Shampoo & Balsam från Amika


Under sommarmånadeerna har jag testat dessa hårprodukter från det Svenska märket Amika, som på många romanska språk betyder tjejkompis. Amika berättar i pressmaterialet att det är just det dom gärna vill vara, en kvinnas bästa vän. Produkterna är inte testade på djur och har därför blivit godkända av PETA. Produkterna kommer i fina glasliknande bruna plastflaskor som känns robusta och gedigna, och dom är märkta med fina och färgglada etiketter. Själva innehållet doftar lite sött och bärigt blandat med något lite mer blommigt, en mycket behaglig doft. 

 
Bägge produkter innehåller havtornsbär, vars egenskaper verkar vara mycket positiva av döma på alla artiklar jag har läst om just havtorn och dess innehåll och egenskaper. Något det talas mycket om är att havtorn förmodligen innehåller flest vitaminer av alla bär på planeten, mycket spännande!
 
Shampot (som är otroligt drygt)gör att håret känns otroligt squeeky clean, ibland känns håret dock lite för rent med en nästan sträv torr känsla.  Detta råder balsamet dock absolut bot på med relativt lite produkt. På flaskan till balsamet står det att man kan massera in produkten i hårbotten också, något jag tyckte lät lite underligt då man oftast bara har balsam i topparna för att undvika flottig hårbotten. Det fungerar dock otroligt bra och min hårbotten är allt annat än flottig efter jag har använt dessa. Efter tvätt känns mitt hår fint och luftigt, vilket är perfekt för mig som inte vill att produkterna jag använder tynger ner mitt hår. Priset är lite högt, men produkterna är dryga och man får 400 ml med per flaska. Balsamet kan jag kanske tänka mig att köpa igen, och möjligen shampot också.
 
Pris: 199 kr/st.
Mängd: 400 ml/st.
Finns hos: Utvalda frisörsalonger samt nelly.com.
Mitt betyg: Shampoo 3/5, Balsam 4/5.

Kommentera här: