E.L.F Sparkle Eyes

Jag köpte en E.L.F Beauty Encyclopedia i Sparkle Eyes versionen. Den är utformad som en bok, som hålls ihop med magneter men som annars ser ut som en vanlig (Fast rätt tunn) bok. Inuti finns det 12 skuggor och två krämskuggor samt en brun kajal och en borste/applikator.

 

Vid första anblick så ser skuggorna fruktansvärt skimriga och glittriga ut, vilket jag förväntade mig (Den heter ju Sparkle edition, så sparkles vill jag ha!). Dom första fyra skuggorna har fruktansvärt dålig pigmentering (Det är dom fyra till höger på swatchen nedan), skuggorna med lite mer färg har däremot mycket bättre pigment och ännu bättre blir det om man använder dom ovanpå en primer, eyepen eller en lite hårdare krämskugga.

 

Efter första användning så är det kaos i skuggorna, dom blir smuliga redan efter en användning och om det inte vore för skyddsplasten som sitter fast i boken så hade det varit ögonskuggesmul nere i krämskuggorna redan nu.

 

Skimret och glitttret är jag positivt överraskad över, det här är en riktig festpalett som jag säkert kommer ta fram när jag sminkar några vänner till nyår! Hållbarheten är det inte något fel på utan dom har hållt som dom skulle tills jag tagit bort dom, men det tror jag mer är basens skull än skuggorna.

Pris: Dryga 75 kronor hos eyeslipsface.co.uk
Innehåller: 12 Ögonskuggor, 2 Krämskuggor, 1 Kajal & 1 Applikator/borste
Mitt betyg: 3/5, pigmenteringen på hälften av skuggorna hade kunnat vara mycket bättre och dom kunde varit mycket mindre smuliga.

Kommentarer:

1 Kitty:

Hej,

Denna har jag med och är som du missnöjd med pigmenten i vissa. Den svarta gillade jag dock och den lila. Är helfina ihop men som du säger blir det smutsigt lätt i paletten :/

2 kerstin:

Vad trist att de smular! Färgerna ser jättefina ut annars, lite lika Book of Shadow III =)

3 Ninni:

Jag har en sån fast i andra färger och jag älskar min!

4 Honi:

Kitty: Den svarta gillar jag också, och den blå. Den lila har jag faktiskt inte provat annat än att jag har swatchat den men ska dyka ner i den och testa!

Kerstin: Ja det var lite småtråkigt, färgerna gillar jag jättemycket! Och så länge man har en bra primer så fungerar skuggorna utomordentligt!

Ninni: Visst är dom bra! :)

Kommentera här: