The Face Shop - Face It Power Perfection BB-Cream

FaceShop-Face-it-power-perfection-bb1 BB-Creams finns det ju massvis av men för det mesta är nästan alla BB-Creams som går att köpa i Europeiska butiker egentligen bara en glorifierad färgad dagkräm. Fenomenet stammar från asien där BB-creams användes till att dölja och vårda en hud som kanske just gått igenom en operation eller liknande. Vård, skydd(Hög SPF) och rikligt med pigment så att täckningen var optimal. Jag har inte testat många asiatiska BB-creams tidigare men jag har läst väldigt mycket om dom och hur dom skiljer sig från våra varianter, det främsta är just avsaknaden på SPF och att täckningen oftast är lägre på våra varianter. Idag har jag en BB-cream från märket/butiken(?) The Face Shop, ett sydkoreanskt märke vars BB-creams hyllats både i Asien och i övriga delar av världen. BB'n jag har testat heter "Face It Power Perfection BB-Cream" som har Spf37. Nyansen jag har heter Light Beige och jag upplever att den passar mig utomordentligt trots min bleka nuna. Formulan är väldigt lättjobbad både med fingrar och borstar, den glider på och ger ett snyggt jämnt resultat utan att man behöver stå och buffa och jobba allt för mycket. Det är precis en sådan här produkt som jag skulle använda till vardags, just för att den är så enkel att arbeta med samtidigt som huden får en instant boost. Finishen är definitivt lite mer åt det mer dewy/glödande slaget, därför tror jag inte att den passar er som har oljig hud eftersom du då får dubbelt upp av lyster. Det går dock utomordentligt att fixera med ett puder ovanpå för att matta ner huden om man gillar formulan/täckningen men gärna hade haft en mer matt finish! Eftersom min hud är mer torr så tycker jag att finishen är suberb, min hud ser fräsch ut och jag har gått från grådassig torrtråkig till urhärlig lyster som inte blir för mycket baconface. På bilden nedan kan ni se hur min hud ser ut med(Vänster sida) och utan(Höger sida) Power Perfection BB-Cream. En miljard miljoners plus i kanten för att den kommer med pump snarare än i vanlig tub, det är så himla mycket mer hygieniskt och produkten håller sig fräsch längre då den inte kommer i kontakt med för mycket syre. Jag gillar! Det kommer komma lite fler recensioner på asiatiska produkter i framtiden också, om det är något ni är lite extra sugna på att höra mer om så får ni hojta till för den asiatiska skönhetsmarknaden är gigantisk och jag vet inte var sjutton jag ska starta! FaceShop-Face-it-power-perfection-bb2
  • Pris: 119 kr
  • Mängd: 20 ml
  • Finns hos: Bonnybonny.se
  • Mitt betyg: 5/5

Kommentarer:

1 Ann-Sofie/Colour it:

Den passar dig utmärkt, sååå fräscht på dig.
Jag har mer oljig hy tyvärr, iaf i T-zonen.

Svar: Ja då är den nog inte helt optimal, om man har lite oljig hud funkar det bra om man fixerar med puder men tror mest bara att den skulle glida runt om man inte gör det.
[email protected]

2 Gisela:

Nyansen passade dig ju jättebra!

Om du vill testa nåt annorlunda finns alltid cushion bb cream. Det ligger i en liten puderdosa där en svamp är dränkt med bb cream. Du får en liten svamp att dutta i dosan och sen är det meningen att du ska försöka få luft emellan lagren när du duttar för att det ska se ut som att din hy ser mjukare ut. Visserligen inte lika hygieniskt som pump men jag tycker personligen det är skillnad från vanlig applicering med fingrar. Kanske inget för den som lätt för finnar.

Pony från Pony's Beauty Diary visar ganska bra här
Tid från - 1.30 https://www.youtube.com/watch?v=aYvGMcgUaL8

Har inte riktigt hittat en bra teknik att rengöra puffen än, bb creams som är ganska bra vatten resistent ..

Svar: Det låter hur spännande som helst! Har du några bra förslag på var man kan köpa den(Ibland är det svårt att hitta ett bra ställe..). Jag tänker att man säkert kan använda samma rengöring som man använder till Beautyblenders, eller en solid borstrengöring? Det borde lösa upp det mesta!
[email protected]

3 Emm:

Snyggt. Hur är färgen i mac termer typ? Blek som attan här.

Svar: Jag brukar ligga på en NW10 i Mac, så jag är också blek som attan.
[email protected]

4 Emm:

Jahaa. Där ser man, måste nog prova denna ser superfin ut på dig! Tusen tack :) .

Kommentera här: