Guide: Eye&Face primers

Jag vet att många har problem med att få sitt smink att sitta på plats under dagen. Vissa har problem med att ögonsminkningen lägger sig i vecken på ögonen och andra har problem med försvinnande foundation. Det bästa tricket för bättre hållbarhet är en bra primer tycker jag, och primers finns i massvis av utföranden specialicerade på olika områden såsom ansiktsprimers, läppprimers, mascaraprimers och ögonprimers. Har man väldigt oljig hud så kan man satsa på en ansiktsprimer som är "mattifying" f.ex, alla primers fungerar dock inte lika bra till alla så det kan hända att man får prova några innan man hittar den perfekta.


Ansiktsprimers:

I stort sett alla ansikten har olika problemområden, vissa har oljig hud i pannan men torr hud i resten av ansiktet medans andra har väldigt torr hud i hela ansiktet. En ansiktsprimer har många bra användningsområden, f.ex utjämnar den din hud, fyller i små linjer och ger din foundation något att fästa i.  Dom flesta ansiktsfoundations är silikonbaserade, vilket ger huden en supersilkig känsla samtidigt som man får en bra bas(eftersom sminket du applicerar ovanpå "fäster" i ingredienserna i primern). Fixera ditt smink med puder så sitter det ännu bättre!

1. E.L.F Mineral Infused Face Primer (Ca 62 kr/14g).

2. Smashbox Photo Finish (215kr/15ml).

3. L'oreal Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer (225kr).

4. Bare Minerals Prime Time Foundation Primer (445kr/30ml).

5. Lumene Beauty Base Matifying Primer (119kr/25ml).

Ögonprimers:
Något av det mest irriterande med att sminka sig är att spendera tid på att få till en fin ögonsminkning bara för att se sig i spegeln och se sminket i vecken på ögonlocken halvvägs genom dagen eller kvällen. Detta kan dock förhindras med en bra ögonskuggeprimer under ögonsminkningen. En ögonprimer förhindrar dom naturliga oljorna från ögonlocket att "lösa upp" sminket genom att skapa en slags barriär mellan huden och sminket. Utöver det så ger det även sminket något att fästa i. För extra intensitet kan man även applicera ett väldigt tunnt lager av krämskugga ovanpå primern(Min favoritbas är Nyx Jumbo eye Pencil i färgen MILK som är en matt vit bas). OBS: Ta hellre för lite krämskugga än för mycket, tar du för mycket glider sminket bara omkring i slutändan.

1. Lumene Beauty Base Eyeshadow Primer (109kr/7ml).
2. Makeupstore Eye primer Clear (155kr/10ml).
3. MAC Prep + Prime Eye (185kr/5g).
4. Urban Decay Primer Potion (151kr/11ml)
5. Too Faced Shadow Insurance (104kr/11g).

Jag kommer även göra ett inlägg om läpp och mascaraprimers, tänkte att det nog skulle bli allt för långt att ha allt i ett inlägg annars!

Kommentera här: