Depend - Highlight the 80's (Minilack sommar 2018)

I denna lilla mintblå låda kom en 80tals-inspirerad kollektion från Depend där fokus är på klara färger (Lite uppsnyggade 80talsfärger) och pärlemor/skimmerlack i matchande nyanser. Vissa av skimmerlacken är lite duokroma och skiftar mellan ett par olika färger (lila/blått eller mjukt pastellblått/lavendel).När jag tänker 80tal tänker jag neoner, grälla leotards och benvärmare i olika former. Jag gillar tanken om en slags "modern take på 80-talet" men då jag är färggalen så skulle jag nästan hellre se en rent klassiskt 80tals kollektion med allt vad det innebär.
 
De flesta krämlack täcker fint med två lager, skimmerlacken däremot är en annan femma då de flesta av dem är väldigt skira och trivs bäst ovanpå ett annat lack. Jag har testat allihop på svart och en mörk maffig lila och tycker att de blir snyggast så. Däremot kan man uppleva att man ser borstdrag då de har ett släng av pärlemor som kan vara lite knepiga just när det gäller synliga borstdrag. Det är dock inget som är överdrivet störande utan endast en petitess.
 
Mina favoriter är 557 som skiftar mellan blått och lila, denna gör sig sjukt bra ovanpå ett svart lack. 561 ser lite intetsägande ut, men även denna är helt sjukt läcker ovanpå ett mörkare krämlack. Jag blev väldigt förtjust i denna ovanpå en mörk blålila nyans. I överlag en intressant kollektion. Trots att många av lacken inte riktigt fångar mitt intresse så finns det ett gäng guldkorn som känns lite speciella!
 
Praktisk information:
Kollektionen släpptes i butik i vecka 19. Lacken kostar 25 kr/stk och finns hos t.ex. H&M, Lindex, Kicks, Ica etc.
 

Kommentarer:

1 Alice Lindström:

Snygga färger!

2 Celine:

Wow så snygga de var!

Kommentera här: