Jämförelse: Nagellacksborstar

Det är väldigt olika vad man gillar när det kommer till borstarna i nagellack och en läsare frågade om jag inte kunde göra ett slags "sammanfattningsinlägg" där jag visade bilder på hur dom olika borstarna ser ut och sen lite vad jag tycker är negativt och positivt med dom, och det kan jag ju såklart! Jag har inte tagit med alla märken jag har i min samling utan dom "största" såsom China Glaze, Essie och OPI, dom mest lätt-tillgängliga såsom MNY och Isadora och dom hypade såsom ORLY, Nubar och Chanel.

Bild 1. E.L.F, Yves Rocher, Color Club, MNY samt ORLY.


Bild 2. H&M, Viva la Diva, Depend, Mavala & Isadora.


Bild 3: Chanel, Nubar, Essie, China Glaze & OPI.

Så vad tycker jag då? Vilka är favoriterna och vilka får mig att få ångest över att välja just det lacket till dagens NOTD? I överlag tycker jag att många av märkena har bra standardborstar som varken är bra eller dåliga, H&M och Depend hör till denna kategori. Isadora's Wide brush är något av ett hatkärleks-ämne i nagelbloggarvärlden och jag som har relativt små naglar måste tyvärr sålla mig till "hat" gruppen. Jag tycker själva ideen om en "wide brush" är bra men jag tycker Isadoras är i maffigaste laget. Ett annat märke som har en slags Wide brush som jag faktiskt gillar är OPI som valt att skala ner på bredden lite, den gör det lättare att täcka hela nageln snabbare utan att ha dom kladd-problem som jag personligen upplever att Isadora's borstar ger. China Glaze och Essie har samma "typ" av borste, fast China Glaze's version är snäppet större. Dessa två upplever jag som bra, dom ger från sig ett bra flöde av lack utan att kladda eller klumpa och bägge två har bra stuns i borstarna.

Vilka nagellacksmärken tycker ni har bra borstar i sina nagellack? Vad tycker du om Isadora's borste, bra eller dålig?

Kommentarer:

1 kerstin:

Vilken bra jämförelse! Jag tillhör dem som gillar IsaDoras borstar. De ger så bra resultat på mina naglar.

2 Michan- Beauty by M:

Jag tillhör skalan som gillar Isadoras breda borste. Jag har ganska breda naglar,så deras breda passar mig perfekt. Men kan förstå att det är svårt för dom med smala naglar, dom borde minska bredden litegrann faktiskt. För att lättare passa alla :)

Jag gillar MNY borstar också, tycker dom är alldeles lagom!

3 Kajalpennan:

Jag sållar mig till hatarna när det kommer till Idadoras borstar. Tycker att den är påtok för bred. OPIs är i gränslandet till för bred. Annars gillar jag borstar som är lite plattare på ena sidan.

En borste som jag hatar är WnWs, det är lättare att lacka med en toaborste.

4 Bodypalace:

och dyrast är säkert inte alltid bäst?

5 Mrs Data:

Åh som jag ogillar IsaDoras borste. Den är nämligen bredare än min lillfingernagel och det är ju allt annat än okladdigt att måla med den.

Jag får inte lika mycket tuppjuck på OPI, men suckar ändå djupt varje gång jag ska lacka med den.

Älskar China glaze borste och även Depends faktiskt.

6 Honi:

Kerstin: Förstår att du gillar dom, jag vill gärna gilla deras borstar men det är svårt när det ger dubbel "clean-up" :)



Michan: MNY's borstar tycker jag är helt okej. Typ i samma stil som depends!



Kajalpennan: WnW's spretar åt alla håll på mina WnW lack :/ så jag förstår att du tycker dom är svåra att jobba med.



Bodypalace: Det hela kommer an på vad man gillar. Jag hurrar inte över Chanel's borste utan tycker det är en helt okej borste medans jag gillar f.ex OPI's mycket bättre.

7 Honi:

Mrs Data: Jag tycker ideen om en wide brush är jättebra men det finns ju en viss gräns över hur stora många vill ha dom. Depends borstar tycker jag är bra, inget speciellt men man går inte bananas varje gång man ska lacka med deras lack.

8 Agneta - My Nail Mania:

Åh vad roligt att du gjorde jämförelsen. Jag hoppas fler hänger på med lite andra märken :)

9 Isabell:

Åh vad roligt att se! Detta ska jag också försöka göra men länkar dig som källa!

Själv älskar jag isadoras större borstar helt underbar haha!

Essies är alldeles för liten! Usch men doms lack är väldigt fina!

10 Glitter Sisters:

Åh, tack för detta inlägget, det är sminknörderi på hög nivå! :0) Personligen älskar jag konsistensen och hållbarheten på IsaDoras lack men jag har så förbannat svårt för själva penseln. Slutar alltid med att jag har lack på nagelbanden och runt om på fingrarna. Annars är H&M:s lack och penslar storfavoriter hos mig. /N

11 Cactus:

China Glaze borstar är perfekta för mig, medan jag tycker Essies är för smala, man får vifta runt så mycket på nageln innan hela är täckt. Depend har samma problem. IsaDora och OPI är på gränsen till oanvädbara, tycker verkligen illa om dem. Såpass att mina OPI flaskor är lätt räknade och IsaDora inte kommer över tröskeln!

12 Morran:

Jag har ingenting emot IsaDoras borste alls, tycker den är helt okej. Jag avskyr såna där jättesmala lång borstar, då måste man ju dra typ sju drag bara på tumnageln för att få den täckt, hopplöst.

13 roxcat:

Här är en Isadora-hatare till, det är nästan omöjligt att få lillfingernageln snygg utan att kladda ner hela fingret typ =) OPI:s borste tycker jag också är lite väl bred, men den funkar rätt ok ändå. Favoriten är nog China Glaze, deras borste är lagom!

14 My Beauty Secrets:

jag gillar stora bortar !:)

15 Nailtastic:

Vilket roligt inlägg! Jag hatar Isadoras borste, men har faktiskt lärt mig att tycka om OPI:s. Annars tycker jag Nubar har bra borstar, liksom China Glaze. Essies tycker jag är i det minsta laget, hade önskat den var något större.

16 Jessica:

Kul och intressant inlägg!

Jag tillhör dom som gillar IsaDoras borstar, de passar mina naglar utmärkt och jag gillar att det är så bra stund i dem. China Glaze är också en favorit och MNY har jag heller inget att klaga på. En annan favorit hos mig är Maybellines borstar som ska göra det extra lätt att måla med, de är långa och bra :)

17 FruVesa:

Jag måste hålla med Glitter Sisters. Detta är riktigt sminknörderi! I love it!!



Jag är också en av hatarna till Isadoras pensel, min favorit av alla lack jag har testat än så länge är Zoyas.

18 Honi:

Agneta: Ja det hade varit jättekul ! :)



Isabell: Vad kul! Hojta gärna till om du lägger upp ett inlägg :)



Glitter Sisters: Älskar att kunna nörda av mig med likasinnade! ;) Konsistensen på isadoras lack är fantastiskt, men ja borsten gör att man drar sig lite för att använda just deras lack!



Cactus: Jag tycker Essies borstar är bra just för att dom är lite mer "nätta" än andra borstar, men ibland har jag inte tålamod för dom heller :p



Morran: Skippa Essie's lack då, tror inte deras borstar är någonting för dig :) Jag gillar långa smala borstar också, men då ska dom ha en viss spänst så det inte är den slags där håren spretar åt alla håll så fort man rör nageln.

19 Honi:

Roxcat: Jag brukar använda den smala sidan på Isadoras borstar när jag målar lillfingret, annars har jag lack över hela fingret! OPI har en bättre storlek tycker jag :)



Mybeautysecrets: Föredrar du Isadoras eller OPI's borstar? Dom har ju samma koncept med breda borstar men ändå olika storlekar!



Nailtastic: Nubar's borstar gillar jag också, har aldrig haft några problem med dom. Essies smala kan vara bra ibland men som jag skrev till Cactus så är det inte alltid jag har tålamodet för långsmala borstar :p



Jessica: Har bara testat Maybelline's lack på jobbet (Testerflaskor) och har inte heller något att klaga på! China glaze tycker jag också har bra borstar!



Fru Vesa: Tack och lov att jag har alla er sminknördar att dela glädjen med då ;) Jag har inte ens testat något från Zoya ännu så jag kanske borde ta mig i kragen och testa!

20 josefine:

jag ställer mig någonstans där i mellan gällande isadoras penslar. det beror lite grann på hur långa naglarna är osv. de gånger mina naglar faktiskt lyckats växa sig hyffsat långa gillar jag den breda penseln, men de gånger jag har väldigt korta naglar gillar jag inte penseln.



essie är min favorit. tycker deras penslar är lagom stora & ger av sig perfekt med lack.

21 Morran:

Bra att veta! Har faktiskt inte hunnit handla på mig något från Essie än, slipper man den otrevliga överraskningen då ;)

22 Honi:

Josefine: Min väninna har testat mina Isadoralack och hon har bredare naglar än jag har, och hon tycker borstarna är jättebra! Så kul att se hur olika folk tänker :)



Morran: Vet att många ogillar dom just pga att det tar lite längre att måla och att det kan vara svårt att få lacket jämnt! :)

23 Matilda:

Jag älskar opi's borste, den är verkligen jättebra. Jag gillar också China glaze borsten. Men för Isadora har jag igentligen ingen bestämmd åsikt än. Ibland älskar jag den borsten och ibland hatar jag den. Hmm.. jag månste nog bestämma mig snart. Haha.

24 sminkan:

Iiiih! Vilket roligt inlägg! Jag blir helt exalterad!

Jag sällar mig till IsaDora-bort-hatarna för penseln är bredare än, inte bara lillfingret utan pek- och ringfingret också. Samma med OPI. Jag får ha borsten på "fel" ledd när jag lackar. Avskyr Orlys också, den är för lång och böjlig favoriterna är Zoya och Nubar, smalare och kortare än Orlys. ChG går an men är ingen favorit. Essie gillar jag däremot.

25 Carro Naglar:

Vilket roligt inlägg, bra jämförelser! Jag gillar IsaDoras borste, krävs nästan bara ett penseldrag per nageln känns det som. China Glaze och OPI har även underbara penslar! Color club gillar jag däremot inte, använde ett lack från märket idag och blev väldigt irriterad över hur smal penseln var.

Kommentera här: