Aussie - Take the heat

Allmänt om hela serien: Allting har en fantastisk doft som håller sig länge i håret och känns riktigt frisk och härlig. Dofter är något som är viktigt för mig, en obehaglig eller för stark doft kan lätt ge mig huvudvärk och då är ju hela dagen förstörd. Hela serien är anpassad för att användas som skydd mot värme-verktyg såsom fön, locktång, plattång etc. Jag tycker själv att mitt hår tagit mindre skada av användning av värmeverktygen även om det finns några produkter i serien som jag inte kommer köpa igen!

Shampoo(300 ml/105 kr) :
Jag måste erkänna att jag inte direkt är förtjust i schampot, jag vet inte varför men det känns som att det är för tungt för mitt tjocka hår och att det tynger det ner allt för mycket. Något som däremot ger ett stort plus är den underbara doften, älskar älskar älskar doften på hela serien! Att det rengör mitt hår är det heller ingen tvekan om men detta är inget jag köper hem igen. Jag har provat detta i samband med både 3 Minute Miracle och med balsamet från samma serie och jag har varje gång upplevt att det tyngt ner mitt hår. Använder man balsamet eller 3 minute miracle med något annat schampo har det däremot inte gjort det, vilket ju såklart får mig till att tro att det är schampot som inte fungerar för mig! 2/5, en OK produkt som inte riktigt fungerade för mig.

Balsam(250 ml/105 kr): Det första som slog mig var att balsamflaskan var aningens mindre än Schampot, vilket jag tyckte var rätt praktiskt. Hur ofta gör man egentligen slut på en flaska balsam samtidigt som schampot man har i samma serie om dom är i samma storlek? Jag tror nästan aldrig det har hänt mig iallafall! Däremot är det lite underligt att den fortfarande kostar lika mycket som schampot, även om det är mindre produkt i. Jag tycker om detta balsam väldigt mycket. Det lämnar håret mjukt och följsamt och med den där underbara doften som jag nog har nämt 10 gånger i detta inlägg. 4/5 av mig!

3 minute miracle(250 ml/125 kr)
: Finns det något jag älskar så är det inpackningar, just nu står det 4 eller 5 stycken och trängs i duschen här hemma. Denna är dock lite annorlunda än dom jag har, speciellt när det kommer till förpackningen. I botten av flaskan finns det ett hål som håller inne produkten även om den står med hålet neråt. Först trodde jag att det skulle gå helt åt helskotta och att det skulle läka produkt över det hela eftersom man inte kan stänga den, men det hände inte alls. Jag tycker snarare att denna förpackning är supersmart, man trycker bara på flaskan så kommer det produkt ut och sedan stänger den sig själv när man släpper taget. Inget meckandes med flasklock, skruvkorkar eller liknande! Själva produkten använder jag ungefär en eller två gånger varje vecka för att friska upp håret. Jag tycker själv den är helt underbar och ger fin glans och härlig mjukhet. Ska jag nämna doften igen eller har ni hört nog om den, doften är underbar (Say no more!). 5/5, av allt i serien är det denna jag absolut kommer köpa igen.

Leave-in Cream(100 ml/125 kr): Detta är en kräm som används som värmeskydd och den ska ha samma effekt som ett värmeskydds-spray. Denna appliceras i håret efter dusch eller bad (Handdukstorrt hår)och sedan kan man styla håret allt man vill utan att det blir trist av all värme. Denna gillar jag riktigt mycket, speciellt till när jag fönar håret och sedan går över till platt eller locktång(Vilket egentligen nästan aldrig sker, förutom nu när jag testar en värmeskydds-serie, då vill jag ju kunna ge det ett korrekt utlåtande så det har blivit mycket värme-verktyg på det sista!). En trevlig produkt i en lite annorlunda form, hade gärna velat ha den i sprayform (Om det nu går) för att kunna applicera lättare! 4/5 av mig!

Leave-in Spray(150 ml /125 kr): Leave in spray är ett lättvikts-spray (Som jag upplever inte tynger ner håret) som skall användas som värmeskydd genom att appliceras i håret innan man går i gång med sin platttång eller liknande. Jag har sett två rekommendationer för användning, att applicera sprayen i håret när det är handdukstorkat och att använda  den i torrt hår som ett vanligt värmeskydd. Bägge fungerar lika bra och jag upplever att det skyddar mitt hår mot den där uttorkade frizzigheten som jag brukar uppleva om jag inte använder ett värmeskydd. Det var tyvärr fel på mitt exemplar så jag fick flytta lite över till en annan sprayflaska för att kunna använda den. Istället för att ge en jämn dusch av produkt så skjuter min spray en stråle rakt ner i hårbotten, vilket ju såklart inte är så himla mysigt. I allt är det en bra och dryg produkt, 4/5 av mig!


Alla produkter i detta inlägg var hemskickade till mig som en vinst i en tävling. Alla åsikter är mina egna och kan inte påverkas. Alla priser är hämtade hos Kicks.se.

Kommentarer:

1 Carina:

Jag älskar 3 minute miracle! ett litet mirakel för mitt hår :)

2 BEAUTY SECRETS:

Toppen recension! Är jätte intresserad av den där leave-in spray, mitt hår är väldigt frizzig! :)

Dom hårinpackningarna älskar jag, testar just nu Aussies Anti-Frizz hårinpackning.:)

3 Josephine:

Bra recension! Blir jättesugen på 3minute miracle! :)

4 kerstin:

Aussie är ofta bra, men jag har svårt att acceptera den höga prisnivån de lagt sig på i Sverige, när jag vet vad de kostar utomlands.

5 Honi:

Carina: Jag älskar den också, underbar produkt! Och flaskan är genial :)



Beauty Secrets: Det har tagit ett tag att få ihop den som jag ville så jag är glad att du gillar den! Leave in Sprayen funkar bra som värmeskydd, hur mycket frizzighet den tar från ett redan frizzigt hår vet jag inte men den förhindrar iallafall att mitt hår blir mer frizzigt och flygigt efter plattning eller liknande.



Josephine: Den är så himla härlig, bara doften gör mig lite svag!



Kerstin: Jag har också lite svårt att acceptera det, tidigare har jag testat Aussie i storbritannien och där ligger det ju så mycket lägre. Men det brukar ju vara så i genomsnitt, tänker på NYX också som även dom har underligt höga priser om man jämför med tex USA.

Kommentera här: