Tutorial:Återanvända gamla doftljus i glas

Ljus hållareIbland behöver man inte köpa en massa dyra förvaringsgrejer för att kunna förvara sitt smink på ett bra och praktiskt sätt. Större delen av mina borst/eyeliner-hållare är gamla doftljus som jag har återanvänt och gett ett nytt syfte. Att rengöra ett ljus och få ut all överbliven stearin kan vara svårt men jag har hittat några knep som gör att det blir busenkelt! Det enda man behöver är ett ljus som är nedbränt, diskmedel, en rengöringssvamp och något vasst!

1.

Lägg in ditt ljus i frysen i 20-30 minuter, stearinen ska frysa och bli hård.

2.

Ta ut ditt ljus från frysen och använd en kniv, en gaffel eller annat spetsigt för att bryta upp ljuset i bitar och kunna plocka ut dom. Om veken är fastlimmad i botten kan det krävas lite mer pill, jag plockade bort min veke med en gaffel.

3.

Med varmt vatten och diskmedel, tvätta ur glaset med en rengöringssvamp.

4.

Om man vill kan man använda glaskulor, dekorationsstenar, kaffebönor eller ris i glaset och på så sätt ge borstar eller eyeliners något att stå mer stabilt i. Tadaa! En ny borsthållare!

Kommentarer:

1 Kajalpennan:

Jag ställer istället mina glas en stund i varmt vatten så att stearinet blir segt och lyfter upp hela klumpen

Svar: Jag har testat det men det funkade bara på en bråkdel av dom jag rensade ur, speciellt om veken är fastlimmad i botten. Det är som att stearinet har svårt att lossna då. :-/
[email protected]

2 Karolina:

Jag kör de bara i diskmaskinen, så blir de helt rena och ser ut som nya glas! :)

Svar: Men så länge orkar jag ju inte vänta ;) Mvh noll tålamod.
[email protected]

Kommentera här: