Recension: Sensai Cleansing Balm (Steg 1) & Foaming Facial Wash (Steg 2)

Ett märke som alltid levererar är mitt älskade Sensai med sina lyxiga krämer och underbara ansiktstvättar. Jag är sugen på att utforska Sensai's sminkprodukter också, jag har hört att deras mascaror är fantastiska. Idag ska vi kika närmare på två nya favoriter, Cleansing Balm och Foaming Facial Wash. Jag har skrivit lite kort om Sensai's dubbelrengöring i detta inlägg så jag tänker inte gå in mer i detalj om det just nu. Oavsett vilka ansiktstvättar eller ansiktsmasker jag använder så tvättar jag rent ansiktet med hjälp av Sensai's Sponge Chief och det har jag gjort med dessa också. Min hud är normal med lättare oljig t-zon om sommaren och torr/mycket torr under höst och vintermånaderna.
 
Cleansing Balm (Steg 1) är ett balm som förvandlas till olja när man jobbar in den i huden och blir efterfölgande upplöst till en mjölkig vätska när den kommer i kontakt med vatten. Huden känns sjukt fräsch och allt smink (Även vattenfast) och dylikt smuts blir upplöst urbota enkelt! Innan man arbetat in Cleansing Balm i huden så påminner konsistensen mig om en tjock fet hudkräm i stil med Nivea's blå kräm. Doften är av det lättare fräscha slaget och irriterar varken min näsa eller min hud.
 
Foaming Facial Wash (Steg 2) är en slags produkt jag aldrig har testat förut, en ansiktstvätt i mousse-form. Flaskan skakas och precis som med ett hårmousse så trycker man lätt på "knappen" på flaskans topp och ut kommer vitt fluffigt skum. Här råder regeln less is more då man behöver mindre än man tror för att tvätta hela ansiktet och därför tycker jag att den räcker mycket längre än man tror. Jag har testat dessa två produkter under dom senaste två månaderna och har fortfarande mycket kvar i bägge. En av dom bättre ansiktvättarna jag har testat än så länge! Jag upplever dessutom att dessa tar bort orenheter på näsan och i T-zonen bra, en toppenduo.
 
Cleansing Balm:
Pris: 515 kr.
Mängd: 125 ml.
Finns hos: Kicks etc.
Mitt betyg: 4/5.
 
Foaming Facial Wash:
Pris: 515 kr
Mängd: 150 kr
Finns hos: Kicks etc.
Mitt betyg: 5/5.

Kommentarer:

1 Beautybylinda:

Älskar senais rengöringar, har bara provat en av deras flytande foundations i sminkväg och den var också riktigt bra. Annars inte provat några krämer tyvärr

Svar: Vilken foundation var det du testade? Funderar på om dom har nyanser som är ljusa nog till mig
Anna

2 Ingrid:

Jag hör till de som älskar Sensais mascara, volym mascaran, den andra är jag inte alls lika såld på. Nu har jag ganska långa fransar men jobbar man lite med den mascaraså får man jättefin volym och även lite längd om man vill det, eller så lägger an bara ett par snabba svep så hat man skitsnygga vardagsfransar och man kan alltid lita på att mascaran sitter kvar oavsett väder :)

Svar: Åhhh det låter inte alls illa, tror jag ska kika in hos min Matas och klämma lite :-)
Anna

3 Maria:

Åh, aldrig testat något från Sensai (endast Kanebo) men blev riktigt sugen på Cleansing Balm, men du som testat oljan tycker du att den är bättre?

Svar: Dom är bra till lite olika, oljan tycker jag löser upp sminket snabbare men den är rinnig och kan vara lite svårare än balmet som är fastare och lättare att applicera. Båda är helt fantastiska dock, det beror lite på vilken slags produkt man föredrar!
Anna

Kommentera här: