Recension: L'oreal Nude Magique BB cream

Jag har recenserat pudret i L'oreal's Nude Magique serie tidigare, en mycket bra och trevlig produkt. Jag önskar att jag kunde säga samma sak om BB-krämen i samma serie men den var verkligen ingen höjdare. 
 
Nude Magique har en vit bas och massor av små pigmentkorn som krossas när man arbetar in krämen. Jag har den allra ljusaste f'ärgen Light, som efter små 10 minuter oxiderar till vad jag bäst kan beskriva som en riktigt solbränd Oompa Loompa och får folk omkring mig att kikna av skratt. Den är allt för mörk till att starta med, och passar inte alls ljusa skandinaviska människor. Den innehåller precis som Isadora's BB-cream bara SPF12, och det tycker jag är allt för lite för att vara en BB-cream. Jag vill gärna ha iallafall 20, men jag uppskattar att det är SPF i överhuvudtaget. 
 
Den ser riktigt onaturlig ut på mig, även om täckningen inte är så hög. Det känns som att jag har små korn till att ligga här och där i ansiktet, nästan som rester från en skrubb. L'oreal skriver att den ska kunna anpassa sig till alla hudtoner, men om man är riktigt ljus (som jag) så fungerar detta inte alls. Dom små kornen som sägs vara riktigt "smarta" är allt annat än smarta, utan bara riktigt irriterande. Att försöka jobba med att lösa upp korn samtidigt som man försöker få till en riktigt felfri bas är mission impossible. Jag förstår mig inte på denna produkt.
 
Pris: 159 kr.
Mängd: 30 ml.
Finns hos: Åhlens, Kicks, Parelle etc.
Mitt betyg: 1/5.
 

Kommentarer:

1 Sminkhörnan:

Det är lite roligt för jag ÄLSKAR denna. Den fullständigt flyter i min hy, blandas perfekt i ton, blir matt och håller sig så hela dagen trots 8 timmar framför datorn, dessutom täcker den precis lagom för mig. Tycker också det är lite fräckt med pigmentkulorna för det känns lite som magi för mig. Mitt enda bekymmer med den är att det är otroligt rinnig, senast i morse spillde jag på mina nytvättade jeans och var tvungen att byta. Det är så roligt att läsa folks recensioner av just denna anledningen, att det kan variera så mycket =)

Svar: Ja jag får erkänna att jag inte alls förstår mig på denna, jag gillar inte att ha korn liggandes i ansiktet och nyansutbudet är inte heller så himla spännande :-/ Har sett att många ogillar just denna..
Anna

2 Gelic' nail art:

Nä, denna blev man ju inte sugen på att testa. Är själv väldigt ljus och bilden du gav av en oompa loompa-bas kändes verkligen sådär.

Svar: Den var inte riktigt helt så tokig till att starta med (Men den var långt ifrån min naturliga hudfärg), men så fort den smörjdes på och kom i kontakt med luft så oxiderade den bara helt galet mycket :-/
Anna

3 Ninni:

Jag gillar den också, tycker nästan den är min favorit av de olika BB-krämer jag testat (jag har testat tre till Revitalift BB-cream som också kommer från L'Oreal, Dr Brandt och Garnier).

Svar: Garnier's vanliga tyckte jag var värdelös (Den såg också onaturlig ut på mig, väldigt flottig och orange och gled liksom runt), men jag gillade Isadora's lite mer och Cliniques mycket mer. Är i gång med att testa Garniers matta nu, så vi får se om den är bra!
Anna

4 kerstin:

Många har ju hyllat denna, men detta med färgen gör att det känns kört för mig också :)

Svar: Ja det är många nyanser från att funka för mig :-/ Tyvärr..
Anna

5 Stephanie:

WORD! Jag fick med denna i en glossybox och jag förstod inte riktigt det där med korn och mixa in och ja. Det blev brunt. För att ens få ner färgen var jag tvungen att använda mitt puder. Så jag rekommenderar inte denna till någon. Geniers är sådär, men har hört att estee lauders ska vara bra.

Svar: Jag försökte tona ner färgen med ett nästan vitt puder, men då såg det så himla kakigt ut på mig. Estee Lauders tycker jag också är bra! Nyansutbudet var inte helt hundra för mig dock!
Anna

6 Amanda :

Jag tillhör också en av dom (få?) som älskar denna BB-cream! Tycker att den smälter in i min hud perfekt & ger ett fint lyster till huden. Rekommenderade den senast igår till en kompis, hoppas inte att hon blir oompa loompie-orange av den nu bara :)

Svar: Det är bra att du har hittat något du gillar tycker jag! Jag är som sagt extremt blek och har problem med nyansutbud när det kommer till i stort sett alla märken, men denna kändes bara underlig på min hud. Det var ungefär som att kornen inte löstes upp, och att det låg "skal" eller bitar på min hud, nästan som en skrubbkräm.. Weird!
Anna

7 Emilie:

Men oj :O Jag vill inte bli en Oompa Loompa! Min kompis stormtrivs med denna och säger att det är den bästa hon testat (än så länge), men sen är hon ju betydligt mycket mer pigmenterad än mig.

Jag kommer nog inte ens våga mig på att testa Loréals version, jag vet hur jag såg ut i Maybelline's (och universal glow-versionen ska vi ju inte prata om!) bb-cream.

Svar: Den påminner mig lite om Universal Glow faktiskt, bara lite mindre orange (Universal glow var ju helt knasig på alla sätt). Det är just själva formulan jag inte gillar, så även om färgutbudet hade varit OK så hade jag inte gillat den ändå. Rinnig och korn som inte löses upp, yikes..
Anna

8 else:

Jag är inte heller fan av l'oreals bb-cream, konstigt med gryn å tunn konsistens och alldeles för mycket (och fel!!! hur kan den påstås att vara ljus???) färg:(
Däremot var Gosh's BB-creams en positiv överraskning, lätt att applicera, lätt täckning, som egentligen inte täcker utan jämnar ut hudnyansen så den blir mer enhetlig, matt å fin att skåda. Bästa är att den ljusa, nr1, är nästan för ljus för mig (och jag är väääldigt blek), men en liten klick av nr2 iblandat blev perfekt -tror 2an blir en bra sommar bb-cream för mig:)

Svar: Ja ljus är den absolut inte. Gosh's BB-cream var också en positiv upplevelse för mig, den tyckte jag var jättebra. Nummer 1 passar mig perfekt, och jag är nästan vit som ett spöke! Naeh, denna var ingen höjdare!
Anna

9 Sara:

Hahaha, vilken hysteriskt rolig (och träffande) recension! Jag förstår mig inte heller på den här bb:n, och kornen känns ju verkligen bara superläskiga.

Svar: Ja men herregud jag har verkligen gjort ALLT för att försöka få denna till att funka. Använt fingrarna, olika borstar, olika primers, olika setting powders. Jag kan bara inte få denna produkt till att lägga sig fint på mig, nu orkar jag inte testa fler variationer :p
Anna

Kommentera här: