Clinique Superdefense SPF25

Jag fick denna lilla burk med när jag var inne på Matas (Danska versionen av kicks) förra året med mina presentkort från min födelsedag och har nu hunnit göra slut på den så det är hög tid för en recension! Tänk dock på att vi alla reagerar olika när det kommer till hudvård och sånt som hudkräm är väldigt individuellt.

Clinique Superdefense är en dagkräm som ska skydda huden mot ålderstecken. Krämen finns i olika utföranden inriktad på olika sorters hudtyper, den jag fick var för Torr till väldigt torr hud. Den har även en solskyddsfaktor (SPF) på 25, något som jag för det mesta ser som ett plus. Orsaken till att jag säger "för det mesta" är för att just denna kräm gör att min hud kliar, och dom två tjejer som jag varit inne och pratat med har bägge två oberoende av varandra föreslagit att det nog är SPF'en som är för mycket och att det är det som irriterar min hud. Om det är det eller om det bara är jag och denna kräm som inte passar ihop vet jag inte, men "symptomen" påminner mig om dom dagar på sommaren när jag har riktigt hög solskyddsfaktor och får stå ut med kliande hud under dagen just för att jag hellre kliar än bränner mig.

Utöver det så sjunker den in i huden riktigt fort och har en rätt behaglig doft, den fungerar bara inte för mig. Min väninna provade den när hon var här en kväll och hon upplevde inte att det kliade, men hon tyckte doften var väldigt skarp. Däremot vet jag att Clinique har många bra produkter, det gäller bara att prova sig fram även om det med största sannolikhet kommer vara några produkter som inte fungerar för dig.

Pris: 475kr/50ml
Finns hos: Kicks.se (Direktlänk här) och där Clinique säljs
Mängd: 50ml
Mitt betyg: 1/5, tyvärr fungerar den inte för min hud.

Kommentera här: