Recension: L'Oreal Elvital Fibralogy

1.png Idag tänkte jag prata lite om L'Oreal's nyaste Elvital serie vid namn Fibralogy, en serie som sägs passa dom som har fint eller tunnt hår. Mina förutsättningar är lite annorlunda. Jag har mycket och jag har tjockt hår som tvättas ca. två gånger i veckan, och det vill jag att ni ska veta redan från starten så att ni vet vad jag "jämför" med. L'Oreal menar att man med hjälp av molekylen Filloxane kan gå in på djupet och göra håret tjockare än det var tidigare, men jag har inte upplevt skillnad på mina hårstrån. Jag har gjort lite research för att förstå vad sjutton denna molekyl betyder för hårets struktur, och det handlar om polymer i flytande form som blir solida när dom kommer i kontakt med håret och håller sedan i ungefär 10 tvättar om jag har förstått det hela rätt(typ som när man lappar ett stenslag på en bilruta..). Att jag inte upplever skillnad på just tjockheten på mina hårstrån betyder dock inte att jag inte (Delvist) gillar serien! Just Elvital har alltid varit en sådan serie som jag då och då testar men alltid blir otroligt besviken på då jag upplever att dom inte håller måttet. Många av produkterna har funnits i sortimentet i väldigt många år och säljer bra till en lite annan målgrupp än just min, jag vet att den röda färgbevarande serien är väldigt populär med dom som är lite äldre. Elvitals serier kan vara lite väl parfymerade och det är denna också, dock på ett lite mer neutralt sätt än övriga produkter.

Hair Thickening Shampoo + Balsam(39 kr/stk):

Shampoo/Balsam-kombinationen gillar jag väldigt mycket. Mitt hår blir rent med en liten mängd produkt och efterföljande känns det fluffigt och med rejäl volym. Balsamet ger bra med fukt utan att göra så att håret känns tungt och svår-stylat samtidigt som jag får nog fukt till att mitt hår ser glansigt och friskt ut. Doften är fräsch men lite söt, jag hade föredragit en lite renare doft. Jag föredrar fortfarande mitt Pantene-shampoo men just Balsam/Shampoo i denna serie har jag definitivt fattat tycke för.  Mitt betyg: 4/5.

Hårinpackning(75 kr):

Om jag vill ha lite extra fukt så tycker jag att hårinpackningen fungerar bra men skulle inte vara helt fuktgivande nog under vintermånaderna när håret känns extra torrt, frizzigt och tråkigt. Den ger rikligt med fukt men precis som med balsamet så balanserar hårinpackningen på en gräns där den ger fukt nog till att håret ser friskt ut men inte nog till att göra håret tungt och platt. Eftersom jag tvättar mitt hår så sällan så brukar jag leva efter mottot "Ska det va', så ska det va'" och då når denna inte hela vägen fram. Mitt betyg: 3/5.

Thickness booster (99 kr):

Det här är, i mina ögon, en totalt överflödig produkt. Det är meningen att man ska blanda denna med balsamet eller hårinpackningen för att få ännu mer intensiva resultater. Personligen tycker jag att det är allt för bökigt när man har balsam eller inpackning i handflatan att försöka lirka upp en liten tunn tub med skruvkork för att sedan blanda dessa, skruva på korken igen och applicera i håret. Det går liksom inte att göra det på ett smidigt sätt. Annat vore om den var i förpackning med pumpfunktion men när förpackningen innehåller så lite så är det lite svårt. Eländig produkt! Mitt betyg: 1/5.

Kommentarer:

1 LW:

Jag använde schampo, balsam och inpackning. Håret blev inte tjockare. Däremot fick jag svåra utslag i hårbotten som blödde och varade. Det tog flera månader innan det läkte. Min mamma fick överta produkterna, men får också utslag i hårbotten.

Svar: Gud vad tråkigt, det måste vara något i som du är överkänslig mot, gissar på antingen alkoholen eller MI'n(Methylchloroisothiazolinone) som bägge används som konserveringsmedel(Själv föredrar jag parabener). MI'n kan ge kontaktallergi och är för det mesta inte ett konserveringsmedel som är så populärt. Jag tror att man kan pricktestas för kontaktallergi mot MI för att säkerställa vad som trilskas, så att man kan hålla sig borta från det! Hoppas det gick bort snabbt, kram!
[email protected]

Kommentera här: