Recension: L'Oreal Sublime Glow Cleansing oil

 
Jag älskar double-cleansing när det kommer till ansiktsrengöring och använder mer än gärna en rengöringsolja följt av något mer krämigt och vårdande. När jag köpte på mig ett lager av min favoritrengöring från L'Oreal (Eye & Lip) så passade jag även på att köpa nya "Sublime Glow Sensational cleansing oil" eftersom det var något slags ta 2 betala för 1 erbjudande den dagen. 
 
Min favoritolja kommer från Sensai och rengör huden utomordentligt utan att täppa till porerna och tar bort all makeup (Även vattenfast) utan problem. Det är alltså Sensai's olja jag jämför med när jag testar denna slags produkter eftersom jag tycker att den fungerar så bra. L'Oreals olja doftar gott och tar bort smink utan problem men den har ändå blivit långt från en favorit.
 
Oljan täpper till mina porer något så fruktansvärt att jag har fått små vita pluppar överallt (Speciellt runt ögonen där jag använder den mest intensivt). Jag är normalt inte alls känslig för mineralolja och väljer aldrig bort en produkt bara för att den innehåller det (Som ligger som nummer två på ingredienslistan) eftersom jag tycker att mineralolja kan vara bra vid vissa tillfällen. Eftersom jag ytterst sällan reagerar på detta sätt när det kommer till nya rengöringar så jag har valt att inte fortsätta med att använda den.  Den får agera som rengöring till handryggar och armar när jag har haft swatchkalas istället. 
 
Vad tycker andra?: Beleza, Brownsugar
Pris: 115 kr
Finns hos: Kicks, Åhlens etc.
Mängd: 150 ml.
Mitt betyg: 2/5

Kommentarer:

1 Pamsan:

Jag fick med den i en Glossybox och testade nån vecka. Hade den på utlandssemester då det kändes smidigt med en produkt. Den doftar ju jättegott men jag har slängt min flaska trots att det säkert var 75% kvar. :/

Svar: Ja den doftar sååå himla gott!
Anna

2 Evelina:

Tänkte köpa den först men har ångrat mig efter alla recensioner hehe :)

Svar: Jag som hade hoppats på att den skulle vara bra.. :-( Kunde vara skönt med ett budgetalternativ till min dyra Sensai-olja.
Anna

3 B R O W N S U G A R:

Tack för länken gulle! Så tråkigt att du också reagerade på den :( Jag fick ett tips av en läsare att tvätta rent ansiket ordentligt efteråt med en annan produkt utan mineralolja. Men jag vågar faktiskt inte testa .. haha

Svar: Jag kör alltid double cleansing och även om jag tvättade ansiktet med min vanliga tvätt som jag inte alls reagerar på så var det ingen skillnad :/
Anna

4 Sophie:

Använd ekologisk olivolja från vilken matbutik som helst, så ska ni se att sminket försvinner på en gång. Täpper inte till några porer, återfuktar huden och är helt naturligt. Förstår inte varför så många kletar på massa onaturligt och många gånger giftigt avfall som ingen annan vill använda (mineralolja) och plast rakt på huden (parabener). Helt galet. Det finns så mycket bra ekologiskt där ute och mycket kan man hitta i kylen, skafferiet. Billigt och bra för vår jord och oss själva.

Svar: Jag har faktiskt testat olivolja och tycker inte att det fungerar lika bra som många andra remgöringsoljor så jag låter hellre bli och köper något som fungerar. Själv förstår jag inte varför man ska vara så kritisk och negativ över andras val av produkter, om någon vill använda ekologiska produkter så tycker jag det är ett bra val men dom som använder annat (Med mineraloljor eller parabener som du nu nämner) ska väl inte dömas för det. Tycker inte alls det är särskilt galet, jag föredrar parabener som konserveringsmedel än t.ex alcohol denat, phenoxyethanol, MCI/MI eller formaldehyd/formalin som ofta används ISTÄLLET. Jag anser att parabener är ett säkrare alternativ.
Anna

Kommentera här: