Tips för fina läppar

En gång i veckan använder jag en hemgjord läppscrub för att skrubba bort fnasor på läpparna. Tänkte bara tipsa om hur man gör den och varför jag gillar den.

Du behöver:
En mjuk tandborste(Annars kan man använda fingrarna, det funkar också).
Olivolja.
Socker.
(En tättslutande burk om du vill göra lite mer och spara tills senare).

Såhär gör du:

Ta en liten kopp (Eller din burk) och blanda 1 tesked socker med en halv tesked olivolja och mixa tills du har en trög massa. Om du vill göra mer och spara, ta 2 matskedar socker och 1 matsked olivolja istället och förvara det i en liten burk. Jag gillar dock själv att göra nytt och fräscht varje gång jag vill skrubba läpparna.


Lägg massan på tandborsten och börja skrubba läpparna mjukt ovanför en handduk eller ett tvättställ (Det kan hända att det faller av lite). Oljan återfuktar läpparna och sockret skrubbar skonsamt bort döda hudceller och gör läpparna mjuka. Tvätta sedan av läpparna med vatten och torka bort överflödig olja med en torr handduk. Efteråt brukar jag använda försvarets hudsalva, men vilket som helst läppbalsam borde fungera!

Jag använder själv skrubben en gång i veckan då jag tycker det är nog, men man kan med lätthet använda den varje dag då den är så skonsam. Dessutom är det billigt och naturligt och sånt som man oftast har i skafferiet! Provade den också i ansiktet idag och det funkade faktiskt också riktigt bra, så om man vill ha en billig ansiktsskrubb som man kan göra av saker från skafferiet så är denna superbra!

Kommentera här: