Urban Decay Eyeshadow"Sideline"(Och min fortsatta besatthet med allt somär Duochrome)

urban decay sideline single eyeshadow sverige danmarkPå väg till tåget på väg hem från modeveckan i Köpenhamn kom världens regnskur precis som jag stod utanför butiken "Magasin". I väntan på att regnet skulle försvinna så att jag kunde fortsätta traska ner mot centralstationen så kikade jag in Urban Decay's lilla hörna. Jag swatchade paletter och hade glitter upp mot armbågarna men till sist bestämde jag mig för att köpa singelskuggan "Sideline".

Chrome on

Jag är ju väldigt förtjust i snygga förpackningar och trots att högblankt metallic ibland kan bli lite för mycket så tycker jag att Urban Decay har lyckats rätt bra med förpackningarna till singelskuggorna. Den silvriga förpackningen har UD's logo som sticker ut ovanpå det lilla plastfältet och med "Urban Decay" skrivet under den genomskinliga plasten. Jag tycker att förpackningen lyckas med att se rockig ut samtidigt som även gemene man inte blir avskräckt. Något jag dock hade önskat var att den silvriga metall-liknande förpackningen hade lite mer tyngd, plasten är väldigt lätt och det blir något av en "Disconnect" mellan utseende och känsla. Och det här med att gångjärnet säger "meek" varje gång jag öppnar den... Men jag kan acceptera det, för skuggan i sig är väldigt fin.

Like BUTTER!

Sideline har en trevlig varm guldig bas med ett duochromt skift som drar åt grönt. I vissa lägen blir den guldiga basen mer koppar-färgad än guld, på ögonlocket blir det mörkare kopparfärgade skiftet mer uppenbart i globlinjen. Formulan är som smör, skuggan glider på bra både när man swatchar den på bar hud med ett finger och ovanpå primer på ögonlocken. Hållbarheten är på topp den också, trots att det är en lite "glitzigare" skugga så är formulan len och håller dessutom hela dagen ovanpå min vanliga primer. Av någon anledning kan jag inte hitta Sideline inne på Kicks hemsida (Dom har ju Urban Decay nu), Sideline är visst med i Urban Decay's "Summer eyeshadows"-kollektion om jag inte har missförstått det hela. Övriga skuggor (Som liknar denna) kostar 170 kr/stk så jag går ut från att priset är detsamma. urban decay sideline single eyeshadow sverige danmark2 urban decay sideline single eyeshadow sverige danmark3 urban decay sideline single eyeshadow sverige danmark4

Kommentarer:

1 Gelic' nail art:

Snyggt! Jag kunde inte låta bli budgetsminkmärket P2's duochroma cremeskugga senast. Grön bas och lila shimmer.. :D

Svar: Dreggel...
Honi

2 Emma P:

Em väldigt fin skugga! nu har jag iofs inte exakt samma förpackning som det verkar vara på denna men jag håller med om att UDs skuggförpackningar känns rätt plastiga och skramliga. Jag har depottat alla mina, har dem i en MAC -palett.

Kommentera här: