Min upplevelse med spraytan - Vita Liberata

 
Under kryssningen med Daisy Beauty fick vi allihop möjligheten att testa spraytan, ni som har hängt med ett tag vet säkerligen hur blek jag är, så jag var allt lite tveksam. Jag har länge haft förutfattade meningar om att spraytan blir orange, att man luktar BUS, att man blir kladdig och alla möjliga andra skräckexempel som man läser om ibland. 
 
Först fick vi klä av oss i underkläder och en kvinna applicerade en facemist på ansiktet samt en fet kräm på kroppens torra ställen (Knän, fötter, händer etc). Efter detta gick man in i ett litet tält och lyfte armar och snurrade runt på ackord för att få ett jämnt resultat samtidigt som en annan kvinna sprayade med något som liknade en stor airbrush-pistol. Det jag trodde skulle vara absolut mest obehagligt var appliceringen i ansiktet men jag fick hålla andan i ungefär tre sekunder och så var det klart.
 
Spraytan innehåller grovt sagt två delar, en bronzer som färgar huden tillfälligt och gör att man kan se var man har applicerat. Den innehåller dessutom DHA som är den aktiva ingrediensen som gör att huden antar en annan nyans än normalt. 
 
 
Efteråt kände jag mig lite klibbig men huden var torr inom en minut och jag kunde ta på mig kläderna igen. Det rekommenderas att man håller sig från att duscha inom 6 timmar från att man har solduschat för att färgen ska ta fatt allra bäst, jag solduschade kl 16 och väntade till kl 08 dagen efter och fick därför en lite djupare ton. Det rekommenderas även att man inte toksvettas (tränar) inom dessa 6 timmar då det kan ge ränder i färgen. 
 
Så hur fungerade det? Jag fick en relativt naturlig ton som var en aning för mörk den första dagen men som efterföljande såg väldigt bra ut. Eftersom jag är väldigt torr så fick jag tyvärr kliande utslag längst ner på vaderna samt i knävecken och det håller fortfarande i sig trots idogt smörjande med feta krämer. DHA är väldigt uttorkande så det är något som man ska vara uppmärksam på om man är torr. Jag har inte haft några som helst problem på övriga kroppen. 
 
Såhär lite över en och en halv vecka efter jag fick min spraytan har stort sett all färg försvunnit. Jag har inga streck eller ojämnheter utan min spraytan har försvunnit rätt jämnt. 

Kommentarer:

1 Evelinasfina Skönhetsblogg:

Det ser fint ut :) Skulle vilja testa men har ju lite eksem så jag blir lite tveksam :)

Svar: Det kan jag förstå, jag har fortfarande mina utslag men dom börjar ge med sig nu. Jag ska testa deras kräm-BUS istället och se om det kanske fungerar bättre om man är torr. Jag tänker att dom kanske är lite mer fuktgivande.
Anna

2 Aidas MakeUp:

Vad tråkigt med utslagen :/ Min färg försvann och väldigt jämnt.

3 skimmerstkuggan:

Intressant läsning, men spray tan är inget för mig. Jag nöjer mig med den minimala färg jag får på naturlig väg :)

4 Sublimt:

Färgen ser väldigt fin ut på dina bilder, men frågan är om man kan få till det lika bra på egen hand. För de har väl sprayer för hemmabruk?

Kommentera här: