Recension: Depend 7-Day Startkit + nagellack

depend 7 day recensíon review test hållbarhet.png depend 7 day recensíon review test hållbarhet2Under veckan har jag testat Depend's nya "7-day" startkit och nagellack och tänkte att det var tid till att sammanfatta mina tankar om hållbarhet, lackegenskaper och liknande. Jag har tidigare testat Isadoras motsvarighet "Gel Nail Lacquer" som är ett liknande koncept. 7-day kommer i 39 nyanser och kostar ca. 39 kr/5 ml. Utöver lacken så behöver man även ett startkit som kostar 99 kr. Startkittet innehåller en cleanser, ett baslack, ett topplack, en orangepinne och en minifil. Som något nytt har man valt att märka flaskorna med cirklar för att man som kund lättare ska kunna se hur täckande ett lack är. En tom cirkel betyder att lacket är skirt, en halvt ifylld cirkel betyder att lacket är semitäckande och en helt ifylld cirkel betyder att lacket är heltäckande. Smart (varför har ingen gjort detta tidigare?!)!!

Instruktioner:

  • Torka av naglarna med cleansern för att ta bort fett och smuts som kan göra att lacket inte fäster lika bra.
  • Efter en halv minut så applicerar man baslacket på alla naglar direkt följt av ett lager av valfritt färgat lack.
  • I instruktionerna rekommenderar man att vänta en halv minut innan man applicerar lager nummer två men jag väntade i ett par minuter för att genomhärda lacken innan jag applicerade mer.
  • Ett par minuter efter applicerade jag topplacket, väntade 5 minuter och applicerade därefter ett lager mer (Efter rekommendationerna i instruktionerna).
Som vanligt ska man inte lacka på nagelbanden, man ska inte heller lacka för tjocka lager. I instruktionerna står det även att man kan lägga ett extra lager topplack efter tre dagar men det gjorde jag inte för att kunna skriva en rättvis recension i jämförelse med t.ex. Isadora's version eller CND's Vinylux (En recension som denna kommer på Vinylux). Jag tyckte att lackningen var väldigt simpel och att lacken var enkla att jobba med, penseln var lagom och formulan var lagom på alla lack förutom glitterlacket som var lite mer trögflytande och krävde lite extra kärlek. Glitterlacket fick tre lager topplack för att ytan inte var jämn efter det andra lagret. 7-day härdar med hjälp av ljus så man kan antingen välja att slänga upp tassarna i fönstret eller bara in under en lampa. Om man inte gör detta kan man riskera att lacken sitter sämre eller att lacken inte härdar igenom.

Hur höll det?

Upp till dag 4 höll det utan några som helst anmärkningar. Lacket var glossigt, jag hade ingen tipwear och lacket hade inte heller chippat överhuvudtaget. Under dag 4 så släppte helt plötsligt lacket på pekfingret (Mixed Berries) i ett stort sjok. Jag tänkte inte mer över det utan trodde mest det hade blivit fel på just den nageln. Under dag 5 släppte lacken igen i ett stort sjok på både mittefingret(Blueberry Smoothie) och ringfingret (Pretty as Stars). När jag vaknade dag 6 hade lacket även släppt på tummen(Rusty Raven). Det enda lack som satt kvar oavsett vad var silverlacket "Hide the Silver", kanske metallic-formulan fungerar bäst med mina naglar? Det såg iallafall fortfarande nylackat ut och hade inga tendenser till att falla av! För att säkra mig om att det inte var handhavandefel (Jag lackar ju ändå kopiösa mängder varje månad men man kan ju aldrig vara säker) så startade jag ett nytt test på andra handen efter den första nageln hade släppt och även där upplevde jag samma problem, under dag 4 (som faktiskt är idag) så släppte ett av nagellacken.  Jag har en del lack att swatcha men efter det ger jag 7-day ännu en chans och uppdaterar detta inlägg om jag lyckas få till det, jag tycker dock att jag hade preppat naglarna efter alla konstens regler. Ge gärna tips om ni har några ideer på hur jag kan förbättra appliceringen. I fyra dagar njöt jag dock av den fina glansiga finishen och den gel-liknande konsistensen.
  • Pris: 99 kr(Startkit), 39 kr (Färgade nagellack).
  • Finns hos: Ica Maxi, Kubus, Kicks, Åhlens etc.
  • Mitt betyg: 3,5/5
7 day starter kit

Kommentarer:

1 Anna Tennmalm:

Dum fråga men vad menas med tipwear? :)

Svar: Det är absolut ingen dum fråga! Med Tip wear menas det naturliga slitaget som det kan bli längst ut på tipparna. Nagellacket skavs av eftersom naglarna slår mot tangentbord, mobil osv och då kommer det slitage längst ut på tipparna.
Honi

2 Emelie/Nails and all that jazz:

Är riktigt sugen att prova dessa! Vanliga lack håller sällan mer än 1-2 dagar på mig utan att bli fula, så jag hoppas på i alla fall någon ytterligare dag med dessa :)

3 Emma P:

Det var ju lite av en besvikelse måste jag säga. Ser fram emot att testa dessa själv men det får vänta lite då mina naglar är helt pajade just nu...

4 Slutsats: Depend 7 Day Hybrid Polish System » Sofies Skönhetsblogg:

[…] naglar. Vill ni se fler åsikter om lacken kan ni bl.a. ta er en titt hos Little Miss Consumer, Honi, Naturligtvis Naturligt och Vacker & […]

Kommentera här: