Tips: Konsten att vårda sina naglar


För ett par år sedan hade jag ett stort problem med att mina naglar skivade sig och bröts av, och bytte runt lite på produkter tills jag hittade något som fungerade på mina sköra naglar. Många av er har hört av er och frågat lite om vad man ska göra, vilka produkter man kan använda och om det verkligen är viktigt med olja och jag tänkte att jag skulle svara på lite frågor och tipsa om mina favoritprodukter.
Om man har naglar som skivar sig är det oftast för att dom är allt för torra, och detta löser man enkelt med en nagelolja. En nagelolja är en olja som har mindre partiklar än andra oljor, och som därför lättare kan tas upp i naglarna. Se det som ett slags lim som limmar ihop dom lager som finns inne i naglarna. Nagelolja kan med fördel appliceras en till två gånger om dagen, och även om man har nagellack på. Kom då ihåg att applicera lite under nageltippen också så att nageln kan ta upp oljan därifrån. Jag använder CND Solar Oil, men om man vill ha en produkt som går att köpas direkt i butik så rekommenderar jag Scratch Nails olja som heter Nail Food och som går att köpas hos Åhlens. Ett alternativ till nageloljor kan vara Sesamolja som kan köpas i vissa hälsokostbutiker.
 
Ett annat bra tips är att skaffa sig en glasfil och slänga alla sandpappersfilar. Jag upplevde att sandpappersfilar nästan slet upp naglarna när jag filade, och därför skivade dom sig ännu mer än tidigare (Det trodde jag inte var möjligt, men tji fick jag). Med en glasfil har jag upplevt det motsatta, det kändes nästan som att glasfilen förseglade nageln och motverkade att naglarna skivade sig.
 
Har man väldigt tunna naglar som böjer sig kan det vara en mycket god ide att skaffa en nagelstärkare, för att beskytta nageln och ge den en chans att växa sig starkare utan påfrestning. Jag har testat Isadora's Second Nail och gillar den mycket, men även ORLY's nagelstärkare Nailtrition är en favorit.
 
Vad är erat bästa nagelvårdstips?

Kommentarer:

1 Cactus:

Jag måste tipsa om Nozoil igen :) Precis samma sak som Nail Food men mycket billigare. Och går att hitta på vilket apotek som helst ifall man inte hittar rätt sorts sesamolja i en hälsokostaffär.

2 AnnaKaize:

Har svårt för känslan av glasfilen mot nageln- det känns som det låter när man drar naglarna mot "Svarta Tavlan" i skolan, om du förstår vad jag menar. Hoppas jag vänjer mig...

Nagelolja använder jag jämt typ. Eller som nu- några liter frityrolja som jag tappade ut på golvet. Det gillar nog naglarna ;)

3 BEAUTY SECRETS:

Samma som dina hihi, Nail Food och Solar Oil!:)

Vilka resultat man får med dom!:)

4 Sara:

jag använder myrraolja från depend, är det bra? :)

5 Honi:

Cactus: Mycket bra tips tycker jag!



AnnaKaize: Frityrolja som nagelolja låter som en mycket bra ide ;) Svarta tavlan-naglarna hatar jag, men tycker inte mina glasfilar ger en sån känsla. kanske beror på vad det är för slags?



Beauty Secrets: Helt galet tycker jag, men funkar det så funkar det. :)



Sara: Jag tyckte inte om myrraoljan, den doftar otroligt mumsigt men jag tycker inte den ger nog fukt till mina naglar eller nagelband. :/

6 Lotta:

Tar tacksamt emot alla tips, Nozoil lät helt klart intressant! Mina naglar är grymt dåliga, men just nu lite bättre. Jag klistrar ihop dom med Mavalas 2 fas stärkare, så kan jag lacka dom även om dom skulle vara lite skivade. Kommer att köpa en ny när dessa har tagit slut.

7 Sandra:

Jag använder mig av Sally Hansen Diamond strength nagelolja oc tycker den är bra. Men när det gäller nagelolja tror jag det är viktigare att man smörjer regelbunt än att ha en dyr olja. :) sedan tycker jag det är viktigt att man INTE använder naglarna som verktyg.

Kommentera här: