Mac Tropical Taboo Juli 2013 - Caribbean e/s

 
 
Mac släpper årligen kollektioner med deras så kallade "Mineralize" produkter som är bakade ögonskuggor, rouge och allt möjligt annat. Den åttonde Juli släpper Mac deras nya kollektion "Tropical Taboo" som beskrivs som en tropisk latinamerikansk hyllning som innehåller skimrande färger som återspeglar sensualiteten i samba och den latinamerikanska kulturen i överlag. Det är starka färger, glitter, skimmer och en glödande finish i nästan alla produkter. Jag kan redan nu varna er för att detta blir ett himla långt inlägg!
 
Alla läppstift utom lila Midnight Mambo är permamenta och kan därför alltid köpas. Nedan har ni en sneakpeak på läppstiften och rougen, dom två produkterna som jag är mest sugen på. Det finns även läppennor, läppglans, kajalpennor och skinfinishes med i kollektionen men då blir inlägget två meter långt!
 
Lady at Play, Midnight Mambo, Divine Choice, Luxe Naturale och Glamour Era (255 kr)
 
Mineralize Blush: Sweet Samba, Exotic Ember och Simmer (255 kr)
 
Jag har fått hem en av "Mineralize" ögonskuggorna vid namn Caribbean som Mac själva beskriver som "Rose with pink and red pearl". Jag skulle själv beskriva den som en varm bronze och varm rosa med glitter. Formulan beskrivs som frost men jag tycker som sagt att det är mer glitter än skimmer i produkten. Mineralize skuggorna kostar 200 kr/stk och utöver denna så finns det även 5 andra nyanser.
 
 
Som ni kan se är skuggan bakad och melerad så man kan alltså antingen välja mellan att använda en fluffig borste och använda hella skuggan eller bara välja dom delar/färger som man är ute efter. I denna kan man t.ex välja mellan bara rosa, bara bronze eller en blandning.
 
Jag hade problem med appliceringen av denna då den är så himla glittrig. Till vänster här nedan kan ni se skuggan applicerad våt och till höger torr, jag har applicerat skuggan på bar hud med ett finger så det är inga konstigheter. Den applicerar inte helt jämnt utan måste liksom klappas på för att glittret inte ska flyga överallt. Basen verkar inte heller vara helt pigmenterad men jag tänkte att jag skulle testa att packa på skuggan på en bronzefärgad bas istället och se om det blir bättre. Bild nummer två är en oskarp bild som visar det fina glittret mycket bättre och hur det beter sig i solen. 
 

Kommentarer:

1 Dess/Drömteori:

Skuggorna är så vackra, synd att konsistensen inte var den bästa.

Svar: Jättesynd, dom ser så fina ut i förpackningarna och jag tror att rougen och mineralize skinfinishes är bättre i konsistensen än skuggorna. Så mycket glitter och man vill ju inte ha det i ögonen :-/
Anna

Kommentera här: