Franck Provost Expert Shine

Dom sista åren har det släppts massvis av Schampon och Balsam i jumboform från Tresemme, Syoss, Wella PRO samt Franck Provost. Det sistnämnda är vad jag kommer ta upp i detta inlägg! Jag fick en flaska av FP's Expert Shine Schampo i en 750 ml flaska från jobbet för flera månader sedan och har äntligen lyckats använda upp det. Själva schampot ser ut som olja när det kommer ut ur flaskan(Fast trögflytande) och med en rätt parfymerad doft som jag inte riktigt kan sätta fingret på.

 

Orsaken till att jag skriver att jag "äntligen" lyckats använda upp schampot är att det inte riktigt fungerar på mitt långa och rejält tjocka hår som behöver mer fukt. Mitt hår blir trassligt och känns torrt så jag måste alltid komplementera med en inpackning efter användning av schampot, och det kan ju inte vara meningen. Min pojkvän som däremot har kort hår har inte haft några klagomål, men han har heller inte sett någon ändring på hårets kvalitet. Jag kan tänka mig att detta schampo fungerar bättre för dom som har tunnare och kortare hår, men för mig räcker det bara inte till. Om ni har testat något av Franck Provost's Schampo och Balsam får ni gärna hojta till med era åsikter!

 

Pris: Ca 89kr/flaska.

Mängd: 750 ml.

Finns hos: Välsorterade stormarknader och eventuellt Kicks & Åhlens.

Mitt betyg: 2/5.

Kommentarer:

1 Matilda/Sminklådan:

Jag har en inpackning från Franck provost(min sambo brukar säga prov-ost :P). Den funkar inte på mitt hår heller, de känns ju bra när man lägger i de i håret, men såfort man sköljt ur det så blir de torrt och trassligt igen :( Jag antar att det inte är så en inpackning ska funka :P Mitt hår är långt och tjockt, och ganska normalt annars tror jag, inte så torrt, men de känns mkt torrare av inpackningen.



Nej, jag är inget fan av prov-osten inte.

2 Hil...:

Inga tävlingar

3 Honi:

Matilda: Vad trist, det finns ju så mycket hårprodukter att det är omöjligt att alla kan fungera för alla tycker jag. En inpackning ska ju definitivt inte göra håret torrare, i sopkorgen med den!



Hil..: Det dyker upp tävlingar då och då men det är ingenting jag lägger fokus på, tycker inte en blogg ska vara fokuserad runt tävlingar och utlottningar.

4 Matilda/Sminklådan:

Haha, jag är ju såndär som inte kan slänga saker förens de är slut, jag har ju betalt pengar för de :P Så jag använder de, men typ sjukt mkt varje gång, så snart är de slut :D

5 Lotta:

Jag har den här Repair varianten i både schampo och balsam, jag tycker dom är bra båda två. Men det är väldigt osmart stora flaskor att ha i duschen, hade man haft pump hade det varit mycket bättre.

Repair varianten innehåller inte silikoner eller mineralolja vilket jag tycker är bra.

6 Honi:

Matilda: Jag är likadan, annars hade denna inte fått bo i duschen längre än en vecka :p



Lotta: Vet att det är många balsam-metods-människor som gillar några av dessa som sista-schampo just pga dom mer naturliga ingredienserna. Min kollega fick en annan variant till färgat hår och hon tyckte mycket om dom, tror det varierar mycket mellan hårtyperna!

7 jenny:

jag kom över det rätt billigt på ullared så jag sörjer inte priset så värst men däremot att det var lite.. meh... alltså det funkade ju. precis som ett wellaschampoo funkar. men repair? nä, inte mer än, ja, ett vanligt schampo.



ett okej "basschampo" men inte speciellt. positivt att det är en så stor flaska dock, jag glömmer alltid köpa schampo och när det är en stor flaska har man ju längre tid att förbereda sig, haha!

Kommentera här: