E.L.F Matte Finisher

E.L.F Matte Finisher är ett topplack som förvandlar dina vanliga glansiga nagellack till ett matt lack.

 

Det här med vad matt och glansigt är förvirrar många, och vissa tror att ett matt lack är ett krämlack (Alltså ett nagellack med krämformula) och att ett glansigt lack är ett lack med skimmer i. Det är inte fallet, och det är rätt självklart att man blir förvirrad om man inte är så insatt eller inte har intresset i alla termer!

 

Ett skimrigt lack kan vara matt och ett krämlack kan vara glansigt. Ett matt lack har en matt yta helt enkelt, och ett glansigt lack har en glansig yta, helt oberoende på hur själva lacket faktiskt ser ut (Färg, skimmer osv). Ett matt lack reflekterar inte ljus och ett glansigt lack reflekterar ljus. Här kommer två jämförelsesbilder på samma lack (Bella's Choice från H&M) med glansig yta och med matt yta.

E.L.F's Matte Finisher gör alltså dina vanliga lack matta, vilket jag själv tycker är roligt. Lacken får oftast ett nytt djup och beter sig annorlunda. Sen kan man ju också leka med matt och glansigt på samma nagel genom att f.ex enbart lägga ett matt topplack på tipparna och låta resten av nageln vara glansig! Ett bra köp, i min mening!

Enligt E.L.F's hemsida ska man skaka flaskan innan man lägger lacket på nageln. Jag har provat bägge delar och rekommenderar att följa anvisningarna. Dom gånger jag inte skakat det har appliceringen blivit randig, som att det bara blir matt på vissa ställen. Mina naglar har hållits helt matta i ungefär två dagar och sen börjar dom bli lite småglansiga igen, men så är det ju bara på med ett till lager så är det problemet löst!

Pris: Ca 16 kr.
Finns hos: E.L.F, Eyeslipsface.co.uk (Direktlänk här)
Mitt betyg: 4/5, fantastiskt bra pris för ett lack som utför det utlovade väl.

Kommentera här: