Recension: L'Oreal"Skin Perfection"

loreal skin perfection recension.png

Om serien:

Under hösten förra året släppte L'Oreal nya produkter i hudvårdskategorin, den rosa serien "Skin Perfection". Jag har testat samtliga produkter under 8 veckor och tänkte berätta lite om mina upplevelser med serien. Skin Perfection är en serie som riktas mot dom som är mellan 20-30 som behöver en hudvårdsboost för att råda bot på hud som ser matt och ojämn ut. Seriens förpackningar kommer i en mörkrosa nyans med en vit ombre (Anti-tiredness kommer i rosa förpackning med orange ombre). Fair warning, det blir säkerligen en relativt lång recension då jag har hela fyra produkter att prata om! L'Oreal har tagit hjälp av "LR2412"(Tillsatt serumet) som dom beskriver som en molekyl vars struktur liknar jasminsyra som ska hjälpa till med att mjukgöra och exfoliera hudens yta samt förbättra cellförnyelsen. LR2412 har sedan tidigare använts i Lancome's Visionnaire serum, men där Visionnaire använde 4% så antar jag att Skin Perfection använder väsentligt mindre mängder för att överhuvudtaget kunna hålla sig inom sin normala prisklass. Det låter ju fancypancy, eller hur? Så vad tyckte jag om produkterna?

Om produkterna:

Serumet är väldigt trögflytande och har en svag vit färg och en pärlemo-liknande effekt. Väl på huden kan man dock inte se något skimmer eller liknande (Thank god). Jag använder två pump och klappar sedan in serumet över hela ansiktet. Serumet sjunker snabbt in i huden och min hud känns trevligt återfuktad och mjuk. Ansiktskrämen är även den väldigt trögflytande samtidigt som den känns väldigt fluffig. När man väl arbetar in den i huden så blir den tunn och silkig. Både serum och hudkräm har en doft som både är en aning söt och en aning blommig, vissa skulle säkert tycka att den är för stark och för mig ligger den just på gränsen för vad jag kan stå ut med . I överlag föredrar jag ansiktsvård med väldigt diskret doft då det annars kan bli doft-overload om man dessutom vill använda en parfym. loreal skin perfection recension2.pngÖgonkrämen doftar nästan ingenting och har en svagt beige ton, det är dock ingen nämnvärd täckning även om man skriver att ögonkrämen ska hjälpa till med att dölja mörka ringar. L'Oreal skriver att ögonkrämen innehåller kaffein som man menar ska hjälpa till med att reducera påsar under ögonen. Som enda effekt så upplever jag att min hud blir återfuktad, jag ser varken skillnad på påsar under ögonen eller mörka ringar överhuvudtaget. En lite mer annorlunda produkt är Anti-Tiredness, en dagkräm med små pigmentkorn som krossas när man jobbar in krämen i huden och som ska anpassa sig till hudens nyans. Täckningen är väldigt skir och trots den skira täckningen så är nyansen allt för gul och varm för mig. Jag ska jobba in den i ett väldigt väldigt tunnt lager för att det ska se naturligt ut på mitt bleka nylle.

The final verdict:

I överlag så känner jag "Meh" för hela serien, jag får bra återfuktning och min torra hud ser mer fräsch och frisk ut, men i övrigt upplever jag inga förändringar. Mina porer ser inte mindre ut och min hudton är precis som den var förut. Doften är stark och jag har inte lust att lukta blommor i ansiktet hela dagen. Om jag skulle köpa något igen så skulle det vara serumet, det var definitivt den produkt som kändes mest behaglig på huden med sin silkiga lätta formula och den produkt som jag tyckte hade mest effekt.

I serien:

  • Skin Perfection Advanced Correcting Serum (30 ml, 139 kr) Mitt betyg: 3,5/5
  • Skin Perfection Unifying Day Moisturizer (50 ml, 119 kr) Mitt betyg: 3/5
  • Skin Perfection Awakening Eye Cream (15 ml, 119 kr) Mitt betyg: 2/5
  • Skin Perfection Anti-Tiredness Beautifying Daily Care (35 ml, 139 kr) Mitt betyg: 2/5

Kommentarer:

1 Dess/Drömteori:

Då vet jag att jag ska skita i detta, tack!

Kommentera här: