Ecotools eye brush set

Eco-tools är ett märke som inriktar sig på att göra produkter som är snälla mot våran jord och alla människor och djur. Alla produkter från Eco-tools är byggda av återvinningsbara material såsom bambu, aluminium osv. Borsthåren är gjorda av helt galet mjukt syntetiskt taklon hår, och inga av Eco-tools produkter har blivit djurtestade!
 
Det första som slår mig är att borstarna har riktigt korta handtag, nästan samma stuk som den storlek man brukar få i olika resekit(Fast aningen större, och mer stabila). Dom passar fint i handen och även om dom är korta så fungerar dom utomordentligt till vardagsbruk. Alla borstar är otroligt mjuka och härliga, och jag har inte upplevt varken att borsthår lossnat eller att själva handtagen glappat. Stort plus!
 
Jag har köpt detta kit på iHerb för en billig slant, men det går även att köpas via Nelly där det kostar 250 kr.
Blend: Detta är en borste som i mina ögon inte riktigt hör hemma i kittet då den är allt allt allt för stor för att kunna användas till blending på normala ögonlock. Jag brukar använda denna till highlighting på kindben eller till att applicera en hudfärgad skugga hela vägen upp till brynet, men blending tycker jag inte alls den fungerar till. Skulle säkert fungera till att skugga ansiktet också.
Crease: Här har vi en lite större snedskuren borste, den fungerar okej till "crease" skuggning men även här är storleken ett problem. Jag gillar denna till att blanda ut skuggor och tona ut skuggor uppåt, och där hjälper den snedskurna formen till också.
Highlight: Namnet på denna borste förvirrar mig! Den heter highlight men påminner mig om precis alla blendingborstar jag sett, ägt och använt och det är även till just blending jag har använt den till. Jag tycker den fungerar ypperligt, även om jag tycker namnet vilseleder.
Smudge: Här har vi en liten godbit! Smudge är liten, nätt och ger väldigt trevlig precision. Perfekt till att skugga ut färg på franslinjen, applicera lite skugga för mer djup i vecket på ögonlocket eller till att highlighta vid tårkanalen.
Shade: Denna borste är lite annorlunda tycker jag, den ser precis ut som en vanlig platt ögonskuggeborste men i miniformat. Jag har använt denna till att applicera highlighter vid brynbenet och för att applicera skugga under den undre franslinjen, och det är främst under franslinjen jag tycker den fungerar allra bäst!

Kommentera här: