Oriflame - Tender Care Protecting Balm

 
Under Riga resan presenterades denna lilla bytta med multifunktionellt smörj, och under åren har Oriflame sålt flera miljoner av dessa små burkar. Burken i sig är liten, rund och rosa, och ungefär hur söt som helst med silvriga detaljer på locket. Smörjet kan användas på läppar, torra armbågar eller knän för att mjuka upp torra partier. 
 
Utformningen av burken är tyvärr så urbota dum, då jag tvingas köra ner fingret med nageln före för att kunna få upp produkt. Det känns ju inte direkt hygieniskt alls när jag sitter och försöker torka av undersidan av min nagel för att det har fastnat produkt där. Den skulle ha varit bredare och plattare för att kunna fungera! 
 
Trots detta mishap med burken så har jag ändå testat produkten för att kunna ge er ett bra utlåtande(Med spatel, may I add). Smörjet doftar som en blandning av något sött och vaselin. På läpparna tycker jag inte den fungerar så bra, den försvinner fort och den torra känslan stannar kvar. Jag har varit lite småsjuk och varit röd och torr runt näsan, så jag har applicerat krämen där också som en slags intensiv treatment. Den känns som ett beskyttande lager på huden och dom torra fläckarna försvann relativt snabbt, så det kan jag absolut tänka mig att använda den till igen. Men nej hörrni, det här tyckte inte jag var någon höjdare. Mest p.g.a burken, och för att den är för dyr för det lilla man får. 
 
Pris: 115 kr
Finns hos: Oriflame. 
Mitt betyg: 2/5.

Kommentarer:

1 Dess/Drömteori:

Det är väl bara ännu en ripoff på Clarins Beauty Flash Balm, det vill säga - vaselin och mineraoljor. Inget nytt...

Svar: Fast om jag kommer ihåg det rätt så släpptes denna i början på 70talet och Flash Balm i början på 80talet.
Anna

2 Frida Skoglund:

Håller med, burken är inte den bästa direkt, väldigt opraktisk.. Å andra sidan gillar jag innehållet väldigt mycket =)

Svar: Mycket opraktisk! Men min torra näsa gillade det iallafall :)
Anna

3 Matilda:

Oj, tvärtemot min recension av den! Jag älskar verkligen den där (speciellt specialutgåvorna med andra lukter). Den är det enda jag kan ha på läpparna utan att känna mig uttorkad. Burken kunde, som du säger, varit bättre men de finns ju även i stiftform till läpparna :)

Svar: Jag tycker bara att den försvinner otroligt snabbt från mina läppar, och den efterlämnar sig ingen känsla av att ha varken hjälpt eller återfuktat läpparna. Tycker det är lite udda!
Anna

4 Linda:

Burken är hur dum som helst. Men jag tycker ändå att innehållet är bra, brukar smörja den på små sår typ nagelband och det funkar bra när huden är irriterad tycker jag

Svar: Nagelband har jag också testat den på, men jag tyckte att den var för fettig och gick inte in i huden så bra. Men jag har inte direkt världens problem-nagelband så den kanske hjälper bättre om man har mer torra sådana :)
Anna

5 Ninni:

Jag gilladeden även om burken var opraktisk, fast burken kändes lite charmigt gammaldags... Innehållet var skönt på läpparna.

Svar: Den är jättecharmig men när man jobbar på kontor och ska smörja läpparna känns det bara så himla äckligt med smörj under naglarna, det hamnar ju över hela tangentbordet till slut :(
Anna

6 FruVesa:

Minns den där från när jag var liten.. trodde inte den tillverkades längre.. =)

Svar: Jo då! Det är en av deras bästsäljande produkter :)
Anna

7 Karin:

Jag är uppväxt med att mamma hade den, mina kompisar kör också med den men jag klarar inte doften. De använder den till allt som är torrt typ :p Jag har precis beställt min första, i körsbärsdoft istället :)

Svar: Körsbärsdoft låter mysigt, har sett att dom har några olika "smaker" :-)
Anna

8 maria:

Min kära mor har använt den sedan den lanserades.. och burken må va liten men den varar i en evighet!
Man kan väl alltid köra med läpp-pensel? då slipper man bli kladdig överhuvud taget :)

Svar: Men det känns ju lite överflödigt att ska behöva ha med sig en läpppensel i väskan tycker jag? :-P Då låter jag hellre bli, det ska vara smidigt!
Anna

9 [email protected]:

jag tycker den är en galet dålig produkt. ger inte bra resultat, som du sa så är burken opraktisk och utformningen är allmänt omodern. nej, jag är hård i min dom och säger "lägg pengarna på något annat"

Svar: Omodern är den nog, men burken tycker jag är himla söt :-) Men nej, produkten själv funkar inte alls för mig.
Anna

10 Lena ekstrand:

Tycker burken är underbar men har krämen där det blir lite tort i ansiktet o läppar o fingrarna kring naglarna funkar väl någolunda men finns bättre produkter i dagsläge

Svar: Håller helt med, funkar någorlunda. Burken gillar jag inte alls dock, tror jag skulle gilla den i stiftform istället. Jag tycker inte den sjunker in i huden snabbt nog om jag applicerar den på torrfläckar i ansiktet, men jag kan rapportera att den fungerar mycket bra till att akutolja en dörr. :p
Anna

Kommentera här: