Ett varningens ord..

Nu i juletider kan det kännas lockande att unna sig en exklusiv smink eller hudvårdsprodukt mitt i all stress, och det vet jag många tycker om att göra via nätshoppar och över ebay/tradera då priserna brukar vara lite mer förmånliga. SHR-bloggen skrev ett bra inlägg som belyser ämnet med pirat-smink, och länkar vidare till denna artikel som Metro skrivit om ämnet (Klicka er in!). På sista tiden har det florerat några svenska webshoppar som säljer produkter som dom själv beskriver som "MAC" men som är allt annat än just detta märke. Man vet aldrig var dessa produkter kommer från, vad det är för innehåll i och hur dom har förvarats, så ta hand om eran hud (för den ska ni ju ha hela livet) och gör research på både säljare och produkterna som säljs. Jag har själv råkat ut för fake-produkter då en väninna hade köpt en "MAC" skugga och gav den till mig, skuggan var fin men efter lite rådgivning av andra skönhetsintresserade var det ett självklart fall av piratkopiering och skuggan rök direkt i soporna. Jag tar helst inte chansen..

Några råd:
- MAC inte producerar några produkter där skumapplikatorer följer med(Varken i paletter eller i små "fack" under singelskuggorna). MAC producerar inte heller 120-paletter.
- Är priset för bra för att vara sant är det oftast det.
- Accidental beauty har en bra lista med bilder på fake MAC produkter här.
- Orsaken till att fake-smink kan vara dåligt för dig är p.g.a dom undermåliga ingredienserna som används i dessa produkter, man har bl.a funnit spår av kvicksilver (yikes!). Dom dåliga ingredienserna kan helt enkelt skapa en bakteriehärd och framkalla infektioner.
- Kika alltid in på andra sidor och läs recensioner om en specifik webshopp om du är sugen på att shoppa.

Kommentera här: