Att flyga med enbart handbagage..

Att resa är nog en av dom grejerna i livet som ger den största frihetskänslan för många tror jag, och jag är absolut en av dom som älskar att vara "on-the-go".
Under mina universitetsdagar brukade jag ofta spontanboka en weekendresa till länder där jag hade vänner (Yay för RyanAir som gör att man kan ToR resa för dryga 100lappen), och sedan bo på deras soffa och uppleva atmosfären och bara vara.  För att spara pengar brukade jag endast använda handbaggage, och då gäller det att prioritera. I detta inlägg tänkte jag ta upp lite regler om skönhetsprodukter och vätskor i handbagage som en liten guide till sommarens inplanerade eller spontana semesterresor! Har man aldrig rest förut kan det vara lite svårt att ta in alla regler och lagar, så jag hoppas detta kan underlätta.

I varje handbagage får man ha en 1-liters ziplockpåse med vätskor, krämer, gele och allt liknande som klassas som flytande. I ziplockpåsen får man trycka ner så mycket man bara vill, så länge produkterna är i förpackningar som är 100 ml(1 dl)/st eller mindre och så länge påsen kan stängas. Här har ni två exempel på en påse som är packad efter reglerna och en som inte är det.


Exempel på flytande skönhetsprodukter har ni här(Men det finns såklart flera):
Hudkräm
Nagellacksremover
Läppglans
Flytande Eyeliner
Parfym
Mascara
Hårmousse/spray/gele
Flytande Deo
Flytande Foundation
Schampo/Balsam
Duschkräm
Tandkräm

Kommentera här: