Mac x Antonio Lopez - Violet palette

 
Mac släpper den åttonde September en kollektion med produkter smyckade med konst från illustratören och konstnären Antonio Lopez som dog 1987. I kollektionen hittar vi bland annat paletter med läppprodukter, ögonskuggor eller produkter för ansiktet. Jag har fått hem den lila ögonskuggepaletten Violet som innehåller sex ögonskuggor vars namn och formula du kan hitta nedan.
 
Mac Antonio Lopez - 6 Eyes/Violet:
- Lithe Spirit (Krämfärgad skugga i Satin-formula)
- Envisioning Pink (Ljus kall rosa i Satin-formula)
- Violet Impact (Lila i Veluxe Pearl formula)
- Showgirl (Blåtonad grå i Veluxe Pearl formula)
- Graphic Style (Silver i Veluxe Pearl formula)
- Carbon (Intens svart i Matt formula)
 
Paletten kommer i en fin kartong med samma motiv som på själva paletten, en trevlig detalj även om jag sällan behåller produkterna i kartongerna om det nu inte är LE-grejer som denna. Själva paletten känns tung och gedigen och motivet ligger under ett välvt lager akryl som ger bilden lite mer djup.
 
Jag gillar Showgirl och Graphic Style mest, krämiga nästan metalliska skuggor som glider på ögonlocket som en dröm. På swatchbilderna nedan har jag applicerat alla skuggor även om det ser ut som att jag bara har 5 med på bilden, ljusa Lithe Spirit är en perfekt match till min hudton och syns därför inte. Lithe Spirit är en aning dammig men det är inte något som påverkar appliceringen då den ändå är så ljus. Lila Violet Impact och rosa Envisioning Pink var också riktigt trevliga att jobba men inte helt lika krämiga som dom mer metalliska skuggorna. Carbon är en helt okej matt svart skugga som jag gillar att använda som eyeliner på övre fransraden för en sotigare men ändå definierad look. 
 
För en sån här palett får man ge närmare 500 kr (495 för att vara helt precis) men om man tänker på att man får sex skuggor med och en specialdesignad palett som är fin på sminkbordet så känns det inte lika dyrt. Priset utslaget på pris per skugga ligger på överkomliga 82,50 kr. 
 
 
Pris: 495 kr
Finns hos: NK, Åhlens City samt maccosmetics.se
Släppdatum: 8:e September 2013
Finns i: Bronze, Teal och den ovan visade paletten Violet
Mitt betyg: 4/5.

Kommentarer:

1 Sofie:

Paletten var ju helt galet snygg! :D

Är dock inte allt för förtjust i lila så skuggorna lockade inte så mycket.

Svar: Jag älskar lila så denna är helt up my alley!
Anna

2 Ann-Sofie/Colour it:

Väldigt snygg förpackning och underbara färger. :-)

Svar: Tycker också den är himla fin, lite udda men väldigt vacker :-)
Anna

3 Evelina:

Riktigt snygga färger!

4 Emma:

Fin, man rosa och lila är inte precis jag!

Kommentera här: