Praktisk info om Konad

Det är många som är sugna på att testa dekorationssystemet vid namn Konad som är ett sätt att pimpa sina naglar med mönster. Du behöver en "stamper" (En liten stämplare med gummiaktig yta), en mönsterplatta, en skrapare (Jag använder dock ett gammalt H&Mkort då jag tycker dom fungerar bättre då plasten inte rispar metallen såsom skraparna gör) och ett eller flera nagellack som fungerar till konad. Det finns speciellt konadlack men jag tyckte det lät onödigt och ville prova med dom lack jag redan hade innan jag beställde hem speciallack. Vill man så kan man köpa ett så kallat starterkit där det ingår lite av varje så man kan gå igång direkt, dessa går att köpa på Nelly.com samt Välaboden.se.
Plattorna: Finns i ungefär 94 olika versioner. Plattorna består av Heltryck (alltså tryck som täcker hela nageln), minitryck((f.ex en liten blomma) samt franska tippar med olika mönster på (Så man slipper måla franska tippar och kan trycka på en färdig design istället). Jag har inte provat dom franska plattorna så jag kan inte säga om jag tycker dom är lätta att ha att göra med eller inte.
Plattorna kan köpas hos Nelly.com för 55 kronor, på Ebay för dryga 45 och hos Välaboden.se för 53 kronor.

Stämplar: Finns i två olika varianter som ni kan se nedan. Den tvåsidiga är min favorit, då man kan applicera små tryck lättare med den lilla sidan.
Kit med Stämplar och skrapare kan köpas hos Välaboden.se  för 48 kronor,  Nelly.com för 39 kronor.

Nagellack: Det finns som sagt speciella lack till konad, som är lite tjockare i konsistensen och garanterade att fungera till konad. Jag använder mina egna lack istället, det gäller bara att testa sig fram. Jag har upplevt att många dependlack fungerar superbra, och min favorit till tryck av svart är Wet n Wild's Black Creme.

Speciallacken kan du köpa hos Välaboden.se för 45 kronor samt hos Nelly.com för 49 kronor.

Okej, nu har jag allt man behöver, hur gör man?
Börja med att måla din nagel med valfri färg, vänta tills detta har torkat(annars kommer du förstöra lacket när du trycker ditt mönster). När lacket torkat, applicera lite lack till det mönster du vill använda(Minimönstrena är lättare om man är nybörjare!). Skrapa lacket utåt med skraparen eller ditt plastkort lätt vinklat. Nu tar du din stämplare och trycker den hårt mot mönstret på plattan. Ta sedan stämplaren och rulla på mönstret på din nagel, tryck inte på mönstret rakt ner utan rulla på det istället, detta gör att du får ett jämnare tryck och det gör det lättare att överföra mönstret. Tadaa, nu har du professionelt pimpade naglar!

För lite överkurs kan man använda fler än en färg när man gör mönster, applicera dom bara sida vid sida på plattan. När du ska skrapa bort det överflödiga lacket ska du bara komma ihåg att dra bort det åt samma håll som du applicerat det, annars blandar du färgerna.

Kommentera här: