Uppdaterade skuggpaletter från Isadora (Cappucino&Muddy Nudes)

isadora eye shadow quarted cappucino muddy nudesIsadora har nyligen valt att uppdatera sina redan existerade ögonskugge"quads" med ett litet ansiktslyft och uppdaterad formula. Idag tänkte jag att vi skulle kika på två av dessa samt se hur paletterna skiljer sig från tidigare. Som ni kan se på bilden här uppe så saknar jag en skugga i en av paletterna, tyvärr hade den exploderat i posten och det var med nöd och näppe som jag lyckades rädda övriga delar av paletten. Den saknade skuggan var en ljus beige skugga som jag swatchade innan jag dumpade ur dom sorgliga resterna i soporna, tyvärr hade kameran inte kommit tillbaka då så jag har inga bilder. Den är en klassisk beige matt skugga iallafall, inget överdrivet spännande men en sån skugga som är bra att ha. På bilden här under kan ni se hur dom gamla paletterna (Till vänster) skiljer sig från dom nya paletterna (Till höger). Skuggorna är inte rundade mer utan har istället fått bli rektangulära, övriga delar av förpackningen är dock inte annorlunda. Isadora skriver att den nya formulan är "Cremigt silkeslen, Sitter extra länge, Intensiv färg, Enkel att tona..." och jag tycker definitivt att några av dessa statements passar. Problemet med Isadora's tidigare quads har varit att A: Dom matta skuggorna har inte varit superbra. B: Dom skimriga skuggorna har varit överrepresenterade. C: Många av dom skimmerskuggor som varit i paletterna har varit med glitterbomb än skimmer. isadora eye shadow quarted cappucino muddy nudes2Muddy Nudes (Om än incomplete) är en quad med fyra matta neutrala skuggor i fina varma nyanser. Jag upplever pigmenteringen som bra, och det är något jag tidigare haft svårt att säga när det kommer till Isadora's matta skuggor. Om man gillar matta skuggor i naturella nyanser så är detta en perfekt budgetpalett till vardags. Jag har testat att använda bägge paletter och upplever att jag måste använda primer för att få till bäst hållbarhet (Det gör jag ändå med alla skuggor så för mig gör det inte så mycket). Dom matta skuggorna är väsentligt mycket bättre än tidigare och skimmerskuggorna har ett mjukt nästan metalliskt glow utan att vara glittriga. När jag först swatchade den mer skimriga paletten Cappucino blev jag nästan mållös när jag testade skugga 2 och skugga 3, maken till mjukt följsamt glow har jag aldrig sett. Jag gillar även att man har valt att lägga en matt mörk skugga i Cappucino, det ger mer variation. Det släpps 8 paletter och dom kostar 169 kr/stk. Paletterna finns redan ute i butik och har gjort så sedan vecka 12!

isadora eye shadow quarted cappucino muddy nudes3Muddy Nudes

isadora eye shadow quarted cappucino muddy nudes4Cappucino

Kommentarer:

1 Alexandra:

Cappucino känns som det perfekta bas-paletten. Väldigt fin!

2 Emma P:

Intressant. Jag har upplevt det tvärtom faktiskt, har tyckt att IsaDora har gjort rätt bra matta skuggor men att skimren däremot varit rätt kassa. Tycker det är positivt att de reformulerat den hur som helst :)

3 Isadora – Rock & Romance (Höst 2015):

[…] ögonen (Nude-palett + brun eyeliner), nude-stift till läpparna och bärigt rosa till naglarna. Paletten heter Muddy Nudes och den har jag faktiskt sedan tidigare, om än inte helt […]

Kommentera här: