Tre räddare i nöden vid förkylningstider

 
Det är influensatider deluxe här i Danmark (Och säkert hemma i Sverige också, för den delen) och jag är inne på min andra vecka med rejäl förkylning, hosta och evighets-snorande. Huden runt näsan tar skada av allt snytande, så för att slippa det där torra, röda och irriterande så har jag tre produkter som alltid blir välanvända vid förkylningar.
 
- Försvarets hudsalva. Torra spruckna läppar är ju typiskt såhär under vintertid, och försvarets hudsalva är år efter år det läppbalsam jag sträcker mig efter när läpparna är som torrast.
 
- Oriflame Aqua-rhythm Intense Hydration youth preserve gel mask. Härligt svalkande på torr och irriterad hud, känns lätt i formulan men ger rikligt med fukt. Ett måste under förkylningsperioderna!
 
- Weleda Skin Food. Huden runt min näsa blir torrfläckig, irriterad och gör ont för att jag snyter mig så mycket (TMI) och då är den lite tjockare hudkrämen Skin Food från Weleda min knight in shining armor. Är unisex och doftar lite gräsigt och fräscht av citrus.. 
 
Har ni några produkter ni gärna använder när ni är sjuka eller förkylda? Tipsa mig!

Kommentarer:

1 Sofia:

Elizabeth Ardens Eight hour cream är det viktigaste jag har på både läppar o torra näsvingar vid förkylning. Den är värd sin vikt i guld!

Svar: Jag tycker inte om doften på den även om jag gillar produkten i sig, tror jag måste testa den nya doftfria versionen och se om den passar mig bättre.
Anna

2 Marie Bergman:

Brukar använda samma produkter som vanligt, fast lite mer ofta! :D I vinter har jag varit förkyld i stort sett hela tiden, buhuu!

Svar: Ja usch, det har verkligen varit förkylningstider. NU är jag äntligen på bättringsvägen!
Anna

3 Sandra:

Håller med om Eight hour Cream, den funkar super på mig. Ett annat tips är faktiskt näsdukar i tyg, sliter inte så hårt på stackars näsan!

Svar: Men hur fungerar det rent hygieniskt? Måste man inte ha typ 50 stycken tygnäsdukar då? För dom måste ju tvättas mellan snytningarna tänker jag.
Anna

4 Eva:

Jag alskar "Egyptian magic" (trots det faniga namnet). Inga mineraloljor eller alkohol som torkar ut och man far en fin glans ocksa.

Svar: Tack för tipset!
Anna

Kommentera här: