E.L.F Mineral Infused Face Primer

E.L.F Mineral Infused Face Primer är en produkt som skall användas innan foundation, concealer och puder för att ge huden ett bra underlag så att ditt smink håller längre. Primern är silikonbaserad och innehåller två sorters silikoner. Dom som försöker hålla sig borta från parabener bör däremot inte använda denna då den innehåller iallafall 3 olika sorters parabener. Personligen har jag inget problem med parabener så det är inget problem för mig. Jag har inte heller fått utslag eller irriterad hud så den fungerar bra tillsammans med min hud

Själva primern är geleaktig i konsistensen och känns väldigt silikonaktig på huden. Det kan vara lite småsvårt att veta hur mycket man ska använda i början(och man vill ju inte se ut som att man har badat i olja), men det behövs faktiskt bara en halv pumpning (en halv ärta ungefär) för att täcka hela ansiktet.

Förpackningen är gjord av plast (Jag trodde det var glas) och mitt första exemplar hade tyvärr en felaktig pump, men dom underbara människorna på E.L.F skickade ut en ny efter att vi förgäves hade försökt lista ut vad sjutton felet var via mail.

Jag tycker primern fungerar helt okej, jag har märkt att vid slutet av dagen så sitter mer foundation kvar vid näsan och på pannan än vad det brukar utan primer. Jag har använt både mineralfoundation och flytande (E.L.F Mineral och L'oreal True Match foundation) och har inte märkt av att det passar en bättre än den andra. Däremot så rekommenderar jag att man sätter sin flytande foundation med transparent puder eller liknande, jag gjorde inte det en dag då jag hade bråttom och det kändes som att min foundation mest gled omkring på ansiktet under dagen.


Pris: 73,20 kr
Mängd: 14 g
Finns hos: E.L.F (Eyeslipsface.co.uk)
Mitt betyg: 3/5, en bra budgetprimer till ett bra pris som gör det den ska för mindre krävande jobb. Förpackningen känns dock väldigt billig, och innehåller mycket mindre produkt än vad man tror när man ser förpackningen.

Kommentarer:

1 Kerstin:

Spännande! Jag har en påväg hem till mig och har väldigt stora förhoppningar.

2 Wysteriia:

Jag gillar den där faktiskt :)

3 Honi:

Kerstin: Ja den är väldigt bra för sitt pris tycker jag :)

Wysteriia: Jag också!

4 Linda:

Jättebra att få läsa en objektiv recension av primern, jag har bara hört hyllningar och undrade om den verkligen är SÅ bra. Du skriver att din hud inte har reagerat negativt på den men vilken hudtyp har du? Jag har känslig hy så jag undrar därför om den funkar för mig. Det där med pumpen är tydligen ett återkommande problem som de flesta har råkat ut för, eventuellt kommer förpackningen göras om och det verkar ju som en vettig idé.

5 Honi:

Linda: Det är ett väldigt bra och prisvärt alternativ till många dyra primers. Min hud har inte reagerat dåligt men jag har i överlag rätt okänslig hud (Normal hud heter det väl) som är väldigt bra balanserad men som reagerar väldigt illa vid vissa produkter. När jag testar krämer osv brukar jag också be min väninna om att testa dom, hon har rätt oljig hud men upplevde inte heller några utbrott av den. Tror det är dom som har problem med parabener och silikoner i förvägen som får stora problem av denna. :) Hoppas förpackningen görs om, den är väldigt dum även om jag älskar pumpprodukter då det känns mer hygieniskt!

6 Sandra:

Så denna funkar till bland/fet hy?

De flesta primers är ju tyvärr för torr/normal hy

7 Honi:

Sandra: Vad min väninna berättar för mig så funkar den fint för henne iallfall och hon har oljig hud. Den jämnar ut huden och ger ett bra underlag och hon tyckte också den gjorde att hennes foundation satt längre.



Jag är varken oljig eller torr så jag sitter i ingenmansland och kan inte riktigt ge ett personligt utlåtande.

8 J:

den ska jag nog pröva=)

9 Alicia:

Vart har du köpt den? :)

10 Honi:

J: Gör det :) Får hoppas du gillar den!

Alicia: Det står sist i inlägget under Finns hos. :) Man köper E.L.F's produkter online på deras hemsida.

11 Jennifer:

Vart köper man den här produkten? Blev sugen på att prova efter alla goda omdömen. Finns det nån svensk butik på nätet man kan beställa den ifrån?

12 Honi:

Jennifer: Den finns hos E.L.F's hemsida, enbart online. Men när det är inom EU så är det ju ingen risk för tull osv :) http://eyeslipsface.co.uk/ man kan välja att visa produkterna i svenska priser genom att klicka på svenska flaggan.

Kommentera här: