The Body Shop - Black Musk (2015)

The Body Shop har alltid haft många mysk-dofter och nu utökar man med ännu en utgåva i form av vad TBS kallar för "Black Musk". The Body Shop lanserade sin första mysk-doft "White Musk" redan 1981, så det är lite kul att dom spinner vidare på det även nu. Man har valt att släppa en Eau de Toilette (60 ml/375 kr), en Eau de Parfum (50 ml/455 kr) och en Perfume Oil (20 ml/315 kr). EdT'n är den lättare och minst intensiva doften, EdP'n ligger i mitten och Perfume Oil är mest koncentrerad och doftar därför lite starkare (Men man behöver mindre).

Black Musk beskrivs såhär:

Toppnoter
Låt dig svepas in i lockande läckra noter av bambinellapäron, spetsad med rosépeppar och bergamott för att fånga rent begär.

Hjärtnoter
Låt dig fångas av ljuvt sensuell heliotrop – en berusande doft som svänger mellan marsipan och mandel – tätt ihopflätad med en stimulerande afrodisiakisk touch av lakritsrot.

Basnoter
Låt dig sedan förföras av djup och kraftfullt beroendeframkallande spår av varmt förtrollande svart vanilj, magnetisk svart mysk, jordig patchouli och chokladlika vetivert-noter.

Helt ärligt så rynkade jag på näsan när jag doftade till denna från flaskan, jag tyckte den var för tung och att den luktade tant. Väl på huden antar den en helt annan doft och blir både mjukare och rundare i tonen. Den har en viss krydda men doftnoter som päron, marsipan och mandel gör att den blir mer lättburen än man faktiskt väntar sig (Speciellt när TBS beskriver den som deras "mörkaste doft någonsin"). För att vara väldigt förtjust i citrus/gurka-baserade dofter så är jag faktiskt överraskande förtjust och tror att detta blir en toppenparfym till höst och vinter. Den känns mysig på något sätt, som att man sitter i en stor stickad tröja och dricker ett gott te.

 

Kommentera här: