Recension: Mac Pro Conceal and Correct Palette

 
I den generösa godispåsen från eventet med Mac fick vi en Pro Conceal and Correct Palette i färgen Medium Deep med, en nyans som vi fick då den fungerar utmärkt till shading av ansiktet. Ett par dagar senare fick vi även nyansen Light hemskickad med posten för att kunna testa den som concealer också och jag tänkte berätta lite om bägge användningsområden.
 
Paletterna som finns i fyra utföranden innehåller fyra concealers och två så kallade "Color Correctors"(Längst ner i paletterna) som går in och tonar ner vissa blå och röda nyanser (Finnar eller mörka ringar under ögonen). I Light-paletten finner vi färgerna NC15, W10, NC20, NW20 samt Color Correctors i färgerna Pale Yellow och Pale Pink. I Medium Deep-paletten finner vi färgerna NC40, NW40, NC42, NW43 samt Color Correctors i färgerna Rich Yellow och Burnt Coral.
 
Produkterna är väldigt krämiga men täcker ändå väldigt bra på ett naturligt sätt. Jag har använt en syntetisk lite större borste till områdena under ögonen och en lite mindre platt syntetisk borste till plitor eller detaljarbete runt näsvingarna eller liknande. Alla concealers är sjukt lätta att blanda in i huden utan att man tappar täckning, och man behöver väldigt lite produkt för att få till ett snyggt resultat.
 
Som shading (Till kindbenen t.ex) fungerar den dessutom riktigt bra, då man får till ett lite annorlunda resultat än med en bronzer i puderform. Produkten smälter liksom in i huden på ett mer naturligt sätt som man med fördel kan rocka till vardags eller fest beroende på humöret. Det enda jag har lagt märke till är att om det är lite varmare ute så måste jag fixera med ett transparent puder för att det ska sitta på plats under dagen, men utöver det så har jag bara positivt att säga om denna allt-i-ett palett. 
 
 
Pris: 435 kr
Finns hos: Mac (Jag tror den finns hos Åhlens City, men är ej säker)
Mängd: 6 gram
Finns i: Light, Medium, Medium Deep och Dark
Mitt betyg: 5/5.

Kommentarer:

1 Dess/Drömteori:

Den var inte så dyr, men tveksamt om jag skulle använda den ofta nog innan den skulle bli för gammal :D

Svar: Den är nog mer inriktad mot pro's som MUA's och annat branschfolk, det är ju rätt mycket produkt men jag tror att jag hinner använda upp den innan den blir gammal ändå :-)
Anna

2 Kristin:

Dessa finns endast på MAC i NK i Sverige för tillfället :)

Svar: Perfa, tack för info!
Anna

Kommentera här: