Att hitta en foundation som passar..

Är det något som är svårt så är det att hitta en foundation som passar perfekt och jag tänkte ge några tips och råd på vägen till din perfekta bas!
Tänk på vilken typ av foundation du behöver:
Det är en jungel av olika typer av foundations där ute, med matta foundations, foundations som ger ett glow, lätt täckning, hög täckning, mellantäckning, longwear, vattenfasta, kalla toner, varma toner, flytande, mineral, kräm.. Ja, you name it. DU är den som bäst känner till dina behov och det är lättare för en MUA i en butik att guida dig rätt om du har ett litet hum om vad det är du vill ha.
 
Kall eller varm:
När det kommer till hudton har vi alla en underton i huden, antingen en kall eller varm. Det finns även dom som ligger mitt imellan kall och varm och deras hudton kallas för neutral. Att ha en kall eller varm hudton har inget att göra med om du är väldigt mörk eller väldigt blek. Titta på din hud i spegeln i dagsljus, drar din hud mer mot rosa eller gult? Drar den mot rosa har du en kall hudton, drar den mer mot gult är du varm. Det bästa är att fråga en kunnig i en av sminkbutikerna för det kan vara otroligt svårt att se själv.
 
Våga fråga:
Tjejerna och killarna som jobbar hos Åhlens, Mac, Kicks, Makeupstore och alla dom andra skönhetsbutikerna är oftast väldigt kunniga och vill gärna hjälpa dig att hitta den rätta nyansen. Berätta för dom vilken slags hudtyp du har och vilken slags foundation du är ute efter så guidar dom dig rätt. En foundation ska helst testas på käkbenet för att vara mest rättvisande om vilken nyans som passar till både halsens och ansiktets ton.
 
Fråga om prover:
Att få en foundation uttestad i butik är en sak, men när man kommer ut i dagsljus så är det oftast en annan femma. Fråga om prover på ett par nyanser från dom produkter du är intresserad av och prova av dom hemma i dagsljus under några timmar. Orsaken till att jag skriver "några timmar" är att en foundation ibland kan oxidera och få en annan färg efter några timmar. Att en foundation oxiderar betyder (Om jag förstått det rätt) att oljorna i huden och syret i luften skapar en kemisk reaktion i din foundation och färgpartiklarna kan bli aningens mörkare.
 
Bilder från: Eleven.se

Kommentarer:

1 BEAUTY SECRETS:

Bra inlägg!:)



Vi på Åhléns får inte ge ut foundation på provburk, vi har väldigt små testers som snabbt tar slut, vissa märken ger inte prover från testers på andra skäl. MEN det som man som kund kan göra är att komma osminkad så lägger vi smink på kunden ( gratis om man vill prova några produkter ) och så kan man ha det på och känna under dagen hur foundation till exempel känns och ja, känna efter. Så klart ger vi ut färdiga mindre prover men det har vi inte alltid i alla färger och olika typer av foundations. :)



Ville bara skriva det för många kunder blir sura om dom inte kan få foundation på en burk med hem.=)

2 Honi:

Beauty Secrets: Vet att många butiker (f.ex Kicks iaf) har små burkar som dom kan dutta i olika produkter i, alltså inte färdiga prover som dom kan ge med. Tycker dock det är bra att man kan komma in och testa hos er även om det blir på "ett annat sätt" :)

Kommentera här: