E.L.F Mineral Infused Face Primer

E.L.F Mineral Infused Face Primer är en produkt som skall användas innan foundation, concealer och puder för att ge huden ett bra underlag så att ditt smink håller längre. Primern är silikonbaserad och innehåller två sorters silikoner. Dom som försöker hålla sig borta från parabener bör däremot inte använda denna då den innehåller iallafall 3 olika sorters parabener. Personligen har jag inget problem med parabener så det är inget problem för mig. Jag har inte heller fått utslag eller irriterad hud så den fungerar bra tillsammans med min hud

Själva primern är geleaktig i konsistensen och känns väldigt silikonaktig på huden. Det kan vara lite småsvårt att veta hur mycket man ska använda i början(och man vill ju inte se ut som att man har badat i olja), men det behövs faktiskt bara en halv pumpning (en halv ärta ungefär) för att täcka hela ansiktet.

Förpackningen är gjord av plast (Jag trodde det var glas) och mitt första exemplar hade tyvärr en felaktig pump, men dom underbara människorna på E.L.F skickade ut en ny efter att vi förgäves hade försökt lista ut vad sjutton felet var via mail.

Jag tycker primern fungerar helt okej, jag har märkt att vid slutet av dagen så sitter mer foundation kvar vid näsan och på pannan än vad det brukar utan primer. Jag har använt både mineralfoundation och flytande (E.L.F Mineral och L'oreal True Match foundation) och har inte märkt av att det passar en bättre än den andra. Däremot så rekommenderar jag att man sätter sin flytande foundation med transparent puder eller liknande, jag gjorde inte det en dag då jag hade bråttom och det kändes som att min foundation mest gled omkring på ansiktet under dagen.


Pris: 73,20 kr
Mängd: 14 g
Finns hos: E.L.F (Eyeslipsface.co.uk)
Mitt betyg: 3/5, en bra budgetprimer till ett bra pris som gör det den ska för mindre krävande jobb. Förpackningen känns dock väldigt billig, och innehåller mycket mindre produkt än vad man tror när man ser förpackningen.

Kommentera här: