Solnyheter från L'Oreal

loreal solskydd spf sublime skin2.pngOm ni inte har gjort det ännu så är det hög tid att ta fram solskyddet från gömmorna eller köpa nytt om gömmorna står tomma. Jag använder solskydd till ansiktet året runt (SPF 30 men helst SPF50), men eftersom kroppen är så skyddad av kläder övriga säsonger så är det ju inte alltid nödvändigt att också skydda kroppen. Det är bikini/shorts/klänning/kjol-säsong och på hög tid att även skydda kroppen. Idag ska vi kika på två nya solskydd från L'Oreal samt en ny kroppslotion som jag har gillat lite extra mycket på sista tiden.

Bare Skin Sensation Sun Protection Milk SPF30 (189 kr/200 ml):

Denna produkt har funnits tidigare men då bara med SPF15 (Allt för lågt tycker jag), nu lanseras en variant med SPF30! L'Oreal beskriver produkten som en solskyddsmjölk (Alltså en lite tunnare slags lotion) som ska vara "Ultra Light, Invisible finish, Water resistant, Non greasy, Non Sticky". Det låter ju bra i teorin, men jag är (som vanligt) skeptisk och har därför testat dessa som en galning nu när det är varmt och trädgården ska passas. Formulan på denna är väldigt lätt och trots att själva produkten är vit så är det inte tillstymmelse till vitt kladd på huden när man väl har smörjt in produkten. I ungefär en minut är det lite klistrigt på huden men den torkar snabbt in och försvinner utan att lämna huden klistrig och kladdig. Produkten har en doft som jag tycker påminner om ett av Batiste's torrschampon, men jag kan inte sätta fingret på precis vilken av varianterna den liknar. Doften är lätt, lite blommig och med en hint av sötma. Den är starkare i starten men avtar relativt snabbt, jag hade dock önskat att den var helt doftfri då det kan bli lite för mycket när man applicerar produkten på hela kroppen. Jag har svettats en del nu när jag har varit ute i trädgården och trots att produkten inte är helt vattenfast så håller den sig bra så länge man inte ställer sig direkt i vatten. Om man ska bada och springa in och ut från en pool eller liknande så tror jag man kan behöva återapplicera eller hitta en mer vattenfast version. Alkohol är relativt högt i listan så om man har extremt torr hud eller har bränt sig så kan det svida till lite i ett par sekunder innan alkoholen har avdunstat men det var ingenting jag kände av, tåls att nämnas dock för er som är väldigt känsliga! loreal solskydd spf sublime skin.png

Bare Skin Sensation Sun Protection Spray SPF30 (189 kr, 200 ml):

Här har vi sprayversionen av ovan nämnda produkt, även denna med solfaktor 30. Denna produkt har inte funnits tidigare och då jag är väldigt förtjust i solskydd i sprayform så välkomnar jag definitivt en ny spray-SPF i handeln. L'Oreal beskriver produkten som en "Solskyddsspray med högt skydd och osynlig finish. Ultra lätt textur. Praktisk spray-applicering. ". På flaskan står det även "Non-sticky, Non-Greasy och Water resistant". Formulan känns nästan som en lite oljigare version av ett torrschampo som man sprayar på kroppen, jobbar in med handen och sedan försvinner den liksom bara in i huden. Mitt stora problem med SPF är att många av dom är så tjocka att dom är omöjliga att jobba ut på huden i ett jämnt lager, och när man väl får till en jämn täckning så lägger dom sig som en film på huden som man verkligen kan känna hela dagen. Denna känns nästan som en silikonprimer när den har torkat in (Och det gör den rätt snabbt). Även denna har en relativt stark doft som både är lite blommig och med en viss sötma. Jag hade hellre haft en helt doftfri produkt då jag ofta tycker att dofter kan vara jobbiga när det är som varmast men jag kan helt klart stå ut med den då doften avtar efter kort tid. Eftersom den kommer i en sprayflaska så ska man se till att man får nog produkt på kroppen då skyddet kan vara bristfälligt om man inte får applicerat nog produkt. Jag brukar spraya lite extra när jag tror att jag har nog på huden för att vara säker!

Sublime Body Extraordinary Oil Nourishing Milk (79 kr, 250 ml):

Nu är detta ingen solskyddsprodukt men jag ville ändå nämna den i detta inlägg då jag ofta har använt den som substitut till after-sun om jag inte har bränt mig nämnvärt (Och det har jag inte). Om jag har bränt mig så använder jag antingen en ren aloe-vera gel eller en after-sun med Aloe Vera men i övrigt använder jag en återfuktande lotion för att hjälpa huden återhämta sig. På sista tiden har jag använt L'Oreals Sublime Body Extraordinary Oil hudlotion som kommer i praktisk pumpflaska. Lätt som sjutton på huden, har en trevligt tunn formula som sjunker in snabbt men som ändå återfuktar väldigt bra. Doften är lite nötig och lite söt, i överlag en bra produkt till ett bra pris.

Kommentarer:

1 Emma:

Blev sugen på kroppslotionen... Gillar när de sjunker in snabbt, speciellt på sommaren & doften lät nice :3

2 Lackert:

Sprayen låter super bra, tycker det är så smidigt med spray och lätt att få det jämt på kroppen

Kommentera här: