Recension: The Body Shop"Aloe Soothing Gel"

the body shop soothing gel recension.png the body shop soothing gel.pngJag älskar att recensera hudvård, men det blir mer sällan då det kräver en längre testperiod än t.e.x smink och parfym. Idag ska vi kika på Aloe Soothing Gel från The Body Shop, en mångsidig fuktgivande gele med Aloe vera. Produkten kommer i hygienisk tub med pumpfunktion, en förpackning som jag föredrar då produkten håller längre och jag inte har möjlighet för att sticka fingrarna i den. Jag har främst två användningsområden för denna, antingen använder jag den när min hud känns jättetorr och stram eller så använder jag den för att kyla och lugna ner huden efter brynplock/brynvax. Den fungerar superbra till bägge! När man väl har fått gelen på huden så tar det ett tag innan den sjunker in, så man kan känna sig lite klistrig i ett par minuter. Under dessa par minuter får jag en härlig kylande känsla som piggar upp och när huden väl slurpat upp all produkt så har den klistriga känslan försvunnit. Efteråt känns min hud mjuk och len och mycket mer fuktmättad än den var innan.Om jag känner mig extra torr så använder jag denna som ett slags serum under min vanliga dagkräm för att få ännu mer fukt. Jag har inte testat hur denna fungerar på hud som fått lite för mycket sol (Jag håller mig undan och använder så hög SPF som möjligt)men jag kan tänka mig att den fungerar bra som after-sun också.
  • Pris: 150 ml
  • Mängd: 30 ml
  • Finns hos: The Body Shop
  • Mitt betyg: 5/5.

Kommentarer:

1 Lotta:

Vad är det för skillnad på denna och vanlig Aloe Vera gel?

Svar: Bra fråga! Denna innehåller t.ex. Panthenol som beskrivs som en "Antistatic moisturizer" och Allantoin som beskrivs som "Anti-inflammatory och Anti-allergic". På en vanlig(iaf den jag kollar ingredienslistan på just nu) Aloe gel kommer aloe vera extraktet högre upp i listan än på denna så det är en helt annan halt av aloe vera i själva produkten, TBS's version har alltså lägre halter men innehåller då andra hudvårdande ingredienser. Bägge produkter använder någon slags alkohol som konserveringsmedel. Aloe vera gelen (Inte TBS) innehåller även Tocopherol som är en antioxidant.
[email protected]

2 Recension: The Body Shop:

[…] VARFÖR är denna produkt inte i tub eller ännu mer hygienisk pump-flaska precis som Aloe Soothing Gel som jag är så förälskad i? Jag hatar att behöva gräva i burkar med fingrar och det är jobbigt […]

Kommentera här: