Makeupgeek Duochrome eyeshadow “Ritzy” och “Blacklight”

Makeupgeek är ett märke jag är väldigt förtjust i, men jag testar inte helt lika många produkter från märket som jag gärna hade velat. Då och då släpper märket lite nyheter som jag bara inte kan låta bli och dagens produkter är definitivt två sådana. För inte så länge sedan så släppte MUG en “Duochrome”-kollektion med ögonskugge-refills och pigment med färgskiftande egenskaper. Jag älskar hur duochroma skuggor beter sig på ögonlocken och gillar att man med rätt nyans bara kan slänga på EN skugga och ändå få det till att se ut som att man har använt fler än just en.

Dessa ögonskugge-pans kostar 6 dollar per/stk och kan köpas hos Makeupgeek.com. Varje pan innehåller 1,8 gram produkt och kommer inte med ytterförpackning, man behöver alltså en Z-palette eller liknande att förvara dessa i. Jag har sådan sjuk lust att köpa ett gäng fler, både från denna kollektion och från Foiled-kollektionen!

Makeup Geek Ritzy:

Ritzy beskrivs som en ögonskugga med “red-brown base with green and gold reflects.” och jag håller definitivt med. Basen är lite rödbrun i nyansen med underbara färgskift i antikguld. Formulan är mjukt skimrande och känns i överlag väldigt krämig och lättjobbad på huden.

Just Ritzy är en sådan skugga som kan se ut som att man har använt flera ögonskuggor då den rödbruna nyansen oftast syns bäst i ögats veck och den guldiga på ögonlocket. Väldigt vacker!

Makeup Geek Blacklight:

Blacklight beskrivs som en ögonskugga med “electric purple base with icy blue reflects.” och även här tycker jag att färgen beskrivs väldigt väl. Nyansen drar från isigt blått till mjuk lila och varmt rosa, urtjusigt… Blacklight har samma slags krämiga skimriga formula som Ritzy men den känns snäppet torrare utan att på något sätt vara torr eller svårjobbad.

Jag har testat Blacklight både på rörliga locket (Snyggt med en matt lila i ögats veck) eller vid tårkanalen (Sjukt snygg annorlunda highlighter) och gillar både hållbarhet och hur den beter sig på huden.

Ritzy & Blacklight
 

Kommentarer:

1 Emma Engström:

Blev verkligen smått förälskad i den lila färgen! Har inte hört talas om det märket förut, men tycker det är väldigt roligt att hitta nya märken :) Tycket recensionen var riktigt bra!

Kommentera här: