Isadora SPF12 BB Cream - Swatches och omdöme

Det släpps nya spännande versioner av asiatiska BB-creams mest hela tiden, och även Isadora har hakat på med sin egen variant som jag har testat under dom senaste veckorna. En BB-cream är en multifunktionell produkt som sägs ska återfukta huden, skydda från solens strålar, täcka rodnader och utjämna hudtonen, och om man applicerar ett tunnt lager så kan den även fungera som en slags primer under annan makeup. Jag har testat på alla sätt!
 
Jag har tidigare testat Garnier's variant som jag tyckte gjorde mig ungefär hur flottig som helst, den satt inte alls bra på min hud och även den ljusaste varianten var allt för mörk för mig. Jag har fått hem den allra ljusaste färgen som heter 01 Fair, och som vanligt förväntade jag mig att den skulle vara allt för mörk och allt för oompa-loompa orange på mig(Nästan allt är..). Isadora's BB-cream ÄR riktigt ljus, men den är tyvärr inte riktigt ljus nog på mig som är ett praktexempel på en blek norrlänning. Den fungerar dock helt okej om jag även blandar ner den lite mot halsen.
 
BB-cream på vänstra delen av ansiktet, höger utan smink
 
Formulan är rätt skir och ger inte så mycket täckning, så om man verkligen vill täcka över något så är detta inte en BB-cream för dig. Däremot tycker jag att den gör ett riktigt bra jobb med att utjämna min hud och ge den ett naturligt glow, perfekt till vintern när huden för det mesta känns torr och tråkig. Inte världens bästa hållbarhet, men bättre än Garnier's ditto. Gillar, men inte frälst! Som primer gillar jag den däremot mycket bättre, då den liksom utjämnad huden och ger en glöd som syns genom din foundation. Jag upplever att det gör att jag ser friskare ut!
 
Pris: 149 kr.
Mängd: 35 ml.
Finns hos: Kicks, Åhlens, Parelle etc. 
Finns i: 3 färger
Mitt betyg: 3/5.

Kommentarer:

1 [email protected]:

jag tycker generellt att bb-creams inte alls är ett bra alternativ för oss med fet t-zon. det blir greasyyyy!

Svar: Nja säger jag, det finns ju olika BB-creams till olika hudtyper. Dom som har fet t-zon brukar gillar dom som är mer asien-inspirerade, f.ex dom från Lioele!
Anna

2 Kerstin:

Kul att läsa ditt omdöme! För mig funkar den förvånansvärt bra färgmässigt än så länge, men den är ju ganska mörk för att vara ljus...

Svar: Ja och rätt gul, iallafall på mig. Men den är så skir att det funkar ändå, än så länge.
Anna

3 Fröken Frodig:

cuntless-lux: Jag tycker också att dom flesta bb-creams gör mej blank, med ett undantag; Cliniques variant. Något att testa kanske? Den finns förresten i en riktigt ljus nyans, blir perfekt till vintern :)

Svar: Cliniques håller jag på att testa nu och jag håller med Fröken Frodig, den är dessutom rejält ljus!
Anna

4 roxcat:

Jag är inte helt frälst i Garniers variant, så den här skulle nog kunna passa mig bättre, speciellt med tanke på att den är lite ljusare.

Svar: Garniers variant funkar inte alls med min hud tyvärr, jag känner mig bara flottig. Då är denna hundra gånger bättre tycker jag!
Anna

5 Ingrid:

Jag provade den på handryggen för några dagar sedan och konstaterade att den redan är för mörk för mig. Jag tror däremot att jag ska testa Maybellines variant, deras ljusa tror jag funkar färgmässigt även till vintern.

Svar: Maybellines tror jag var ungefär i samma ton som denna, testade dom för ett par dagar sedan i en butik. Cliniques (Tror jag det var) är dock rejält ljus, den gillar jag!
Anna

Kommentera här: