Recension: Pürminerals 4-in-1 Pressed Mineral Makeup (Porcelain)

purminerals 4-in-1 pressed mineral makeup porcelainpurminerals 4-in-1 pressed mineral makeup porcelain2PürMinerals 4-in-1 Pressed Mineral Makeup är en pressad puderfoundation med SPF15 som marknadsförs som en 4-i-1 produkt som ska kunna agera puder, foundation, concealer och solskydd i en enda produkt. Produkten innehåller 8 gram och kommer i en supertjusig solid akrylförpackning med silvrigt lock och spegel invändigt. Förpackningen känns tung och ligger bra i handen samtidigt som den är kompakt och inte tar upp jättemycket plats i väskan. purminerals 4-in-1 pressed mineral makeup porcelain comparison.png Det här med solskydd i denna slags produkter kan vara lite svårt eftersom man behöver applicera kopiösa mängder för att skydda optimalt mot solens strålar. Nu använder ju jag för det mesta SPF50 under min foundation (Om vintern är jag en rebell och kör bara med SPF30) då jag bränner mig väldigt lätt och vill att min hud ska ha det bra hela mitt liv. Dom dagar jag använder denna kan jag dock komma undan med att applicera en dagkräm med SPF15 eller högre för att känna att min hud är skyddad, jag skulle inte nöja mig med att endast använda denna då man då behöver använda ett så tjockt lager att det ser mer än bara onaturligt ut. Som ett komplement till övriga produkter är den dock fenomenal och kan klart rekommenderas. Min hud är torr och jag tycker att produkten ligger snyggt på mitt ansikte. På bilden ovan har jag applicerat 4-in-1 på hela vänstra sidan av ansiktet och undvikit den högra sidan. Den ljusar upp under mina ögon samtidigt som den täcker rodnader på och runt min näsa. Det ser inte så matt och platt ut att det ser ut som att jag har rullat mig i mjöl, en viss lyster skiner liksom igenom utan att täckningen får lida. Jag gillar denna, det är en sådan produkt som är så himla enkel att slänga på och man behöver inte jobba så mycket för att få till ett snyggt resultat. För er som har väldigt oljig hud så tror jag att denna kan kännas lite för "lätt", speciellt om man är van vid väldigt mattifierade produkter. Som torris har jag ofta svårt att hitta puder-produkter som inte gör att jag ser ÄNNU mer torr ut och det är just därför jag gillar denna så mycket!
  • Pris: 295 kr.
  • Finns i: 9 nyanser
  • Finns hos: T.ex. Eleven.se
  • Mitt betyg: 4/5

Kommentarer:

1 Emm:

Hur är den i nyansen jämfört med Iduns jorunn? Den här är ju lite mer portabel. Dina recensioner är bäst :)

Svar: Lite gulare och liiiiite mörkare skulle jag säga men i övrigt är det inga extrema färgskillnader. Tack raring, det värmer!
Honi

2 Emm:

Ok tack! Blir nog ett inköp för mig, perfekt i väskan liksom :).

3 Ingrid:

En av få foundation jag köper om. Den går jättebra att täcka t ex röda näsvingar det värsta under ögonen. Eller bara ta med en puderborste och ta över ansiktet för lite lätt täckning.
Har denna i necessären och Idun på sminkbordet.

Jag har kombinations hy och för optimal hållbarhet behövs lite puder eller fixing spray.

Är så sugen på att testa ngn pressad mineralfoundation från glo Minerals men det har inte blivit av än.

Kommentera här: