är omöjliga att jobba ut på huden i ett jämnt lager, och när man väl får till en jämn täckning så lägger dom sig som en film på huden som man verkligen kan känna hela dagen. Denna känns nästan som en silikonprimer när den har torkat in (Och det gör den rätt snabbt). Även denna har en relativt stark doft som både är lite blommig och med en viss sötma. Jag hade hellre haft en helt doftfri produkt då jag ofta tycker att dofter kan vara jobbiga när det är som varmast men jag kan helt klart stå ut med den då doften avtar efter kort tid. Eftersom den kommer i en sprayflaska så ska man se till att man får nog produkt på kroppen då skyddet kan vara bristfälligt om man inte får applicerat nog produkt. Jag brukar spraya lite extra när jag tror att jag har nog på huden för att vara säker!

Sublime Body Extraordinary Oil Nourishing Milk (79 kr, 250 ml):

Nu är detta ingen solskyddsprodukt men jag ville ändå nämna den i detta inlägg då jag ofta har använt den som substitut till after-sun om jag inte har bränt mig nämnvärt (Och det har jag inte). Om jag har bränt mig så använder jag antingen en ren aloe-vera gel eller en after-sun med Aloe Vera men i övrigt använder jag en återfuktande lotion för att hjälpa huden återhämta sig. På sista tiden har jag använt L'Oreals Sublime Body Extraordinary Oil hudlotion som kommer i praktisk pumpflaska. Lätt som sjutton på huden, har en trevligt tunn formula som sjunker in snabbt men som ändå återfuktar väldigt bra. Doften är lite nötig och lite söt, i överlag en bra produkt till ett bra pris.

FOTD - Cake!

shiro fotd eotd.pngJag hade lust till blommor i håret och en lite roligare sminkning så jag drog fram mina nya fina Shiro-skuggor och lekte loss. Det slutade med ett så kallat "halo eye" med en ljusare skugga i mitten och en mörkare på bägge sidor, jag matchade det med en marinblå vinge och en lila eyeliner på vattenlinjen. Jag hade önskat att jag hade lagt övergångsskuggan i globlinjen liiiiite längre upp men det såg jag ju inte då, men det blev ändå rätt tjusigt! Måste säga att jag är väldigt impad med mina indie-smink-bravader ännu och har definitivt bara fått mersmak. Vad tycker ni, är det roligt att läsa om indie-produkter eller tycker ni jag ska hålla mig till mer traditionella märken som finns mer lättillgängligt?

Ögon:

 • Too Faced Shadow Insurance Lemon drop
 • Shiro Ögonskugga Alkahestry (Mitten på ögonlocket)
 • Shiro Ögonskugga You dropped your rod (På inre och yttre delen av ögonlocket)
 • Shiro Ögonskugga Cake! (Vid tårkanalen)
 • Shiro Ögonskugga Hodor (I globlinjen och på yttre delen av nedre fransraden)
 • Shiro Ögonskugga Triforce (Nedre inre delen av fransraden)
 • Isadora Colorful Eye Liner – 14 Navy Blue
 • Nyx Slide on pencil Purple Blaze
 • Mac Fluidline Brow Creme – Deep Dark Brunette
 • Maybelline Lashsensational Mascara

Läppar:

 • The Body Shop Colour Crush Lipstick 305 Golden Flirt

Bas:

 • Maybelline Dream Smooth Primer
 • Rimmel Wake Up Foundation 010
 • Maybelline MatteMaker Classic Ivory
 • LA Girl Pro Conceal Classic Ivory
 • The Balm Hot Mama Blush
 • Mac Studio Sculpt Defining Bronzer Golden Rinse
shiro fotd eotd2.png shiro fotd eotd3.png shiro fotd eotd4.png

Mac Le Disko (2015 Glitter-bonanza) -"I like 2 Watch"Dazzleshadow

mac le disko i like 2 watch dazzleshadowJag tänkte redan förvarna er, för detta inlägg kommer vara relativt bildpackat då det är svårt att visa hur denna skugga beter sig med få bilder. Den 8 Juli släpper Mac sin glitterbonanza-kollektion "Le Disko" där vi finner 12 så kallade Dazzleshadows (Glittriga skuggor, 230 kr/stk), 5 Dazzleglasses (Glittriga gloss, 210 kr/stk) samt en borste(Nummer 247, 250 kr) och ett par flytande eyeliners (210 kr). Alla produkter släpps på alla ställen där Mac säljs och online, och hela kollektionen förutom borsten är Limited Edition.

I like 2 Watch:

Idag ska vi kika på en av ögonskuggorna, glitterbomben "I like 2 watch" som har ett lite perverst namn. I like 2 watch beskrivs som "Mid-tone brown with gold sparkles" men jag tycker att själva nyansen är lite mer avancerad än vad som beskrivs. Skuggan skiftar mellan en grön antikguld, en lite mattare gul guld, en taupe-nyans samt en brun nyans. Jag har försökt att fånga färgskiftningarna på bilderna nedan (Och därför krävdes det rätt många) så att ni kan se hela härligheten. Dazzleshadows är som sagt glitterbomber och därför kräver dom en lite annan approach än vanliga skuggor. Jag har swatchat skuggan nedan på bar hud och sedan på en klistrig bas (Jag märker ut vilken som är vad så blir det lättare) och upplevde helt klart att dessa gör sig bäst på en klistrig bas. Jag har använt ett tunnt lager av Nyx's Jumbo eye pencil i Milk och fick till ett helt annat djup än på bar hud. När jag jobbar med denna slags ögonskuggor så klappar jag först in skuggan i en platt borste och trycker sedan på skuggan på ögonlocket för att slippa nedfall och för att få skuggan att fästa. Att försöka svepa på denna slags skuggor är lönlöst och kommer bara sluta med att man har glitter i bh'n (Tried and tested). Till fest skulle jag helt klart använda dessa men till vardags är dom kanske lite för glittriga (Om man nu inte är som jag och gärna bär annat än bara neutrala sminkningar till vardags). Jag är helt förälskad i dom fina färgskiftningarna och är sugen på att köpa ett gäng andra nyanser när dessa släpps. För er som gillar att depotta era skuggor så ligger dessa precis som dom vanliga skuggorna i en metall-pan och kan depottas precis som övriga skuggor.

mac le disko i like 2 watch dazzleshadow 2.png mac le disko i like 2 watch dazzleshadow 3.png mac le disko i like 2 watch dazzleshadow 4 mac le disko i like 2 watch dazzleshadow 5 mac le disko i like 2 watch dazzleshadow 6Vänster: På Nyx Milk. Höger: Bar hud.

mac le disko i like 2 watch dazzleshadow 7Vänster: På Nyx Milk. Höger: Bar hud.

mac le disko i like 2 watch dazzleshadow 8mac le disko i like 2 watch dazzleshadow 10.png

Citrusfräscht med The Body Shop Vitamin C

the body shop vitamin c 2015 glow boosting moisturiser instant glow enhancer.pngDen 21:a April lanserade The Body Shop två nya produkter i den redan existerande Vitamin C serien. Produkterna som lanseras är en fuktighetskräm samt en så kallad "Instant glow enhancer" som TBS beskriver som en blandning mellan hudvård och makeup. Bägge produkter (Men främst fuktighetskrämen) har gudomliga citrusdofter som jag gärna hade haft som parfym nu till sommaren. Fokuset med dessa produkter ligger på glow och uppiggande av trist och glåmig hud som kan se matt och torr ut. The Body Shop skriver att källan till C-vitaminet i dessa produkter kommer från Camu Camu som är ett bär från Amazonas regnskog. Man skriver också att Camu Camu bären innehåller upp till 60 gånger mer C-vitamin än en apelsin (galet). C-vitamin är en trevlig ingrediens när man (som jag) har lite torrare hud som gärna vill se matt ut om jag inte har varit duktig på att skrubba då vitaminet tydligen ska hjälpa till med cellförnyelse. Låt oss kika på dom två produkter som jag har testat! the body shop vitamin c glow boosting moisturiser.png

Vitamin C Glow Boosting Moisturiser (295 kr/50 ml):

Glow Boosting Moisturiser är en fuktighetskräm riktad mod vad man beskriver som "Dull, Tired & Grumpy skin" (Alltså till dom som har lite glåmig och trist hy). Formulan kan bäst beskrivas som väldigt gele-aktig och med en underbar fräsch citrusdoft. Jag älskar denna! Den känns extremt kylande och uppfriskande så jag använder den ofta på morgonen för att ge huden en bra start på morgonen. Jag tycker inte att min hud får något nämnvärt "glow" men den ser lenare, mjukare och fräschare ut. Geleformulan passar perfekt till min lite torra hud som slurpar i sig all produkt på bara ett par sekunder. I överlag tycker jag det är en trevlig lätt fuktkräm till morgonen som gör att huden ser fräschare och friskare ut. Doften är amazing men avsaknaden på SPF gör att jag måste applicera det innan (Heads up till er som också är noga med SPF) och det medför ju ännu ett extra steg i min hudvårdsrutin. Jag gillar faktiskt denna jättemycket, tummen upp! the body shop vitamin c instant glow enhancer.png

Vitamin C Instant Glow Enhancer (275 kr/25 ml):

Det här är en lite klurigare produkt i jämförelse med fuktkrämen, TBS beskriver produkten som en blandning mellan hudvård och smink som ska användas antingen under makeup (Lite a la primer) eller ovanpå smink för att ge huden lite extra glow. Själva krämen är orange och snäppet ljusare än själva förpackningen, när man arbetar in produkten i huden är den dock 100% genomskinlig trots att det på baksidan av produkten står "Tinted lightweight cream" (Alltså färgad lättviktskräm). Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna produkt, den har ingen kosmetisk effekt (Skimmer eller liknande) utan är mer en hudvårdsprodukt som ska ta fram hudens egna lyster. Om jag applicerar den på den ena handen och jämför med den andra så kan jag se att det är lite skillnad, huden på handen som jag har applicerat krämen på får faktiskt lite lyster men på ett väldigt naturligt sätt. Jag kan bäst beskriva det som att huden ser mer återfuktad ut och därför reflekterar ljuset lite mer än glåmig torr hud, men för er som gillar GLOW så är detta inte en produkt för er. Jag gillar att applicera denna som primer då min hud blir len och mjuk och gör att min foundation ser snyggare ut men jag skulle inte gå så långt att säga att det är en produkt jag inte kan leva utan, för så stor är skillnaden alltså inte.

NOTD - Leighton Denny"Ticket to Thrill"+ Depend"434"

leighton denny ticket to thrill depend 434 leighton denny ticket to thrill depend 434-2Här har vi dagens manikyr, en relativt neutral sådan för en gångs skull (Speciellt om man jämför med förra manikyren som såg ut som en strösselfabrik), men ibland är det skönt att ha något lite mer ljuvt och diskret på naglarna. En effektnagel blev det dock med orangea krämlacket 434 från Depend som har en lite dammig nästan utvattnad ton som gör att det inte är lika skrikigt som många andra orangea nagellack. Just dammigheten gjorde att jag tyckte dom passade bra ihop. Leighton Denny's "Ticket to Thrill" kom med årets kombinerade vår/sommarkollektion "Welcome to the funfair" som också innehåller GUDOMLIGA Scream to go faster. Ticket to thrill är vad jag skulle beskriva som en beige nyans med en hint av persika och med ett extremt finmalet silvrigt skimmer som ni kan ana i flaskan på den första bilden. Skimret gör att det inte ser så platt ut men det syns egentligen bara i vissa ljus, i övrigt är nagellacket till 95% ett krämlack. Jag använde två lager av bägge lack och tyckte att lackegenskaperna var bra men att Ticket to thrill var lite rinnigt!

Recension: Clinique Chubby Stick for Eyes"Bountiful Beige"

clinique chubby stick eyes bountiful beige2Clinique's Chubby Sticks till läpparna har länge varit en galet populär produkt och under 2013 (Om jag inte missminner mig) så kom det ut en version till ögonen som jag har varit väldigt nyfiken på. Just denna slags krämskugga på stift är en sådan produkt som jag gärna slänger på ögonen om jag har jättebråttom då det brukar vara en väldigt enkel dutta-blenda-spring applikation som tar mindre än 5 sekunder. Jag köpte en miniversion av Chubby Stick Eyes i nyansen 01 Bountiful Beige som är en ljus skimrig beige skugga som har en trevlig glitz. Med glitz menar jag att trots att det är en beige skugga så är den inte tråkig utan har lite sparkle som gör att den blir lite roligare, även till vardags. Formulan känns lite hal just när man applicerar skuggan men efter ett par minuter så torkar den liksom in och den hala känslan försvinner. Jag har relativt torra ögonlock och behöver inte applicera en primer under men jag tror att ni som har mer oljiga ögonlock behöver en primer, det är ju trots allt en krämskugga. Jag älskar denna och den har redan fått en fast plats i min så kallade "Panik-arsenal" av produkter som man kan applicera i sömnen. Nu har jag lust att testa fler nyanser!
 • Pris: 210 kr
 • Mängd: 3 gram
 • Finns hos: Clinique.se, Kicks, Åhlens etc.
 • Mitt betyg: 4/5
clinique chubby stick eyes bountiful beige.png clinique chubby stick eyes bountiful beige3

Tips: Fyra enkla sätt att använda färgglad eyeliner

DSC_1219Heeej! Som ni vet är jag en mega-monster-förespråkare av färg färg färg i vardagen, och det är något jag verkligen lever efter själv, speciellt när det kommer till smink! Många av oss sitter för det mesta fast i en rutin när det kommer till smink, för mig rör rutinerna sig ofta om svart eyeliner (I LOVE!) så idag tänkte jag gå emot precis allt vad mina rutiner säger och fokusera på färgglada eyeliners och hur man enklast bär dessa. Vi ska kika på hur man bär dessa färgglada eyeliners, vilka som jag gillar och hur man enklast åstadkommer den look man vill ha! Låt oss starta med att kika på dom som jag har använt i detta inlägg. DSC_1223

Fem färgsprakande eyeliners:

 • Gul: Stila Smudge-stick Canary
 • Orange: Holika Holika Jewel-Light waterproof eyeliner 18 Coral Orange
 • Mint: Isadora Perfect Contour Kajal Mint
 • Lila: Nyx Slide on eyeliner Purple Blaze
 • Blå: Gosh Velvet touch eyeliner Blue Lagoon
färgglad eyeliner vattenlinje orange gul.png

Vattenlinje-ombre:

Något som är extremt enkelt men väldigt effektfullt är en ombre på vattenlinjen med två eller fler färger. I looken ovan har jag använt Stila's "Canary", en underbar pippigul eyeliner som är galet hållbar samt Holika Holika Jewel-light Waterproof eyeliner nummer 18 (Coral Orange). Jag föredrar vattenfasta eller mer vattenresistenta och rätt mjuka eyeliners till vattenlinjen då det annars kan vara svårt att få dom till att sitta ordentligt. För att få till ombre-looken ska man bara applicera bägge eyeliners på varsin sida och sedan gå över skarven med den ljusaste för att blanda ihop färgerna, det är väldigt enkelt! Något som är jättesnyggt är att ta en skimrig turkos eyeliner på inre delen och en mörk marinblå på yttre delen. blå vingad eyeliner.png

Den "Moderna" klassiska vingen:

Svart eyeliner-vinge är både snyggt och klassiskt så varför inte uppdatera looken med lite färg istället? Här har jag använt en klarblå matt kajalpenna på hela övre fransraden och sedan använt en vanlig tunn eyelinerborste för att "dra ut" färgen från fransraden och upp till en liten vinge. Fungerar bra med alla nyanser, nästa gång ska jag göra en vit eyelinervinge! Använder man svart mascara så blir det dessutom lite mindre in-your-face då svärtan hjälper till med att dölja lite av det knalliga. Snyggt och enkelt! Här har jag använt Gosh's Velvet Touch eyeliner i nyansen Blue Lagoon. lila eyeliner nyx.png

Den rockiga:

Eftersom jag blev schuuuukt inspirerad av KillerColour-Viola's sminkning med denna underbara lila skapelse av en eyeliner så klickade jag prompt hem precis den samma och skrev sedan till henne på Facebook at hon var en fruktansvärd enabler som tvingade mig att köpa såna fina grejer. Eyelinern i fråga heter Purple Blaze och är en av Nyx's Slide on-pennor. Anyways, denna look är en lite mer rockig sådan där man applicerar eyeliner både på undre och övre fransraden för att sedan sudda ut färgen lite (Tops, en liten ögonskuggeborste eller ett lillfinger funkar bra) och sedan applicera lite mer för att färgmätta hela köret. Kan förlängas ut till en liten vinge som jag har gjort eller bara rama in ögat lite. Snyggt snyggt snyggt! mint eyeliner pop of color.png

Den försiktiga:

Ibland kanske man bara vill ha liiite färg och då är detta en bra variant att testa på. Till denna look applicerar man en lite ljusare eyeliner vid tårkanalen för att poppa upp looken lite (Jag låter som en från 90'talet, poppa upp hit, poppa upp dit) och suddar sedan ut färgen för att bara ge ett sken av något färgglatt. I exemplet ovan har jag använt en av Isadora's nyare kajaler som heter Mint. Fungerar bra till både väldigt neutrala och väldigt mörka sminkningar! Jag använder skira rosa, lila och mintiga eyeliners till denna slags look. Skimriga är helt klart att föredra men en krämig matt skulle också funka om man applicerade lite och suddade.