Tips: Förläng hållbarheten på dina skönhetsprodukter

 
 
- Förvara inte smink i badrummet, den fuktiga miljön gör att sminkprodukter blir ett paradis för bakterier.
 
- En gång i halvåret sprayar jag mina puderprodukter med Isopropylalkohol för att desinficera. Spraya inte för tätt på produkten, utan ge den bara en lätt dusch. Låt torka innan du stänger locket igen.
 
- Förvara ditt smink vid jämn temperatur. Extrem värme eller extrem kyla (Eller svingande temperaturer för den delen) kan påverka formulan på din produkt och göra så att den blir gammal snabbare. Jag brukar säga att man ska förvara både smink och nagellack precis som man förvarar potatis, i skugga och precis under rumstemperatur. 
 
 
- Om du har ett nagellack som har blivit tjockt så är det värsta du kan göra att hälla vanlig remover i flaskan. Nagellackremover upplöser ingredienserna i nagellack, men fungerar bara tillfälligt och gör mer skada i längden än det hjälper. Investera i en nagellacksthinner som tillsätter dom kemiska ämnen som har dunstat av och som gör att lacket blir tjockt.
 
- Om du får lack på skruv-delen på ditt nagellack är det bra att torka av det med aceton eller nagellacksborttagning för att se till att lacket sluter tätt och inte kommer i kontakt med luft. Detta förhindrar även att korken helt plötsligt sitter fast för att lacket har torkat fast i korken. 
 
- När du har tvättat dina borstar så är det viktigt att torka borstarna med borsthåren neråt i en vinkel. Om du lägger borstarna platta på en handduk så kan vattnet läcka in i metalldelen och lösa upp limmet. Jag brukar lägga något med passande storlek under handduken (En liten pepsiflaska, ett pennfodral etc) för att få till en bra vinkel, och på så sätt förlänga livet på mina borstar. 
 
Vilket är ditt bästa tips?

Kommentarer:

1 Cactus:

Jättebra tips! Fast jag vill gärna lägga till att aceton generellt inte skadar nagellack, det finns till och med tillverkare som använder aceton som komponent i lacken. Däremot ska man passa sig för att hälla remover i lacken eftersom man inte är säker på vad det innehåller alla gånger och någon av alla ingredienserna kan påverka lacket. Hellre rena saker då istället för blandningar. Och allra helst thinner som du säger, då blir det garanterat inte fel :)

Svar: Ugh, det är självklart vanlig remover jag menar (Jag skyller min förvirring på feberyra och rättar mitt inlägg bums!). Du är så himla klok när det gäller lack :-)
Anna

2 Gelic' nail art:

Bra inlägg. Jag ska låta mina penslar torka nedåt ist för uppåt som jag gjort nu med foundationborsten bara för att den står så bra så. :)
Håller med Cactus också om acetonen. 100% ren alkohol skadar inte nagellack, det är däremot när man använder random remover med eventuell mängd aceton eller utspädd aceton som man förstör lack. Har hällt ren aceton i flaskor av alla märken i 10år och ingen har gått sönder, ändrat färg eller klumpat sig, utan bara blivit bättre. Någon gång har jag dabbat mig och tatt i remover, då har det däremot gått åt skogen. ;) Fast gillar man thinner så ska man ju absolut köra på det. :)

Svar: Det är precis det jag menar, som jag skrev till Cactus skyller jag på feberyran och menade självklart vanlig random remover. Jag lyckades hälla Cien remover i ett Dior lack för många många år sedan, det ångrade jag redan efter ett par minuter. Jisses vilket fiasko :(
Anna

3 Beautybylinda :

Jättebra inlägg :)

4 Eva:

Ah tack for tipsen! Funderar nu pa vart det ar minst fuktigt i vart hus (Irland! haha).

Jag anvander gel eyeliner och for att inte torka ut borsten (eftersom man tvattar den varje gang) brukar jag droppa lite mandelolja pa borsten lite da och da. Da blir inte haren spretiga och uttorkade.

5 Sandra - nykär och nagellacksnörd:

Var köper man isopropylalkohol? I sprayflaska?

Svar: Jag har köpt en liten sprayflaska på Sephora för typ en tia, den kom med en liten tratt och är väldigt välanvänd här hemma! Jag har en till Isopropylalkohol, en till borstrengöring, en till toner. Alla är väl märkta dock.. Tänk dig iso i ansiktet, yikes. Iso kan du köpa på apoteket om jag inte minns fel!
Anna

6 Linnea - Makeup for Dummies:

Det viktigaste jag brukar försöka sprida till andra är att händerna skall vara rena! Eftersom smutsiga händer sannolikt ger smutsiga sminkprodukter, som snabbt försämras pga. det :-)

Svar: Åh ja absolut, rena händer är a och o!
Anna

7 Minerva:

Jättebra inlägg, alla metoder som får produkter att hålla längre ska spridas, toppenbra infomation!

Svar: Ja så får man ju mer ut av sina grejer och pengar!
Anna

Kommentera här: