Recension: Deborah CC-Cream 8-in-1

Övre raden: 02 och 03. Nedre raden: 04 och 05
 
Deborah Milano har nyligen släppt en ny CC-cream som enligt informationen har 8 egenskaper (SPF20, gillas!), jag gillar inte att rabbla upp produktinfo men några av egenskaperna som det pratas om är: Återfuktande, Skyddande, Antioxidant Effekt, Färgutjämnande etc. Det jag vet (Eller tror mig veta) om antioxidanter är att dom skyddar huden från fria radikaler som ibland kan vara en faktor när det kommer till hud som åldras eller får rynkor. Det kan man ju såklart inte stoppa helt men antioxidanter sägs hjälpa med att stoppa "processen" lite. Nu är ju jag ingen forskare så jag kan ha fått det om bakfoten men det är iallafall det jag har lärt mig.
 
En CC-cream (Colour Corrector) är en färgutjämnande "foundation"/dagkräm som känns lätt på huden. Där en BB-cream är mer som en flytande dagkräm är en CC-cream mer som en lätt foundation med korrigerande egenskaper. 
 
Jag har testat den ljusaste nyansen 02 men den är tyvärr för mörk för mig just nu, jag tror dock att nyansen passar bättre under sensommaren. Skillnaden mellan nyanserna är inte så stor, jag saknar både en väldigt ljus och en väldigt mörk färg i utbudet som till större del består av mellan-nyanser. 
 
Formulan känns lätt och väldigt krämig, jag har testat att stippla på med en borste och jag har även använt den medföljande svampen. Det som jag tycker fungerar allra bäst är att använda en beauty-blender liknande svamp då man verkligen kan sprida ut produkten på ett smickrande sätt och samtidigt blenda in produkten i huden. 
 
Produkten i sig ger lätt till medium täckning och det jag gillade mest var att den torkade väldigt snabbt till en relativt sammetsliknande finish. Något jag inte gillar med Deborah är att dom ofta doftsätter sina produkter med en väldigt udda doft som jag bara kan beskriva som violgodis som man åt ur godisaskarna på lågstadiet. Doften försvinner inte utan sätter sig i ansiktet och det tycker jag är väldigt tråkigt, för produkten i sig är faktiskt inte fy skam.
 
Pris: 159 kr
Mängd: 8,5 gram
Finns hos: T.ex Eleven.se
Mitt betyg: 3/5, nyansutbud och doft är helt åt skogen men produkten i sig är bra.

Kommentarer:

1 Beautybylinda:

De fria radikalerna bryter ber huden utifrån, man kan enkelt säga att huden oxiderar, rostar, och de fria radikalerna påskyndar detta. Antioxidanterna oskadliggör de fria radikalerna precis som du säger. Jag tycker detta är ett väldigt intressant ämne. Det enda är ju att det måste finnas så fruktansvärt mycket antioxidanter i produkten för att man ska få ett skydd för hela dagen. Då en antioxidant bara "räcker" till en fri radikal. Och det tror jag inte att de har tillräckligt med i en foundation. Men det är ju helt klart bättre än inget :)

Svar: Så har jag förstått det riktigt! Huruvida mängden överhuvudtaget är nog är jag inte helt klar över, heller inte hur stor mängd som behövs för att det ska finnas en viss effekt. Bättre än inget tror jag också på! Mycket intressant ämne, jag researchar just nu lite mer om effekten eftersom jag inte känner att jag vet nog om det.
Anna

2 Cissi :

Parfym i ansiktskrämer och smink borde bara inte existera. Varför!?

Svar: Har inte så mycket emot parfymerad hudvård (Det brukar för det mesta vara lättare dofter) men smink tycker jag mest bara är underligt. Jag vill ju dofta av min parfym, inte av min foundation!
Anna

3 Elin:

sv: ja det blev det också :D hoppas du haft en bra dag :)

4 Wysteriia:

Jag tycker alla nyanserna ser jättemörka ut ju! Aldrig testat märket så blir nyfiken på doften nu..haha :)

Kommentera här: