E.L.F Waterproof Eyeliner Pen

Jag har länge kikat efter en bra vattenfast eyeliner som jag kunde använda till dagtid och klickade hem denna från E.L.F för några veckor sedan. Förpackningen är i plast och själva tippen är en filtspetstipp som är aningens mjukare och mer böjbar ju längre ut mot tippen man kommer. Den beter sig alltså lite mer som en borste än dom vanliga hårda filtspetstipparna som oftast finns i denna typ av eyeliners. Denna kommer från den billiga sidan av E.L.F, alltså inte Studioprodukterna som normalt har genomgående bra kvalitet.

Att den är vattenfast testade jag under en dag, jag målade tre streck på handen på morgonen och använde den även på ögonen för att kunna jämföra. Genom dagen tvättade jag händerna flera gånger, duschade och dabbade även lite vatten på ansiktet. Resultatet var samma på händerna och ögonen, eyelinern hade försvunnit rätt rejält även om jag inte hade gnuggat mig i ögonen (Alltså hade jag ungefär utsatt det för ett kraftigt regnväder). Att den är vattenfast avfärdar jag alltså rätt rejält.

 

Något annat som jag både är positiv och negativ till är uppbyggnad av pigment, för ett neutralt mörkgrått resultat räcker ett lager eyeliner men om man vill ha till en riktigt kolsvart linje så är det 3+ lager som gäller. Vid ungefär 5 lager får man till en såndär kolsvart glossig linje som man brukar se vid f.ex flytande eyeliner. Här kommer tre swatches, som numreringen på bilden antyder så är det ett, två och tre lager

Det finns både negativa och positiva saker med denna produkt, den är billig och går att bygga upp till önskad intensitet och filtspetstippen är lätt att jobba med, men den är INTE vattenfast som den säger sig vara.


Pris: 16 kr
Finns hos: E.L.F (Eyeslipsface.co.uk, direktlänk här)
Finns i: 5 färger, Coffee, Black, Plum, Ash & Midnight
Mitt betyg: 3/5, den får ett mittenbetyg för den är okej men den är absolut inte vattenfast.

Kommentera här: