Tutorial - Braided Bun

En av mina favoritfrisyrer till dagar när jag inte orkar göra någonting speciellt med håret brukar jag göra en flätad bulle i håret för att kunna känna mig lite fin ändå. Det är väldigt lätt att göra och kan göras väldigt stram och fixat eller väldigt löst och rufsigt beroende på vad man vill ha. Vill man ha en mer stram bulle så rekommenderar jag att använda något i håret som får det att bli mer lätthanterligt, gele/vax och lite hårspray på det för att spraya ner småhår.

Eftersom jag gjorde det till bloggen och hade nytvättat hår ville jag inte sätta produkter i håret, min version på bilderna är därför inte helt så stram och välfixad som jag gärna vill ha det men ni förstår ju hur det funkar!

Du behöver:
Valfria hårprodukter för att få mer kontroll över håret (Eller så går du Au naturel för en slarvigare look)
1 snodd
2-5 hårnålar beroende på hur många du tycker att du behöver

1. Ta upp håret på hjässan med händerna som om du skulle göra en hästsvans, beroende på hur långt upp du vill ha bullen placerar du händerna längre eller högre upp.


2. Dela hästsvansen i tre delar och fläta en helt vanlig fläta (INTE helinbakad, inbakad halvvägs ner funkar dock bra) och fäst din snodd i slutet av flätan.


3. Vik flätan neråt mot basen på hästsvansen.


4. Stoppa in den yttersta delen av den vikta flätan under basen på hästsvansen(Delen jag håller i på bilden ovan), sätt fast med hårnålar. Tadaa! En enkel och snygg frisyr.

Kommentera här: